Veselo, razigrano i sa puno kvalitetne muzike ušli smo u Novu godinu, sa najboljim kandidatima i sjajnim žirijem u emisiji „Zvezde Granda“.

Vasilije Zindović - Na raskršću i Kap po kap - (02. 01.)
Vasilije Zindović (23) iz Herceg Novog probio je led i otvorio novogodišnju emisiju „Zvezde Granda“. Na velikoj sceni se pojavio prvi put, a u takmičenje je došao sa idejom da svima pokaže talenat koji poseduje.

Za premijerno pojavljivanje odabrao je dve prave rok numere „Na raskršću“ i „Kap po kap“. Međutim, izgleda da je trema učinila svoje, pa je takmičar već na kraju prve pesme dobio panik taster.

Nakon nastupa, Đorđe David je zatažio da publika velikim aplauzom pozdravi kandidata, a Saša Popović mu je u tom trenutku žestko odbrusio:

-Čekaj Đorđe, tražiš od publike aplauz, a dao si mu panik? – rekao je Saša, a roker je odmah odgovorio i obrazložio zbog čega je doneo ovakvu odluku:

-Novogodišnji praznici jesu, ali nije bilo dobro. Dosta uštinuto, nisi pustio glas. To se peva sa mnogo više emocije i stabilnosi u vokalu. Ti si pravio dinamiku kao da je dečija- rekao je Đorđe.

Na kraju svega ovoga Saša je imao svoj komentar, pa je poručio takmičaru.

-Vasilije, ti si bio na onlajn audiciji, onlajn možeš i da ideš – rekao je on.

Nakon što je ispratila kandidata sa scene, Sanja Kužet je na ovaj nastup imala jedan komentar.

-Ja se nadam, sudeći po iskustvu iz prethodnih emisija da sledeći kandidat nije bio na onlajn audiciji – zaključila je voditeljka.

Nataša Vukajlović - Kukavica i Zbog tebe - (02. 01.)
Nataša Vukajlović (25) iz Gradiške stala je prvi put na veliku Grandovu scenu sa željom da pokaže svima svoj talenat za pevanje.

Čim je izašla na binu, svi su primetili njen fizički izgled koji je potpuno bracio u trans sve muške članove žirija.

Publici se predstavila pesmama „Kukavica“ i „Zbog tebe“, ali ni scenski nastup, ni lepota joj nisu pomogli da privoli stogi žiri, pa je ona pevanje završila bez glasova.

Kako je i sama priznala, odabrala je pogrešan tonalitet pesme, pa nije mogla da pokaže sve što zna. Sa tim mišljenjem se saglasila i Snežana Đurišić koja je prva uputila komentar takmičarki.

-Nagovorio me Sale da povučem panik i ja sam povukla. Mislim da si u obe pesme odabrala pogrešan tonalitet i da te je to koštalo večeras. Nisko, falš, je bilo i to je po mom mišljenu bilo za panik – rekla je Snežana, a onda se Saša uabcio:

-Pa Nova godina je ljudi, jeste ovo možda bilo za panik, ali se i publika dobro zabavila. Znam da i gledaoci vole ovu pesmu, pa sam hteo je čujemo do kraja – kažao je Popović, a onda se Ana Bekuta uključila u raspravu.

-Pogledajte vi kako je ona zgodna i kako je lepa. Haljina božantvena, dužina, kosa, sve si večeras pogodila – rekla je Ana.

Snežana je na kraju poručila Popoviću da je on uzme i da radi sa njom do drugog kruga, a Popović je na to žetoko odgovorio:

-Ne mogu ja da je uzmem. Ako od vas osam neće niko, pa ne meni kažete uzmi je ti. Ja bih je sigurno uzeo, pa vidiš kakva je riba. Pogledajte je, žao mi je Nataša, ali ispadaš – zaključio je Saša.

Dimitrije Vladić - Ponoć i Ja bih preživeo - (02. 01.)
Mladi Dimitrije Vladić (19) došao je iz Hrvatske da prvi put zapeva na velikoj Grandovoj sceni. Svojom harizmom i lepom energijom je na samom počektu očarao sve u studiju.

Publici se predstavio pesmama „Ponoć“ i „Ja bih preživeo“, ali su trema i neiskustvo učinili svoje, pa je na kraju prve pesme dobio panik taster.

-Čekao sam ovu drugu pesmu da se rasplešem, možda bi me malo i popustila trema – rekao je takmičar nakon nastupa, a na ovo se odmah nadovezao Mili:

-Daj Dinu Dvornika, pa da čujemo!

Saša Popović se obratio kandidatu, ali je ujedno imao poruku na sve buduće takmičare koji će se prijaviti za ovu emisiju.

-Dimitrije, ti si bio na onlajn audiciji, i onaj prvi je isto bio. Moram da kažem svima da znate, sledeće godine će u takmičenje proći samo oni koji dođu na audiciju, nema više onlajn. Kad vas čujem preko snimka, ja kažem ovaj će da pokida, a onda ovde bude nešto drugo – rekao je Saša, takmičar mu je odgovorio:

-Ja sam ovde došao po komentare i kritike želja mi je bila to da čujem to, inače se bavim pisanjem i komponovanjem pesama. Negde sam između roka i narodnjaka – rekao je kandidat, a onda je Saša dozvolio da otpeva i drugu pesmu.

Malo je popravio utisak izvođenjem druge numere, pa je žiri bio saglasan da mora da peva rok i da beži od narodnjaka.

-Jeste to tematski tebi malo bliže, tako izgleda i energetski. Bolje je bilo ovo, ali si ipak imao problem sa intonacijom, tako da beži od narodnjaka, ovo ipak osećaš bolje – rekla je Marija, a Ceca nadovezala:

-Moraš i više da slušaš sebe, pošto intonativno kliziš stalno si nizak.

Đorđe je zaključio ovu raspravu i imao je jednu posebnu poruku za kndidata i savet koji je mladi Dimitrije odmah usvojio:

-Ti se ponašaš kao da nisi sa balkana, kao da si iz Evrope. Mi balkanci smo malo ludi majstore, tamo se nećeš lepo provesti – rekao je Đorđe, a takmičar je za kraj poručio:

-Naučićemo ih, ne brinite Đorđe.

Kseniya Tanu - Molitva i Ne tiče me se - (02. 01.)
Šou „Zvezde Granda“ polako postaje internacionalno takmičenje, jer nakon nekoliko kandidata iz Australije, Novog Zelenda, Engleske, Švedske, na velelepnu scenu stigla je i Beloruskinja.

Simpatična Kseniya Tanu (30) iz Gomelja u Belorusiji predstavila se ove subote u najgledanijem takmičenju na Balkanu i to pesmama „Molitva“ Marije Šerifović i „Ne tiče me se“ grupe „Magazin“.

Pet glasova osvojila je ova harizmatična devojka zbog koje je žiri na kraju morao da priča na engleskom.

-Zdrastvuj- pozdravio je Saša Popović i poručio žiriju: –Ona razume naš jezik, ali ne zna da priča! Govori engleski jezik.

Anu Bekutu najviše je zanimalo otkud ona ovde, a takmičarka je istakla da je razumela i dodala da dolazi iz Podgorice.

-Izbeglica znači, pobegla od rata – našalio se Dragan Stojković Bosanac, a Mariju Šerifović najviše je zanimalo zašto se preselila za Crnu Goru.

-Zbog supruga, on živi u Crnoj Gori – odgovorila je Kseniya i dodala da joj bilo izuzetno teško da peva Marijinu pesmu večeras i to pred njom.

Aleksandra Milića Milija najviše je zanimalo da li prati našu muziku i koliko pevača zna sa naših prostora.

–Samo Mariju znam- odgovorila je takmičarka i nastavila:

-Imala sam 15 godina kada sam je gledala na Evroviziji i navijala.

-Da li si glasala?– prekinula je Marija, a takmičarka odgovorila:

-Jesam, samo za tebe, deset glasova sam ti dala!

Sanja Kužet je prokomentarisala da je ovde sve jasno, budući da joj je Marija omiljeni pevač sa Balkana, a kako se i očekivalo, takmičarka je upravo Šerifovićevu odabrala za mentora.

-Dobro, ali reći ću ti nešto kasnije. Ovo će biti interesantno i napeto, ali videćemo. Dobro došla i od danas pa na dalje što više pričaj srpski – poručila joj je Marija, a takmičarka odgovorila da će se potruditi, mada joj izgovor srpskog nije sjajan.

-Sve razumem, ali ne govorim dobro – rekla je Kseniya na našem jeziku, a Popović joj poručio:

-Ma super je, odlično govoriš!

Alen Skopljak - Piješ sine i Nema te, nema - (02. 01.)
Nekadašnji učesnik „Zvezda Granda“ nakon tri godine ponovo se našao na velikoj sceni, ali ovoga puta jači nego ikad.

Alen Skopljak (26) iz Švedske predstavio se pesmama „Piješ sine“ i „Nema te, nema“, a već sa prvim taktovima žiri je prepoznao starog kandidata.

-Deluje opuštenije, nema treme, izgleda da je vreme učinilo svoje – konstatovao je voditelj Voja Nedeljković, što su na kraju pokazali i glasovi.

Sedam „da“ stručnog žirija dobio je ovaj momak koji je 2019. godine učestvovao u takmičenju, a sad je otkrio i zbog čega je tada odustao.

–Bila je korona. Pojavile su se neke restrikcije, zabrane, pa sam morao da odustanem. Sad sam tu da ponovimo sve –objasnio je takmičar koji je u najdužoj sezoni „Zvezda Granda“ stigao do trećeg kruga.

Saša Popović je objasnio da je takmičar zbog nemogućnosti putovanja odustao od takmičenja i da je bio u timu Ane Bekute.

-I napredovao je jako – dodala je Ana, ali je takmičarov otac imao zamerku za ovogodišnje učešće njegovog sina.

Naime, budući da su svi članovi žirija njegovom Alenu dali glas, zanimalo ga je zašto Dragan Stojković Bosanac nije glasao.

-Šta je Bosno moja fina?! Šta je Neretvo moja? – rekao je razočarano Alenov tata, ali je Boske u poslednjem trenutku promenio odluku.

-Evo za Mostar- poručio je Boske, a Viki Miljković dodala da sad njegov glas ne važi.

Bosanac je istakao da nije hteo da glasa, jer nije hteo da kvari koncepciju žirija.

-Da ne troši struju- dodala je Ceca Ražnatović, a Popovića je najviše zanimalo da li stoji iza svog glasa, na šta je Boske odgovorio:

-Da, Nova godina je, častim!

Viki je smatrala da je zaslužio svih osam glasova i da može da bira mentora, a Alen je na kraju umesto Bosanca, kako su svi očekivali, odabrao Mariju Šerifović.

-Čekaj, pa šta je sad ovo? Mislio sam da će Bosanca, navalili ste na njega kao smrt na babu – konstatovao je Popović, pa uputao oca kog bi on odabrao za mentora.

-Mariju ili Milija sigurno – odgovorio je Alenov tata, na šta su svi u studiju prasnuli u smeh.

-Pa Bosanac čak nije ni bio u igri – zaključio je Popović, a Boske dodao da to pokazuje kako je celokupno takmičenje ne namešteno.

Kristina Krstičević - Pazi kome zavidiš i Razmažena - (02. 01.)
-Ja bih po prezimenu rekao Kris, Kris, dva puta. Ona je bila u Zagrebu na audiciji i bila je odlična – otkrio je Saša, a zatim upitao takmičarkinog supruga i oca da li su zadovoljni kako je prošla.

–Očekivano, znamo šta može -odgovorio je suprug, što je sve nasmejalo do suza.

-To je to. U jednoj rečenici je rekao sve – dodao je Popović, a zatim upitao Kristinog oca šta on kaže.

-A šta ću reći? Ja sam roker, bubnjar. Cela porodica nam je muzička – rekao je njen tata.

Na kraju nastupa Kristina je odabrala i mentora, a to je bez imala premišljanja bila Viki Miljković.

-Dobro došla – poručila je mentorka, a takmičarka objasnila zbog čega je odabrala baš nju.

-Zbog stila. Ali moram biti iskrena, prva kaseta koju sam imala u kući je bila upravo nje. Otkidali smo na njene pesme – rekla je takmičarka.

Semir Džanković - (02. 01.)


Osim podrške članova žirija, uz njega je bio i Cecin pulen, prošlogodišnji takmičar Enis Todić koji ga je bodrio iz čuvene sobe emocija.

-Moram da priznam da sam sad imao veću tremu nego u polufinalu. Semir i ja inače pevamo već pet godina zajedno- otkrio je Todić, nakon čega su usledili komentari žirija.

-Jako dobru boju glasa imaš i jako moderno izgledaš. Večeras mi se sve dopalo- oduševljena je bila Viki Miljković, a pohvalama su se pridružili i Đorđe David i Ceca Ražnatović.

-Mi smo stari poznanici, iz drugog takmičenja. Ja sam mu bila velika podrška i tada i oduvek mi se sviđalo kako peva. I on i Enis su moja krvna grupa po boji glasa i po načinu pevanja. Od mene imaš apsolutnu podršku, sve čestitke- istakla je Svetlana.

Da je Semir veliki potencijal i da može daleko da dogura ukoliko bude radio na svom glasu i usavršavanju potvrdila je i Marija Šerifović.

-Iako imaš trideset i dve godine potencijal si, mada ima mnogo stvari koje treba da se isprave. To pomeranje mikrofona, te amatersko-tezgaroške fore i fazoni, to ova scena ne trpi, niti ti to treba na kraju krajeva. Samo je pitanje da li to sve možeš da ispraviš sa 32. godine. Imaš lepu energiju i znaš da se ponašaš na sceni. Izbor prve pesme je izuzeto hrabar, ali izborio si se! Mislim da si kandidat koji može da napreduje uz adekvatnog mentora koji će da ti bude gonič robova- objasnila je Mara.

Iako se Draganu Stojkoviću Bosancu u prvi mah učinilo da je Džanković već bio deo „Zvezda Granda“, Ceca ga je odmah demantovala objašnjavajući da je mogao samo da ga vidi u „Punkovim zvezdama“.

–Inače ja „Pinkove zvezde“ nikada nisam gledao!- odbrusio je Boske, ali Ceca se tu nije zaustavila.

-Ma daj ne laži, gledao si zbog mene! Pa rekao si mi pre par dana. Stidi se svojih brkova sedih! Gledao si me, pa priznao si to- odgovorila mu je Svetlana.

-Gledao sam samo sebe, samo sebe Ceco i rejtinge kad smo vas čistili. Dobro, evo priznajem gledao sam te, jesam, jesam- odgovorio je Stojković.

Nakon rasprave Cece i Bosketa došao je red da i ostali članovi žirija prokomentarišu takmičarovo pevanje, a Saša Popović otkrio je ono što mnogi nisu znali.

-Semire, ti si bio jednom na audiciji za „Zvezde Granda“ i ja sam rekao „Idi u ono drugo takmičenje, tamo ti je Ceca, pa propadni tamo, pa se vrati“– našalio se Popović, dok je Ceca objašnjavala Semiru da ne pada na provokacije s obzirom da je to na njen račun.

Iako nije mirisalo na raspravu, Ceca i Sale uspeli su da uđu u sukob i to sve zbog kandidata.

-Ljubavi, to sve govori da si ti gluv, da ti nisi čuo njegov talenat, vidiš da je sada dobio osam glasova. To sve vreme hoću da ti kažem!- poručila je pevačica, dok je Sale dao obećanje da će već u drugom krugu doneti Semirov snimak sa audicije iz 2010. godine i rado pustiti žiriju da čuje kako je tada pevao.

Šalu na stranu, komplimenti na račun takmičarovog pevanja usledili su i od Sneže i Milija, a nakon toga došao je trenutak da takmičar izabere mentora.

-Iskreno ja bih kod Cece jer se znamo od pre i nemojte da mi zamerite- rekao je Džanković, a Svetlana mu je sa širokim osmehom poželela dobrodošlicu.

Bogdan Keković - (02. 01.)


Već nakon prvog stiha svojom bojom glasa osvojio je simpatije Đorđa Davida, nakon čega su mu podršku pružile Ceca i Snežana, ali na žalost na tome je i ostalo

-Pa ljudii- povikao je Đorđe David čim je shvatio da je ovde kraj Bogdanovom takmičenju.

-Koji ljudi, žiri? To su ljudožderi- našalio se Sale, dok je roker tvrdio da ovo nije realna situacija sa glasovima kada je u pitanju Bogdanovo pevanje, a kako je Ceca prva dala glas Saša je želeo da čuje njen komentar.

-Meni se jako dopala njegova boja, prvu pesmu je jako lepo otpevao, ali mi je falilo malo napada i energije. Mislim da on to može, ali šta da radimo- objasnila je Ceca, dok je Violeta tvrdila da je energije manjkalo zbog čega je njen glas ovoga puta izostao.

-Ceca da da glas, a ti da ne daš? To se prvi put desilo- provocirao je Saša, međutim Viki je odolela i nije ušla u raspravu.

Jedna od retkih koja je Bogdanu pružila podršku bila je Sneža Đurišić koja je tvrdila da takmičar nije za ispadanje, ali tog stava nije bila i Marija Šerifović.

-Pa prosek, možda nije ni prosek. Onako, imaš neku lepu tedi ber energijicu i lep osmeh, ali si izašao na binu kao trutić neki, stao i nešto pevaš. Pa šta radiš, je l’ nas zabavljaš, je l’ zabavljaš publiku, dame, gospođe, je l’ zavodiš?! Pa tome služi pevanje! To nije taj film, to nije ta profesija. Je l’ pevaš ti, šta radiš, je l’ tako u pola dva kad ori kafana, je l’ si isto tako trom?! Mora svega da bude, mora energije, osmeha i kretanja. Nemaš sto godina, imaš dvadeset i dve- bez dlake na jeziku mu je objasnila Mara, dok je takmičar otkrio da se privatno bavi pevanjem.

Uprkos tome Đorđe David se sve vreme trudio da objasni da je Keković zaslužio da ostane u igri s obzirom da je veliki potencijal.

-Ima dobru boju glasa za razliku od nekih kandidata koji su pršli tvoji vokali su otvoreni. Čuje se da ti je umorno grlo, ali si izgleda mnogo radio ovih dana. To se čuje, trebao si da razmišljaš o tome. Ovo nije dođeš u kafanu i juriš da ti neko ubaci pedeset evra, ovo je stvar koja može da ti okrene životnu sudbinu. To je faul koji si napravio- smatrao je roker.

Ipak, izgleda da i oni koji su ga podržali, ali i oni koji nisu, u jednom su se usaglasili – da je defintivno nedostajalo energije.

-Falilo ti je izražaja, mada nisi bio za ispadanje, ni slučajno, al pusti bolan doćićeš sledeće godine. Probaj da se isključiš iz okoline i razmišljaj o Balkanu. Vidi kakav si lep, smršaj jedno dvadeset kiloragama i bićeš još lepši- našalio se Boske.

Dragan Rajković - (02. 01.)
Iako se ne bavi pevanjem, mladi Dragan Rajković iz Beograda pokazao je veliku hrabrost s obzirom da je već prilikom prvog pojavljivanja na velikoj sceni Granda zapevao numere Tozovca Saše Matića.

Na iznenađenje mnogih, Marija Šerifović je to prva nagradila i pružila mu glas podrške, nakon čega su isto učinili Mili, Ceca, Sneža i Ana Bekuta.

Specifičnom bojom glasa, ali i lepom energijom uspeo je da obezbedi svoje mesto i u narednom krugu takmičenja zbog čega ije skidao someh sa lica. Međutim, osmeh nisu skidal i članovi žirija kada je Sapša Popović izneo šokantnu informaciju.

-E sad šta je interesantno. Sad me je zvao Mitrović i kaže mi „Sale sad peva moj kamerman, da on je pinkov kamerman, kaže gledaj da ne prođe jer ako prođe moram da mu podignem platu.“ Pa prošao si druže prema tome povišica je tu- ispričao je Sale, a ceo studio je bukvalno prasnuo smeh.

Ali verovali ili ne, ovaj talentovani momak zaista radi na televiziji Pink i to već pet godina.

–Zapravo ja nisam kamerman, ja sam asistent kamere i to znači da ja proveravam kamere pred početak emisije, proveravam da li sve radi- objasnio je Dragan, a Sale se odmah našalio rekao mu da bi mogao da proveri i Grandove kamere.

Iako je glas Dragana Stojkovića Bosanca izostao, komentar nije, te je dao obazložio zbog čega ,u nije pružio podršku.

-Ja sam bio malo iznenađen jer bih uvek hteo da glasam iza Cece, ali ne mogu da stignem od Milija- našalio se Boske.

S obzirom da je imao pet mogućnost budući da su mu podršku pružili Mara, Ceca, Mili, Bekuta i Sneža usledio je Rajkovićev izbor mentora.

-Pošto je gospođa Ana dala poslednji glas, evo ja ću kod nje ako se slaže- iznenadio je Dragan, što je Bekuta oberučke prihvatila.

-Nisam očekivala, ali ne mogu da odbijem, imaš lepu boju glasa, a sve drugo ćemo uraditi!

-Kada Ana bude gostovala na Pinku namesti sve lepo. Je l’ možeš da namestiš malo da kamera suzi ili kada ja budem gostovao da mi smanjiš stomak- zanimalo je Saleta, a nakon tog komenara svi su prasnuli u smeh, a Boske je nastavio da zbija šalu te tvrdio da Popović ima lošu dioptriju i da treba da promeni naočare.

-Marš matori bre!- odbrusio mu je Popović.

Melani Tarčulovska - Poželi sreću drugima i Tažna ljubov srekna pesna - (02. 01.)
Pravo iz Skoplja, na velikoj Grandovoj sceni večeras se predstavila i sedamnaestogodišnja Melani Tarčulovska koja je izvela numere „Poželi sreću drugima“ i „Tažna ljubov srekna pesna“.

Uprkos velikoj tremi koja se čula u njenom glasu, uspela je da se izbori za naklonost žirija koji je nagradio sa pet glasova podrške, a za svog mentora je odabrala Đorđa Davida.

Saša Popović upitao je da li ona Davida poznaje od ranije i zašto je izabrala njega baš.

– Niko ga nije izabrao večeras- nasmjela je ceo studio svojim iskrenim odgovorom.

– Posle ove rečenice, srećan ti put za Skoplje, ove nema više šta.. Đole jel je hoćeš– našalio se Popović.

Mahir Hukičević - Još je ne zaboravljam i Srećno ne krivi me - (02. 01.)
Svoju sreću u „Zvezdama Granda“, večeras je okušao i Mahir Hukičević iz Brčkog, koji se predstavio numerama „Još je ne zaboravljam“ i „Srećno ne krivi me“.

Tokom njegovog izvođenja gotovo do samog kraja žiri je bio neizjašnjen, međutim kada je došlo vreme da se donese konačna odluka samo tri glasa bila su za njegov prolazak.

– Ovako je išlo, on peva, Ceca da glas, prođe malo vremena Đole stavi panik, Ceca ga pita o čemu se radi, a on verovatnoodgovara kako nema pojma– objasnio je delovanje žirija iz svog ugla Saša Popović prema čijem je mišljenju kandidat pevao korektno.

Ceca nije mogla da se načudi zbog čega ovaj momak nije prošao sa čim se složilo još nekoliko kolega.

– Mnogo mi je žao što nisi prošao, ti jako lepo pevaš, mnogo mi je žao i šokirana sam– iskazala je svoj stav Ražnatovićka.

Različito mišljenje istakao je Đorđe David koji ga je uporedio sa jednim od prethodnih kandidata iz Podgorice za koga je smatrala da je bolji od Mahira.

– Ovaj dečko jeste imao svojih uspona i padova, vidi se da zna da peva, malo je ispadao, ostao je bez glasa, bila mu je visoka pesma, apsolutno nije kandidat koji treba da ispadne to je golema katastrofa– smatrala je Marija, dok je Ceca predložila Popoviću da ga vrati ukoliko bude prilike i da hoće da mu bude mentor ukoliko do toga dođe.

Popović joj je u šali odgovorio kako on hoće nju, a kada mu je ona rekla kako će je dobiti, on je „promenio „odluku i rekao takmičaru da je prošao.

Ipak sve je ovo bila šala, jer takmičar je ovog puta prošao „Malo sutra“.

Mila Smiljković - Moja poslednja i prva ljubav i Ne tiče me se - (02. 01.)
Studentkinja Filozofskog fakulteta u Nišu, Mila Smiljković (22) odlučila je da u ovoj sezoni pokuša da ostvari svoje muzičke snove na velikoj Grandovoj sceni, na kojoj se predstavila pesmama „Moja poslednja i prva ljubav“ i „Ne tiče me se“, a već tokom izvođenja prve numere pokupila je sve simpatije žirija koji je nagradio maksimlanim brojem glasova.

– Ne mora drugu ni da peva– dobacila je Ana Bekuta nakon završetka prve numere.

Saša Popović je pozvao da se uključi Voja iz bekstejdža, a kada su se kamere uključile tamo je stajalo jedno poznato lice- Julija Petrović, kandidatkinja iz prethodne sezone za koju njen mentor Đorđe David ima samo reči hvale.

Za mentora je izabrala Đorđa Davida sa čijim je radom upoznata zbog Julije, što je Davida iznenadilo i učinilo počastvovanim.

Goran Dimić - Cigani, drumovi i Ako imam pravo - (02. 01.)
Mladi i talentovani kandidat iz Žablja kraj Novog Sada Goran Dimić odlučio je da ove subote okuša sreću u „Zvezdama Granda“.

Mladić sa scenom ima iskustva jer se takmičio u „Nekim novim klincima“, a u ovom takmičenju iz sobe emocija podršku mu je pružio kum i njegov rođeni brat.

Iako je nastup započeo pomalo uplašen, mladić se sjajno snašao, a prvi glas dala mu je Ana Bekuta tokom izvođenja pesme „Cigani, drumovi“ koju u originalu peva Muharem Serbezovski.

Nako ove pesme, Goran je nastavio u istom ritmu i zapevao „Ako imam pravo“ Šabana Šaulića, a njegova interpretacija se veoma svidela žiriju, pa je nastup završio sa pet glasova i tako uspeo da se plasira u naredni krug.

Za svog mentora takmičar je izabrao Svetlanu Cecu Ražnatović koja je sa oduševljenjem pristala da mentoriše mladiću.

–Dobrodošao. Dolaziš u moj tim, odlično pevaš, vidim da si i super potkovan– rekla je folk diva i poželela mu dobrodošlicu i uspešnu saradnju.

Petar Bulatović - Hoću da ostarim s tobom i Kad se duše sretnu - (02. 01.)
Po prvi put na veliku Grandovu scenu u emisiji „Zvezde Granda“ ove subote izašao je sedamnaestogodišnji Crnogorac Petar Bulatović koji je uspeo da očara članove žirija kako svojim talentom tako i fizičkim izgledom.

Šarmantni mladić u prvom krugu takmičenja otpevao je pesmu „Hoću da ostarim s tobom“ od Saše Matića i „Kad se duše sretnu“ Fatmira Sulejmanija, a najveća podrška iz bekstejdža bili su ponosni roditelji.

Nakon dve otpevane pesme takmičar je svoj nastup završio sa osam glasova, a pored kandidata najsrećniji su bili roditelji koji su otkrili da se Petar takmičio i u „Pinkovim zvezdicama“.

–Ovde smo po prvi put, a ja sam se po malo uželeo ove drame i stresa. Ponosni smo na sina po ko zna koji put– rekao je kandidatov otac.

–Samo se smej- rekla je Ceca kandidatu.

Pored osam članova žirija koji su mu dali glas, kandidatu nije bilo lako da izabere mentora, pa je odlučio da se konsultuje sa roditeljima. Petrov otac otkrio je da su imali dogovor za koji se nada da će njegov sin ispoštovati, a upravo to se i desilo.

–Dogovorili smo se da bira Cecu za mentora – rekao je otac , a kandidat je odlučio da ispoštuje obećanje koje je dao oca i za mentora izabere pevačicu koja je sa oduševljenjem prihvatila njegovu odluku.

–Sve vreme sam molila Boga da mene izabereš. Dobrodošao – rekla je pevačica.

–Mlad si , lep i dobro pevaš. Još ideš i kod Cece u tim, pa kod tebe je sve dobro – dodao je Saša Popović i kandidatu poželeo mnogo sreće u nastavku takmičenja.

Marija Palavra - Maskarada i Sve ću da ti dam - (02. 01.)
Kandidatkinja Marija Palavra poreklom je iz Smedereva, a trenutno živi u Austriji. Pevanjem se bavi već nekolio godina, pa je odlučila da okuša sreću u najpopularnijem takmičenju „Zvezde Granda“ u čemu joj je svesrdnu podršku iz bekstejdža pružio suprug.

Za svoj prvi nastup u „Zvezdama Granda“ Marija je odabrala Cecinu pesmu „Maskarada“, međutim nakon izvođenja nije bilo niti jednog glasa.

Sledeću pesmu koju je odabrala bila je „Sve ću da ti dam“ Bon Ami, ali nakon izvođenja ove pesme Marija Šerifović i Viki Miljković spremale su se da takmičarki daju panik taster, a upravo to se i desilo pre nego je kandidatkinja završila izvođenje.

–Marija, korektno si pevala, sve je bilo u redu, ali zašto si izabrala ovu drugu pesmu? Od toliko hitova, jednostavnih, normalnih i lepih pesama ti nađeš ovo? Prvo niko ni ne zna ovu pesmu, drugo pesma je baš nezgodna za takmičenje – rekao je kandidatkinji Saša Popović.

Slično mišljenje kao Saša Popović imao je i Aleksandar Milić Mili, pa nije moga, a da ne prokomentariše takmičarkin nastup.

–Iščupala si se tokom prve pesme, „Maskarada“ je teška pesma. Napravio sam tu dva tonaliteta, a ti si tačno pogodila i ja sam mislio da ćeš razvaliti u drugoj, a ti ništa – rekao je Mili i dodao:

–Da si neku normalniju izabrala, prošla bi sigurno dalje -rekao je Mili takmičarki.

Nataša Radojević - Sve sam stekla sama i Evropa - (02. 01.)
Nataša Radojević (33) iz Obrenovca, prvi put se nalazi na velikoj Grandovoj sceni, a za ovo pojavljivanje odabrala je numere „Sve sam stekla sama“ od Ane Bekute i „Evropa“ od Stoje.

U bekstejdžu su je podržali suprug i drug, a dok je takmičarka pevala oni su komentarisali da ima tremu, ali da super peva i da treba da dobije glasove:

– Dajte joj glas! – uzviknuo je Natašin kolega.

Tokom prve numere nije bilo glasova, kako je krenula sa drugom pesmom pao je prvi glas od Milija, a ostatak žirija je zaigrao, dok je veselje trajalo i u bekstejdžu.

Vesela i razigrana dobijala je glasove žirija, pa je nastup završila sa pet, koliko je i bilo dovoljno da za sebe odabere mentora sa kojim će vežbati u nastavku takmičenja.

Nakon kratkih komentara između žirija jer ih je ponela novogodišnja euforija, a Saša Popović je naredio da se smire malo i da Nataša izabere mentora.

Iako joj je muzički uzor Ana Bekuta, takmičarka je izabrala Mariju Šerifović.

–Draga Nataša, ja sam ti dala glas jer smatram da treba da ostaneš u takmičenju. U ovom trenutku imam najviše kandidata i ja ti želim puno sreće sa nekim drugim. A i narodnjaci kada su u pitanju ja to prepuštam nekom drugom iako nemam ništa protiv narodne muzike– rekla je Marija.

Natašin drugi izbor je bila Viki Miljković, pevačica je ostala zbunjena pa samim tim nije bila spremna na ovo iznenađenje, ali joj je na kraju odgovorila:

–Vidi Nataša, to jeste moj stil, ali imam mnogo više od onog što sam planirala da mogu da uradim i da se posvetim kandidatima na jedan pravi način. Ovde ima još adekvatnih mentora koji mogu da rade sa tobom -dodala je Viki.

–Evo treća sreća, Ana Bekuta ako želi– oglasila se takmičarka.

–Mila moja Nataša, ja isto imam mnogo kandidata, a glas sam ti dala zbog Bosanca. On je rekao obavezno glasaj za ovu devojku jer peva tvoju pesmu– objasnila je Ana.

Obrenovčanka je probala i sa Đorđem Davidom ali ni ovaj pokušaj nije uspeo.

–Vidi ovako, ja mislim da ti samnom sreće nema 100% u ovom žanru. Kada su se ovakve hijene povukle, samo ne bih da upropastimo ono što ti imaš, tako da bez ljutnje – povukao se i David.

Na kraju je ostao Aleksandar Milić Mili, prvi koji je dao glas a poslednji izabran za mentora.

–Gledaj ostajem ja ili ako ja odbijem onda Saša Popović te dodeljuje i moraju da te uzmu ovi koji su glasali- prokomentarisao je Mili, na šta je Nataša rekla da onda odluče.

–Kako ti odlučiš– opet joj se obratio Milić.

–Onda kod Milija– odlučila se takmičarka, na šta se mentor nadovezao:

–Ja sam jedini ovde rekao da ti znaš da pevaš, dobrodošla.

Posle ove izjave nastala je velika polemika oko Nataše, da li zna ili ne zna da peva.

–Poenta je da je Mili dobio onoga koga je hteo i u koga veruje– zaključila je Svetlana Ražnatović.

Martin Kostadinov - Da je tuga snijeg i Tamu kaj što si - (02. 01.)
Zanimljiv takmičar, interesantnog stajlinga Martin Kostadinov (19) iz Đevđelije, večeras se prvi put pojavio u „Zvezdama Granda“, a publici se predstavio pesmama „Da je tuga snijeg“ i „Tamu kaj što si“.

Zbog specifičnog izgleda Đorđe David je imao jedan komentar.

–Mitar Mirić iz Makedonije.

Martin je zapevao drugu pesmu sa malim izmenjenim stajlingom uz podvik:

– Ajmo malo Makedonija.

Žiri se do poslednjeg takta druge pesme premišljao, ali je na kraju mladom takmičaru dao šansu, pa je tako nastup završio sa pet glasova.

–Dok je ovaj dečko pevao ja sam se toliko smejao, ja nisam mogao da izdržim, a objasniću i zašto. Jedna naša gledateljka ovde u publici, naša Novka.. ja sam čuo nju kada je ovaj dečko izašao, ona je rekla ovaj dečko kao da je došao iz hitne pomoći– kroz smeh je ispričao Saša Popović.

Saša nije mogao da dođe do daha, sve vreme se smejao

– Šta je? Nova godina je, imam pravo da se smejem.

–Hajde ti Martine preseci ovu situaciju i izaberi mentora– posavetovala je Sanja Kužet učesnika.

–Ja bih odabrao Svetlanu Cecu Ražnatović– rekao je Kostadinov.

–(Smeh) Hvala ti ljubavi na ukazanoj časti, ali ja znam ko te jako želi. Bila sam ti samo podrška– izjasnila se Svetlana.

Iz drugog pokušaja, mladi Makedonac je izabrao Đorđa Davida.

–Vidim da ti fenomenalno ide to igranje, to je sigurno zbog mesta odakle dolaziš, a frizuru imaš kao Mitar Mirić. Tako da meni ta kombinacija nekako ne ide– izneo je svoje mišljenje roker.

–Što dirate dečka, te hitna pomoć pa Mitar Mirić– oglasila se Ceca, dok je David prokomentarisao da je kandidat dobio sada odličnu reklamu.

Treći pokušaj je bila Marija Šerifović ali ni tu nije bilo sreće.

–Laaaadnoooo, laaadnooo Martine, zima nema grejanja, nema gas, nema drva- našalila se Marija.

Kostadinov je probao i sa Viki Miljković, ali i je kod nje je bilo hladno, pa se povukla, pa je ostala samo Ana Bekuta.

–Pa gospođa Ana Bekuta.

–Mene zadnju proziva, videćemo šta će biti, kada mi tako kaže dođe mi da se povučem– tugaljivo je rekla Ana Bekuta.

Martin da bi oduševio Anu učinio je na spektakularan način i na sav glas izgovorio:

– Gospođaaaaa Anaaa Beeekutaaa!

–E sada može, to je to. Prihvatam– zaključila je Bekuta.

Slađan Dangubić - Hotel i Nju ne zaboravljam - (02. 01.)
Pojavljuje se prvi put na velikoj sceni „Zvezde Granda“, Slađan Dangubić (25) iz Bijelog Polja. Ovom prilikom da bi oduševio žiri rešio je da se predstavi pesmama „Hotel“ od Ace Lukasa i „Nju ne zaboravljam“ Amadeus Bend.

Tokom prve numere Slađan dobija tri glasa, i na kraju druge pesme dobija još dva glasa, što je bilo tačno pet koliko je i potrebno da bira mentora.

–Slađane ovde u zagradi piše Zaton? – upitao ga je Saša Popović.

–Da to je jedno malo selo pored Bijelog Polja, nisam hteo da se ne pomene Zaton– odgovorio je učesnik.

–Nego ja bih za sledeću subotu zamolio našu tehničku podršku da dođe i da poprave ovaj taster kod Bosanca, nešto ne radi pa čisto da se proveri– našalio se Popović.

–Imam ja kod tebe dovoljno kandidata (smeh)– prokomentarisao je Bosanac.

–Zahvaljujem se svima koji su mi dali glas, a i ovima koji nisu, obećavam biću bolji sledeći put. Pošto se pokazalo da je gospodin Mili dobar sa Belopoljcima, naravno ako želi ja bih u njegov tim– rekao je Slađan.

–Bravo, vrlo rado, ali moram da ti kažem Slađane, ti radiš puno i to moramo da skinemo, da se ne vidi da radiš toliko. Moramo tu kilažu da doteramo. Tvoj glas je lep i to je nešto na čemu stvarno treba da radimo. Ne smeš da razmišljaš kao tezgaroš već da budeš umetnik, da bi dobili dobar rezultat– posavetovao ga je Mili.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Kseniya Tanu, Alen Skopljak, Kristina Krstičević, Semir Džanković, Dragan Rajković, Melani Tračulovska, Mila Smiljković, Goran Dimić Petar Bulatović, Nataša Radojević, Martin Konstadinov, Slađan Dangubić.

Komentari: