Članovi žirija i ovoga puta bili su zadužene za žustre rasprave i nadasve odličnu zabavu, a Saša Popović bio je najrečitiji što je u jednom trenutku razljutilo Svetlanu Ražnatović, pa je morala da ućutka kreativnog direktora:

Nisu se sporečkali samo Saša i Ceca, iskrice su se rasplamsale i između Dragana Stojkovića Bosanca i Đorđe Davida, te su se sukobili zbog različitog mišljenja..

I dok su se tako neki članovi žirija raspravljali, Marija je ogladnela zbog posebnog režima ishrane.

Tenzija u „Zvezdama Granda“ polako, ali sigurno raste, a ako je suditi po najavi, ove subote biće žestoko.

Elmin Janjoš - Med i slatko grožđe i Sve je na prodaju - (19. 11.)


Nažalost, usledila su četiri tastera i podrška Viki Miljković, Snežane Đurišić, Ane Bekute i Đorđa Davida, što nije bilo dobovoljno da se plasira u naredni krug takmičenja.

-Jao ja sam se taman ponadala da ću sad da dobijem kandidata. To što malo fali, to devojci sreću kvari (smeh). Ja da ne bih dobila pedalu, brže bolje sam pritisla taster. Pa što niste dali taj jedan glas?- bunila se Viki.

-Pobegao ti voz- odmah je dobacio Saša Popović koji je da svoje mišljenje o Elminovom nastupu.

-Vidi pevao si dobro, ali bez neke energije. Imam utisak da si pola žirija umorio, a polovina ti je dala glas- istakao je Popović.

Sa njim su se odmah usaglasili i ostali članovi žirija, a zaključak svih je da je manjkalo energije. Iako su tokom nastupa Janjošu sugerisali da se razmrda, na žalost nije ih poslušao pa je zato i rezultiralo sa samo četiri glasa.

-Prespavao je pola nastupa, pevao je zatvorenih očiju. dala sam mu glas preko volje. I govorila sam mu sve vreme da nas gleda i da nam se obrati- obrazložila je Ana, dok se Snežana Đurišić pobunila.

-Pa dobro, ali nije za ispadanje- dodala je pevačica.

Uprkos Violetinoj i Snežaninoj želji da se takmičaru pruži šansa, Saša Popović objasnio je da su pravila tu da bi se poštovala.

-Ima problem kod izbora pesme. Nije dovoljno biti samo talentovan, za moj pojam, jer svi koji ste ovde ste talentovani. Pored toga treba da poseduje talenat za ophođenje, savladavanje materijala. Ti si jedan amater sto posto i moja procena je da ne pevaš nigde. Možemo da se bavimo talentovanim amaterom koji je izuzetan i vidiš da je rođena da zvezda, ovako nema smisla da trošimo reči- rekao je Bosanac, nakon čega je Elmin potvrdio da se pevanjem još uvek ne bavi.

Ostali članovi žirija koji nisu pružili podršku Elminu nisu komentarisali nastup, ali sudeći po izrazima lica bili su istog stava.

-Pravila su pravila i to je to!- kratko se poručio Sale, dok je kandidat napuštao scenu.

Anđela Murišić - (19. 11.)


Sa ambicijom i željom Anđela Murišić, dvadesetjednogodišnja devojka iz Crne Gore stala je na Grandovu scenu i na žalost ubrzo doživela razočarenje. Već nakon prvih stihova žiri je bio jednoglasan.

-Ajmo ljudi- rekla je Marija Šerifović aludirajući na panik taster budući da pevanje nije ispunilo kriterijume članova žirija, što se odmah moglo primetiti i po njihovim izrazima lica.

I da, usledio je panik taster već tokom prve pesme.

–Nju je trema ubila!- odmah je dobacila Snežana Đurišić, dok je Mariju Šerifović zanimalo da li se Anđela inače bavi pevanjem.

Ipak, Mara je ostala bez odgovora budući da takmičarka nije mogla da zaustavi suze.

-Ništa, ti si gotova. Idi vežbaj pa se vrati- poručila je Šerifovićeva.

Iako je smatrala da bi se u drugoj numeri koju je pripremila bolje snašla ovoga puta nije dobila priliku s obzirom da nije osvojila nijedan glas.

-Ne vredi, posle panika ne vredi. Prvo što je ona sada u stresu i ne može da dođe sebi. dajte joj jedan aplauz- rekao je Saša Popović koji nije ostao imun na njene suze.

Naravno, podršku da nastavi da radi ono što voli, ali i da uči i vežba pružili su joj svi članovi žirija kao i publika u studiju koja je ispratila gromoglasnim aplauzom.

-Nemoj da si razočarana, radi na svom samopouzdanju i ne dozvoli da te trema vodi. Izašla si prelepa i hrabra, nije uspelo, ali sledeći put hoće- posavetovao je Mili.

Uprkos podršci takmičarka je i dale stajala sa knedlom u grlu i jedva prošaputala Sanji Kužet da želi još jednom da pokuša.

Ipak do izuzetka nije došlo, a takmičarka je zbog konačne odluke tužna napustila scenu.

Denis Dodevski - Seksi ritam (19. 11.)


Bez pevačkog iskustva, sa samo dvadeset i jednu godinu momak iz Skoplja, Denis Dodevski stao je na Grandovu scenu sa željom da pokaže da je svestran pevač budući da je izabrao numeru Olivera Dragojevića, a potom zapevao „Sexy ritam“ Džeja Ramadanovskog.

Potpuno obećavajuće, usledila su dva glasa od strane Đorđa Davida i Snežane Đurišić, koja se ipak na početku druge pesme predomislila i povukla svoj glas.

Iako je uspeo da razveseli i razmrda žiri, na žalost nije uspeo da pridobije njihove simpatije i izbori se za prolazak u naredni krug.

„Kad ja dobru cupi vidim, ja se uopšte ne postidim, priđem i kažem biću kratak CECO imaš dobar batak“ otpevao je takmičar i uspeo da nasmeje Cecu koja je odmah pritisla taster.

-Vidi, čim si rekao „Ceco imaš dobart batak“ dobio si glas- našalio se Saša Popović.

-Pa moram za batak, nešto mi se nije sastavio sa intonacijom, ali iznenadio me je za batak. Evo glas za batak!– rekla je Svetlana kroz smeh.

Ipak, Popović je tvrdio da Bekuta ima bolji batak, a da je Sneža Đurišić broj jedan i da ima najbolji batak, što je izazvalo lavinu smeha u studiju.

Ali nakon šale, prešli su na glavnu stvar te je Marija prva dobila reč da komentariše Denisovo izvođenje.

-Ovako…Ja mu nisam dala glas večeras jer mi se nije dopala prva pesma, dok druga ajde, zabavio si nas i videlo se da si se u tome lepo snašao. „Nokturno“ se ne peva tako, meni je to bilo baš previše. Oliver to peva hrabro, setno, muški i nema toliko prenemaganja. Meni se to nije dopalo- objasnila je Šerifovićeva.

-Od kada je Marija otpevala „Nokturno“, ja moram to da kažem, svi ljudi koji dolaze ovde na scenu i pevaju Olivera Dragojevića po Marijinoj metrici. Marija je neko ko je napravio ime i ona kao zvezda ima pravo da to radi. Skidajte metriku koju je pevao Oliver, molim vas da to uradite. To možete da menjate uz kontrolu mentora- savetovao je Đorđe David, a Saša je naravno okrenuo na šalu, samo kako on ume.

-Ja da sam pevač, ja bih skinuo Mariju recimo. I batak bi skinuo!- našalio se Sale, dok su se ostali smejali.

Međutim, Sneža je bila drugačijeg stava s obzirom da je u prvoj pesmi dala glas, a već na početku druge numere se predomislila i povukla ga.

-Prvo sam dala glas, ali negde sam ja videla da se trudiš i boriš. Želela sam da ti dam podršku, ali u drugoj pesmi je bio totalni fijasko pa sam ga povukla- objasnila je Snežana, nakon čega je Dodevski napustio takmičenje.

Ena Radojičić - Izvini, dušo izvini i Tvoj pogled (19. 11.)


Ne kažu džabe „treća sreća“, a u to smo se još jednom uverili nakon nastupa Ene Radojičić (25) iz Beograda koja se već treći put pojavila u takmičenju „Zvezde Granda“. Trud i napredovanje žiri je nagradio i još jednom poslao poruku svim takmičarima da nikada ne odustaju od svojih snova.

Nakon prve numere „Izvini, dušo izvini“ članovi žirija bili su suzdržani, ali kada je zapevala „Tvoj pogled“ situacija se promenila te je nastup završila sa pet glasova.

-Kada si se pojavila na audiciji u Beogradu, svi su mi rekli „Sale, pa to je naša konobarica“. Rekli su mi da radiš ovde iza našeg studija. Izvini ja nisam znao. Vidi, samo da ti kažem jednu stvar, ta reč konobarica, svi znaju o kome se radi. Prema tome, kakva Ena Radojičić, Ena-konobarica i tako ćeš možda biti popularna i poznata jednog dana- ispričao je Popović.

Radost i suze u čuvenoj sobi emocija kod Voje Nedeljkovića oduševili su sve, ali i raznežili. Posebnu tremu je, potupuno očekivano imala Enina majka koja nije mogla da zaustavi suze.

Usledio je i izbor mentora, a Ena je mogla da bira između Milija, Snežane, Ane, Marije i Viki koji su joj pružili glasove podrške. Očekivano ili ne, takmičarka je izrazila želju da bude u timu Marije Šerifović.

-Pametno, bravo! Ena pevaš li ti negde?- zanimalo je Maru.

-Da. Konobarisanje volim i volim ove ljude ovde, publiku ovu koja dolazi kod mene svaki dan na kafu. Ali ja i konobarišem i pevam- otkrila je Ena, kojoj se na žalost želja nije ostvarila te je sledeći izbor pao na Viki Miljković nakon čega se prelomio gromoglasan aplauz u studiju.

Na sreću takmičarke, Viki je sa osmehom primila u svoj i tim, ali i velikom željom da zajedničkim snagama rade i napreduju.

-Tvrdim da kada te Viki i Taške budu uzeli pod svoje, u drugom krugu to će biti sasvim nešto drugo- rekao je Saša, dok se Mili našalio da je morala da prođe u naredni krug da ne bi dobili mišomor u kafi.

Šalu na stranu, takmičarka je svoj talenat pokazala i zasluženo se izborila za mesto u drugom krugu „Zvezda Granda“.

Adna Svraka - Hajde onda ništa i Od Splita do Beograda ove noći (19. 11.)


Adna Svraka (20) iz Sarajeva je po prvi put rešila da okuša sreću u nekom muzičkom takmičenju, a za debitantski nastup odabrala je baš pojavljivanje u „Zvezdama Granda“.

Iako je završila srednju muzičku školu do ovog nastupa je pevala samo za sebe, a sada je na velikoj sceni pokazala svoj raskošan talenat i publici se predstavila pesmama „Hajde onda ništa“ i „Od Splita do Beograda ove noći“.

Pred žiri je izašla sigurna u sebe i sa puno samopouzdanja, pa je tako i neke iz sudijskih stolica podigla na noge. Nije bilo glasova u prvoj numeri, ali je Viki Miljković „povukla nogu“ prvim glasom, pa je takmičarka nastup završila sa maksimalnih pet koliko je i bilo potrebno da odabere mentora.

Saša Popović je dao takmičarki mogućnost da bira, pa je ona poželela saradnju sa Đorđem Davidom koja se nažalost nije ostvarila, a roker je i obrazložio odluku.

-Kad sam te čuo u prvoj pesmi, to sam pripisao tremi, a onda sam čuo drugu pesmu i ostajem na tome da je moj glas bio samo podrška, bez ljutnje – rekao je David, a Adnina druga želja je bio Mili koji je odbio saradnju uz jasan komentar:

-Moram da ti kažem da izgledaš fantastično, ali imaš energiju u glasu koju ne kontrolišeš. Ja kao mentor nisam siguran da li sam za tebe, mislim da je bolje da uzmeš nekog drugog.

Treća je ovog puta bila sreća, pa je Viki Miljković sa zadovoljtvom prihvatila saradnju sa takmičarkom.

-Ne pevaš samo ovu vrstu muzike, ne radiš za sada njigde, uzimam te. Ne vidim te u ovoj vrsti muzike, mislim da treba da iskoračiš i pomeriš se malo – rekla je Viki, a studijom se prolomio gromoglasan aplauz podrške.

Gabrijela Janković - Ubila me tvoja nevera i Metak (19. 11.)


Atraktivna studentkinja kriminalistike Gabrijela Janković (25) iz Surdulice doša je na Grandovu scenu kako bi ostvarila snove koje sanja godinama.

Posebnu pažnju privukla je njena lepota, pa su svi u studiju pomno pratili nastup i izvođenje numera „Ubila me tvoja nevera“ i „Metak“.

Već na kraju prve pesme usledio je panik taster, a onda smo saznali da je kandidatkinja u takmičenje došla protekcijom i to od stane Đorđa Davida.

-Đorđe je meni predložio nju, ja tako kad me neki član žirija pita za nekoga da li može da se pojavi, dam šansu pa da vidimo. Sad ti obrazloži, ona je tvoj izbor – rekao je Popović, a Đole je odmah obrazložio:

-Njen video je došao do mene. Čuo sam na jednom snimku njenu autorsku pesmu gde ona svira na klaviru i to je bilo odlično. Sad kad sam te video, čuo sam odmah nesigurnosti, i prvi sam dao panik. Nisam uopšte ukapirao da si ti, onda si krenula da se popravljaš, povukao sam panik, ali su ti ostali dali – rekao je on.

Bosanac nije propustio priliku da reaguje, pa je jednom rečenicom opasno potkačkio Davida:

-Ja sam sto godina u muzici, Đorđe osamdeset, a i dalje nije naučio da video snimak može da se namesti i našteluje – kazao je Dragan, a Đorđe je odmah uzvratio:

-Ne želim da ponižavaš mene i ono što ja čujem.

Rade Stević - Da si tu i Prokleta je žena ta (19. 11.)


Rade Stević (34) iz Beograda je tek sada skupio hrabrosti da se prijavi za neko muzičko takmičenje. Po zanimanju je vatrrogasac, pa je muziku zapostavio i posvetio se primarnoj profesiji.

Odlučio je da se publici predstavi sa dve sjajne pesme „Da si tu“ i „Prokleta je žena ta“, ali je trema ipak učinila svoje, pa nije dao svoj maksimum.

Tek što je krenuo da peva, Viki je prokomentarisala da će ovde biti panika, pa su se ove njene reči ubrzo i obistinile. Takmičar je stao na pri kaju druge pesme, kada se začuo poznati zvuk tastera.

-Druže, da ti kažem jednu stvar, oni su te spasili, bilo je zaista nekako naporno – rekao je Saša, a onda se nadovezala Marija:

-Budi bre vatrogasac, to kidaš sigurno za razliku od pevanja.

Viki je imala i jednu zamerku, pa se zapitala da li u ovoj sezoni uopšte ima narodnjaka ili je takmičenje promenilo potpuno muzički pravac, a onda je Popović odgovorio:

-Do kraja su ti svi narodnjaci, pa traži narodnjaka.

Vesna Račić - Zidovi i Kakvo telo Selma ima (19. 11.)


Vesna Račić (29) iz Kuršumlije je posle dugogodišnjeg iskustva u pevanju, rešila da karijeru podigne na viši nivo, a nema boljeg mesta za to od „Zvezda Granda“.

Publiku je razdrmala sa dve brze pesme. „Zidovi“ i „Kakvo telo Selma ima“, a ovaj jak ritam je podigao publiku u studiju na noge.

Nastup je završila sa tri glasa koji nisu bili dovoljni da ode u naredni krug takmičenja, a neki članovi žirija su zažalili sto Vesna nije prošla dalje.

-Devojci se čulo u glasu da imaš divnu boju glasa i nije se primetila trema. Čuje se i lepa i pozitivna energija, iz mog si kraja, apsolutna podrška za tebe – rekla je Ceca, a onda se Snežana nadovezala:

-Kakvo je ovo veče, ti si bila odlična.

Marija je u svom stilu prokomentarisala Vesnin nastup, a imala je i jedno neobično pitanje za takmičarku:

-Ovo je devojka kojoj se vidi da peva pred ljudima, ali nema ništa viđše što je dovoljno za drugi krug kada dođu profesionalci. To ne znači nikako da ti ne treba da pevaš, ali to je tamo. Mene samo zanima da li stvarno imaš 29 godina, kako ja onda imam 38. godine – a na to je takmičarka dala oštar odgovor:

-Imate toliko zato što ste 9 godina stariji od mene.

Andrej Grkovski - Sve moje zore (19. 11.)


Kada je Andrej Grkovski (17) iz Skoplja izašao na scenu „Zvezda Granda“ nije mogao ni da sanja da će se njegovo učešće neslavno završiti i da će ući u istoriju najkraćih nastupa u takmičenju.

Naime, mladi Andrej počeo je da peva pesmu „Sve moje zore“ od Tropiko benda, ali tek što je stigao da refrena žiri je dao panik.

-Taj zvuk, ponovo taj panik taster. Dobro došao, momče, ali na žalost nemamo lepe vesti – pourčila mu je Sanja Kužet.

-Vežbaj, vežbaj – poručio mu je Aleksandar Milić Mili i dodao da će samo tako napredovati.

-Nije počeo loše, počeo je lepo, ali... -počela je da ga pravda Ana Bekuta.

-Lepo je počeo, a ti si mu prva dala panik, posle tebe svi ostali – konstatovao je Saša Popović, ali je Bekuta poentirala:

-Jeste, lepo je krenulo, a posle je bio raspad sistema, a ne znam iz kog razloga.

Ema Stojančić - Dobro veče tugo i Živote moj (19. 11.)


Pre dve godine Ema Stojančić (20) iz Niša okušala je svoju sreću u „Zvezdama Granda“, a ove sezone ponovo se pojavila u najgledanijem takmičenju i briljirala.

Žiriju i publici predstavila se pesmom „Dobro veče tugo“ Dina Merlina i „Živote moj“ Usnije Redžepove, a pet glasova dobila je kao od šale.

-Ulepšala si nam ovu scenu – rekla je Sanja Kužet, dok je Snežana Đurišić dodala da je slatka.

Saša Popović objasnio je da se Ema pre dve godine takmičila i da je bila u timu Saleta Tropika, a zatim je konstatovao:

-Imam utisak da si imala veću tremu sada, nego onda!

Voja Nedeljković otkrio da je večeras u sobi emocija bodre roditelji koji su takođe imali tremu.

Iako su mnogi mislili da neće moći olako da odabere mentora, simpatična Ema kao iz topa je odgovorila da želi za Mariju Šerifović, a Popović je bio siguran da je ona neće hteti.

-Znači, laku noć– rekao je Saša, ali je Mara ispala carica.

-Može – poručila je ona i dodala:

-Ja mislim da se tu nešto krije. Sad da li sam u pravu ili grešim, videćemo. Čim se oko tebe pre dve godine vodila polemika, ajde da vidim šta je.

-Problem kod nje je što više poklanja pažnju teatru. Mislim da si došla u ruke prave hijene, ako te ona ne ispravi, niko neće – objasnio je Đorđe David.

Saša je istakao da je možda napravila grešku i da on na njenom mestu ne bi uzeo Mariju za mentora, što je Šerifovićevu naljutilo.

-Videćemo šta će Mara da uradi – rekao je Saša, a Mara poentirala: -Gledaj tvoja posla!

Almin Džanković - Šadrvani i Da se opet rodim (19. 11.)


Kad žarko želiš da ispuniš sve svoje snove i želje, oni se kad- tad dosanjaju. To je najbolje uvideo Almin Džanković (19) iz Sarajeva, koji je nakon dve godine konačno ostvario svoj san.

Iako je sa samo 17 godina bio u „Zvezdama Granda“ i to u timu Aleksandra Milića Milija, takmičar je tek sad dobio mentora kog je ranije i hteo i plasirao se direktno u drugi krug.

U najgledanijem takmičenju predstavio se pesmama „Šadrvani“ od Šabana Šaulića i „Da se opet rodim“ Šerifa Konjevića koje je žargonski rečeno sašio, a kao nagrada stiglo je maksimalnih osam glasova žirija.

–Presrećni smo. Prošli put je stigao do četvrtog kruga, tačnije za njega prvi, jer su se tad Milijevi takmičari priključili staroj sezoni – objasnili su Almirovi mama i tata, a Saša Popović se nadovezao:

-Znači Mili, ništa nije bilo (smeh).

-Nisam bio zreo za ovo– objasnio je takmičar koji je zbog maksimalnih osam glasova izabrao mentora i to Mariju Šerifović.

–Dobro došao, Almine – poručila mu je ona, dok takmičar nije mogao da skine osmeh sa lica.

-To si želeo, to je to. Sad sa Marijom korak po korak – rekla je Sanja, a Almir dodao:

-To sam hteo!

Đurđina Stevanović - Neko nije i Stoperka (19. 11.)


Takmičarka atraktivnog izgleda Đurđina Stevanović (22) iz Kragujevca napravila je pravu pometnju ove subote u „Zvezdama Granda“.

Čim je izašla na scenu, voditelj Voja Nedeljković konstatovao je da takmičarka ima interesantnu tršavu firuzuru, a najviše ga je zanimalo kako pere i suše kosu.

-To je tajna. Šalimo se, to je umetak – otkrile su Đurđinine sestre koje su je bodrile iza scene.

U takmičenju Đurđina se predstavila pesmama „Neko nije“ Ilme Karahmet i „Stoperka“ Goce Tržan, a Marija Šerifović je tokom nastupa dobacila:

–Ova nema pojma!

Ipak, ispostavilo se da je pogrešila, jer je takmičarka na kraju dobila pet glasova.

Kako je rezultat do samog kraja bio neizvestan, tako je slavlje u bekstejdžu bilo na vrhuncu kada su čuli rezultat. Njene sestre i prijateljica su poskakale, ali i zaplakale od sreće.

-Svi plačemo ovde Kao španska serija smo, svi smo u suzama – konstatovao je Voja nakon Đurđinog nastupa.

Kako je dobila pravo da bira mentora, članovi žirija dali su joj smernice koga da izabere. Marija joj je prstom poručila da bira dalje, dok je Đurđina bila odlučna.

-Iskreno bih Milija – rekla je, što su svi u studiju pozdravili aplauzom.

-Pa to je super. Bravo – povikali su svi članovi žirija, a Mili poentirao:

–Prihvatam punog srca. Mnogo mi sviđa tvoja boja glasa, koja je jako retka.

Nedim Bećirović - Dođi da ostarimo zajedno i Njoj bih više verovao (19. 11.)


Ove subote po prvi put na velikoj sceni „Zvezda Granda“ zapevao je dvadesetogodišnji mladić iz Bosanske Krupe Nedim Bećirović koji je kao niko do sada uspeo da podeli članove žirija na ZA I PROTIV.

Talentovani mladić iz Bosne je naime potpuni amater, međutim za sam start muzičke karijere izabara je dve veoma zahtevne pesme: „Dođi da ostarimo zajedno“ koju u originalu izvodi legendarni Šaban Šaulić i „Njoj bih više verovao“, poznati hit Radiše Trajkovića Đanija.

Na prve taktove Šabanovog hita odreagovala je Ceca i mladiću dala prvi glas podrške.

-Pa nije loš, ma dobar je bre – rekla je folk diva, a zatim mu dala prvi glas. Nakon nje, mladića su podržale Viki Miljković i Đorđe David, dok se sa druge starane Dragan Stojković Bosanac spremao da takmičaru da panik taster.

–Pa ovaj je lud – kratko je Ceca prokomentarisala Bosketovu odluku.

Njegovo mišljenje delila je i Ana Bekuta, a treći panik taster bio je upaljen kod Aleksandra Milića Milija, a na kraju su Snežana Đurišić i Marija Šerifović presudile u kandidatovu korist, pa je Nedim moga da odahne do sledećeg kruga.

–Ali ljudi, šta se ovde dešavalo. Ovo ne može ni da se ponovi. Bila su tri da, Viki, Ceca i Đole, a bila su i tri panika. Ovo je neverovatno, međutim kako je došla druga pesma ovo si dobro otpevao– rekao je Saša Popović.

–Iza tebe je bila prava drama, dobro je da ti ništa od toga nisi video – dodao je Mili.

Kandidat je uspeo da itekako uzburka strasti u takmičenju zbog čega je Viki priznala da su tokom njegovog nastupa tenzija i neizvesnost dosegle vrhunac.

–Zbog tebe sam se preznojavala sve vreme -priznala je Viki koju je Nedim izabrao za mentora uz obrazloženje:

–Mislim da ću u saradnji sa njom najviše napredovati.

Na njegove reči nadovezala se i Viki koja je bila ubeđena da iz kandidata može da izvuče maksimum.

–Umeš ti da pevaš, bićeš bolji sigurno uz mene – odgovorila mu je pevcačica.

Sara Simeunović - Nije nam se dalo i Vlak (19. 11.)


Dvadesetjednogodišnja Sara Simeunović iz Aranđelovca ove subote po prvi put stala je na veliku scenu Grand produkcije, a publici i žiriju odlučila je da se predstavi sa dve pop numere.

Sara je otpevala „Nije nam se dalo“ (Maja Marković) i „Vlak“ (Zana). Pored talenta i prijatne boje glasa, Sara je uspela da i izgledom oduševi članove žirija.

Takmičarkina majka veoma je emotivno doživela nastup svoje ćerke, pa je tako sve vreme tokom Sarinog nastupa lila suze.

–Bravo Saro, ovo je njen životni san – rekala je ponosno majka.

Kada je nastupio i peti glas žirija, majka nije mogla da obuzda radost i oduševljenje, a pozitivni komentari žirija samo su se ređali.

-Da li si umrla od treme, delovalo je kao da pevaš sa pola glasa. Čuje se da znaš da pevaš, imaš i triler, ali moraš da imaš više snage – rekla je Ceca kandidatkinji, a zatim joj dala savet zlata vredan.

–Celo vreme si gledala u pod, uopšte nisi pokušala da nas zavedeš. Lutko kad pevaš moraš da pevaš publici, a ne sebi – rekala je folk diva.

–Preslatka si, jako lepo izgledaš – nadovezala se Viki, dok je Saša kratko prokomentarisao.

–Opravdala si poziv.

Nakon što je uspela da osvoji pet glasova žirija, te se na taj način plasira u sledeći krug takmičenja takmičarkina majka bila je van sebe od sreće

–Presrećna sam zbog nje, ja imam još veću tremu, a ima i ona verujte mi i hvala vam– rekala je Sarina majka kroz suze, a zatim je zaplakala i takmičarka koja je drhtavim glasom za mentora izabarala Aleksandra Milića Milija.

–Može, veoma mi je drago zbog toga – prokomentarisao je on kratko.

Haris Alković - Polomio vetar grane i O svemu mi pričaj ti (19. 11.)


Mladi Crnogorac Haris Alković iz Danilovgrada još je jedan u nizu kandidata koji je po prvi put stao na scenu „Zvezda Granda“ u nadi da će uspeti da osvoji simpatije i nakolonost publike kao i glasove strogog, ali pravednog žirija.

Za svoj prvi nastup Haris je odabrao pesmu Marinka Rokvića „Polomio vetar grane“, i „O svemu mi pričaj ti“ koju u originalu izvodi Milan Topalović Topalko, a dok je nastupao sve vreme iza scene svesrdnu podršku pružala mu je njegova rođena sestra.

Prvi glas kandidat je dobio već tokom izvođenja prve numere, a dao mu ga je Aleksandar Milić Mili.

Druga pesma razdrmala je članove žirija, ali nažalost samo dok kandidat nije počeo da peva. Trema je učinila svoje, koncentracija je nestala, a onda je usledio i panik taster.

–Ne odustaj Harise, dao sam ti glas zbog boje i izgelad, ali moraš mnogo da radiš na pevanju, išao si samo nizbrdo – savetovao je Mili takmičara, a zatim je Viki dodala:

–Kod tebe je trema učinila svoje, on je krenuo dobro, ali je sve više i više tonuo.

Žiri ga je zatim savetova da krene da peva, te da ne odustaje od svog cilja, jer ima veliki potencijal da postane dobar pevač.

–Počni da nastupaš po klubovima i kafićima, videćeš za godinu dana bićeš odličan pevač – rekao je Popović Harisu.

Petar Petrović - Devojčice moja i Nekada smo ti i ja (19. 11.)


Mladić iz Jagodine koji je iskustvo već stekao dok se takmičio u „Nekim novim klincima“ Petar Petrović ove subote po prvi put imao je priliku da pokaže svoj raskošni talenat i na sceni „Zvezda Granda“.

Dok je dvadesetogodišnjak pevao „Devojčice moja“ Šabana Šaulića i „Nekada smo ti i ja“ Ljube Aličića podršku iza scene pružali su mu majka i brat.

Iako tokom izvođenja prve numere nije bilo glasova, situacija se tokom izvođenja Aličićevog hita potpuno preokrenula, pa je kandidat svoj nastup završio sa šest glasova, a Marija je ni manje ni više nego zaigrala uz ove prave narodnjake.

Nakon što je takmičarski deo završio sa šest glasova, žiri je imao poseban zahtev za Petra i njegovog brata.

Naime s obzirom de se u istom takmičenju takmiči i Petrov rođeni brat Milorad, žiri je imao poseban zahtev za njega, a to je da se pridruži bratu i sa njim zapeva na sceni.

Mladić je izašao na scenu i zapevao hit Ljube Aličića, a na pitanje da li bolje peva zabavnu ili narodnu muziku, Milorad je samouvereno odgovorio:

–Dobro pevam i jedno i drugo.

Sudeći po reakcijama članova žirija, koji su uz osmeh na licu sve vreme bodrili mladića i opušteno đuskali, nema sumnje da će baš kao i brat opravdati svoje učešće u šesnaestoj sezoni, a sigurni smo da će oba brata daleko dogurati.

Nakon veselog nastupa, Petar je bez mnogo razmišljanja za mentora izabrao Mariju Šerifović, na šta je pevačica sa osmehom na licu kratko odgovorila:

–Može.

Ivana Borojević - Suze moje plaču za oboje i Tako mlada (19. 11.)


Ivana Borojević (24) iz Kostajnice došla je sa velikim nadama i snovima koje ipak nije ostvarila u „Zvezdama Granda“.

U takmičenju se predstavila pesmama „Suze moje plaču za oboje“ Done Ares i „Tako mlada“ Tanje Savić, ali samo dva glasa žirija pokazala su da ipak to nije to.

-Nedovoljno za dalje- rekla je razočarano voditeljka Sanja Kužet, a žirije obrazložio svoje (ne)glasanje.

-Amaterski, početnički. Osnovni talenat postoji i to je sve – kratko je prokomenatarisala Marija Šerifović, dok su ostali članovi žirija uputili komplimente Ivani, ali ne za pevanje.

-Prelepo izgledaš, preslatka si. Jesi za scenu, samo ti fali malo iskustva i bićeš ti super – poručila joj je Viki Miljković.

Aleksandar Milić Mili želeo je da da konstruktivnu kritiku, ali ne takmičarki već Mariji.

-Prestani da jedeš– poručio je Mili i nastavio:

– Od kad je smršala pet kila, dve zadnje emisije samo jede. Vratićeš sve!

-Ćelavi, je l’ ti vidiš da je ovo jabuka?! Tajming je za dve jabuke, odbij – poručila mu je oštro Marija, nastavljajući sa svojom užinom.

Amir Zejlenović - A ti si izabrala njega i Piši propalo (19. 11.)


Takmičar koji se po prvi put pojavio na sceni „Zvezda Granda“, dolazi iz Novog Pazara., a zove se Amir Zejlenović (23). Mladić je na takmičenje došao u pratnji svojih prijatelja, a oni su voditelju Voji Nedeljkoviću otkrili da se kandidat profesionalno bavi pevanjem.

Amir je hrabro kročio na binu i svoj nastup započeo pesmom „A ti si izabrala njega“ od Saše Matića, međutim tokom izvođenja, iako ga je žiri pomno slušao, glasova nije bilo.

Iako u prvoj numeri nije bilo nijedno da, to ga nije obeshrabrilo i nastavio je sa sledećom pesmom „Piši propalo“ od Saše Kovačevića.

Bosancu se nije dopalo nešto kod ovog takmičara, pa mu je dao panik, dok je Ceca glasala i podržala Amira. Ali kako pravila nalažu, to je nedovoljno da bi takmičar prošao u naredni krug.

–Ja nisam glasala, prva pesma mi se nije dopala, falševa na kamari koliko god hoćeš i to mi se nije dopalo. Nije mi se dopala ni drugo izvođenje. Zapravo tvoja interpretacija nema identitet, sve pevaš isto. To je jedan manir koji nije za takmičenje. Ne mogu isto da zvuče pesme Saše Matića i Saše Kovačevića, a ti si ih doneo identično, to se tako ne radi– objasnila je Marija.

–Nadovezao bih se sa istim greškama i sa istim tonovima, frazama. To što imaš ne može da se ispravi– Đorđe se složio sa Marijom.

–Dinamika ti je katastrofalna, ja nisam primetio kada si promenio pesmu. Imaš glas, poradi na tome– posavetovao ga je MIli.

Orlando Lukačević - Golubica i Nemam vremena da živim (19. 11.)


Prvi put na sceni „Zvezde Granda“, na veliku scenu stao je Orlando Lukačević koji ima 22 godine i dolazi iz Osijeka. Podrška koja je došla sa njim jedva su čekali da počne sa izvođenjem pripremljenih numera, ali u jednom trenutku sve je krenulo po zlu.

Takmičar je sa osmehom na licu kročio na binu, a činilo se bez imalo treme i započeo svoj nastup sa pesmom „Golubica“ od Šabana Šaulića.

Nije mnogo odmakao sa numerom, Ana Bekuta mu je dala glas za panik. Kako je krenula druga numera „Nemam vremena da živim“ od Miroslava Ilića, tako su krenuli da se nižu i crveni tasteri, a žiri je bio saglasan da ovaj kandidat ne zaslužuje da prođe u naredni krug.

–Orlando no, no, kako bi Marija rekla – prokomentarisao je Saša Popović.

Nizali su se komentari: „Zašto sa ovim teškim pesmama“, „Orlando pretera ga sa ovim pesmama“, „Najteže si odabrao“…

–Meni to nije bilo teško. Ranije sam se bavio pevanjem a sada pevam samo kod kuće za svoju dušu – odgovorio im je Lukačević.

–Na audiciji je bio ni tamo ni vamo, ali sam rešio da ga pustim – pravdao se Saša.

–Je li to dečko koji se oduzeo od treme pa nije mogao ni svoje ime da izgovori– prisetio se David.

Orlando je imao samo jednu želju, zamoli je žiri da čuje šta to nije bilo dobro.

–Ne može mili taj repertoar, preteško je to za tvoje znanje. Nije bilo ritmike ni dinamike. Mogla bih da kažem da si stabilan u intonaciji. To je jedino što je bilo dobro ovo ostalo ništa– odgovorila mu je Ana.

–Ti si primer muzikalne osobe i ništa preko toga. Ti znaš dosta pesama, talentovan si. Ako hoćeš ovim poslom da se baviš napusti firmu i kreni trnovitim putem. Mi nismo ovde učitelji da ti objašnjavamo šta i kako, ima dosta toga što ti treba da učiš– rekao je Bosanac.

–Ne može da napusti posao, neka vežba uz posao. To je moj savet i dođi sledeće godine kod nas– posavetovao ga je Popović.

Vukašin Đuričković - Mali je ovo grad (19. 11.)


Takmičar iz Slovenije, Vukašin Đuričković ima 22 godine, a sada je po prvi put stao na scenu „Zvezda Granda“. U bekstejdžu je imao podršku druga i sestre, koji su imali tremu isto kao i takmičar.

Mladi Vukašin je započeo svoj nastup sa pesmom „Mali je ovo grad“ koju u originalu izvodi Željko Šašić, ali mu ona ovoga puta nije donela puno sreće. Već tokom prve numere su krenuli da sijaju crveni tasteri.

–Ova je bila pakao, ajde da ga pustimo još malo– rekao je Đorđe David.

–Ima pet, ajde – prokomentarisao je Bosanac.

Nakon što je nastupio i peti panik taster Vukašinov nastup je prekinut već nakon prve numere.

–Imao je 6 panik tastera, pa je Mili povukao, pa je Viki dala i to je to– objasnio je Saša.

–Kojim se sportom baviš?– pitao je Mili.

–Bavim se borilačkim veštinama već tri godine– odgovorio je Vukašin.

–Ako su borilačke veštine, ajde zdravo, dobio si panik, ajdeeee– rekao je Popović.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Ena Radojičić, Adna Svraka, Ema Stojančić, Almin Džanković, Đurđina Stevanović, Nedim Bećirović, Sara Simeunović, Petar Petrović.



Komentari: