Pravi haos nastao je oko podele glasova nakon nastupa Cecinog takmicara u koji je ulagala velike nade. Kako je njen kandidat dobio samo pet "da", osta
Pravi haos nastao je oko podele glasova nakon nastupa Cecinog takmicara u koji je ulagala velike nade. Kako je njen kandidat dobio samo pet "da", ostala je zatecena potezom svoje nove drugarice i koleginice Mare jer jedina nije dala glas.

A udarnicki trajale su i pripreme takmicara koji su sa svojim mentorima radili danonocno, te se maksimalnih šest glasova ocekivalo, ali je ocigledno žiri podigao svoje kriterijume.

Izgleda da se cuvena sedmorka zaigrala i toliko zdala u mentorstvo i borbu za prolazak njihovih kandidata, te sve više komentare svojih kolega shvata licno.

Kandidati koji su prošli u sledeći krug su: Omar Džaferovski, Dragana Kostova, Saša Žderić, Dragana Tanasić, Kenan Dervišević, Julija Petrović, Enis Todić, Bojan Lazin, Haris Hrnčić, Jasmin Đulsić i Nikola Đorđević.





Omar Džaferoski - Pogledi u tami i Lagala nas mala (15. 01.) - osamnaesta emisija

- Prvo pa muško, tako kažu- rekao je Saša Popović, nakon čega je uključio Voju i njegovu podršku iz bekstejdža.

- Jao Pejovska zadaviću te- dobacio je Đorđe David očigledno poznajući Omarovu drugaricu, a zatim je objasnio kako je ona vrsna pevačica koju pokušava da ubedi da se prijavi u takmičenje.

Kada je Saša upitao zašto to nije još uvek uradila, ona je rekla da ima neke angažmane i da će se možda oprobati sledeće godine. Ipak, Đorđe je otkrio kako to nije jedini razlog već da se mladi boje potpisivanja ugovora, zatim su usledili i komentari žirija.

- Zaslužena šestica ko kuća- jasna je bila Ana sa čim se složila i Ceca.

- Odličan je bio- dodala je Marija, a na istoj strani bili su i Mili i Snežana, a ona je došao red na Dragana Stojkovića.

- Boske neće da troši svoje glasne žice- našalio se Popović, zatim ga upitao da li je dobro, nakon čega je usledio muk od strane Bosanca ali i smeh ostatka članova žirija.

Na kraju, Đorđe ga je pohvalio i čestitao mu prolazak u naredni krug.

Tamara Jovanović - Neko nije i Košta me (15. 01.) - osamnaesta emisija

Tamara je za svoju izvedbu osvojila tri glasa žirija, što je Saša Popović smatrao da je realno stanje, a zatim dao reč Bosancu.

- Ja mislim da je ona pevala dosta korektno, ali nema avaza. Nema glasa, mali je, ništa. Sve si sastavila, ali nikakav efekat- iskren je bio Boske.

Snežana Đurišić je objasnila kako je u drugoj pesmi bilo dosta falša, i da su tri glasa realno stanje.

Marija Šerifović videla je napredak, ali joj je zamerila izbor pesama.

- U odnosu na prvi krug si bolja, ali mislim da ne možeš sa tim znanjem da pevaš Ilmu Karahmet. Da si izabrala drugačiji program bilo bi po tebe bolje- jasna je bila ona.

- Uspela si da reprodukuješ, ali bez emocija i ličnog pečata- dodala je Ana Bekuta.

Mili je pohvalio kako sjajno izgleda, ali da mora da prevaziđe svoju psihu po pitanju treme.

Ceca je objasnila kako Tamaru trema parališe i da je potpuno drugačije zvučala na probi, a Popović je odlučio da joj da šansu da se još jednom pokaže u baražu.

Dragana Kostova - Hajde onda ništa i Moli, moli (15. 01.) - osamnaesta emisija

Već tokom izvođenja prve numere dobila je tri glasa, dok je ukupan zbir na kraju nastupa bio maksimalnih šest, a prva je reč dobila Ana Bekuta koja je istakla kako Marija nije očekivala ovaj rezultat.

- Marija zna da ovo nije bilo za šest, ali ovo je drugi krug. Imala si dosta problema u drugoj pesmi, prva je bila za šest ali druga za tri. Videla sam pet, pa nisam htela da ti kvarim sreću, ali pripazi dobro sa izborom pesama za dalje- dala je svoj sud Bekuta.

Saša Popović je istakao da kandidati treba da biraju vesele, popularne pesme da se razonode, što je navelo Bosanca da se nadoveže.

- U pravu si, samo što mi smo razapeti između rejtinga, kvaliteta, proba, izbora pesama, naše nervoze. Popoviću, ako pogodiš dobar honorar ti sad tražiš još i bakšiš. Ne može i jare i pare. Cura je pevala odlično.Ja nagrađujem potencijal- jasan je bio Boske, Popović je objasnio kako nije u pravu samo za jednu stvar, a to je rejting koji je konstantno dobar kada je ovaj šou u pitanju.

Mili je rekao kako se ne slaže sa Bosancem i da Dragana odlično peva i da razume Marijin rad, jer tako dobar vokal ne može niko da poljulja do petog kruga.

- Nemoj se stalno kačiti na moje i ponavljati neznalice jedna- dobacio je Bosanac.

Ceca je pohvalila Draganin talenat i istakla kako očekuje tek da zablista. Komplimentima se pridružio i Đorđe David koji smatra da neće imati problema do kraja takmičenja.

Snežana je istakla kako nije lako raditi sa tako dobrim vokalima, i složila se sa Anom kako druga pesma nije bila najbolja.

- Stoji da si ogroman talenat i ne sumnjam da će Marija uraditi pravu stvar- dodala je Sneža.

Marija je pohvalila svoju takmičarku priznajući da se umorila u drugoj pesmi ali da nastavljaju da rade vredno za treći krug.

Bojan Lazin - Sve još miriše na nju i Ljubav i hemija (15. 01.) - osamnaesta emisija

Mili je uporedio Bojana sa prethodnim Davidovim kandidatom, Omarom, smtarajući da su bili podjednaki na sceni, ali da je prethodni uprkos falšu dobio šest glasova sa čim se Ceca nije složila.

- Ja se ne slažem, dečko iz Makedonije pokazao nam je svima da super peva. Ovaj dečko je precizan, tačan, stabilan je od početka do kraja nema velikih oscilacija- rekla je Ceca.

Marijino mišljenje je kao su Omaru za razliku od Bojana verovali.

- Ti si ovde nesnađen, kao da ne pripadaš. Sve mi je to bilo čudno. Mislim da je tvoj personaliti problem. Mislim da se na toj sceni ne osećaš ugodno- primetila je Šerifovićeva, a zatim se Popović prodrao.

- Ispravi se!- naredio je on.

- To je problem kod novih generacija koje nisu služile vojsku- objasnio je Saša.

Bekuta je rekla kako je zaslužio tri glasa, što je Snežana krenula da obrazloži, a zatim je Saša prekinuo.

- Ispravi se! Molim te ispravi se lepo, fino- još jednom mu je skrenuo pažnju.

- Bilo je bez energije i bez emocija i to te je koštalo- nastavila je Sneža.

Kada je Đorđe objašnjavao svom kandidatu kako je podbacio sa energijom još jednom ga je podsetio da se ispravi nakon čegga su se svi nasmejali.

Nina Đumić - Kako sam te voljela i Šakom o stol (15. 01.) - osamnaesta emisija

- Samo jedna mala digresija. Naime, malopre je Đoletov kandidat dobio takođe 4 glasa i ova devojka je dobila 4. Ja to ne bih izjednačio, jer Đole nije dao glas,ali... - počeo je da objašnjava Saša Popović, ali ga je Bekuta prekinula.

- Da, Đole mi se sveti- rekla je Ana, a roker tvrdio da nije u pravu i da čeka svoj red da obrazloži zašto nije glasao za Ninu.

U odbranu Bekutine takmičarke stala je i Ceca Ražnatović.

- Ona je meni kompletna. Vidi se da je zgodna, mlada, lepa, puna energije. Bila mi je ugođaj i za uši i za oči - rekla je Ceca, dok je Aleksandar Milić Mili istakao da je glasao zato što izgleda super na sceni, dok je za pevanje rekao da je bilo loše.

- U baražu će se sve znati i to je i vama jasno. Zašto sam bio na klackalici da li da joj dam glas? Bilo je falša - pravdao je Đorđe svoju odluku i dodao da bi glasao da je znao da je iz Zemuna. Međutim, imao je reči hvale za dikciju koja je po prvi put u takmičenju, bar kada je reč i hitu Doris Dragojević, bila tačna.

- Ti si prva ovde otpevala "Šakom o stol ja", sve pevaju "Šakom ostoja", bar mi to čujemo, a kod tebe se čulo L, što znači da je dikcija super - dodao je.

Marija Šerifović istakla je da je okasnila u glasanju, zatim prokomentarisala da se radi o kandidatkinji koja se lepo ponaša na sceni, super izgleda i emituje lepu energiju.

- Da je pevanje moglo da bude bolje, jeste, ali smatram da ti je mesto u sledećem krugu - obratila se Nini, dok Draganu Stojkoviću Bosancu nije bilo jasno po kom principu glasaju njegove kolege.

- Ja ne znam šta bi trebalo da bude zvezda Granda?! Pored onakvih kandidata što su prošli, ja ne razumem. Mi moramo da raščistimo, jer Popović isto unosi zabunu. Ne takmičimo se mi, mi ocenjujemo njen nastup. Bila si fantazija, ne može biti bolje - prokomentarisao je Boske, a završnu reč imala je mentorka.

- Niste dobro glasali - zamerila im je Bekuta, a potom istakla da je prezadovoljna svojom kandidatkinjom, da je bila poslušna i da će svim srcem navijati za nju u baražu.

Haris Hrnčić - Nek' padaju ćuskije i Za dobra stara vremena (15. 01.) - osamnaesta emisija

- Bilo je dosta falša! Zanimljiv je dečko - rekao je Saša Popović, dok je Ceca dodala da je Haris hodajuća radost, bez obzira na krajnji rezultat.

- On je jedna veselica na sceni, podigao je publiku - rekla je ona i nastavila:

- Uživala sam dok si pevao, ti se smeješ dok pevaš, a to je jako važno. Dao si nam jednu lepu radost večeras.

Marija Šerifović složila se da je Haris vedar momak koji zna da se ponaša na sceni i koji pleni, ali je pevanje ocenila sa "kom si- kom sa" (prim. aut ovako- onako).

- Meni si interesantan, zabavio si publiku, ali malo si imao falša, pa sam razmišljao, pogotovo u prvoj pesmi - rekao je Popović koji je ove subote imao pravo glasa, budući da Viki Miljković opravdano odsustvovala sa snimanja.

- Meni je bilo bitno da zabavim sve vas -poručio je takmičar, nakon čega je njegov mentor dodao: - Tako je!

Dragan Stojković Bosanac pitao je takmičara da li zna Dadu Felića, a zatim se našalio i pitao zašto nije otišao kod njega, umesto kod Milija kog verovatno nije ni video.

- Pozdravi mi Dadu, kompozitora i vrlo lepe pesme radi - dodao je Bosanac, a takmičar dodao da se svojim mentorom viđao i vežbao svakodnevno.

- Vidiš, Boske, ja ne moram da se branim, sad me brane takmičari - nadovezao se Mili i istakao da je prezadovoljan kako se Haris predstavio.

Julija Petrović - Poljubi me i Carte Bklanche (15. 01.) - osamnaesta emisija

- Meni se nije dopala boja tvog glasa, niti volumen. Tehnički si prvu pesmu savladala, drugu nisi, ništa te nisam razumela - prokomentarisala je Ana Bekuta, dok je Marija Šerifović dodala da je njen kompletan utisak da takmičarka nije imala snage, sa čim se i složio i Dragan Stojković Bosanac.

- Bez energičnog pevanja je bilo, tanak glas. Bilo je dosta tonske nesigurnosti, ispade da ti nemaš volumena u vokalu: Jesi ti pevač, čuje se to, ali ovo je bilo ispod nivoa prvog kruga - dodao je Boske, a Aleksandar Milić Mili pohvalio takmičarku za trud.

-Ok, slažem se da nema snage, nema volumena, ostalo je sve bilo korektno - rekao je, što je nateralo Sašu Popovića da mu dodeli novi nadimak.

- Ja te posmatram, nekad si stvarno Mili, a nekad Milivoje- konstatovao je Popović, a Snežana dodala: - A nekad Milojica.

Ipak, završnu reč imao je mentor koji je silno želeo da pojasni šta se takmičarki dogodilo na sceni.

- Na moju veliku žalost, ja moram da se složim da je ovo mera (prim.aut 4 glasa), ali ja da doživim da mi Bekuta i Bosanac kažu da nemaš volumen. Ja ću sad da se izbodem sa ovim napolitankama direktno u srce. Da li si ti ženo normalna? Ti si njih ubedila da nemaš volumen, a ja znam kakav volumen imaš. Da li je moguće da te je trema toliko samlela?! Ne smeš to sebi u životu da dozvoliš - rekao je ljutito mentor i nastavio:

- Moraš da izađeš spremna za fajt. Budi riba kao što si bila na probama, otvaraj ta usta. Pojedi ih sve, u protivnom nećeš ići dalje.

IMG_1648.JPGSaša je dao takmičarki dao priliku da i sama kaže šta se desilo u drugom krugu, a nakon što je priznala da je sigurnija u baladama, mentor je osuo paljbu i tako otkrio emotivno stanje svoje kandidatkinje.

- Prekini da patiš za tim što te je ostavio, rekao sam ti to sto puta na probama. Sad mu sa ovom pesmom udari šamar i pokaži da si zmaj- poručio joj je mentor.

- Gde za ovakvo žensko i to na televiziji da kažeš da pati i da je neko ostavio? Pa ko nju može da ostavi? - zanimalo je Cecu, a Đorđe odgovorio: - Pa samo magarac, ja o tome pričam. Sad joj je vreme da postane aždaja.

Šarmantna i vrcava Dada Mešaljić iz Marijinog tima večeras je svojim nastupom razigrala sve članove žirija.

Tokom prve pesme "Nisam ni metar od tebe" čini se da žiri baš i nije bio zadovoljan, a onda je takmičarka izvođenjem druge numere "Hajde" podigla ceo studijo na noge. Izborila se za tri glasa podrške, a Popović je odmah za njima dao i svoj četvrti glas i time joj obezbedio prolazak u baraž.

Saša je želeo da porazgovara sa njenim momkom koji je došao kao podrška, a za Dadu je imao da kaže samo jedno.

- Ona kao da ima uranijum u sebi, ona priča i dok spava, uvek priča- našalio se Dadin dečko.

U svakom slučaju Popović je smatrao da je ona zaslužila više glasova, sa čime se odmah složila i Ceca.

- Baš me briga za njene falševe, ova devojka vrca od energije, pozitivna, lepa i zgodna. Podigla je atmosferu!- rekla je Svetlana, dok je Sale njenim komentarom bio oduševljen.

Njena energiju i harizmu niko nije mogao da ospori te je i Mili u tom stilu prokomentarisao nastup.

- Izgled imaš fantastičan, čak mislim da u tebi ima mnogo više vatre nego što si pokazala. Ali si upala u jednu zamku, od početka si pratila šta se dešava kod nas. Potencijal si svakako, ali nikada do sad nisam dao glas nekome ko je imao toliko falša kao ti, a tebi jesam- bio je iskren Mili na čije komentarisanje Popović nije ostao ravnodušan.

- Ovo komentarišu Mili i Milivoje- odmah je dobacio.

Najviše nesuglasice nastalo je oko mišljenja vezano za izvođenje prve numere te su na jednoj strani bili Ražnatovićka i Popović koji su tvrdili da to i nije bilo toliko loše.

- Mi Bosanci ne valja kad mislimo puno, ja kad god da sam mnogo mislio ja sam zabrljao, tako da nemoj ni ti. Nemoj gledati i misliti, samo pevaj - savetovao je Boske je Dadu i svojim komentarom nasmejao sve, a takmičarka je priznala da je najviše pažnje obraćala baš na njegovu reakciju tokom pevanja.

Kako se Boske i Ceca nisu slagali, naravno došlo je do rasprave koju je sudija prekinuo.

- Ceca je moja pevačica jer ja nju najviše volim i to je poenta- vikao je Sale.

Marija kao njen mentor imala je kao i uvek surovo, ali iskreno mišljenje te priznala da sa Dadom nije lako raditi.

- Veoma je teško od devojke koju gledaju kao na ludu nastu napraviti mladu, razdraganu, veselu i duhovitu pevačicu. Ja radim na tome da je gledaju kao pevačicu a ne na cirkuzanta- priznala je Mara ali i dodala je izuzetno zadovoljna.

Nikola Đorđević Džimi - Da si tu i Lažu te (15. 01.) - osamnaesta emisija

Njegovo izvođenje članovi žirija nagradili su sa pet tastera podrške, a čuveni šesti glas ovoga puta je izostao i to od Marije Šerifović.

- Bosanac je radio koreografiju- odmah je dobacio Mili, a na stručno komentarisanje odmah je prešao Đorđe David.

- Ja ti odavde govorim sve vreme da se nasmeješ malo. Imaš tu energiju, ali je falilo osmeha. Da si pokazao i tu trojiku i četvorku primila bi se i Marija. Čudno je to kako si napravio neki zid između zverinjaka i sebe- rekao je roker i otkrio da takmičara Crnogorci izuzetno vole i podržavaju budući da mu se već nekoliko ljudi javilo sa rečima pohvale na račun Džimija.

Popovića je posebno interesovalo Marijino mišljenje o nastupu budući da je samo njen glas izostao.

- Od svega večeras meni se najviše dopalo kako si se ti obukao. Pokazao si da razmišljaš i da poštuješ ovu scenu, a ono što mi se nije dopalo je kako si krenuo da pevaš pesmu i istim intenzitetom si rokao, rokao, rokao do kraja da si mi se popeo do ovde- konstatovala je Mara aludirajući da joj se popeo na vrh glave sa monotonim pevanjem bez dinamike.

Bosanac je jedan od članova žirija koji inače zagovara da se uvek vodi računa o pevanju strofe i refrena, na šta mu je Šerifovićka skrenula pažnju.

- Ovo je bilo za šest glasova, a on kako je pevao, pevao je najtiše moguće strofe- nasmejao je Boske sve, dok se Bekuta usaglasila da je takmičar fantastičan.

Nakon što su se svi članovi žirija složili da je falilo dinamike, Popović je doneo samo jedan zaključak.

- Ja da sam se pitao ovo bi bila šestica. Dobar si i treba da ideš dalje- bio je siguran Sale.

- Samo ti rokaj u baražu i razvali zvučnike i tu će Popović da se oduševi jer Saša ne voli kad neko peva kao da se upuvao- savetovao ga je mentor, na šta sudija nije ostao imun te mu objasnio da ne može tako da se izražava.

Saša Žderić - Ostala si uvek ista i Mećava (15. 01.) - osamnaesta emisija

Koliko se Svetlana vezala za svoje kandidate ispričao je Popović i podsetio da je rekla kako bi više želala da njen kandidat prođe dalje nego da ima sto hiljada ljudi na svom koncertu, što je ona i potvrdila.

- Šta će da bude onda tek u martu i aprilu, ima Ceca da poludi- dobacila je Marija kroz smeh.

- Ceca se vezala za kandidate, a ja sam se vezao za Cecu- rekao je Popović držeći pevačicu za ruku što je nju potpuno raznežilo.

Poznato je da Ražnatovićka i Boske vrlo često imaju čarke, pogotovo po pitanju kandidata, ali ovoga puta svojim komnetarom oduševio je Sašinu mentorku koja mu se odmah zahvalila.

- Teška srca moram da priznam da je bio odličan. Prva pesma je bila super, u drugoj je bilo falša ali nećemo sad o tome- rekao je Bosanac.

- Pa ja vas izazivam da kažete šta je bilo loše, da ne bi išao kod Cece na Kipar. Ajde kaži, ajde udri-. Ja hoću da idem na Kipar tako da je meni ovaj kandidat bio dobar- odgovorio mu je Sale što je izazvalo smeh kod svih članova žirija.

Svetlana je nastavila šalu u tom stilu te dala motiv svojim kolegama da glasaju i dele šestice njenim kandidatima.

- Samo vi dajte mojim kandidatima šestice i svi idete na Kipar- našalila se pevačica.

Iako mnogi kažu da važi za jednu od najstrožih članica u žiriju čije je kriterijume teško ispuniti kad je reč o muzici, Marija Šerifović nije krila oduševljenje nakon Sašine uzvedbe.

- Meni si držao pažnju, a to je najbitnije!- zaključila je Šerifovićka.

Dragana Tanasić - Bitanga i princeza i Lutka za bal (15. 01.) - osamnaesta emisija

- Ti si rok pevač, a Đole ti je sve vreme pokazivao smej se, da li se rok pevači smeju kada pevaju? - pitao je Popović Davida, našta mu je on kao iz topa odgovorio: - Naravno da da!

- Pa ti se nikad u životu nisi nasmejao, bar te ja nisam video nasmejanog! - konstatovao je Saša, na šta mu je Đorđe odmah uzvratio: - Pa horda žena na mojim koncertima u prvom redu, zašto? Zato što se ne smejem?

IMG_2217.JPG- Ja ne znam ni jednog rokera na našoj sceni da peva i da se smeje, šta pričaš gluposti?! Vi kad pevate, vi ste nadrndani! - tvrdio je Popović.

- Pa ti Popoviću ne podrazumevaš, šta je Mili, je l' on leptir? Pa i on je roker. On se smeje za ceo orkestar - rekao je Bosanac kroz smeh.

- Mili ti je i roker, i poper i folker, Mili ti je sve, tri u jedan! Jedino kad ode na sud sa Cecom onda se ne smeje -tvrdio je Popović, a onda se Đorđe nadovezao: - Smeje se na nervnoj bazi!

- Ma divna si ljubim te sto puta - rekla je ponosno Ana kao mentorka ove takmičarke, dok je Popović zaključio da tu nema šta mnogo da se komentariše jer je kandidatkinja vrstan pevač: - Žabalj će biti ponosan na tebe!

- Bravo Ana svaka čast, to je mentor, tako se radi - pohvalila je Marija koleginicu.

- Ana može na Kipar, Bosanac njet - našalio se Popović, dok su ostali članovi žirija dobacivali i šalili se na Bosančev račun, a takmičarka je zadovoljno i sa osmehom napustila scenu.

Kenan Dervišević - Oči moje kletvom bih vas kleo i Otkud tebe da se setim (15. 01.) - osamnaesta emisija

- Prvo, ajde što si odvalio i prvu i drugu pesmu, ali od šesnaest kandidata u večerašnjoj emisiji on je jedan jedini narodnjak - zaključio je Popović, a Mili se nadovezao: - Propade nam šou!

- Narodnjaci su posao - složila se Snežana sa Popovićem, a kada je Saša pitao svoje kolege imaju li šta da dodaju svi u glas su se složili da je takmičar bio savršen.

- Sve je super - pohvalila je Ceca kandidata, a Bosanac joj je odmah dopacio: - Neka Ceca kaže nešto!

- Pa vidi tačno se čuje rad tvog mentora na tebi, jako si uznapredovao od prethodnog puta, da nisi kod Bosanca ja mislim da te ne bi ni bilo - rekla je Ceca kroz smeh, a Bosanac je pucao od ponosa nakon ovih njenih reči.

- Kako kažu "Krivo sedi, pravo besedi" - dodala je Ražnatovićeva, a Bosanac joj je kroz osmeh odgovorio: - Možda te vodim na Kipar Ceco.

- Čuje se taj rad sa Bosancom, samo nastavite ovako - zaključila je Bekuta sa kojom su se složili svi članovi žirija, a ovaj takmičar je nasmejan i ponosan napustio veliku scenu sa maksimalnih šest glasova.

Jasmin Đulšić - Samo ovu noć i Slučajno (15. 01.) - osamnaesta emisija

- Zašto ti nisi glasao? Zaboravio čovek - pitao je Mili Popovića.

- Ovaj Mili vam se oteo kontroli - konstatovao je Saša kroz smeh, pa odmah pitao kolege kako im se čini ovaj takmičar.

- Presladak si, divno se ponašaš na sceni, optimista si, ali imam osećaj da nisi dovoljno vežbao, u prvoj pesmi si bio mnogo bolji, a u drugoj si načisto zabrljao. Ja čujem taj neki nerad - zaključila je Ana nakon čega je takmičar objasnio da je imao zdravstvenih problema i da je preležao koronu.

- Retko kad naletimo na kandidata koji je ovako vedar, pritom njegov osmeh tako pleni, pevanje je moglo biti bolje. Zvuči sumanuto što ću ovo reći ali ja bih kod ovakvog momka pretrpela falš, jer ja vidim da on u tome uživa, da je lep, nasmejan i da služi tome da nas zabavi. Ja neću sad ovde da se naježim i pitanje koliko dugo bih mogla to da slušam, ali bih ovo izdržala - rekla je Marija i izenandila sve u studiju.

- Prva pesma je bila odlična, druga katastrofa... Ono što je Mara rekla da bi trebalo da promeniš, ja mislim da bi trebalo da promeniš i mentora - rekao je Bosanac kroz smeh.

- Ja bih njega pustila u sledeći krug - dobacila je Marija, a Bosanac se odmah složio.

- Ajmo hoćemo li ga pustiti deco? Popoviću protiv publike se ne može - rekao je Bosanac, ali Popović nije odmah popustio: - Ljudi, ajde da budemo realni, pa neko mora i da ispadne!

- Ovaj neće ispasti, ne! - vikala je Marija i navijala za ovog takmičara.

- Neće se on ljutiti, ali neko mora i da ispadne.... Neko mora, ali ne on - rekao je Popović i pristisnuo taster kojim je ovom kandidatu obezbedio prolazak u baraž nakon čega je žiri odahnuo, ali i takmičar.

Enis Todić - Ti samo budi dovoljno daleko i Da Bog da (15. 01.) - osamnaesta emisija

- Da li si realna!- vikala je Ceca na Mariju koja nije dala glas Enisu.

- Ne voli Kipar pa je briga- dodao je Saša Popović kao obrazloženje za ovaj Marin potez.

- Ljudi bre pa ovo nije za šest! Ceco, je l' znaš da ovde niko nije hteo da da glas života mi mog! I sad kao svi glasali. Oni izgleda oće na Kipar- rekla je Šerifovićeva pa se obratila kandidatu.

- Prvo ovaj program nije za tebe, a da si paketić jesi. Ako neko pokuša da me ubedi da se prva pesma ovako peva ja ću sad da se prevrnem ovde naglavačke, ali o tome neka kaže više Đorđe David.

Skoro svi članovi žirija složili su se sa Marijom, a zatim je Saša tražio da čuje komentar od Davida koji u originali izvodi pesmu ''Ti samo budi dovoljno daleko''.

- Vidi se da je skinuto u nokat ali faul je zbog trilera. Ta pesma je sve samo nije triler. Ali razumem da je trema. Što se tiče druge pesme, ona ti leži kao šlam na glavi- poručio je roker.

Kako su kroz takmičenje ''Zvezde Granda'' mnogi pevali ovu pesmu, a Davidovi komentari uglavnom bili negativni, Popović je imao predlog veka- da Đorđe izađe na scenu i pokaže kako se ta pesma zapravo peva.

Pevač je to odmah i učinio, a njegove kolege kao i svi u publici bili su oduševljeni.

- To Đole, bravo Đole!- čula su se dobacivanja.

Nakon neviđenog spektakla, kandidat je otišao sa scene da sačeka baraž, a na povratku do svog mesta Ceca je nastavila sa komentarima da je dečku učinjena nepravda.

Naravno, na tapetu je bila Marija Šerifović.

- Veštce jedna mogla si da daš glas. Usrećila bi njega, mene i ceo Novi Pazar!- vikala je Ceca.

- Ali nije zaslužio! A ove ostale uhvatila prpica ne smeju da ti kažu da niko nije hteo da glasa- objašnjavala je Marija uzaludno.

- Ma mrtva si. Pali bre od mene- pojurila je Ceca da udari Mariju kada joj se mlađa koleginica plezila ispred nosa.

Matea Bošnjak - Dođi (15. 01.) - osamnaesta emisija

Za vreme izvođenja njene prve pesme ''Dođi'' Saša je napravio neviđeno duhovitu scenu, kada je stavio jastuk pored bine i legao da dremne. Direktor se potpuno opružio, počeo da zeva, a onda su mu prišli Aleksandar Milić Mili i Đorđe David. Muzičari su počeli da bacaju na Sašu komadiće toalet papira a zatim i cele rolne. U jednom momentu Mili mu je i oči vezao papirom, a Voja je na sebi svojstven način dobacio iz bekstejdža.

- Saša kao u Grčkoj, samo tamo nema bacanja toalet papira.

Stručni žiri se sve vreme smejao na sav glas zbog ove scene a za Mateu rekao- tri glasa.

- Ovo nije bilo na tvoj račun nego na račun mentora. Očekujemo da bude malo življe, ovo je baš uspavanka- poručio je Saša takmičarki, i dodao- Naravno da ideš u baraž.

Marija je rekla da je Matea baraž i zaslužila, ne samo zbog pevanja već i zbog dekoncentracije koju je pretrpela zbog Saše, Milija i Davida.

- Bravo! Izdržala si napade na svoju interpretaciju- našalio se Bosanac.

- Kad pogledam snimak videću ko je sve bacao papir na mene- ljutito je dobacio Saša, dok su mu kolege poručile da nisu sigurne da li je papir bio čist.

- Ali papir je stigao odavde- rekla je Ana pokazujući na njihov sto.

- Zna se tu ko je seronja- kroz smeh je rekao Popović.

Aleksandar Mrakić - Sve ti dugujem i By pass (15. 01.) - osamnaesta emisija

Saša je verovao da je trema bila prisutna s obzirom da njegova mentorka Viki nije bila tu iz opravdanih razloga, te odmah doneo odluku da ga pusti u baraž.

- Ovde imamo levake i dešnjake. Znači levaci su Ana, Boske i Marija a dešnjaci Ceca, Đole i naš poznati Milivoje- objasnio je Saša s obzirom da je samo desna strana stola dala glas Aleksandru.

- Ma taman za tri glasa! Pazi se u baražu kod ove druge pesme. Pusti igranje- poručila mu je Marija.

- I ja se slažem- rekla je Snežana Đurišić pa dodala- Bilo je tu malo histerije.

Saša je zatim najavio baraž i poželeo kandidatu sreću.

Komentari: