ZVEZDE GRANDA UŽIVO - (12. 11.) - Cela 2. Emisija - Prvi Krug... Milionski autditorijum pratio je prvo emitovanje „Zvezda Granda“ prethodne subote, a
Milionski autditorijum pratio je prvo emitovanje „Zvezda Granda“ prethodne subote, a čuvena osmorka nastavlja udarničkim tempom u drugoj emisiji koja već u najavi obećava spektal.

Druga po redu emisija 16te sezone muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ donela je puno sjanih pevača pred kojima je sigurno blistava karijera.

Kao i svake subote do sada, bilo je i onih kandidata koje je trema savladala, pa nisu uspeli da pokažu sve što znaju, a neki su odmah dobili i čuveni panik taster.

Mentori su se opet ljuto borili za svoje kandidate, a na sceni su se smenjivali takmičari iz čitavog regiona sa raznim muzičkim zanrovima i sjajnim glasovnim mogućnostima.

Meho Muslija - Da je srce dijamant i Nekada smo ti i ja - (12. 11.)


Kao što ste to do sada i navikli i ove subote u „Zvezdama Granda„ očekuje vas odlična zabava uz sjajne kandidate kojima je glavni cilj da osvoje srca i simpatije publike, a prvi takmičar koji će okušati sreću na velikoj sceni biće dvadesetosmogodišnji Meho Muslija iz Tešnja.

Ako se uzme u obzir da je ovo njegovo prvo pojavljivanje u takmičenju, može se reći da mu scena nije bila strana, a to su dokazali i glasovi žirija.

Za svoje pojavljivanje u „Zvezdama Granda“ odabrao je dve narodnjačke numere: „Da je srce dijamant“ koju u originalu izvodi Muharem Serbezovski i „Nekada smo ti i ja“, čuveni hit Ljube Aličića.

Iako posle prve pesme nije bilo glasova, kandidata to nije obeshrabrilo, pa je sigurno ušao u drugu pesmu, a onda su se samo nizali tasteri podške i pohvale. Svoje predstavljanje kandidat je na kraju završio sa pet glasova koji su mu obezbedili opstanak u takmičenju i mogućnost da bira mentora.

Meho je poželeo da to bude Ana Bekuta, međutim pevačica je odbila kandidata.

-Meho, moj glas je podrška. Izvini, ali ne dopda mi se što imaš 28 godina, a energiju nekog dede. Izabrao si divne pesme, ali ništa sem toga kafanskog pristupa pevanju nije izašlo. Jako mi je neprijatno, hvala što si želeo mene – obrazložila je Ana svoju odluku, a Marija je dodala:

–Ana, u redu je da kažeš ne.

Sledeći član žirija koga je Muslija poželeo za mentora bio je Mili koji je imao poseban zahtev za kandidata.

–Meho, ovaj repertoar se meni mnogo sviđa. Ti korekrno pevaš, može da se radi na tome, ja ako te uzmem moraš da obećaš da ćeš da poludiš. Da li možeš ti to? – pitao je Mili Mehu, a onad mu je kandidat obećao da će dati sve od sebe da sledeći put bude energičniji.

-Idemo Meho na jedan put. Ne znamo kuda ide, ali idemo iz sve snage- zaključio je Mili.

Andreja Danilović - Mrtav bez mene i Baš tebe volim ja - (12. 11.)


Simpatična takmičarka iz Crne Gore Andreja Danilović samouvereno je izašla na scenu želeći da celom svetu pokaže svoj talenat i zgodnu figuru, a ono što nije mogla ni da nasluti je da će u „Zvezdama Granda“ da doživi nesvakidašnju sitaciju.

Za svoje prvo predstavlajnje u najgledanijem muzičkom takmičenju dvadesetpetogodišnjakinja je izabrala Severininu pesmu „Mrtav bez mene“ i „Baš tebe volim ja“ koju izvodi Dragana Mirković.

Tokom nastupa Crnogorka je vrckala i đuskala sve vreme, što je pozitivno uticalo i na članove žirija, pa je nastup završila sa pet glasova koji su joj obezbedili prolazak u sledeći krug.

Sve bi to bilo sjajno, da nije uspedila neprijatna situacija kada je kandidatkinja trebalo da izabere mentora.

Andreja je prvo želela da njen mentor bude Marija Šerifović, ali ju je ona odbila.

–Dala sam ti glas jer smatram da treba da ostaneš u takmičenju. Osetila sam neku borbenost, neku energiju. Ti si ripala, đipala, pokazala snagu, ali za tu vrstu mentorisanja i taj repertoar gotovo sam sigurna da ima ovde jedna osoba koja to može da radi mnogo bolje i sa više strpeljenja od mene – rekla je Šerifovićeva, aludirajući pritom na Bosanca.

Andreja je zatim izabrala Dragana Stojkovića Bosanca koji joj je prvi i dao glas.

–Dao sam ti glas jer sam video da su se svi ovde umusili, pa sam bio hrabar. Ima kod tebe šlifa, lepa si, ali mislim da ima ovde boljeg izbora za tebe – rekao je Bosanac kandidatkinji i prepustio je ostalim članovima žirija.

–Dala sam ti glas kako bi imala mogućnost izbora, ali mislim da ja nisam pravi izbor za tebe – rekla je Viki, a Đorđe David je dodao:

–Priključio bih se Marijinom pevanju. Oseća se lakoća u pevanju, ali ja tražim nešto drugo.

–Prezgodna si devojka, kao da si rođena za scenu. Lepo si se obukla, ali moram da te odbijem – objasnila je Ana.

Nakon što su je za mentorisanje odbili svi članobvi žirija koji su joj dali glas, Saša Popović je dao priliku publici da odabere adekvatnog mentora za kandidatkinju, a kako ni oni nisu bili usaglašeni u odluci, kreativni direktor odlučio je da to bude Bosanac, a da li će ova saradnja biti uspešna videćemo već u narednom krugu.

Stefan Lazarević - Lepi dani mog detinjstva i Ona, ona - (12. 11.)


Mladi takmičar iz Beograda, Stefan Lazarević (19) uspeo je nešto što mnogima već duže vreme nije pošlo za rukom. Naime, Beograđanin je već na taktove prve pesme osvojio simpatije žirija, a Ana mu je prva dala glas.

Stefan je u prvom krugu odlučio da se publici predstavi izvođenjem Šabanove balade „Lepi dani mog detinjstva“ i nešto bržom pesmom Darka Filipovića „Ona, ona“ koju je najverovatnije posvetio svojoj devojci koja ga je sve vreme bodrila iz bekstejdža.

–Vidi ga kako je lep kad se smeje, čoveče ko lutka – rekla je Ana odmah nakon što je Lazarević završio nastup sa pet glasova.

S obzirom da odlično svira harmoniku, nikoga nije iznenadilo kada je simpatični mladić za mentora izabrao Dragana Stojkovića Bosanca koji je uz osmeh prihvatio da mu bude mentor, a zatim se našalio.

–Uzeću te, takvi smo mi Beograđani. Moramo se pomagati – rekao je Bosanac i nasmejao sveprisutne, a zatim dodao:

-Uzeću te zato što sviraš harmoniku. Znači za doček gostiju si odličan.

–On je veoma dobar i vaspitan dečko, odlično svira harmoniku. Veruj mi da sam još na audiciji znao da ćeš završiti kod Bosanca – nadovezao se Saša, dok je Ana imala poseban savet za mladog pevača:

–Moraš da se menjaš iz korena, gde je energija. Vidi kako si lep kad se nasmeješ, Tako si bio smoren, iskoristi svoje prednosti. Neću više da te vidim pokislog na sceni.

–Ma on je još bebiron, možda je imao tremu, to će sve Bosanac da ispravi ako bude imao vremena – dodala je Ceca.

Saša je mladiću predložio da u sledećem krugu peva uz harmoniku ili da zajedno sa Bosancem svira, a Stojković se na to našalio:

–Pošto je on mlad, ja ću da cokćem.

Anja Prodan - Ima jedan svijet i Bitanga i dama - (12. 11.)


I dok su prethodni kandidati mogli da odahnu i slave do sledećeg kruga i suda uvaženih članova žirija, za Anju Prodan iz Prijedora ova subota definitivno nije bila najsrećnija.

Mlada takmičarka iz Bosne za prvo predstavljanje publici izabrala je „Ima jedan svijet“ i obradu „Bitanga i dama“ koju peva Jelena Tomašević, ali je nažalost pogrešan izbor numera doveo do lošeg ishoda.

Tokom druge pesme nastupio je panik taster, a Marija je odmah obrazložila takmičarki odluku žirija.

–Nisi ni pevala toliko loše koliko je loš izbor pesama. Mislim da njeno znaje nije adekvatno za prvu pesmu, drugo bila ti je visoka, verovarno je bila trema. Kako si se uzemljila tu, nisi se ni pomerila. Nisam želela da ti dam panik taster, ali kako je vreme prolazilo bila si sve gora – objasnila je pevačica.

–Bilo je lepo gledati te, lepa si i zgodna devojak – dodala je Snežana, a onad je Marija udelila savet takmičarki:

–Moraš da radiš na sebi – rekla je Šerifovićeva.

–Zvučalo je amaterski – dodala je Svetlana Ražnatović.

Anja je članovima žirija otkrila da je muzički obrazovana i da se bavi solo pevanjem, na šta je Marija odmah reagovala.

–Moraš iz tog solo pevanja da pređeš u druge cipele, to nije jednostavno jer je nešto potpuno drugačije. Užasno je teško, zahteva puno vežbanja, truda i rada – rekla je pevačica kandidatkinji dobronamerno i poželela joj puno sreće u budućnosti.

Nilvesa Hajdarević - Maskarada i Moj živote da l’ si živ - (12. 11.)


Pre šest godina Nilvesa Hajdarević (34) iz Beča okušala je sreću u takmičenju „Zvezde Granda“. Svoj cilj nije ostvarila, ali je pokazala da ne odustaje te nakon toliko vremena odlučila da se ponovo pojavi na velikoj sceni Granda.

Veliku pažnju je privukla čim je kročila ispred članova žirija budući da se pojavila sa maskom na licu i potrudila da upotpuni i svoj vizuelni performans.

Njen napredak nagrađen je sa pet glasova žirija koje je razgalila numerama „Maskarada“ i „Moj živote da l’ si živ“. Time je stekla mogućnost da bira mentora i to između Milija, Ane Bekute, Snežane Đurišić, Đorđa Davida i Viki Miljković.

Nakon nećkanja i razmišljanja odlučila je da budeo deo tima Aleksandra Milića Milija koji je to prihvatio sa širokim osmehom na licu.

-Vidim nešto u Nilvesi, krećeš se odlično. Super, samo treba još taj glas da dobije na volumeni i ja bih da radimo na tome. Idemoo!- istakao je Milić.

-Mislim da to nije problem pošto ja inače radim dosta i ova scena je nešto drugo- poručila je takmičarka.

Iako nije jedina koja pored snimanja i takmičenja radi proslave i ima zakazane nastupe, Nilvesa je dobila kritiku, ali i savet da mora odmornija da dolazi ukoliko želi da uspe u onome što je zamislila.

-Umoran ti je glas- dodala je Bekuta, a na to je kao iz topa Nilvesa odgovorila.

-Ja sam dovoljno odmorna. Takav je moj glas. Imam malo prljaviju boju glasa- objasnila je takmičarka, te ostaje da vidimo kako će je mentor koga je izabrala spremiti za naredni nastup.

Senad Kadrijević - Dozvolja za ljubav i Najbolji grad na svetu - (12. 11.)


Senadu Kadrijeviću (28) iz Beograda pošlo je za rukom ono što mnogima nije. Već posle prvog stiha čuvene numere „Dozvolja za ljubav“ osvojio je rokere Đorđa Davida i Aleksandra Milića Milija koji su odmah dali glas.

Nakon toga uspeo je da oduševi i Cecu, Anu i Viki te su i njihovi tasteru zasvetleli pred kraj izvođenja druge numere „Najbolji grad na svetu“.

–Ja sam Senad i dolazim niz Zemuna, mislim iz Beograda- predstavio se takmičar, nakon čega se pohvalio da zna da je i Boske iz istog kraja.

To je ozbiljno nasmejalo Sašu Popovića, kao i ostale članove žirija koji su se odma našalila na Draganov račun.

-Šta si ti radio tamo po Altini?- pitali su ga svi članovi žirija uglas.

-Nadam se da se sada gospođa Dunja gleda ovu emisiju i da se pita šta njen muž tamo radi (smeh)-našalio se Sale, nakon čega je došao red da prokomentarišu i Senadovo pevanje.

Prva kritika usledila je od Marije Šerifović koja mu je tokom izvođenja sugerisala gestikulacijom da nabaci osmeh i opusti se.

-Vidi čoveče, od kada si završio pevanje i počeo da govori ti si skroz druga osoba. Vidi se da imaš to mangupsko ponašanje. Druga si osoba, ma drugi temperament! Pevaj, kreći se, igraj, otvori usta, lep si, nasmej se!- poručila mu je Mara.

Međutim kako je i sam objasnio nije uspei da sakrije tremu iako se inače bavi pevanjem.

I pre nego što je odlučio i izgovorio koga bira za mentora Boske ga je preduhitrio i dobacio -Ceca!

Bio je u pravu, a Ceca ga je sa osmehom prihvatila u svoj tim. Ipak Popovića je zanimalo zašto je izabrao baš nju.

-Pa hteo sam nju ili Mariju,jednostavno je to nešto što sam hteo. I da mi je Marija dala glas, ipak bih izabrao Cecu- rekao je zbunjeno, a Sale mu je dao uslov,.

-Sledeći put ako bude bio prazan bekstejdž, nećeš nastupati!

Slavica Angelova - (12. 11.)


Mlada Slavica Angelova iz Makedonije sa dvadeset godina rešila je da okuša sreću u takmičenju „Zvezde Granda“. Ljubav prema muzici pokazala je i kao dete kada se takmičila u „Nekim novim klincima“, a sada tokom studija medicine rešila da nastavi tamo gde je stala.

Raskošnim glasom razgalila je žiri i osvojila neverovatnih osam glasova, zbog čega je najponosnija bila majka koja je sve vreme bodrila iz čuvene Vojine sobe emocija.

-Vidi se da je ova devojka već bila na ovoj sceni da je tačno prošla tu omladinsku školu- rekao je Popović, nakon čega je usledila teška odluka takmičarke s obzirom da je dobila pravo da bira bilo kog člana žirija za mentora.

-Dvoumim se između Đorđa i Marije. Teško je jako, mnogo mi je teško…Uh, Đorđa biram- presekla je Slavica, nakon čega su mu kolege čestitale što je izabrala baš njega.

Roker nije krio oduševljenje što je talentovana dvadesetogodišnjakinja postala deo njegovog tima.

-Velika mi je čast! Moram da ti kažem da se od Džejle Ramović nije pojavio niko, barem u mom slučaju, ko me je ovako iznenadio i obradovao. Eto, radujem se- poručio je Đorđe David.

Nikola Trifić - Boli me što me ne voliš i Nije moje srce ludo (12. 11.)


Nikola Trifić (24) iprvi je predstavnik grada Lipljana na Grandovoj sceni, koji na žalost nije uspeo da proslavi, bar ne ovoga puta. Dvadesetčetvorogodišnjak se predstavio numerama „Boli me što me ne voliš“ i „Nije moje srce ludo“.

Već nakon prvih stihova po izrazu lica svi članova žirija mirisalo je na panik, što se na kraju i desilo. Mada su ga pustili da otpeva prvu pesmu, a nakon toga i nekoliko stihova druge numere u nadi da će se možda nešto promeniti.

Na žalost jednoglasnom odlukom članova Nikola nije prošao u drugi krug takmičenja, a Mara je bila ta koja je pritisla panik taster.

Sa njima se usaglasio i Saša Popović koji takođe nije bio zadovoljan Trifićevim nastupom i izvođenjem.

-Već prva pesma je bila kritična- dao je svoj sud Saša, na šta je Marija dodala da ovoga puta nije bilo dobro.

-Stvarno nije bilo dobro. Idemo dalje- poručila je kratko, nakon čega je takmičar nezadovoljan napustio scenu.

Elena Milošević - Moja zakletvo i Ostavljena ja (12. 11.)


Mlada dvadesetogodišnjakinja Elena Milošević iz Jakova priredila je pravi narodnjački spektakl u prvom krugu „Zvezda Granda“, a za mentora je odabrala Snežanu Đurišić.

Da je pravi narodnjak uverili smo se pri odabiru pesama „Moja zakletvo“ Zorice Brunclik i „Ostavljena ja“ Ane Bekute za koje je dobila čak pet glasova čuvene osmorke.

-Svaka tebi čast sa tvojih 20 godina – konstatovala je oduševljeno Snežana, dok Saša Popović nije mogao da ne prokomentariše takmičarkinu podršku iz bekstejdža, tj mamu i sestru.

-Jedva smo prepoznali ko je mama, a ko ćerka, koliko je mama mlada- rekao je Saša, a Voja dodao da je i sam zbunjen.

Takmičarkina mama je otkrila da je njena ćerka prošle godine bila kod Cece u timu i da je stigla do drugog kruga, te Ražnatovićka nije mogla da joj i ovoga puta bude podrška.

Kako seCeca isključila, takmičarka je odabrala Anu Bekutu, ali je našla na „hladan tuš“

-Mila, ovo je bio glas podrške. Lepo pevaš, ali.. -rekla je Ana i dodala da već ima tri kandidata u ovoj emisiji, te je sigurna da će neko od njenih kolega bolje raditi sa Elenom. A to je ovoga puta Snežana koju je takmičarka i odabrala.

-Žao mi je što te nije Ana uzela, ali sigruna sam da si strahovit potencijal, sa tobom malo da se porad i ti ćeš daleko dogurati. Dobro došla – poručila je Snežana i dodala da će za početak da prevaziđu strah.

Alino Juhart - Pametna i luda i Lažu te - (12. 11.)


Nesvakidašnje situacije i takmičari dešavaju se u „Zvezdama Granda“, najgledanijem muzičkom takmičenju u kom se ove subote predstavila transrodna osoba koja je svojim vokalom i specifičnim izgledom privukala pažnju svih.

Alina, koja je po rođenju Alino Juhart (29), došla je iz Maribora kako bi okušala svoju sreću u „Zvezdama Granda“, a to je učinila pesmama „Pametna i luda“ Marije Šerifović i „Lažu te“ Amadeus benda.

U crnoj haljini do kolena, sa visokim potpeticama i isfeniranom dugom kosom, Alina je već tokom prve pesme dobila glas od Aleksandra Milića Milija, a ubrzo je stigla i podrška ostalih članova žirija.

Iako su svi zbunjeno gledali u takmičarku, budući da im je muško ime pisalo na papiru, dok su na sceni videli ženu, podrška nije izostala. Šest glasova dobila je ova Slovenka, a samo Dragan Stojkoivć Bosanac nije glasao za transrodnu pevačicu.

Nakon nastupa Sanja Kužet rekla je da je pevao Alino, ali ga je takmičarka odmah ispravila.

–Pevala – napomenula je, što je zbunilo voditeljku, budući da se zove kao muškarac, te je takmičarka istakla da iako je transrodna osoba, zapravo je samo žena koja želi da živi svoj život i ispuni svoj san da peva u „Zvezdama Granda“.

-Velika mi je čast što sam ovde. Ja sam inače iz Slovenije, od februara živim u Beogradu. Došla sam ovde jer mislim da Srbija i čitav region mora da upozna ženu poput mene. Ja sam samo jedna normalna osoba koja želi da voli, da bude voljena i da bude srećna kao svi mi. Želim da inspirišem svaku osobu da živi svoj život i svoju životnu istinu. I obožavam sve vas, ne mogu da verujem da sam ovde – istakla je takmičarka, što su svi u studiju pozdravili aplauzom.

Voja Nedeljković je pokušao da emotivni trenutak razbije pričanjem na slovenačkom, što je nasmejalo sve u studiju, pogotovo što se na to nadovezao i Đorđe David, kog tek niko nije razumeo.

Saša Popović pitao je takmičara da li želi da se u nastavku takmičenja predstavlja kao Alino ili Alina.

-Ljudi me zove Kraljica, ali kad me zovu po imenu, onda je Alina – rekla je takmičarka, što se svima dopalo.

Ipak, Saša je sa gledaocima i žirijem otkrio da je imao dilemu oko Aline, kada je reč o njenom učešću.

-Kad je poslala online prijavu i kad sam gledao, ja nisam znao šta da radim, kako da je klasifukujem i mislim da nisam pogrešio. Šest glasova – pa to je neverovatno, ali i zasluženo – rekao je Popović, dok je Dragan Stojković Bosanac zatražio da objasni zašto nije glasao.

-Ti si pevala korektno i lepo, ali kod mene je napravilo problem, ne znajući ime i prezime i rod, jeste lirski tenor u predivnom ženskom telu, prosto disproporcija mog poimanja muzike. Prosto ne znam kako bih ti sutra izabrao pesme, po kom pravilu muzike da to bude dobro, a da se ne izvrgne ruglu. A što se tuče tvog rodnog opredeljenja, ja te podržavam- istakao je Bosanac.

Budući da je dobila šest glasova, Alina je imala priliku da bira mentora, a to je iz prve bila Marija Šerifović.

Ali iako je njegovo srce odabralo Maru, kako je rekla, evrovizijska pobednica ju je odbila.

-Alina, moj glas tebi večeras ima mnogo veću težinu nego kao glas kako si lepa pevala. Ovo je glas za jednu hrabru i rešenu devojku, za jednu slobodnu osobu koja ima pravo da voli na način na koji želi, jer to pravo ne može niko da ti uskrati. Ali ja nisam dobar mentor za tebe jer ne mogu da hendlujem ta tanana osećanja, ja to radim nervozno, bučno, grubo i ne bih mogla da hendlujem bilo koga ko bi na to reagovao nežno. Ja sam sve to što ti nisi. Dobro došla, Alina The Queen (prim. aut.kraljica) – poručila je Marija, a nakon toga dobila je priliku da izabere drugog mentora.

Alina je odabrala Cecu, što se Mariji jako dopalo.

– Pošto ne zna da neguje ta nanana osećanja u mentorisanju, ja znam i u mentorisanju i u privatnom životu. Uzeću te – rekla je Ceca, a Saša se našalio i rekao da uzme i nju.

–Što se nisi nudio pre nego što si se obogatio pre ženidbe? Sad mi se nudkaš kad nemam nikakvu koristi od tebe. Znan da kažem „ne“ apsolutno i vrlo agresivno- našalila se Ceca i poželela dobrodošlicu Alini u svoj tim.

Aleksandra Nikolov - Zabranjeni grad - (12. 11.)


Iako mnogi maštaju da pevaju na velikoj sceni „Zvezda Granda“, ponekad to ide malo teže. To je ove subote bio slučaj sa Aleksandrom iz Pirota koja je kiksnula još tokom prve numere.

Naime, Aleksandra Nikolov (30) samouvereno je izašla na scenu i predstavila se pesmom „Zabranjeni grad“ Cece Ražnatović, ali je panik uleteo još tokom njenog izvođenja.

-Ova Milijeva pesma ništa ne valja, kao „Gorski vjenac“ u tri toma – našalio se Dragan Stojković Bosnac, nakon što su takmičarki prekinuli nastup.

-Žao mi je što tako stoje stvari. Da je bilo malo bolje pevala bi nam pesmu „Da budeš jednako dobar kao što sam ja“ Maje Odžaklijevske – rekla je Sanja Kužet.

-Ovu takmičarku odabrali smo preko online audicije, ali eto, nekad nas i prevarite tamo na online-u. Nema veze – rekao je Saša Popović, a Snežana Đurišić dodala da ušminkaju snimke, jer za to imaju vremena i prilike.

-Tamo im bude opuštenije- dodala je i Ana Bekuta.

-Žao nam je, to je to – poručio joj je Saša.

Harun Ćostoić - Polomio vetar grane i Meni je s tobom sreća obećana - (12. 11.)


Tek punoletni Harun Ćostoić iz Tešnja prvi put se pojavio u nekom muzičkom takmičenju, a privi i najbolji izbor jesu svakako „Zvezde Granda“.

Sa velikom tremom izašao je na scenu, ali ga to nije omelo u nameri da pokaže sve što zna i publici se presdtavi sa dva prava narodnjaka „Polomio vetar grane“ i “ Meni je s tobom sreća obećana“.

Iako mu je sve vreme drhtala ruka u kojoj je držao mikrofon, glas nije podrhtao, pa su se tako samo nizali tasteri podrške žirija. U drugu pesmu je već ušao rasterećen, jer je dobio tri glasa, pa je numerru Šabana Šaulića završio sa pet glasova koliko je i bilo potrebno da izabere mentora.

Svi su očekivali da će ovaj momak iz Tešnja odabrati Viki Miljković, s obzirom da je prošlogoišnji pobednik Nermin Handžić, Harunov sugrađanin bio u njenom timu i tako stigao do krune u takmičenju. Međutim desilo se ono što niko nije mogao da nasluti.

-Sad me baš zanima koga ćeš da izabereš za mentora, izvoli biraj – rekao je Saša Popović, ali je takmičar iz prve rekao ime Marije Šerifović.

–Harune, ovo je tvoje prvo pojavljivanje, da li si negde ranije pevao, imaš li iskustva, radiš li nešto? – pitala je potencijalna mentorka, a kandidat je odgovorio:

-Nikada ranije nisam pevao, sada planiram da upišem Mašinski fakultet smer za obradu drveta.

-Uzimam te – odgovorila je Marija nakon toga, ali je Đorđe imao jedan zanimljiv komentar:

-Da je odabrao Viki imao bi dva posla, radio bi sa drvetom u njenoj firmi, ali bi i pevao.

Na to se odmah Saša naodvezao rečima koje su izazvale smeh u studiju:

-Ja sam mislio da ako hoćeš do finala, izabraćeš Violetu. To sam rekao zato što si iz Tešnja, nema sumnje da će ga Marija dobro spremiti.

-Interesantnije će biti da sada Marija ima nekog iz Tešnja. Ja sam već imala pobednika – rekla je Viki.

-Evo Već je kraj druge emisije, a ti nemaš kandidate. Čekaš nekog ko dobro peva, a taj će opet izabrati Mariju – odgovorio je Saša, a Bekuta se umešala u raspravu:

-Probirač uvek nađe otirač, ne biraj puno Viki.

Nikolina Milosavljević - Kao da me nema i Juče sam - (12. 11.)


Nikolina Milosavljević (22) iz Prokuplja se posle nekoliko godina pauze i puno vežbanja vratila na veliku scenu „Zvezda Granda“ i pokazala svima kako napornim radom i trudom stižu dobri rezultati.

Kako joj je Grandova scena poznata izašla je sigurnio sa osmehom na licu i predstavila se publici sa pesmama „Kao da me nema“ i „Juče sam“

Pesme su odmicale, a samo su se nuzali glasovi porške stučnog žirija, pa je šarmantna takmičarka nastup zavšila sa maksimalnih osam glasova, a ispraćena je velikim aplauzom čuvene osmorke i publike.

Nikolina je ostala u čudu kada je videla veliki broj glasova, pa je dobila nekoliko trenutaka da razmisli i izabere mentora za sebe.

-Bila si u takmičenju one godine kada su bili gostujući mentori, doobila je nula glasova i na moj nagovor te uzeo Darko Lazić, mislim da nije radio sa tobom – rekao je Saša Popović.

Takmičarka je ovu konstataciju ispratila osmeho, a onda je izabrala mentora.

-Ja bih izabrala Cecu. Vežbala sam i trudila sam se, sad sam ga iscepila – rekla je ona kroz osmeh, a pevačica je prihvatila saradnju sa zadovoljstvom:

-Pa Prokuplje, kako ne! Dobro došla lepoto u moj tim, odlična si.

Srđan Simić - Siđi do reke i Koketa - (12. 11.)


Srđan Simić (19) iz Teslića je neverovantim stajlingom i celokupnom pojavom zasenio sve u prvom pojavljivanju u „Zvezdama Grada“.

Ovaj mladi roker je pokazao da kandidati iz Bosne ne pevaju sam narodnjake, već da su podjednako dobri i u rok muzici, pa je za ovu priliku odabrao dve sjajne rok numere „Siđi do reke“ i „Koketa“.

Pesme su odmicale, u studiju je rasla pozitvina atmosfera, a kandidat je nastup zavšio sa pet glasova koji su mu bili itekako dovoljni da odabere mentora.

-Imaš pet mogućnosti, ti sada odaberi – rekao je Saša Popović, a Srđan je odabrao očekivano njega:

-Uz dužno poštovanje prema svima biram Đorđa Davida.

Saša se odmah našalio, pa je dodao:

-Ćekaj Seđane, da vidimo da li Đorđe hoće tebe?

-Upisao sam, moj je. Ja cu reći koji probelm imamo u startu. U refrenu se čulo koliko peva matrica, a koliko ti. Stajling je fenomemalan to mi se sviđa – odgovorio je David, a Ceca je imala jednu poruku za takmičara:

-Spremi se na atak u studiju. Samo hrabro, preživećeš!

–Ali, ljudi da vam kažem, faca je – zaključio je Popović, a sa njegovim mišljenjem su se saglasili ostali članovi žirija.

Marija Stamenković - Pogled ispod obrva i Taj život moj - (12. 11.)


Studentkinja učiteljskog fakulteta, našla se prvi put na sceni „Zvezda Granda“, Marija Stamenković ima 22. godine i dolazi iz Kovina.

Ova takmičarka na binu je izašla bez imalo treme, a žiriju se predstavila sa dve pesme „Pogled ispod obrva“ Severina i „Taj život moj“ od Ane Bekute.

Da su njeno pevačko umeće primetile i sudije pa su se nizali tasteri, peti glas je dobila od Ane i samim tim dobila mogućnost da ide dalje.

U bekstejdžu podršku su joj pružali roditelji koji su bili pod većom tremom nego sama Marija. Na komentar šta će pre biti učiteljica ili pevačica, žiri je komentarisao da joj pevanje dobro ide.

Samim tim da ima mogućnost da bira mentora, takmičarka je odabrala Cecu.

–Ja imam već 7 kandidata, ja ću to prepustiti nekom od svojih kolega. Jedino ako toliko želiš da budeš kod mene…

Na ovu rečenicu, Svetlana je dobila opaske da se ne vadi i da uzme takmičarku.

–Ajde uzimam te– rekla je pevačica.

–Da neće biti puno kandidata Ceco– upitao je Saša.

–Biće, i prošle godine sam imala mnogo kandidata ali mogu ti reći da mi je bilo zabavno– odgovorila je Svetlana.

Dok je Marija stajala na bini pored voditeljke Sanje Kužet, žiri je nastavio da polemše ko ima više a ko manje kandidata, što je izazvalo smeh kod svih.

Marija Stamenković je napustila binu uz veliki osmeh, ne samo što je prošla već što je imala priliku da sluša pošalice između žirija.

Mitko Georgievski - Jedra i Vo kosi da ti spijam - (12. 11.)


Mladi dvadesetogodišnjak Mitko Georgievski, doplovio je direktno sa Ohridskog jezera. Prvi put se našao na bini „Zvezda Granda“.

Na samom početku njegovog izvođenja „Jedra“ od Saše Kovačevića, žiri ga je pomno slušao. Dok je mladi Makedonac pevao, sve vreme je izbegavao poglede ka sudijskim stolicama.

Mitko je krenuo sa drugom pesmom „Vo kosi da ti spijam“ od Tošeta Proeskog.

–Mnogo je nisko– prokomentarisala je Ceca.

Očigledno je trema učinila svoje pa je dobio samo jedan glas od Đorđa Davida.

-Imamo dva panika i jedno da, predpostavljam da je Đole dao glas da bi pitao nešto– rekao je Saša.

–Pa da, želeo sam kažem ljudima koji se pojavljuju ovde, pojavljujete se u dve varijante. Prva varijanta je da fascinirate žiri nekim teškim pesmama koje vas deklasiraju potpuno, a druga varijanta je da vas trema ubije. Dao sam ti glas jer imam dobru asocijaciju kada je u pitanju Makedonija i nisam mogao iz nekih svojih emotivnih razloga da ne lupim u taster. Ja samo ne kapiram da vi ne kapirate da mi ovde sedimo da bi smo dobili ljude sa kojima ćemo da radimo. Mislim da imaš štofa ali te trema unakazila– izneo je svoje mišljenje David. Mili se isti složio sa svojim kolegom.

–Pevaš li negde?– pitala je Marija.

–Da po Ohridskim lokalima, zajedno sa gitarom je drugačije– odgovorio je Mitko.

–Izgledaš egzotično o lepo si se obukao, ali si pevao sebi kao da nisi pevao nama i milionima ljudi– rekla mu je Marija.

–Nemoj da kriviš glavu dok pevaš, neće da izađe iz tebe ono što bi ti hteo, to sam primetila– posavetovala ga je Snežana.

Nažalost Mitko se vraća za Ohrid bez daljeg takmičenja.

Vasilije Stanković - Ne idi s njim i Ti si žena koju ludo volim - (12. 11.)


Takmičar iz Danilovgrada, Vasilije Stanković koji ima 20 godina, prvi put je stao na scenu „Zvezda Granda“.

Kako je kročio na binu, trema je bila vidna, što je i njegov otac potvrdio koji ga je bodrio iz bekstejdža.

Vasilije se predstavio sa pesmama „Ne idi s njim“ Saša Matić, i „Ti si žena koju ludo volim“ Savo Radusinović.

U jednom trenutku, Vasilije je pogledao u pravcu Snežane Đurišić koja mu daje glas, a onda su usledila još dva glasa.

–Samo smo čekali da padne koliko se uplašio– prokomentarisala je Snežana.

–Amaterski, baš ono školski– nadovezala se Ana.

–Čim sam video da nema panik tastera, predpostavio sam da žiri misli da ima štofa – obratio se takmičaru Saša.

–Ovo je najgore kada nije ni za panik, a ne možeš ni glas da daš. To je katastrofa, to je da poludiš. Svakako trebaš još dosta da pevaš– rekla je Marija.

Uz velike pozdrave od strane žirija Vasilije je napustio binu uz konkretne savete, ali ne ide u sledeći krug.

Uroš Stojković - Plačite sa mnom jesenje kiše - (12. 11.)


Svako ima šansu da se okuša na velikoj bini „Zvezda Granda“, tako je i sa Urošem Stojkovićem koji ima 22. godine i dolazi iz Niša. Podršku mu je pružala devojka koja je bila u bekstejdži.

U razgovoru sa Vojom, Uroševa devojka je komentarisala da ima tremu, i da zato loše peva pred žirijem.

Na prvu pesmu „Plačite sa mnom jesenje kiše“ od Ljube Aličića, takmičar je već imao pet panik tastera, gde je Marija prekinula da otpeva i drugu pesmu.

–Dao sam ti šansu još u Nišu, nisi prošao to je to- rekao je Saša.

Uroš se zahvalio na pruženoj šansi i napustio Grandovu scenu.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Meho Muslija (MIli), Andreja Danilović (Bosanac), Stefan Lazarević (Bosanac), Nilvesa Hajdarević (Mili), Senad Kadrijević (Ceca), Slavica Angelova (Đorđe), Alina Juhart (Ceca), Elena Milošević (Snežana), Harun Ćostović (Marija), Nikolina Milosavljević (Ceca), Srđan Simić (Đorđe), Marija Stamenković (Ceca).

Komentari: