ZVEZDE GRANDA UŽIVO - cela 17. emisija (08. 01.) - drugi krug...I ove subote od 21 čas očekuje vas luda zabava i neočekivani okršaji u "Zvezdama Grand
Da rad mentora sa takmičarima ume da bude naporan, da zahteva vreme i ogroman trud često svedoči Marija Šerifović, koja je kandidatima posvetila i poslednji atom snage. Ali zato kada je njen tim izneveri, ume da bljuje vatru kao nikad do sad.

Upravo se to dogodilo, nakon što ju je jedan od takmičara razočarao svojim pevanjem.

I ove subote od 21 čas očekuje vas luda zabava i neočekivani okršaji u "Zvezdama Granda", u prilog čemu svedoči i nikad žešći promo nove epizode.

Kandidati koji su prošli u sledeći krug su: Almir Gačić, Miona Laura Srećković, Goran Tonev, Ivana Dulić, Martin Nedeljković, Haris Džananović, Merjema Alihodžić, Vladan Manić, Kristijana Josić, Mihael Besten i Kerim Zeljković.





Kristijana Josić - Na tvojoj strani i Opet imam razloga da živim (08. 01.) - sedamnaest emisija

- Kristijana, lepo si ti napredovala s obzirom da je bio panik, a sada tri glasa. Moglo je tu i četiri, bila sam na granici da li da dam glas ili ne i sad se kajem što ti nisam dala glas - priznala je Viki, sa kojom se i Marija složila: - Činjenično stanje je da se vidi neki napredak, ali je prva pesma razlog zašto ti ja nisam dala glas.

- Nisam uopšte osetila ni videla tremu, ako si je uopšte imala. Meni je druga pesma bila super i vidi se da si napredovala - rekla je Ivana Peters koja se ove večeri našla u ulozi žirija umesto Cece.

- Meni se nije bog zna šta dopalo. Ono što je mala zamerka za produkciju i vođu Milija koji tu žari i pali po produkciji, ako bude znao, a ako ne mene ćeš pitati pa ću joj ja objasniti kako se to popravlja, gutaš tekst. Kad se pevaju tako visoki tonovi, Mili to zna pošto on ide u teretanu, a bolje bi bilo da vežba gitaru - objašnjavao je Bosanac, dok se Mili sve vreme smejao i dobacivao.

- Ja sam imao utisak kao da gledam Scary movie, jedna velika i lepa žena se sakrije iza mikrofona, eto ja sam taj trip imao i stalno sam posmatrao hoće li konačno da izađe, međutim ništa se nije desilo - bio je iskren Đorđe.

- Nećemo daleko ako ne budeš pustila glas i ako ne pritisneš tu pesmu, ovo je bio kao neki slavuj na bensedinima - bio je oštar Mili kao njen mentor koji je smatrao da takmičarka nije pokazala sve svoje kvalitete, međutim Saša Popović je dao poslednju reč i ovu takmičarku pustio u baraž, nakon čega je ona zadovoljno i sa osmehom napustila scenu.

Ivana Dulić - Dugo te dugo očekujem i Zaboravi (08. 01.) - sedamnaest emisija

- Zašto nisi dala šesti glas? - pitao je Saša Mariju koja jedina nije glasala, ali mu je ona odmah žestoko odgovorila: - Ovo za šet glasova? Je l' ste vi poludeli?

- Jeste - bio je uporan Saša, a Mili se složio sa njim: - Izgleda za deset!

Mili je potom rekao da je Marija pogrešila i uključio njen taster, ali je ona odmah isključila i objasnila: - Ovo nije za šest, šta ćemo sa prvom pesmom?

Međutim, kako je muški deo žirija uporno insistirao da ova takmičarka treba da dobije svih šest glasova, Marija se naljutila i poručila im: - Okej, neću da vam kvarim sreću... Ja se izvinjavam, ali imam pravo da kažem da smatram da ovo nije za šest glasova!

- Nemoj da govoriš ništa, naljuti se sad - našalio se Bosanac, a Popovićev komentar nasmejao je Mariju: - Imaš menstruaciju, sto posto. Vidi što se mene tiče ja bih i voleo da ode u baraž, da je još jednom vidim.

- Mislim da te prva pesma koštala šestog glasa, inače izgledaš fenomenalno, ako po tome gledamo ti si za deset večeras kako reče Mili - kazala je Viki.

- Ti da si malo smanjila doživljaj sa Milijem sa stejdža ne bi napravila toliko falševa i od Mare bi dobila glas - zaključio je Đorđe.

- Ne znam zašto Marija i ko daje pravo članovima žirija da oni određuju da li je šest ili nije. Ti nisi htela da glasaš zbog prve pesme? - pitao je Bosanac.

- Nije nego mi lakše da ne glasam, jer Ceca nije tu. Vi ste se izgleda prepali Svetlana, pa glasate za njene kandidate i kad je tu i kad nije, Mili pogotovo - tvrdila je Marija, na šta se Viki odmah nadovezala: - A što ti to nisi rekla dok je Ceca bila tu, nego sad kad nije?

- Znate šta radi Mili kad je Svetlanu tu, ali i kad nije, očigledno da je zort toliki da je frka i kad je tu i kad nije... Sedne Mili pored mene i izađe Cecin kandidat i naravno Svetlana kreće pritisak, a Mili odmah glasa prvi. Mora prvi, prpa - zaključila je Marija.

- Ti si isto imala prpu dok je ona bila tu, a sad ne glasaš - rekla je Viki.

- Ja glasam kada mi se nešto dopadne, a od Svetlane pogotovo nemam prpu - odgovorila je Marija oštro.

Vladan Manić - Kuda ideš srećo moja i Nekeda smo ti i ja (08. 01.) - sedamnaest emisija

Nakon otpevanh pesama ''Kuda ideš srećo moja'' i ''Nekeda smo ti i ja'' Čapa je dobio 5 glasova, većinom zbog stare slave.

- Vladane ti si za batine al' to će Mara sve da ti kaže kad dobije reč- rekao je Đorđe sa čim su se složili i ostali članovi žirija.

- Je*'o si ježa od Marije- konstatovao je Popović.

- Pogledajte mi štitnu žlezdu. Dobila sam šest čvorića ovde- objašnjavala je Marija držeći se za vrat, pa krenula da komentariše svog pulena.

- Čapo, je l' se ovako peva druže? Šta si se presamitio? Šta pevaš bre k'o ribica neka? Znaš ti kako tipevaš! Gde je ona boja, gde su ukrasi, gde je vazduh?- pitala je Marija vidno besna.

Takmičar je odgovorio da ga je savladala trema te ga je mentorka ponovo upitala da li hoće da ide kući ili da se takmiči.

- Oćes da se brukaš i meni da dižeš pritisak? Nemoj molim te- poručila je Mara.

Saša je smatrao da je suvišno da žiri komentariše dalje te je poručio Čapi da se dobro pokaže u baražu i osvetla obraz i sebi i mentorki.

Kerim Zeljković - Ne pitaj i Marina (08. 01.) - sedamnaest emisija

- Kad je Duško Jakšić izdao ovu singlicu "Marina" roditelji su rekli meni i mojoj rođenoj sestri da idemo da kupimo tu singlicu, bila je zima i mi kad smo došli red je bio 200 metara - prisetio se Popović.

- Lepo si nas zabavio, međutim netačno pevanje, mislim da su tri glasa sasvim dovoljna. Pustiće te Saša, ništa ne brini - rekla je Snežana, a Popović se odmah nadovezao: - Ne radi se o tome da li će te pustiti, evo odmah ću to uraditi, ali si vrlo specifičan. Takvi kandidati kao ti nam trebaju, zato što si drugačiji.

- Kerime, ovo ti je prvi žuti od mene, ali dao sam glas, jer tako se prijatelji podržavaju i vole. Moglo je to mnogo bolje, ali si bio opušten, imao si razdraganost, ali kad pevaš tako neke kultne pesme moraš biti mnogo precizniji - objasnio je Bosanac.

- Ja apetitlih nisam dala glas, ova prva pesma je bila grozna - rekla je Marija,a Ana je branila svog kandidata: - Kucala si sve vreme poruke nisi ga ni slušala!

- Ja sve mogu da ponovim... Toliko neukusno, da mi je šokantno kako takva interpretacija uopšte da izađe od mentora kao što je Ana Bekuta, meni je to straobalno, a onda kad sam mislila da ćeš malo da nas zabaviš sam videla kako praviš neke stravične pokrete stomakom i mešaš na pesmu "Marina" to je meni bilo toliko neukusno i strašno za gledati - bila je iskrena Marija.

- Pa tako se igralo u Popovićevo vreme - rekao je Bosanac, dok je Ana bila razočarana njenim komentarom, pa je prokomentarisala kratko: - Au, Maro...

Kerimov nastup izazvao je podeljena mišljenja žirija, nekima se dopao jer je drugačiji, a nekima nije ni malo, ali se na kraju ipak plasirao u baraž.

Miona Laura Srećković - Ah što ćemo ljubav kriti i Kao da me nema tu (08. 01.) - sedamnaest emisija

Marija je odmah pitala Davida da li je dozvolio takmičarki da ovako otpeva prvu pesmu, na šta je on odgovorio da jeste i da mu je cilj bio da devojka pokaže šta sve može sa svojim glasom

- To je bilo tezgaroško pevanje- konstatovala je Sneža.

- Znači kada odemo u restoran i ti poručiš biftek, pa odozgo staviš puter, pa eurokrem, pa šopsku salatu, pa zelenu salatu, pa med pa stavoš nar...E to je ovaj nastup bio- rekla je Marija.

- Vi mislite da ovo nije ukusno i da ova žena zaslužuje samo tri glasa? Ja smatram da je ovo faul prema njoj. Ona nije imala falš već promenjene fraze u pesmi- branio je mentor svoju pulenku.

Marija je dodala da je zamisao oko pevanja pesme ''Ah što ćemo ljubav kriti'' bila potpuno pogrešna, dok se Violeta uopšte nije složila sa ostakom žirija.

- Zašto pravite tragediju od ovoga? Nije idealno ali nije fer, bila je za više glasova. Mnogi kandidati nisu pogađali stil, svako kaže imao je tremu, pa i ona se možda odsekla- stala je Miljkovićka na stranu Mione.

Ana i Snežana nisu osopravale talenat ove devojke ali su joj poručile da posluša original pesme- Ali ja sam namerno htela da je izvedem na drugi način i uzela sam verziju Verice Šerifović- rekla je Miona.

- Ali to ne znači da je to ispravno- rekla je Marija što je razbesnelo Đorđa.

- Meni je Vericino fenomenalno! Ovaj standard koji svi pevaju mi je dosadan, dođe Verka i sašije sve- rekao je Đole, što je Mariju ostavilo bez reči.

- Dobro ako Marija kaže da mama nije standard onda nije (smeh). Ideš u baraž pa se bori- poručio je Popović za kraj.

Goran Tonev - Dođi i Kap po kap (08. 01.) - sedamnaest emisija

Njegova mentorka Ivana Peters, koja večeras menja Cecu Ražnatović, prva je bila nezadovoljna brojem glasova koji je ovaj mladi momak dobio. Ali je pre toga Saša Popović objasnio da je Goran student Akademije, odsek gitara, a zatim upitao njegove roditelje da li su oni zadovoljni kako se predstavio i da li su takođe talentovani za muziku.

- Ja sam zadovoljan, meni je bio dobar, malo je imao tremu, ali žiri neka kaže. Inače, ljubav i talenat prema gitari je nasledio od mene - poručio je Goranov tata iz bekstejdža.

- A mama je l' peva? - pitao je Sale, a majka odgovorila: - Ne, mama samo pleše!

- Pozdrav za roditelje, ali mislim da je program za ovog momka bio pogrešan. Previše je mekan za ovakav repertoar. S toga, mislim da je to jedini razlog što je dobio 3 glasa - objasnila je Marija i dodala da mu se zbog pogrešnog repertoara nije verovalo.

Đorđe David istakao je da je takmičar oštećen zbog pogrešnog odabira numera, ali je njegovo izlaganje prekinuo Dragan Stojković Bosanac.

- Ili je vreme da mi iz rokenrola idemo iz žirija ili da narodnjaci idu na doškolovanje. On je dečko pevao apsolutno kako treba, ali nije imao drajv. Zašto kažnjavate ljude ako smo mi kao mentori napravili grešku? Dajte ljudi, hajde da ocenjujemo talenat - poručio je Đorđe, dok je Mili dodao da je takmičar mnogo sladak i da se vidi da je muzika njegov život.

- Da sam ti dao četvrti glas ja bih ti učinio medveđu uslugu. Ovo ti je nauk da se dobro potrudiš - rekao je on, a Viki dodala da greši i da Goran zaslužuje više glasova.

Završnu reč imala je mentorka Ivana Peters i prvo se obratila tamičaru.

- Bio si super, izneo si sve kako smo se dogovorili. Možda je falilo malo dinamike, ali što se tiče tvog glasa, tu nemam zamerku - zaključila je, a zatim se obratila kolegama iz žirija tvrdeći da njen kandidat zaista nije zaslužio samo tri glasa.

I dok su jedni podržali Ivanino mišljenje, drugi su bili protiv.

- Ali ovo je takmičenje - dodao je Bosanac koji ne priznaje ni tremu, niti druge pehove na sceni koji utiču na samu interpretaciju.

- Bosanac, ti kod tvojih takmičara ne gledaš tako - poručila je Viki, budući da je Boske tvrdio da takmičar nije za više glasova.

- Naravno da neću kod svojih, ali kod drugih, tvojih hoću. Kad moji kandidati pevaju, ti sebe nikad ne vidiš u toj interpretaciji, tniti ćeš ikada moći tako da pevaš - odbrusio joj je Boske, što je nateralo Đorđa da stane u njenu obradu.

- Ja sam ovog leta išao na sve koncerte mojih kolega iz žirija, pa sam tako slušao i Viki. Ne postoji niko od pevača, možda Ivana i Marija, ko ima tako postavljen vokal da u original intonaciji peva 2,5 sata bez prestanka. Možete da mi se smejete, da me mrzte, da mi govorite da sam loš čovek, da sam prodao rokenrol - rekao je Đorđe.

Haris Džananović - Kad tonem i Zauvek tvoj (08. 01.) - sedamnaest emisija

Nastup Harisa Džanovića (26) iz Sarajeva, inače takmičara iz tima Viki Miljković, podstakao je neočekivani sukob žirija u "Zvezdama Granda".

- Neko mora i da ispadne! Stalno igrate na kartu četvrtog glasa, koji ja treba da dam - poručio je Saša Popović, ali je Viki dodala: Nemoj da ti je palo na pamet!

Harisova mentorka bila je razočarana glasanjem svojih kolega, te je sve što je imala da kaže opisala jednom rečju - sramota!

- Nije sramota, bez veze je da svaki put kad mi krenemo da pričamo, ti počneš da vičeš i arlaučeš na nas i na naše glasove, to niko nikad ne radi kad krene komentarisanje. Hajde da bar malo stavimo tu neku kontrolu. Pričam mir, fer i pošteno, normalno ono što misli - rekla je Marije Šerifović, pa nastavila:

- Mislim da je pevao za 3 glasa, ništa se nije dogodilo u odnosu na prvi krug. Možda je on sa Viki na probama bio bolji, ali ovo na sceni večeras ništa. Meni je sve to bila jedna stvarno mlaka pegla.

Ivana Peters istakla je da joj se dopala Harisova boja glasa i da je nastup bio prijatan, dok mu je Snežana Đurišić zamerila nisku intonaciju.

- Bilo je beskrajno dosadno, ali nije smetalo. Zaslužio si da ideš u baraž - dodala je.

- Nas šestoro ovde čekamo razlog zbog kog ćemo da pritisnemo ovaj taster. Generalno, mislim da si se uprpio previše i da te je to pojelo -poručio je Đorđe David takmičaru, dok je Ana Bekuta dodala da je jedina svetla tačka što je lep i zgodan mladić i što ima emociju koju ne ume da iskoristi.

Nakon što su se svi članovi žirija složili da je Harisov nastup bio osrednji, reč je dobila njegova mentorka.

- Ne mogu više da se derem, raspravljam i svađam. Ne mogu da kažem da je bio fantastičan i da je zaslužio šest glasova - poručila je Viki, pa zamerila kolegama zbog načina na koji glasaju.

- Nisu svi ocenjeni po istim aršinima po kojima se ocenjuju i njihovi kandidati. Kod njih i kad neko ne bude idealan, i kad bude falša, to se progleda kroz prste, tako to ide. Ne mogu više da se svađam - izjavila je.

- Ostala si bez argumenata - dobacila je Bekuta i rekla da nije u redu što je izjavila da se svete njenim kandidatima. Iako se Viki pravdala da nije upotrebila reč osveta, Bekuta je bila uporna da joj dokaže da nije u pravu što ih optužuje kako glasaju.

- Pričaš gluposti, Violeta! Nemoj da pokažem poruke koje si mi slala pre pet godina, ali neću to da ti radim. Donesi diplomu - poručila je Ana, što je izazvalo bunt kod njene koleginice.

- Kad ti budeš donela tvoju diplomu, i ja ću moju - odgovorila je Viki, a Ana se nadovezala:

- Ja se ne hvalim svojom diplomom.

- Ostavi ti moju diplomu i moj fakultet po strani. Šta si ti završila? - upitala je Viki.

- Šta tebe briga šta sam ja završila?! Ja se ne hvalim - dobacila je ljutito Ana.

Marija Šerifović prekinula je raspravu i upitala Viki zašto se ljutito obraća kolegama, umesto da se fokusira na svog kandidata i ukaže mu na sve greške koje je napravio večeras.

- I moj kandidat da je dobio pet glasova, a da nije zaslužio, ja bih ga ispreskakala kao i ti - odgovorila je, a zatim dodala da se Bosančevi, Marijini i Bekutini takmičari često časte.

- Čime ti mene častiš? Ovde niko nije došao nikoga da časti, ljudi su tu da sude čiji su glasovi ispravni - nadovezala se Marija, a Bosanac istakao da nije fer da takmičara uvaljuje u još veći problem.

Završnu reč imao je Popović koji je nakon žestoke rasprave ipak odlučio da takmičara pošalje u baraž.

- Osvetlaću obraz u baražu. Potrudiću se - rekao je Haris, dok je njegova mentorka poručila da i dalje čeka da Bekuta pokaže poruke koje je obećala.

- Sad fali samo još da se rasplače. Ajde rasplači se - rekla je Ana, a Popović se našalio da pokažu šta imaju da pokažu, a onda će i on da učini isto.

Dino Đulbegović - Trag u snijegu i Oprosti mojoj mladosti (08. 01.) - sedamnaest emisija

Čudne se stvari dešavaju u "Zvezdama Granda", ali da takmičar 2 puta peva jednu istu pesmu u takmičenju to je zaista retkost. Međutim, ove subote to se dogodilo Dinu Đulbegoviću (22) iz Sarajeva, takmičaru iz tima Aleksandra Milića Milija.

- Dino, šta bi sa drugom pesmom? Ušuškao se u prvoj, pevao lako, a u drugoj gotovo - prokomentarisala je Marija Šerifović, a Saša Popović naveo je da je trebalo da peva za ceo ton više.

Nakon polemike da li je trebalo da peva za pola ili ceo ton više, sudija je doneo odluku da mu puste matricu i ponovo otpeva drugu numeru.

- Zapni, brate, kao da oreš tri njive - poručio mu je Popović.

Posle drugog pokušaja pevanja iste pesme, svi su se složili da je trebalo bar za pola tona više.

- Može on, ali ne zna tačne tonove. I sad je pogrešio početak, kao i prvi put - pravdao ga je Dragan Stojković Bosanac, a u njegovu odbranu stala je i Ivana Peters.

- Može on, bre, dosta toga - dodala je.

Na kraju nastupa Saša je doneo odluku da takmičar ipak ide u baraž, gde će se boriti za prolaz u treći krug.

Merjema Alihodžić - Jedanaest i Najbolja (08. 01.) - sedamnaest emisija

- Mila, ti si beskrajno talentovana imaš jedan čist glas kom nedostaje iskustva, rada, borbe, nema dinamike, imaš ritma ali... Prvu pesmu si prilično lepo otpevala, ali u drugoj se nisi snašla. I pitam mentora zašto ovoliko teške pesme za početnika- pitala se Ana.

- Ona je došla sa raznim idejama, i sve pesme su jako teške. Ja pokušavam da im objasnim da je dovoljna jedna teška pesma, a druga treba da zabavi publiku. Da li je ovo bila cena što smo platili jer nam je na probi zvučalo da je to, to je tema za razmišljanje- rekla je Šerifovićeva.

- Ja sam glasao zato što ima pesnaest godina, ali složio bih se sa Anom. Sa toliko godina ovakve tekstove pevati, zrelih osoba, tek ćeš ti doći- počeo je Dragan Stojković, a Popović je dobacio i upitao da li treba da peva "Cvetak zanovetak".

- U krajnjem slučaju i to bi za njeno godine bilo osveženje i jedno rasterećenje ali sigurno bi bilo prikladnije i prijemčivljije. Ti si talenat, tako se peva u Bosni. Povedi računa, ti si sebe dokazala kao potencijal i vokal. Nekada treba sakriti mane, a istaći ono što je lepo- objasnio je Bosanac.

Saša je predložio da u narednom krugu peva "Miki Mićo", a Bosanac je dodao kako će oni da igraju.

- Ti ćeš da jašeš Sašu. To se tako igra- dobacio je Mili.

- Mili, ovo je bilo nisko i ja imam nešto u glavi kako si došao tako ćeš i otići. Javlja mi se- odgovorio je Popović, a zatim mu rekao da prokomentariše nastup.

On je pohvalio takmičarkino pevanje sa čim se složila i Ivana Peters, kao i Viki Miljković.

- Pomešana su mi osećanja. Nemojte da imate taj mazohistički stav da fascinirate Mariju pevajući njene pesme. Uglavnom zasluženo po meni- istakao je Đorđe David.

Na kraju, Marija je rekla kako je zadovoljna 70 posto, ali da će o tome razgovarati kasnije.

Mihael Besten - Drugi joj raspliće kose i Stari lav (08. 01.) - sedamnaest emisija

Iz bekstejdža podršku su pružali drugari iz škole, koji su otkrili kako on pored pevanja bavi se i masažom, a Popović je predložio da izmasira Mariju.

- Kakav je kralj ovaj Mili, kako on nas nakon svakog glasanaj (smeh). Dobar momak, krupan glas, dobar kostim- rekla je Mara.

Popović je objasnio kako postoje kandidati koji dobiju tri i uspavaju nas i postoje kao Mihael koji su vedri.

Mili je odmah pokušao da odbrani svog kandidata i istakao kako je u originalu skinuo Mišu Kovača, što se nije svidelo Đorđu koji je počeo da se dere.

- Ti ćeš mene da učiš kako peva Mišo Kovač, noju jedan ćuti tamo, nemoj da me nerviraš. Kada sam pio kafu sa Mišom, ti si se igrao u pesku sa psom kojeg si šetao. Iz kog ono sela si došao dečko izvini- izrevoltiran je bio David.

- Ja iz kog sam sela? Pa kako tako jedna neobrazovana osoba koja nije ništa uradila, osim što je Popović pozvao ovde u životu može da komentariše uopšte Mišu Kovača.Ti si konzerva sa kupusom i to pokvarenim- odbrusio je Mili.

Đorđe David pokušao je da otkrije kako ga je Mili zvao pre nekoliko godina da ga pita za rok album na kome je radio sa drugim pevačima, a Mili se branio kako nema njegov broj i da se to nije desilo.

- Rekao sam mu Mili, nisi dovoljno dobar kompozitor nemoj da se ljutiš imam bend sa kojim radim i ne bih da pevam tvoje pesme- bio je uporan Džordž.

- To si sanjao- tvrdio je Milić.

Uglas su se drali i prepirali, a Ivana Peters u jednom trenutku je rekla kako se boji.

Saša Popović odlučio je da prekine ovaj klinč i poslao takmičara van scene.

Martin Nedeljković - Možda i Volim osmeh tvoj (08. 01.) - sedamnaest emisija

- U prvoj pesmi si bio mnogo dosadan, a u drugoj si se borio. Ne znam o čemu se tu radi, ali u prvoj si bio ništa, ali u drugoj pokidao- istakla je Snežana Đurišić.

Đorđe je glasao jer je u tom trenutku bilo dva glasa, a smataro je da zaslužuje tri, a poručio mu je kako ne može svako da peva Tošeta.

Marija je tvrdila kako je bio pogrešan izbor pesama.

- On je formiran pevač i zašto mu uskartiti to ako voli. Greška, nikada nećeš napredovati ako pevaš samo ono što možeš i u takmičenju i u životu- branila je Ivana što je pozdravljeno aplauzom.

Ponovo se povela polemika oko glasanja da li je bilo četiri ili pet.

Saša je tvrdio kako nije video da je Viki glasala, dok je on rekla kako jeste ali da joj se isključio taster, nakon čega je i Sanja Kužet iznela svoje viđenje kako je proglasila četiri bez glasa Miljkovićeve.

Na kraju, Popović je verifikovao četiri glasa.

- Možda sam ja luda, možda ne čujem. Ja sam htela da glasam i momak mi je bio odličan- rekla je Viki.

Inače, ovaj takmičar se predstavlja kao Martin živa vatra Nedeljković što je nasmejalo žiri.

- Neki pevaju iz srca i celog tela i to čini pevača zvezdom- za kraj je rekla Ivana Peters.

Jovana Šćepanović - Samo simpatija i Minus i plus (08. 01.) - sedamnaest emisija

Žiri je nagradio njenu hrabrost i talenat sa četiri glasa podrške koja su joj pružili Mili, Viki Miljković, Ivana Peters i Marija Šerifović. Međutim, poslednji glas ostao je upitan budući da je Mili pritisnuo Marin taster i bez njene volje mladoj takmičarki pružio podršku.

Naravno, njegov postupak je izrevoltirao Šerifovićku koja je odmah počela da se krsti.

- Kako ja sad devojčici od šesnaest godina da kažem da povlačim svoj glas? Uzeo je moju ruku i glasao. Neka ostane, okej je, svakako neka ide u baraž- rekla je Marija.

Svoj sud dao je i Saša Popović koji je smatrao da je njeno izvođenje korektno, ali da se još uvek čuje dečiji i nezreo glas.

- Zaključak je jednoglasan, prva pesma nije bila dobra, a u drugoj nas je zabavila. Lepuškasto je to otpevala i dobila je ta tri ipo, četiri glasa. Detinjasto je ovo još uvek- rekao je Sale.

Svoje stručno mišljenje dao je i Bosanac, koji je primetio nešto što što ostali članovi žirija nisu, a njegovim očima nije promaklo.

- Ima nešto što se mora pohvaliti, taj njen izraz lica i upućivanje teksta nama i publici. To je za svaku pohvalu- primetio je Boske.

Ali Jovanin komentar posle obrazloženja publike doveo je sve do suza, a Marija nije odolela već je ustala i aplaudirala joj.

- Ja moram da vam priznam da prvu pesmu ne podnosim iz dna duše, ali moj mentor je zapeo da je pevam- iskrena je bila kandidatkinja, a onda je u studiju nastala vriska.

- Bravo dete, pa bravo bre! Konačno je neko nešto rekao- vikala je Marija, a Boske je bio toliko oduševljen da je odmah pritisnuo svoj taster i dodelio još jedan glas.

- Ovo još nismo imali!- dobacivao je Mili, a ništa manje u šoku nije bio ni Popović.

- Ja prvi put čujem da neki kandidat ovako nešto kaže. Sa šesnaest godina ovako nešto reći za svog mentora. Alal ti vera!- rekao je Saša, dok je Đole kao njen mentor posebno bio ponosan zbog Jovanine hrabrosti.

Almir Gačić - Dođeš samo kada teško ti je i Zbog tebe sam vino pio (08. 01.) - sedamnaest emisija

Zaluženo se izborio za svih šest tastera podrške, a člamovi produkcije kao njegovi mentori nisu skidali osmeh sa lica.

Dok su se Mili i Snežana Đurišić grlili sa takmičarem, članovi žirija horski su navijali.

- Nek je Sneža srećna! Bravo Snežo! Snežo, Snežo- vikali su svi, dok se Đurišićka ponosno smeškala i podsetila sve da je ona bila jedina osim Cece koja je u prvom krugu prepoznala talenat ovog mladića.

- On je bio kandidat koji je trebao da ispadne- dobacila je Sneža.

- Sledeći put, pošto si prošao da pevaš "Topčinu"- savetovao ga je Popović i poručio svim kandidatima da je izbor pesme izuzetno bitan.

Ipak zasluge je na sebe preuzeo i Bosanac budući da je on radio aranžman za drugu pesmu koju je takmičar otpevao.

- Hvala ljudi, hvala vam! Ali moram da kažem da ni onaj Vikijev kandidat nije bio loš- našalio se Boske malo na račun Viki Miljković i time nasmejao svoje kolege.

Elma Seferović - Sačuvaj tajnu ljubavi moja i Dve sudbine (08. 01.) - sedamnaest emisija

Veliki kiks na Grandovoj sceni dogodio se Elmi Seferović (26) iz Sarajeva koja dolazi iz tima produkcije.

- Nešto ti se desilo. Ovo uopšte nije tvoja boja glasa. Na probi si bila totalno drugačija- rekao je mentor Mili odmah na početku, na šta je Elma odgovorila da ju je savladala bolest i temperatura.

Saša Popović smatrao je da ovo uopšte nije repertoar za nju, i da je trebalo da se drži pesama Elme Sinanović kao u prvom krugu.

- Ispala si, žao mi je ali samo jedan glas. Ima devojka i temperaturu, nek ide kući- rekao je Saša kratko.

Antonija Fiola - Korake ti znam i To mi radi nesrećo (08. 01.) - sedamnaest emisija

Tokom prve pesme ostala je bez glasova podrške, ali na žalost ni do samog kraja situacija se nije mnogo promenila.

Podršku su joj pružili samo Bekuta i Bosanac, iako se takmičarka nadala da će se situacija promeniti u poslednjim sekundama.

- Ana i ja ovde jedini čujemo- zaključio je Boske, dok je Ana bila saglasna sa njim.

- Uh šta je sve ovde prolazilo u dalje takmičenje- dodala je pevačica.

Ipak, svi članovi na čelu sa Popovićem složili su se da je druga pesma bila apsolutno pogrešan izbor te je upravo ona i dovela do ovakvog ishoda.

- Evidentno je da ti znaš da pevaš i da si pokazala daleko veći kvalitet u odnosu na prošli krug, žao mi je zaista- poručio je Saša i poželeo svakako sreću u daljoj karijeri.

Komentari: