Da kod Popovića odluke moraju da donose brzo govori i to što nema strpljenja kada se takmičar dugo dvoumi oko izbora mentora. Tako je jedan od njih pr
Da kod Popovića odluke moraju da donose brzo govori i to što nema strpljenja kada se takmičar dugo dvoumi oko izbora mentora. Tako je jedan od njih priznao da se „lomi“ između Cece i Viki Miljković, ali ga je direktor sasekao.

-Šta se dvoumiš? – povikao je Saša.

Ove subote žestok sukob nastaće upravo između Cece i Popovića, a sve zbog sitnog peckanja kreativnog direktora.

Eldin Barčić - Ne zovi, ne piši i Maro, dušo (26. 11.)


Led je ove subote u „Zvezdama Granda“ probio Eldin Barčić (26), takmičar iz Kalesije koji zbog treme nije mogao da da svoj maksimum, a koji je totalno zbunio Sašu Popovića.

Eldin se u takmičenju predstavio pesmama „Ne zovi, ne piši“ Saše Matića i „Maro, dušo“ Šabana Šaulića, za koje je dobio pet glasova žirija, a Saša je ispričao anegdotu sa audicije na kojoj ga nije prepoznao.

-Eldin je bio u Tuzli na audiciji, i ja mu tad kažem „Čekaj, Eldine, ja te znam, jesi ti bio u takmičenju?“ On mi je odgovorio da je bio pre tri, četiri godine i da je ispao u trećem krugu, a ja ga pitam „Pa, ko ti je bio mentor?“, kaže on „Pa, Vi, direktore“. Snežana Đurišić i ja smo mu bili mentori, ja ga nisam prepoznao– ispričao je Popović što je sve nasmajalo, a zatim se obratio takmičaru.

-Vidi, sad te slušam, a sećam se kako si tad pevao. Molim te Snežana, otpevaj mu „Maro dušo“- zamolio je Popović, što je Sneška i učinila.

-Ti si to nekako ravno otpevao- dobacila je Ana Bekuta, dok su se ostali složili da je pogrešan izbor pesme.

–Ja gotivim ovog dečka, ali ovo je iznuđenih pet glasova. Ceco, što si mu dala glas?- pitao je Popović, a ona odgovorila:

-Želela sam da mu budem podrška, em je prvi, em ima tremu!

Kako je dobio pet glasova imao je pravo da bira mentora, a on je kao iz topa odabrao Snežanu.

-Pa kako sad to? Zar takmičar može da ide kod starog mentora? -pitala je Ceca, a Mili dobacio: -To je novo pravilo od pre tri godine!

-To pravilo važi samo za takmičare koji su bili prošle godine – objasnio je Popović, a Marija i Bosanac se našalili: -Rok zastareva!

Snežana je bez pogovora prihvatila mentorstvo, ali je uputila kritiku svom novom kandidatu.

-Večeras si pevao kao da ti neko stavio jastuk na taj mikrofon, a onda sam videla da pevaš sa polu otvorenim ustima. Aj uzeću te – rekla je Sneška, a Popović dodao da se vidi da ima neki problem sa glasom.

-Trema me puca – odgovorio je takmičar.

Svetlana Veljanovska - Kao so u moru i Minus i plus (26. 11.)


Velika scena „Zvezda Granda“ donosi mnogo uzbuđenja, ali i odgovornosti i treme. To je na svojoj koži najbolje osetila Svetlana Veljanovska (23) koja se tokom nastupa borila sa naletom ogromne treme i straha.

Tokom prve pesme „Kao so u moru“ Aleksandre Radović voditelj Voja Nedeljković je prokomentarisao:

-Ona bi morala da popije jedan anti- treming da bi nastavila da peva, može da bude i prirodni, a može i veštački. Ajde malo da se razdrmamo, Svetlana.

Iako je dobila savet zlata vredan, takmičarka ni tokom druge pesme „Minus i plus“ grupe „Magazin“ to nije uspela, a kao rezultat svega stigao je panik taster.

–Ajde malo da utešimo ovu devojku – poručila je Sanja Kužet, ali uzalud. Saša Popović nije želeo mnogo da polemiše o njenom pevanju, jer mu se nastup nije dopao, tvrdeći da je panikom i žiri rekao svoje.

-Nešto gutaš te reči, da li je trema, ne znam – konstatovao je Saša, a Aleksandar Milić Mili dodao:

-Nigde nisi pustila glas, a i nije ga bilo!

Saša je poručio Svetlani da je sve jasno kao dan i dodao: -Ispadaš iz ovogodišenjeg takmičenja i to je to!

Ipak, Đorđe David poželeo je da joj da podršku i svim Makedoncima da savet.

-Vi koji dolazite iz Makedonije,a imate problem i niste sigurni u vezi akcenta na srpskom i hrvatskom jeziku, pevajte na makedonskom, mislim da bi bolje prošli- rekao je roker.

Bakir Mečkić - Ja sam kriv što sam živ i Kosa do ramena (26. 11.)


Prvi put u „Zvezdama Granda“ predstavio se Bakir Mečkić (20) iz Sarajeva, nekadašnji učesnik šoua „Neki novi klinci“ koji je ovog puta oduševio žiri.

Pesmama „Ja sam kriv što sam živ“ i „Kosa do ramena“ Bakir je osvojio pet glasova žirija, a posebnu radost zbog toga nije mogla da sakrije njegova majka koja je u bekstejdžu skakala od sreće.

-Srećna sam i ponosna na svog sina – rekla je Bakirova majka nakon nastupa, a Saša Popović konstatovao da je Bakir veoma interesantan kandidat.

-Imaš dobro prezime za zvezdu. Mile Kitić, Bakir Mečkić, to su interesantna prezimena koja se lako i brzo pamte– rekao je Saša, što je nateralo Aleksandra Milića Milija da ispriča anegdotu sa aerodroma apropro prezimena.

-Mile i ja kasnimo na avion, i sad oni nas zovu, kao Milić, Kitić da se jave -rekao je Mili, na šta se Popović nadovezao i pokazao prstom:-Možda je stvarno milić Kitić.

-Prekini bre! Eto ti ga tu, pa proveri – dobacila je Marija Šerifović.

Budući da je takmičar dobio pet glasova imao je pravo da izabere mentora.

-Ono što sam ja uvek priželjkivao je Marija Šerifović. Vežbao sam i mislim da je moj repertoar za Mariju – rekao je takmičar, a mentorka uzvratila:

-Ima tu posla, ali polako. Dobro došao! Kada nekom dam glas to znači da sa njim želim da radim. Ajde lagano za Sarajevo!

Popović je zatim otkrio da Marija ima pun šinobus kandidata, ali ga je demantovala, pa je rešio da pročita koliko ko od mentora ima takmičara do sad.

-Do ovog trenutka Marija i Ceca imaju po osam kandidata, a Bosanac ima, nećete verovati, čak dva. To je za rubriku „Verovali ili ne“. Viki ima tri – otkrio je Saša, a Dragan Stojković Bosanac poentirao:

-Treba držati do sebe, a ne kao da ste u rafovima pa vas biraju!

Samanta Kunšt - Kao so u moru i Šakom o stol (26. 11.)


Kada je na scenu „Zvezda Granda“ izašla Samanta Kunšt (24) iz Celja žiri je bukvalno zanemeo od njene lepote i atraktivnosti. Šarmantna tamičarka osvojila je sve spontanošću, talentom koji je pokazala u pesmama „Kao so u moru“ i „Šakom o stol“ za koje je dobila šest glasova.

–Koliko je ova devojka uživala na sceni, toliko smo i mi dok smo te gledali i slušali – rekla je voditeljka Sanja Kužet nakon Samantinog nastupa, dok je Popovića zanimalo odakle potiče prezime Kunšt.

-Ona je rođena u Sloveniji, ali mi smo iz Bosne, a otac iz Hrvatske – objasnila je Samantina majka, što je Popoviću odmah prokomentarisao:

-Pa zato ona tako peva!

Kako na njenu lepotu i talant niko nije ostao ravnodušan, Popovića je zanimalo zašto Dragan Stojković Bosanac nije dao glas za Samantu.

-Ja sam imao sličnu opciju prošli put, u prošloj godini sa Antonijom Čerkez koja imala i sličnu boju glasa. A nije mi se dopala jedna stvar, a to je da se Samanta svađala sa svojim tekstom! Non stop si bila drčna, ali mislim da je to deo tvog karaktera. Da se ne shvatimo pogrešno, muzika je smena konstrasta, da bi bilo drčno nešto mora da bude mekanije i obrnuto-obrazložio je Bosanac, dok je Marija Šerifović objasnila da nije dala glas kako bi neko od njenih kolega dobio nekog kandidata.

Takmičar zbunio Sašu Popovića, kad je čuo ko mu je bio mentor nije mogao da veruje: „Pa, nisam te prepoznao“

„Gutaš te reči“ Probala je sve, a komentar Voje Nedeljkovića pobedio

-Nije bila loša, nego se ja zalažem za ozbiljnije interpretacije -dodala je.

Ana Bekuta se umešala i optužila Popovića i Mariju da su u talu.

-Sumnjam da se ti i Marija dogovorate pred emisiju koga da uzme od kandidata – rekla je Bekuta, što je Popoviću bilo nejasno.

-Kada neko za pet minuita pojede tri krofne, on poludi – odgovorio je Saša, što je naljutilo Bekutu, te mu je odbrusila: -Prvo, ja nisam stigla do tri krofne. Nemoj da mi brojiš zaloge, to nije lepo!

Kako je takmičarka dobila šest glasova imala je pravo da odabere mentora, a to je na prvu bila Ceca Ražnatović.

-Ovakvu lepotu da odbijem? Pa nisam poludela – rekla je Ceca, dok je Popović dodao da je trebalo da odabere Viki.

Hasan Redžić - (26. 11.)


Dvadesetpetogodišnja Danijela Ritan iz Banja Luke rešila je da okuša sreću na velikoj sceni Granda, što joj i pošlo za rukom, ali ne baš tako lako.

Neizvesnost je vladala do samog kraja, kada su pored Cecinog i Đoletovog glasa zasvetleli tasteri Ane Bekute, Violete i Snežane Đurišić.

U podršci mlade pevačke nade našli su se suprug i njeni prijatelji, a s obzirom da je jedan od njih Grk Voja Neeljković se dobro zabavljao pričajući na nemačkom, pa na engleskom.

-Odakle ovaj Grk kod tebe u podršci?- zanimalo je Sašu Popovića.

-Moj suprug živi u Nemačkoj, a ja sam se tamo preselila pre dva meseca. Grk je zapravo njegov prijatelj koji isto živi u Nemačkoj (smeh)-objasnila je takmičarka.

Nakon doze smeha, usledio je i onaj uglavnom težak trenutak za takmičare-izbor mentora. Dok se Danijela premišljala, Snežana i Ceca zapevale su čuvene stihove Svetlaninog hita „Pazi koga biraš za ulogu žrtve“ i odluka je odmah pala.

-Ceca!- rekla je takmičara kao iz topa, međutim desio se neočekivani potez.

Ražnatovićeva je odbila, tvrdeći da je predosetila da je želi njen kolega, i bila je u pravu! Naredni izbor bio je Đorđe David koji je sa ponosom prihvatio.

-Tačno i zato te ja i uzimam! Radićemo i ima da se popravi dosta toga, imaš sluha i tu neće biti problema-poručio je roker, a Sale se ponovo našalio na račun Danijelinog supruga koji je iz Nemačke.

-Problem je što ne znaš nemački- dobacio je Saša, nakon čega je Danijela sa širokim osmehom napustila scenu.

Danijela Ritan - (26. 11.)


Dvadesetpetogodišnja Danijela Ritan iz Banja Luke rešila je da okuša sreću na velikoj sceni Granda, što joj i pošlo za rukom, ali ne baš tako lako.

Neizvesnost je vladala do samog kraja, kada su pored Cecinog i Đoletovog glasa zasvetleli tasteri Ane Bekute, Violete i Snežane Đurišić.

U podršci mlade pevačke nade našli su se suprug i njeni prijatelji, a s obzirom da je jedan od njih Grk Voja Neeljković se dobro zabavljao pričajući na nemačkom, pa na engleskom.

-Odakle ovaj Grk kod tebe u podršci?- zanimalo je Sašu Popovića.

-Moj suprug živi u Nemačkoj, a ja sam se tamo preselila pre dva meseca. Grk je zapravo njegov prijatelj koji isto živi u Nemačkoj (smeh)-objasnila je takmičarka.

Nakon doze smeha, usledio je i onaj uglavnom težak trenutak za takmičare-izbor mentora. Dok se Danijela premišljala, Snežana i Ceca zapevale su čuvene stihove Svetlaninog hita „Pazi koga biraš za ulogu žrtve“ i odluka je odmah pala.

-Ceca!- rekla je takmičara kao iz topa, međutim desio se neočekivani potez.

Ražnatovićeva je odbila, tvrdeći da je predosetila da je želi njen kolega, i bila je u pravu! Naredni izbor bio je Đorđe David koji je sa ponosom prihvatio.

-Tačno i zato te ja i uzimam! Radićemo i ima da se popravi dosta toga, imaš sluha i tu neće biti problema-poručio je roker, a Sale se ponovo našalio na račun Danijelinog supruga koji je iz Nemačke.

-Problem je što ne znaš nemački- dobacio je Saša, nakon čega je Danijela sa širokim osmehom napustila scenu.

Mia Smiljanić - (26. 11.)


Sa samo osamnaest godina Mii Smiljanić pošlo je za rukom ono što mnogima nije. Fascinirati muzičke veličine koje sede u žirijskim stolicama nije ni malo lako, a ona je to svojim pevanjem uspela te je pred njom zasijalo svih osam tastera.

Stručni žiri zbunila je činjenica da Saša Popović poznaje takmičarkinog tatu, ali je objašnjenje ubrzo usledilo.

-Mia se takmičila u „Nekim novim klincima“, a i njena sestra koja joj je podrška u bekstejdžu. Ona ima sedamnaest godina, znači sledeće godine da se prijavi (smeh) Obe da pevate da tata ne mora više da radi sa firmom, to sa staklom- našalio se Sale, a naravno sve je zanimalo čime se Miin otac bavi.

-Tata zastakljuje terase- odgovorio je iz čuvene sobe emocija.

Naravno svi su se oduševili, a onda je Sale priznao da je tu informaciju podelio sa Milijem čim se mlada takmičarka stala na scenu.

-Mili je rekao da će prvi dati glas jer treba da mu se zastakli terasa- našalio se Popović.

Mia Smiljanić je definitivno još jedan primer da su deca iz takmičenja „Neki novi kinci“ izrazito talentovana, ali i da su stasala u prave i ozbiljne pevače, a to je žiri ovoga puta i nagradio.

Očekivano ili ne, Mia je izabrala Cecu za mentora, a Popović je odmah želeo da čuje razlog.

-Još kada sam došla znala sam da želim Cecu, ali nemam konkretno obrazloženje. Volim je i to je to- istakla je Mia.

Usledila je lavina pozitivnih kritika i komplimenata na račun mlade pevačke nade, a Ceca je sa širokim osmehom prihvatila u svoj tim i poželela joj dobrodšlicu.

-Htela sam te, a mislila sam da ćeš izabrati Mariju. Znaš da sam ti rekla Maro da je ova devojka tvoja? Kompletan si paketić, da me ne shvatiš pogrešno i vizuelno i glasovno je sve kako treba, samo ćemo malo da nalickamo- istakla je Svetlana,nakon čega je sa razlogom takmičarka usplahireno napustila scenu.

Danijela Ritan - (26. 11.)


Iz Goražda, odakle je i bivša pobednica Džejla Ramović, dolazi mlada Elmedina Laličić koja se samo sedamnaest godina odvažila da pokaže da dobro pliva u različitim žanrovima. Numerom Šabana Šaulića naježila je studio, a potom razmrdala čuvenim hitom „Bitanga i princeza“.

Žiri je njeno izvođenje nagradio sa pet glasova, među kojima su bili Ceca, Viki, Snežana, Marija i Ana.

Iako je na audiciji za „Zvezde Granda“ izabrala narodni repertoar, odlučila je da za mentora izabere Mariju Šerifović.

-Da li ti više voliš da pevaš narodnjake ili zabavnjake, objasni mi to pošto mi stvara konfzuziju koja mi baš nije blagougodna- zanimalo je Maru.

-Za svoju dušu najviše volim zabavnu muziku, ali s obzirom na to da živimo na ovakvom tržištu potrebna je narodna muzika koju ja izuzetno cenim i volim. Narod voli narodnu muziku i zato sam htela da otpevam nešto narodno da pokažem- objasnila je Elmedina, a njen stav se Mari ni malo nije dopao.

-Tačno je pogrešno rekla kada si ti u pitanju- sugerisao je Saša.

-To je pogrešno, pa ljudi ja potičem iz porodice narodnjaka, ali to je potpuno pogrešno razmišljanje. Skroz pogrešno, da poludiš!- iznervirala se Mara koja je želela da sazna o takmičarki još nešto ne bi li donela odluku te je Elmedina otkrila da trenutno pohađa srednju muzičku školu i da svira klavir.

-Uzmi polupaj je, ne šalim se!- savetovao je Đorđe David.

Nakon mnogo razmišljanja i nerviranja Marija je pristala da je primi u svoj tim što je kolege iz žirija oduševilo.

-Dobro ajde, ali tućićemo se!- poručila je Šerifovićeva takmičarki koja nije mogla da sakrije sreću što joj se želja ostvarila.

Elmedina Laličić - Bitanga i princeza (26. 11.)


Iz Goražda, odakle je i bivša pobednica Džejla Ramović, dolazi mlada Elmedina Laličić koja se samo sedamnaest godina odvažila da pokaže da dobro pliva u različitim žanrovima. Numerom Šabana Šaulića naježila je studio, a potom razmrdala čuvenim hitom „Bitanga i princeza“.

Žiri je njeno izvođenje nagradio sa pet glasova, među kojima su bili Ceca, Viki, Snežana, Marija i Ana.

Iako je na audiciji za „Zvezde Granda“ izabrala narodni repertoar, odlučila je da za mentora izabere Mariju Šerifović.

-Da li ti više voliš da pevaš narodnjake ili zabavnjake, objasni mi to pošto mi stvara konfzuziju koja mi baš nije blagougodna- zanimalo je Maru.

-Za svoju dušu najviše volim zabavnu muziku, ali s obzirom na to da živimo na ovakvom tržištu potrebna je narodna muzika koju ja izuzetno cenim i volim. Narod voli narodnu muziku i zato sam htela da otpevam nešto narodno da pokažem- objasnila je Elmedina, a njen stav se Mari ni malo nije dopao.

-Tačno je pogrešno rekla kada si ti u pitanju- sugerisao je Saša.

-To je pogrešno, pa ljudi ja potičem iz porodice narodnjaka, ali to je potpuno pogrešno razmišljanje. Skroz pogrešno, da poludiš!- iznervirala se Mara koja je želela da sazna o takmičarki još nešto ne bi li donela odluku te je Elmedina otkrila da trenutno pohađa srednju muzičku školu i da svira klavir.

-Uzmi polupaj je, ne šalim se!- savetovao je Đorđe David.

Nakon mnogo razmišljanja i nerviranja Marija je pristala da je primi u svoj tim što je kolege iz žirija oduševilo.

-Dobro ajde, ali tućićemo se!- poručila je Šerifovićeva takmičarki koja nije mogla da sakrije sreću što joj se želja ostvarila.

Nejaz Neki Ramčevski - Ponos i Đurđevdan (26. 11.)


Dvadesetdvogodišnji Nišlija Nejaz Neki Ramčevski uspeo je ono što mnogim kandidatima nije pošlo za rukom. Svojim vokalnim sposobnostima mladić je uspeo da za veoma kratko vreme osvoji članove žirija, a najveću podršku tokom nastupa pružali su mu njegovi baka i deda iz bekstejdža.

Prvu pesmu koju je Neki zapevao bila je „Ponos“ od Ivana Kurtića, a čim je pustio glas usledio je kompliment od njegove sugrađanke Viki Miljković.

–Opasan, opasan je pevač.

I Ceca se složila sa mišljenjem svoje kume, a zatim je Nejaz zapevao „Đurđevdan“ što je žiri podiglo na noge, pogotovo Mariju Šerifović koja ga je sve vreme pažljivo slušala.

Naki je svoj nastup završio sa čak osam glasova, a svi su primetili da na ovaj talenat nije ostao imun ni Dragan Stojković Bosanac.

–Da postoji zlatno dugme, odmah bi te poslao u finale – rekao je Đorđe David.

Saša je zatim želeo da upozna takmičarovu podršku, a pri tome je napravio veliku grešku. Naime Popović je rekao da su u bekstejdžu Nakijevi roditelji zbog čega je Nakijev deda odmah morao da reaguje.

-Malo sutra Saša, ovde su baka i deda – rekao je čovek, a onda su se svi u studiju nasmejali.

–Izvinjavam se, poješće me Čokano – rekao je Popović, a deda se odmah uključio u razgovor.

–Čokano ima da te pojede – rekao je kandidatov deda Saši, na šta je Marija vrištala od smeha.

–Deda je kralj– zaključila je Šerifovićeva.

Svi su se iznenadili da je za kandidata iz Niša glasao čak i Bosanac, a on im je objasnio.

–Ja dajem glasove dobrim pevačima.

Naki je nakon kratkog razmišljanja za mentora izabrao Viki Miljković koja je takođe rodom iz Niša, a baka i deda su bili prezadvoljni zbog ovog izbora.

–Viki je naša, on nije mogao da bira drugu – zaključio je kandidatov deda.

Na ovu opasku reagovala je i Ceca Ražnatović i pitala Nakijevog dedu:

–A odakle sam ja, da nisam ja iz Novog Sada? – pitala je pevačica, a onda je usledio odgovor kome se sigurno nije nadala.

–Vi ste iz Žitorađa, vi ste malo dalje. To je jedno malo selo -rekao je Nakijev deka, pa mu je Ceca odgovorila

-Izvinjavam se vama iz centra, ja sam seljanka, šta ću – našalila se folk diva.

Jovana Lazić - Vukovi i Afrika (26. 11.)


Spremna da ove subote svetu pokaže svoj talenat za muziku na velikoj sceni „Zvezda Granda“ bila je Jovana Lazić.

Ona je otpevala pesmu Emine Jahović „Vukovi“, a kao bržu numeru izabrala je pesmu „Afrika“ koju izvodi Slađa Alegro. Za vreme nastupa iz grin ruma podršku su joj pružale dve prijateljice.

Čim je krenula brža pesma, Viki je ustala i počela da đuska, a energije nije falilo ni takmičarki pa je uspela da zabavi sve članove žirija.

Nakon što je otpevala pesme, dobila je četiri glasa, peti je usledio u poslednjem trenutku i to od Marije Šerifović koja je želela da pomogne takmičarki da prođe u naredni krug.

–Sada imam trideset dve godine, a prvi put sam ovde bila sa osamnaest – rekla je takmičarka, pa je Marija odmah morala da reaguje.

–Sačuvaj me Bože, pa kada je to bilo. Dajte ženi neko mesto u Grand, zapolsite je negde.

Šerifovićka se tu nije zaustavila, nego je nastavila da ispituje Jovanu.

-Dakle takmičila si se u tri sezone do sada, a šta se dešavalo od 2015. godine pa do sada – pitala je Marija.

-Pevala sam, završila fakultet i uživala u životu – izjavila je Lazićeva i dodala:

–Sada želim da se udružim sa mentorima i da idem dalje. Prijavila sam se sa mora, moj otac i majka nemaju pojma ni da sam se prijavila, niti da danas snimam zato što jako traumatično doživljavaju sve ovo i meni unose veliku nervozu, tenziju i stres, a bio mi je potreban moj mir. Javno im se izvinjavam.

–Ja to podržavam, meni je to strava – rekla joj je Marija.

–Kako ubiti majku i oca, samo doći u „Zvezde Granda“ – nadovezao se Bosanac.

Takničarka je za mentora izabrala Mariju Šerifović koja nakon njenog obrazloženja nikako nije mogla da je odbije.

–Biram Mariju iz jednog razloga. Primetila sam da Marija uvek bira izvrsne pevače, a ovaj put sa mnom imate da radite tako da je to jedan mali izazov. Smatram da imam mnogo toga da učim, a od vas to sigurno mogu.

-Ovo se kaže prc moje, ništa uzimam te, kako na ovo može da se kaže ne – odgovorila joj je Marija na Jovanin izazov.

Miloš Jovičić - Ne pitaj i Ti moja nevero (26. 11.)


Tridesetjednogodišnji takmičar Miloš Jovičić iz Obrenovca zapevao je na velikoj sceni uz podršku svoje ćerkice koja ga je sve vreme bodrila iz bekstejdža.

Miloš je zapevao „Ne pitaj“, numeru koju u originalu izvodi Aco Pejović, ali su glasovi izostali. Druga pesma koju je kandidat otpevao bila je „Ti moja nevero“, međutim nakon ove numere usledio je panik taster.

–Nema veze, meni je bilo lepo -rekao je takmičar, dok je njegova ćerkica u bekstejdžu grcala u suzama jer tata nije uspeo da se plasira u naredni krug.

„Kako bez odgovornosti ubiti roditelje“ Takmičarka se javno izvinila majci i ocu, Marija je opravdala: „Podržavam te, meni je to strava“

Saša je zatim tražio da se u program uključi Miloševa podrška iz bekstejdža, a onda se na ekranu pojavila mala devojčica, Miloševa ćerka koja je grcala u suzama zbog tatinog fijaska na bini.

–Nemoj da plačeš mila – rekao je Jovičić ćerki, a ova situacija rastužila je i članove žirija.

–Miloše super se oblačiš, lepo se ponašaš na sceni, ali puno falširaš – rekla je Marija.

–Znam, umorno mi je stvarno grlo, ček sam i ovaj vikend ostavio da ne radim, ali sam počeo da kašljem.

-Dobar si, teraj dalje – dodala je Bekuta.

Renata Dojčinović - Pazin kome zavidiš i Dani su bez broja (26. 11.)


Ove subote među kandidatima bilo je i onih koji su došli čak iz Hrvatske kako bi se publici predstavili na velikoj sceni „Zvezda Granda“. Tako je naredna takmičarka, tridesetogodišnja Renata Dojčinović iz Zagreba zapevala „Pazin kome zavidiš“ i “ Dani su bez broja“ od Magazina.

Iako je na sceni plenila svojim izgledom i lepotom, tekmičarka nije uspela da vokalnim sposobnostima zadovolji stroge kriterijume članova žirija što ju je koštalo prolaska u naredni krug, iako je dobila čak dva glasa podrške, doduše od muških članova žirija. Podršku su joj pružili Mili i Đorđe David.

Kada je usledio panik taster, muzika ipak nije bila isključena, a takmičarka je nastavila da peva još neko vreme što je veoma iznerviralo Mariju Šerifović.

„Mila, nemoj da plačeš“ Stručni žiri razočarao kandidatovu ćerku, devojčica grcala u suzama

„Kako bez odgovornosti ubiti roditelje“ Takmičarka se javno izvinila majci i ocu, Marija je opravdala: „Podržavam te, meni je to strava“

–Pa šta radiš Saša – derala se Šerifovićeva, dok ju je Popović začuđeno gledao.

–Pa, jel si dala panik?

–Pa gde gledaš, idi kod onog za oči – odgovorila je pevačica besno.

Dok se Marija nervirala, Bekuta je pokušavala da objasni takmičarki zbog čega su ona i ostali članovi žirija odlučili da donesu ovu odluku.

–Pa bilo je preglasno, nazalo, sa jednim onako neartikulisanim vokalom. Prva pesma čak ni nije bila loša, mogla si čak da se maziš malo u njoj, ali ova druga je bila baš loša.

-Ja mislim da nije bila za ispadanje – rekao je Đorđe, a sa njegovim mišljenjem se složio i Mili.

–Mislim da je bila za drugi krug, ali nas Popović ovde nišat ne pita.

Tamara Sibinčić - Košava i Srećo reci (26. 11.)


Nekadašnja učesnica „Zvezda Granda“ Tamara Sibinčić ima 23 godine i dolazi nam iz Beočina. Ona je svoju sreću okušala 2017. godine, ali ponovo se pojavila na velikoj Grandovoj bini.

Tada sa svojih 17 godina imala je veliku tremu, i nažalost žiri je to primetio. Ali velika želja i volja da postane pevačica nije je obeshrabrilo da se prijavi ponovo.

Žiriju se predstavila prvom pesmom „Košava“ od Jelene Tomašević, Đorđe prvi daje glas.. Kada je krenula sa drugom numerom „Srećo reci“ od Maje Odžaklijevske, Tamara je imala mali scenski nastup tačnije promenila je autfit.

U toku druge numere na takmičarki se primetilo blago nezadovoljstvo jer je videla samo jedan glas, kako se pesma odmicala samopouzdanje je padalo. Na kraju numere krenuli su da se pale tasteri i dobila je pet glasova.

Veliku podršku je imala od svoje majke koja je u bekstejdžu zaplakala kada je videla da njena ćerka ide u sledeći krug.

–Imala si dva glasa, ali teško si došla do ovih pet, iskreno nisi za ispadanj. Bezobzira sada na sve, imaš mogućnost da biraš mentora– oglasio se Saša Popović.

–Đorđe David– bez imalo razmišljanja rekla je Tamara.

–Da li radiš?– pitap je roker.

–Da, radim – odgovorila je takmičarka.

–Tek ćeš da radiš, ajde sada briši – njen budući mentor je bio kratak i jasan.

Nakon njenog napuštanja bine, Saša je komentarisao da je takmičarka izabrala bilo kog drugog da je ne bi prihvatio. Ovako izabrala je pravog mentora.

–Ja ginem sa mojim takmičarima – rekoa je David.

Luka Ivanovski - Upali svetlo (26. 11.)


Da bi ispunili svoje snove, takmičari dolaze iz celoga sveta da bi našli svoje parče zvezdanog neba. Tako je pokušao i mladi Luka Ivanovski koji ima svega 18 godina i dolazi nam iz Skoplja, našao se po prvi put u emisiji „Zvezda Granda“.

Makedonac je krenuo sa prvom pesmom „Upali svetlo“ od Ace Lukasa, ali nešto tu nije štimalo pa je Đorđe prokomentarisao:

–Ovaj peva Acu kao da je Arsen Dedić.

U prvoj numeri počeli su da se ređaju crveni tasteri, što je takmičar primetio pa se njegovo samopouzdanje poljuljalo.

–Ajmo ljudi– dobacila je Marija.

Nakon Šerifovićkinog komentara, usledio je odmah PANIK taster.

–Luka, ideš u školu i amater si, ja tu ne bih mnogo pričao, 18 godina, mlad si i ne baviš se ovim poslom. Nastavi da pevaš pa ćemo videti za godinu, dve– rekao je Saša.

Darko Gjorgjeski - Živim da te volim i Hitno (26. 11.)


Kako je poznato da su „Zvezda Granda“ najgledanija emisija, samim tim veliki broj mladih ljudi se prijavljuje za učešće. Pojavljivanjem na velikoj Grandovoj bini je san svakog mladog pevača koji želi da ostvari svoje snove.

Darko Gjorgjeski ima 23 godine i dolazi nam iz Austrije, ovo je njegovo prvo pojavljivanje na velikoj sceni koju prate milioni ljudi.

Takmičar je započeo svoj nastup sa pesmom „Živim da te volim“ od Saše Kovačevića. Iako nije mnogo odmakao sa numerom, Ceca je rekla Davidu:

–Mislim da je dečko amater.

–A ja mislim da je ozbiljan potencijal- prokomentarisao je roker.

Kada je nastupio refren, usledila su dva glasa i to baš od Cece i Davida koji su bili oduševljeni.

–Leeeepo breee! – rekao je Đorđe.

Darko je za drugu numeru izabrao pesmu „Hitno“ od Adila. Svetlana je na početak ove pesme krenula da igra i da se smeje, da bi joj se obratio David:

–On ni ne zna šta sve može.

Takmičar je dobio pet glasova i mogućnost da bira mentora. Gjorgjeski je poželeo Mariju.

–Darko ti pevaš negde ili samo pevušiš? – upitala je Mara.

–Više pevušim za sebe– direktan je takmičar.

–Znači ti si čist amater koji voli da peva, i nikada se nisi takmičio? – ne postustaje Šerifovićka.

–Nisam.

–Meni je samo interesantno što se nigde nije takmičio do sada, međutim kako ti pevaš meni je to malo soft. I vidi se da je to novonastali način pevanja a poprilično i netačnog. Ne znam… ali ne, izvini– izjasnila se Marija.

Kako takmičar nije dobio mentora kog je želeo, dobio je priliku da bira drugog, njegov izbor je bila Ceca, koja se slatko nasmejala.

–Moj si – bila je kratka Svetlana, i dodala:

–On je mlad, ima prava da greši, ali ja kako sam te čula sa Đoletom sam komentarisala da si amater ali da možeš mnogo. Uzimam te i dobrodošao u moj tim.

Dušan Vukadinović - Jedina moja i S namerom dođoh u veliki grad (26. 11.)


Dušan Vukadinović ima 23 godine i dolazi nam iz Podgorice, takmičar se nalazi po prvi put u emisiji „Zvezda Granda“ sa velikim snovima da postane veliki pevač.

Na Grandovu scenu se spustio sa velikim samopouzdanjem i započeo svoj nastup sa numerom „Jedina moja“ od Marinka Rokvića.

Tokom prve numere Viki i Mili su dali glasove ali Mariji se nije nešto dopalo i dala je crveno svetlo.

–Isti je kao Bosanac– prokomentarisao je Đorđe.

Posle prve numere nastavio je sa pesmom „S namerom dođoh u veliki grad“ od Šabana Šaulića.

Iako žiri nije tokom druge numere brzo reagovao, na kraju je ipak dobio pet glasova i mogućnost da bira mentora.

–Da Ceca nije dala peti glas, druže ti bi ispao – rekao je Saša.

–Sada će on i da izabere Cecu– prokomentarisala je Marija.

–Bosanac nije dao glas, umesto da je dao i da ga uzme i onda ga sredi, ove mane i što nije bilo dobro da ga nauči, to je pravo mentorstvo, to je i poenta ove emisije, da uzmete nekoga i da ga nadogradite i da se vidi razlika između prvog pojavljivanja i onog dela u finalu, ali dobro– našalio se Popović sa Bosancem.

Kako ima mogućnost da bira mentora, naravno Dušan je rekao Ceca..

-I ja bih voleo Cecu ali sam omašio pre 30 godina– prokomentarisao je Saša.

–Dušo moja ja sam tebi bila podrška jer smatram da ne treba da ispadneš, hvala ti na poverenju ali ja sam samo podrška- rekla je Ceca.

Takmičar je imao priliku da bira drugog mentora, takmičar je odabrao Snežanu Đurišić.

–Zamisli da ja odbijem, pa ja ne bih smela kod mojih u Crnu goru. Dobrodošao ti meni đetiću– kroz smeh je rekla Sneža.

–Pevaš kao Bog samo pesme da ti se pogode, bićeš ti super, videćeš– obratila mu se buduća mentorka.

Anđela Anđelić - Dobro došla tugo i Ekskluziva (26. 11.)


Anđela Anđelić (25) iz Valjeva rešila je da okuša sreću na velikoj Grandovoj sceni. Iako je završila turizam, muzikom se bavi iz ljubavi, pa je smatrala da je ovo takmičenje najbolji način da je publika bolje upozna.

Predstavila se žiriju pesmama „Dobro došla tugo“ i „Ekskluziva“. Kako su pesme odmicale, ona je bila sve sigurnija, ali ipak nije uspela da dobije dovoljan broj glasova za prolazak u naredni krug.

Glasove podrške dobila je samo od Ane Bekute i Aleksandra Milića Milija koji su kod takmičarke pre svega pohvalili scenski nastup.

-Devojka ima sve i zna da se ponaša, ali pevanje nije dobro. Dali smo panik, pa smo povukli da bi pevala do kraja, ali ovo nije bilo dobro – rekla je Marija.

-Moram da ti kažem da je tvoj najveći nedrijatelj manirizam. Moraš da se vratiš na fabrička podešavanja, i da kreneš od početka. Rođena si za scenu, ali – zaključio je Đorđe.

Josip Nedić - Jedina i Od mene se odvikavaj (26. 11.)


Josip Nedić (28) iz Orašja je godinama čekao da se pojavi na velikoj Grandovoj sceni, a svoju prvu šansu je iskoristio na najbolji mogući način.

Publici se predstavio pesmama „Jedina“ i „Od mene se odvikavaj“, a kako su pesme odmicale glasovi žirija su pristizali.

Već u prvoj pesmi je dobio dva glasa, a do kraja druge numere Marije je povukla glas, ali je Snežana dala, tako da je takmičar imao dovoljan broj glasova da bi mogao da bira mentora. Čim je završio nastup, Josip pun pozitivnih utisaka rekao.

-Meni dođe da palčem od sreće.

Saša je pitao Mariju zbog čega je povukla glas, pa je ona odgovorila u svom stilu.

-Na početku mi je bilo to okej, ali kasnije, kako je pesma odmicala nisam više bila sigurna da je to dobro. Moram da naglasim da ič nemaš veze sa ponašanjem na sceni, to moraš da vežbaš možda i godinama – rekla je Marija, a Đorđe se odmah nadovezao:

-Ma kad ga Viki skine u tange, to će biti znaš kako.

Nakon malo šale, takmičar je odabrao Viki Miljković za mentora, a ona je sa zadovoljstvom prihvatila saradnju.

-Jao, tri sam danas uzela, ali hoću. Još malo ću ja autobus da parkiram ovde. Josip je odličan urbani narodnjak – kazala je Viki, a Mili je ponovo našalio sa njom.

-Završićeš na građevini, na skeli u Beogradu na vodi.

Martin Ivanov - Odiseja i Niko ko ja tebe (26. 11.)


Martin Ivanov (26) iz Vinice došao je da okuša sreću prvi put u muzičkom takmičenjiu „Zvezde Granda“.

Za prvo pojavljivanje je odabrao dve pop numere „Odiseja“ i „Niko ko ja tebe“, ali nažalost nije imao dovoljan broj glasova da se plasira u naredni krug takmičenja.

Nastup je završio sa tri glasa, a žiri mu je najviše zamerio način pevanja, odnosno zatvaranje usta na samoglasnicima.

-Imaš dobru energiju i specifičan način pevanja, ja sam ti dala glas, meni se svidlo, a ostali članovi žirija su rekli svoje – rekla je Viki, a onda se nadovezala Ana Bekuta:

-Meni se nije svidelo kako si pevao prvu pesmu, imaš lepu boju, ali ne koristiš glas na pravi način. Nekako je sve bilo preglasno, pogotovo u prvoj pesmi si previkao.

-Vidiš, imaš srediunu u glasu i to je dobro, ali sve što si pevao bilo je nerazumljivo, pogotovo ova Tošetova pesma, ovo je bio neki jezik i „Zvezdanih ratova“. Imaš glas, ali ne vredi – dodao je Mili, a ova diskusija nije mogla da prođe bez Bosanca koji se malo našalio.

-Tačno pevaš, imaš dobru boju i specifičan si i po izgledu. Malo ti trileri nisu bili na mestu, ali da si pevao narodnjake, ja bi te uzeo otvoreno sad kažem. Pređi u narodnjake i bićeš hit pevač, ako ga budeš vraćao Saša ja ću ga uzeti. Imaš glavu manu i to popravi, ne zatvaraj usta na a, dobijaš m – rekao je on, a onda je Ceca zaključila diskusiju:

-Bosanac da si ga uzeo, pa da mu držiš mentorski čas, a ne ovako.

Danijel Ajetović - Ponovo i Daću ti sve što treba (26. 11.)


Dobro poznato lice Danijel Ajetović (19) iz Beograda, ponovo je stavo na veliku Grandovu snecu, ali bogatiji za iskustvo iz prethodnih sezona, ali i sa nastipa koje je imao u međuvremenu.

Publici i žiriu se predstavio pesmama „Ponovo“ i „Daću ti sve što treba“, a mnogi su primetili da je sada spremniji i opušteniji nego ikada pre.

To su dokazali i glasovi žirija, pa je takmičar nastup završio sa maksimalnih osam glasiova i imao priliku da bira novog mentora.

Kako je ranije bio kod Marije u timu, bivša mentorka je iskoristila priliku da malo ispita takmičara šta je radio za ovo vreme dok nije bio u takmičenju.

-Danijele, šta si radio ovo vreme, jesi pevao negde nastupao? – pitala je ona, a on je odgovorio:

-Radio sam na zabavama kod naših Roma, tu sam pevao.

-A ono što smo pričali ranije, škola, obrazovanje, to ništa?

-Iskreno da kažem ništa od toga, posvetio sam se samo poslu – odgovorio je takmičar, a onda odabrao Milija za mentora koji je rado prihvatio saradnju.

–Bravo, dobo mi došao – rekao je Mili.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Eldin Barčić, Bakir Mečkić, Samanta Kunšt, Hasan Redžić, Danijela Ritan, Mia Smiljanić, Elmedina Laličić, Nejaz Neki Ramčevski, Jovana Lazić, Tamara Sibinčić, Darko Gjorgjeski, Dušan Vukadinović, Josip Nedić, Danijel Ajetović.

Komentari: