ZVEZDE GRANDA UŽIVO - cela 13. emisija (11. 12. 2021.) - drugi krug... Ove subote u "Zvezdama Granda" očekuje vas veče puno smeha i pozitivne energije
Ove subote u "Zvezdama Granda" očekuje vas veče puno smeha i pozitivne energije u kojoj ćete uživati.

Na snimanje večerašnje emisije prva je stigla Ceca Ražnatović. Ostali članovi žirija polako su pristizali na snimanje neki više, neki manje raspoloženi.

Kandidati koji su prošli u sledeći krug su: .Zlatko Tole, Matea Matković, Lazar Mihajlović, Ana Baranin, Emir Alić, Bojana Smiljanić, Božana Saćipović, Natalija Lukić, Jovana Vujić, Sanja Dimova



Natalija Lukić - Med i žaoka i Romale romali (11. 12.) - trinaesta emisija

Saša Popović je rekao kako je na početku emisije bio neraspoložen, ali da se razbudio tokom njenog nastupa.

- Svako će ti reći da je stajling i nastup bio odličan, ali pevanje nije i to će biti zaključak svih članova žirija- rekao je Popović, a zatim upitao Nataliju koliko je glasova imala u prvom krugu, na šta je ona odgovorila kako nije imala nijedan glas.

- Sve je bilo super, ti si mrtva ozbiljna pevala, šta bi se desilo da si malo popustila. Mnogo si vikala, drugu pesmu naročito bez potrebe, ali dobre sam volje- objasnila je Ana Bekuta.

Bosanac je rekao kako je nju bilo super, pa se našalio na račun njenog stajlinga.

- To je kada deca moraju da se snalaze pa im ofali malo materijala, ali to smo videli već- istakao je Boske, a Ceca se nadovezala i pohvalila je kako je zgodna i prava mačka, ali da poradi na pevanju.

- Kada sam pogledao, pomislio sam da li je Sanja Kužet, kad ono Natalija Lukić- dobacio je Saša, sa čim se složio i Đorđe David.

Za razliku od Bekute, Viki nije bila dobre volje pa je upitala članove žirija, koji su glasali, šta ocenjuju, a na tu konstataciju su se uzburkali ostali.

- Za kostim, energiju...Za sve osim za pevanje- odsečna je bila Marija, nakon čega je počela računica da li je i matematički zaslužila tri glasa.

Snežana je objasnila kako je ona radila sa njom i kako se vidi napredak, ali da će vreme pokazati.

Sanja Dimova - Zajdi zajdi i Zbog tebe zbog tebe (11. 12.) - trinaesta emisija

Sa četiri glasa žirija otišla je direktno u baraž, a Marija je konstatovala kako je druga pesma "iskobeljala" što je izrevoltiralo Sanjinu mentorku.

- Opšti utisak je da ste vi nezahvalni. Utisak je taj. Ova devojka zaslužuje direktno u treći krug- odbrusila je Ceca, a Šerifovićeva je pokušala da objasni kako se "Zajdi zajdi" ne peva na taj način.

- Svaka ptica svojim glasom peva. Ti slušaš emociju, ne možemo svi isto da pevamo. Šta je falilo drugoj? Zašto nisi dala glas pitam na srpkom?- obraćala se Mariji.

- Ja sam sigurna da svi mislimo slično, potrdila si se, bilo je okej, ali može bolje- obrazložila je Šerifovićeva, ankon čega je svoj sud dao i Bosanac.

- Prva pesma, ja ne znam da li znate ko je napravio pesmu i ko je peva tako? Nikada ga niko nije prevazišao u tom stilu. Druga pesma je bila dobra, tvoja boja glasa i izgovor srpskog je odličan i to se mora pohvaliti- istakako je Stojković sa čim su se u potpunosti složile i Ana Bekuta i Snežana Đuršić.

Mili je rekao kako je Sanja na dobrom putu i da ne treba da se brine u bražu, što je potvrdio i Đorđe David.

Viki je pohvalila drugu pesmu, dok je za prvu rekla kako je nedovoljno zrelo za njene godine.

Na kraju, Mili je upitao Sašu Popovića, da da svoj krajnji sud dok je on stajajo pored Cece u istoj pozi sa rukama na stolu.

- Meni se Ceca dopada i to je moj zaključak- jasan je bio Popović.

Zlatko Tole - Ostala si uvek ista i Srce nije kamen (11. 12.) - trinaesta emisija

- Ovo što si uradio u 35.sekundi ovo nisam video do sada u "Zvezdama Granda". Jel si videla ceco šta je uradio?- upitao je Saša Popović, na šta je odgovorila kako nije.

On je objasnio kako je to zato što sve vreme priča sa ostatkom žirija, a ona se branila kako može da sluša i zatvorenih očiju.

Iako mentori, sud o svom kandatu daju na kraju, Marija je zamolila da dobije reč.

- Prvenstveno u moje i njegovo ime hvala. Da sam ja sedela u žiriju ne bih ti dala glas. Šta se njima dopalo neka govore u svoje ime, meni je ovo bilo mekano u odnosu na ono što sam ti rekla.Sve je zvučalo kao jedna duga pesma, ali istovremeno tvoja boja glasa je meni prelepa- rekla je Šerifovićeva, a Snežana je dobacila kako je prestroga za ovaj krug.

Popović je smatrao da nije bilo za šest, ali da su tako odlučili, a Viki, iako mu je dala glas, istakla je kako nije očekivala maksimaln broj glasova.

Bosanac se složio sa Popvićem da se kandidati ne slušaju, nakon čega je Marija otkrila kako se Zlatko bavi obaranjem ruku u slobodno vreme.

- Pa i mi konja za trku imamo- rekao je Saša aludirajući na Đoleta i izazivajući ih na dvoboj.

- Nemoj sad da me obrukaš- rekla je Marija svom kandidatu, a on je nije izneverio i nakon nekoliko sekundi porazio Đorđa

- To se zove kršna Hercegovina- tvrdi Bosanac, a Popović mu je čestitao i rekao kako sada zaslužuje svih šest glasova.

Matea Matković - Uzalud vam trud svirači i Ćiribilibela (11. 12.) - trinaesta emisija

Žiri je bio oduševljen ovim nastupom i sve vreme igrao i pevao pa zatim i nagradio Mateu sa svih šest glasova što joj je omogućilo direktna prolazak u treći krug.

- Jako smo ponosni na Mateu!- kroz suze su rekli mama i tata koji su se nalazili u podršci kod Voje Nedeljkovića.

Ana se takođe zahvalila kolegama što su bili velikodušni sa glasovima a onda je Đorđe prokomentarisao Mateu i upozorio na dalje takmičenje.

- Ti definitivno jesi za treći krug. Fino radiš sve što radiš na stejdžu ali ovakve pesme su ozbiljna koska, i ako budeš imala pored sebe nekog odličnog pevača u trećem krugu, nećeš se dobro provesti. Zabavila si nas ali za ovaj krug- rekao je roker.

Saša Popović je na Đorđevu konstataciju dodao da je to bila poenta nastupa, da ih zabavi, i da se oduševio kada mu je Ana rekla šta će njena kandidtkinja pevati.

- Džabe sve, ne može ti ''Slatki greh'' otići iz mozga- našalio se Bosanac pa zatražio da Popović i on zapevaju pesmu ''Ćiribilibela'' na njihov način.

- Već to su gaćice moje Marice- orila se pesma kroz studio, te su uz Popovića i Bosanca i ostali članovi žirija zapevali i nasmejali sve do suza.

Luka Lukić - Hoću na tvoje rame i Laže mjesec (11. 12.) - trinaesta emisija

Kada je Popović rekao da nije siguran da li će dečka poslati u baraž Viki je dobacila

- Probaj da ga ne pustiš samo! Kad su prošle sa mini suknjom, ja njemu nisam mogla da obučem mini suknju. Mlad je ali još mutira- objasnila je mentorka.

- Mislim da mu je Snežana teška srca dala glas. Ne znam da li da ga pustim u ovaj zverinjak- objasnio je Saša.

Mariji je sve bilo dikutabilno kod ovog kandidata ali je odbranila Viki uz reči da se sigurno potrudila da mu nađe prikladne pesme.

- Dečko je došao iz Podgorice, i treba mu dati šansu u baražu. Ako su dobijale šansu sve u mini haljinama i suknjama treba i on. I on lepo izgleda na sceni- branila je Viki svog pulena a onda joj je Bekuta rekla da ne izvodi i da ne pravi priču kao da samo devojke u minićima prolaze.

- Ne izvodim ništa. Pričam ono što je istina- dodala je Viki.

- Dete je neiskusno, neka ga u baražu još jednom. Ne borimo se mi da on ide direktno nego da mu se da šansa. Kod mnogih treba mnogo monogo rada, nije okej da se sad na njemu slome koplja- objasnila je Ceca.

- Ne mogu da ga pustim stvarno Viki. On je dečko amater ima samo 16 godina- govorio je Saša a onda ga je Sneža odobrovoljila jednom rečenicom - Ajde Saša pusti ga, ti si dobar čovek.

Na kraju je Popović popustio pod pritiskom i pustio Luku u baraž.

Lazar Mihajlović - Kafu mi draga ispeci i Mirjana (11. 12.) - trinaesta emisija

- Bravo Lazooo!- vikao je mentor Dragan Stojković Bosanac

- Je l' vidiš kako naše desno krilo lepo glasa?- pitala je Viki pa se Đorđe nadovezao- Za razliku od vas.

- Treba biti dobar čovek- konstatovala je Viki a onda je Stojković dodao- Ako je iko dobar čovek, duša od čoveka, to je onda Đorđe. Ali iznad svega ja volim sebe i teško meni zbog mene. Ja sam davao, poklanjao, nadavao se.

Marija je poentirala da je kandidat zasluženo dobio šest glasova i plasirao se direktno u naredni krug.

Ana Baranin - Sedim u jednom pariskom lokalu i Taj život moj (11. 12.) - trinaesta emisija

- Šta je ovo ljudi, ko je upalio moj taster? Pa ja nisam dala glas, nisam videla da je neko upalio moj taster. Ko je upalio, jel sam ja glasala?- vikala je Mara.

- Marija je meni rekla da ja pritisnem umesto nje i ja sam samo učinila uslugu. Ja sam to uradila zato što ti nisi mogla- odgovorila je Ceca Šerifovićki i izazvala smeh u studiju.

- Pa šta ja sad da radim, da kvarim devojci sreću?- pitala je Šerifovićka i odlučila da ostavila svoj glas.

S obzirom na to da je kandidatkinja pevala Bekutinu pesmu Popović je zaključio da je to razlog što je od nje i dobila glas.

- Popoviću, čekaj, zar ne shvataš da se ti ovde sve manje i manje pitaš. Ovde si samo fikus, samo pritiskaš i gotovo- dobacio je Bosanac, ali je Sale odlučio da će raspravu sa Bosketom rešiti u pauzi.

- Na pauzi ćemo to da rešimo- rekao je Saša, a članovi žirija su predložili da naredne godine upravo on bude član žirija.

Rasprava se ipak nastavila dok je Bosanac nagovarao publiku da viće „Ua Popoviću“ što su pojedini i učinili.

- Vi meni tako, da vratite tašnu i pedeset evra što sam vam dao- obratio se čuvenoj baba Novki. Ipak nakon rasprave takmičarka je zadovoljna napustila scenu budući da je izbegla baraž i izborila se za direktan prolazak u naredni krug.

Marko Branković - Med i slatko grožđe i Dajte vina hoću lom (11. 12.) - trinaesta emisija

- Ajde sada reagujte babe! Rigorozan sam prema publici jer nije reagovala- tražio je Saša podršku publike.

- Naškodićeš kandidatu ako ga ne pustiš u baraž, nećeš meni. Ne možeš me naterati da glasam za koga ne mislim da treba- rekao je Bosanac tvrdeći da se ovaj kandidat već takmičio u „Zvezdama Granda“.

- Aman ljudi, ovaj dečko je prvi put ovde, šta je vama- iznerviran je bio Saša.

- Ako je neko strog u žiriju to je Marija, najstoža je i njen glas je težak kao tona olova. Ona traži perfekciju- komentarisala je Ceca Šerifovićkinog kandidata i dodala da smatra da je ovo bio loš izbor pesama. Nakon što je sudija odlučio da ipak pusti kandidata u baraž, njegova mentorka Marija počela je da viče iz sveg glasa.

- Probudi se, probudi se, šta spavaš, šta radiš, jel se tako peva? Čemu služi ova scena? Šta stojiš kao panj, pomeri se malo, to je dva minuta! Šta bi bilo da treba da pevate dva sata, alo! Što da se ja nerviram ovde?- očitala je bukvicu Šerifovićka.

Jelena Marković - Vlak i Oko moje sanjivo (11. 12.) - trinaesta emisija

Popović ponovo nije bio zadovoljan brojem glasova, ali u ovom slučaju smatrao je da je kandidatkinja dobila veću podršku nego što je zaslužila budući da ima samo sedamnaest godina i da je u ovom poslu amater.

-Korektno si pevala, ali treba dosta da vežbaš, da počneš da pevaš negde i da stičeš iskustvo- bila je saglasna Marija sa Sašinim mišljenjem.

- Spustili smo kriterijume - zaključio je Mili.

- Vas deco gleda pet, deset miliona ljudi, pa tu nema zezanja. Prate vas najveće zvezde Balkana, recimo ne bih o sebi, ali moram- savetovao je Bosanac kroz šalu i nasmejao sve prisutne.

Ostali članovi žirija takođesu se složili da se kriterijumi moraju promeniti kada je reč o kandidatima budući da je drugi krug uveliko u toku, a na ovoj sedamnaestogodišnjoj devojci ostalo je da zablista u baražu.

Marko Živković - Sanjao sam noćas da te nemam i Mangupska (11. 12.) - trinaesta emisija

Na samom startu Popović je zaključio da je ovaj kandidat imao pogrešan izbor pesme i da je on rođen za rokenrol.

- Iznervirala sam se, ja sam mu prva dala glas. Verovala sam u prvom delu, ali ovo posle, ma da ne ponavljam- rekla je Marija koja je svoj glas vrlo brzo povukla.

Naravno njegov mentor Mili stao je u odbranu takmičara. - Ono što ja radim sa kandidatima je to da prvo vidim koji dijapazon pesama oni mogu da pevaju, pa smo išli na nešto sigurno- tvrdio je Mili, ali ipak priznao grešku.

- Mili napravio si grešku, ne vadi se više- dobacila mu je Viki, dok je Saša zahtevao da Marko još jednom otpeva pesmu da bi videli da li je Mili u pravu.

- Odmah falš!- bio je saglasan žiri koji je u glas zapevao pesmu i pokazao kandidatu kako je to trebalo da izgleda.

Bojana Smiljanić - Idi dok si mlad i Srećo moja (11. 12.) - trinaesta emisija

Bosanac je tražio da Bojana ponovo otpeva drugu pesmu, ali sa matricom pola tona više.

- Ja ne mogu da ocenim zato što je intonacija potpuno pogrešna i devojka nije kriva... Tu su krivi mentori - rekao je Bosanac nakon čega se Ceca ljutito uputila ka njemu: - Šta pričaš?! 68 puta smo probali intonaciju i oni kažu: "To mi odgovara"... Ne možeš ti da me prozivaš - rekla je Ceca.

- A što si ti kao mentor dozvolila da ti jedan pevač amater određuje šta njemu odgovara? Valjda ti treba da znaš - rekao je Bosanac.

- Ceca je prvi put kod nas ovde u žiriju... Ali dešava se da kandidati na probi kažu: "ova intonacija mi odgovara", a onda dođu ovde, velika scena i adrenalin udari i onda im je to nisko - stao je Popović u Cecinu odbranu.

- E zato služi iskustvo velikih producenata... Ne bih o sebi, ali... - rekao je Bosanac.

- Šalu na stranu čula sam i ja da je bilo nisko - priznala je Ceca.

- Ja te branim, a njega ljubiš... Dobro nema veze - dobacio je Popović.

- Koga ljubim? Posle ću da ga zadavim, ali bez svedoka - rekla je Ceca kroz smeh.

Bojana je na kraju napustila scenu i uz saglasnost svih članova žirija završila u baražu.

Jovana Vujić - Gram emocija i Dani su bez broja (11. 12.) - trinaesta emisija

- Ja kažem dva glasa - bio je iskren Popović.

- U pesmi "Gram emocija" nije te bilo nigde do refrena kao da se pesma nije ni desila... Da li je pesma za tebe ili ne, nemam pojma, ali kao da nisi bila tu i da je scena bila prazna. Druga pesma iritantno - rekla je Marija.

- Meni sve suprotno od toga, druga pesma mi se baš dopala, ništa mi nije bilo iritantno, bilo mi je super - rekla je Viki.

- Meni to nije bilo dovoljno. Imali smo večeras dva tri kandidata koji pevaju nazalne samoglasnike i to izaziva nelagodu kad se sluša, to je tehnički problem koji moraš da rešiš - rekao je Mili.

- To se isto desilo i kod tvog kandidata - zaključio je Saša.

- Da je njegov kandidat on bi rekao: "Rasturila je", nisi objektivan Mili, nisi realan - rekla je Viki.

- Ja sam čuo u tebi potencijal, mislim da ti možeš i zato sam te nagradio - zaključio je Bosanac.

Nakon ovoga Popović je pitao Cecu za mišljenje, međutim Mili ju je prekinuo na šta je ona ustala i počela da šeta po studiju.

- Zašto si prekinuo Cecu? - pitao je Saša.

Međutim, Mili nije prestajao da daje savete kandidatkinji i komentariše.

- Ti to možeš mnogo bolje da uradiš u baražu - zaključio je Đorđe nakon čega je takmičarka napustila scenu.

Damir Softić - Čaršija i Da l' je moguće (11. 12.) - trinaesta emisija

- Tri glasa je dobio na kontu prve pesme, to će ti reći i žiri. Zašto Tomina pesma? - pitao je Popović.

- Svi se plaše da pevaju Tomine pesme, a on ima tu emociju - odgovorio je Mili.

- On to ne može da peva ni za sto godina - zaključio je Đorđe.

- U prvoj pesmi ovaj momak je bio divan, ali druga pesma je promašena - rekla je Bekuta.

- Svi smo rekli sve - rekao je Popović.

- Samo ja ne mogu da kažem ništa - umešala se Ceca kojoj Saša nije ni dao priliku da prokomentariše kandidata.

- Pitao sam te, ali ti ćutiš - odgovorio je Saša.

- Pa ne vredi uskaču mi u reč - rekla je Ceca.

- Ceco, veruj mi to ti je osnova ovog šoua, od prvog dana kako sam ušao , samo ko će koga da prekine - rekao je Mili.

- Daj babu ovu prekini - dobacio je Bosanac.

- Ajde ljudi više aman, tri ujutru je - rekla je Marija.

- A, gde ti žuriš, ko te čeka, priznaj?! - pitala je Ceca.

- Isto gde i ti, da se izvrneš i da gledaš seriju - rekla je Marija.

- Smatram da si zaslužio više od dva glasa, meni je prijalo kako ti pevaš i spasla sam te da bi se oprobao u baražu - zaključila je Ceca nakon čega je takmičar napustio scenu.

Božana Saćipović - Proklet da je ovaj život i Živote moj (11. 12.) - trinaesta emisija

Iako je sve delovalo da će Božana ponovo biti božanstvena na sceni, na žalost uspela je da izazove bes i razočaranje svoje mentorke Marije Šerifović.

Svega tri glasa dobila je ova mlada takmičarka, dok je četvrti dobila na mišiće, tako što je Dragan Stojković glasao umesto Cece Ražnatović.

Kako njen glas nije bio validan, Saša Popović zamolio je da ugasi taster.

- Jeste Bosnac dao glas umesto mene, ali neću da povučem. Nemoj da me stavljaš u nezgodnu situaciju - rekla je Ceca.

Sašu je zanimalo šta se to desilo na sceni i da li je moguće da se toliko uplašila, na šta je takmičarka odgovorila: - Nisam očekivala, ali desilo se!

Pokušavala je da se opravda, ali bezuspešno. Svi članovi žirija bili su ubeđeni da je odlično krenula, ali se u nekom trenutku potpuno kiksnula.

- Ovo je da poludiš - dodala je njena mentorka.

Đorđe David očitao je bukvicu mladoj Nišlijki, a zatim i Mariji kao mentoru.

- Da li ste svesni da je ova devojka imala toliko faulova? Mene kao člana žirija ne zanima da li je trema i lično mislim da je 4 glasa mnogo za nju večeras - poručio je.

- Kako ova žena peva, ljudi, pa to je neverovatno - pokušavala je da objasni Mara, a zatim razočarano poručila:

- Ja više kao mentor ne mogu da podnesem to da na probi bude sve super i onda se dođe ovde i ništa. Ja ne mogu više!

- Ovo je objektivno bilo za ispadanje, ali s obzirom da je dobar pevač i da se uplašila, mislim da je korektno da ide u baraž - objasnio je Popović.

Emir Alić - Lejla i Ja potpuno trijezan umirem (11. 12.) - trinaesta emisija

- Šta 'očeš? - vikala je Marija Šerifović, a ona s osmehom uzvratila: Glas, glas!

Mara je poslušala svoju koleginicu, ali se povukao Dragan Stojković Bosanac.

Usledio je pravi light show, budući da su članovi žirija palili i gasili tastere za maksimalnih šest, Ipak, na kraju je Cecino ubeđivanje pobedilo, te je njen takmičar direktno plasirao u treći krug.

- Kada je Ceca došla u ovaj šou, tj u žiri bila je potpuno normalna osoba, ali kao što ste videli i ona je poludela - konstatovao je Saša, a ona pitala publiku da li je luda.

- Nisam rekao luda, sad si poludela od sreće. Ja to kažem u pozitivno smislu- dodao je.

Kako niko od njih nije mogao Emiru da nađe zemarku, Popović je zatražio da prikažu njegovu podršku kod Voje, ali je bekstejdž bio prazan.

- Gde si, Vojo? - vikao je Popović, a nakon što su zaposleni i sam Voja čuli Sašin glas, bekstejdž je počeo da se puni.

- Ko je ti je, bre, sad ovaj? - pitao je direktor nakon što je ugledao nepoznate ljude, dok su svi u studiju vrištali od smeha.

- Kako dozvoljavaš da ti se švrćakaju? Vidi šta ovi radie, pa da li je ovo normalno- ponovo je rekao Popović, pa zatražio od Voje objašnjenje gde je nestala Emirova podrška.

- Otišao mi čovek, radovali smo se, čovek pobeže - objasnio je Voja što je sve u studiju dovelo do suza.

- Evo ga, ide, otišao je u kafanu - dodao je Voja, a članovi žirija povikali - Drž' ga sad!

Andrea Radović - Nadalina i Krivi spoj (11. 12.) - trinaesta emisija

Upravo od ekipe koja se ludo zabavila uz Andrein repertoar glasala je za nju. Bosanac, Marija i Ceca podržli su harizmatičnu takmičarku koja je branila boje tima "Grand produkcije".

- Ne zna se ko je veseliji da li ti ili Voja u bekstejdžu - konstatovala je Sanja Kužet nakon nastupa.

- Ja sam dala glas za dobru zabavu i atmosferu u studiju - obrazoložila je Ceca svoj glas, a slično mišljenje delila je i Mara.

- Dala sam glas zbog fine situacije ovde i zbog te Dalmacije - glasom Dalmatinke odgovorila je Šerifovićeva. Ipak, sve je nasmejalo Bosketovo obrazloženje.

- Ja sam dao zbog domaćih jaja - rekao je iskreno Bosanac, što je njegove kolege dovelo do suza.

Marija je dodala da je pevanje bilo upitno večeras, ali da je u studiju bilo zabavno. Ipak, odluka je bila na sudiji da li Andrea napušta takmičenje ili ide u baraž.

- Ona u finale nek' ide odmah - našalio se Bosanac, ali je Saša presekao i saopštio odluku:

- Baraž bez tebe bi bio promašaj. Bori se i daj sve od sebe!

Komentari: