Kandidati koji su prošli u sledeći krug su: Valeri Dimovska, Jovana Vujić, Kerim Zeljković, Emir Alić, Martin Nedeljković, Marko Živković, Andrea Radović, Ana Baranin, Damir Softić i Azur Mehmedović.



Valeri Dimovska - Hajde onda ništa i Volim te (13. 11.) - deveta emisija

- Pošto imaš sve glasove, ne može niko da se povuče, ti ćeš da biraš sebi mentora. Znam koga ćeš uzeti i evo ja ću to zabeležiti, ajde kaži- rekao je Saša Popović.

- Biram Đorđa Davida za svog mentora- rekla je Valeri i odgovorom iznenadila Sašu.

- Pogrešno sam zapisao evo priznajem- rekao je on kroz smeh a onda se ubacio Mili- Evo ga prekrižava sad, a napisao je Mara.

Sa druge strane, Viki Miljković bila je ubeđena da će izbor pasti na Cecu Ražnatović- Pošto je pevala Anastasijinu pesmu, ali svakako je pravi izbor napravila, super što je uzela Đoleta.

- Da je iz Gračanice, sigurno bi izabrala mene- našalio se Bosanac.

Đorđu je bilo veoma drago zbog ovoga, te je poručio kandidatkinji da se raduje što će raditi sa njom.



Kerim Zeljković - Volim te i Ženim te (13. 11.) - deveta emisija

Žiri ga je nagradio sa četiri glasa, a prvi je pristigao od Ane Bekute.

- Mislim da imaš izvanrednu i prepoznatljivu boju glasa, da kad bih te čula na radiju, prepoznala bih te. Nije bilo falša, tačan si bio. Ali ton i slika mi ne idu jedno uz drugo nekako- rekla je Ana i dodala da ga želi u svom timu.

Saša Popović setio se da je Kerim pre sedam godina bio u ''Zvezdama Granda'' kada je najveću pohvali dobio od Bosanca, čije je glas ovog puta izostao.

- Toliko ga je Bosanac hvalio da mi je bilo neprijatno. A sad mu nije dao glas jer ga mrzi da radi- rekao je Saša.

- Nije tačno! Nego su tad takmičari bili lošiji pa se on izdigao- odgovorio je Boske i nasmejao Đorđa Davida.

- E Bosanac, stvarno bi mogao da se baviš politikom, da budeš na primer ministar kulture- poručio je roker na šta je Boske odgovorio šaljivo- Što se mora nije teško!

Marija je dala glas podrške samo i poručila takmičaru da on može i više i bolje, a onda su usledili predlozi koje bi pevače mogao da ''skida'' uzimajući u obzir njegovu specifičnu boju glasa.

Bosanac je dao predlog da to bude Dragan Stojnić, Ceca je navela Slavka Banjca, dok je Popović spisaku dodao i grupu ''Legende''.

Posle svih komentara, Viki i Ana ostale su u trci za mentora a Saša je pustio Kerima da sam izabere- Nisam razmišljao koga bih uzeo ali neka to bude Ana.



Emir Alić - Nikome ni reč i Ako su to samo bile laži (13. 11.) - deveta emisija

Članovi žirija bili su podeljeni sa mišljenjem a prvi sud dala je Marija Šerifović- Jedna ravna linija. Možda si ti želeo da pevaš, možda ti je bilo lepo ali to do nas nije došlo. Nemaš ništa za šta bismo mogli da se uhvatimo. Nije nam smetalo da bude panik ali opet nedovoljno.

Sa Marijom se složila i Viki, dok su Bosanac i Ana smatrali da dečko može da napreduje ukoliko se sa njim bude mnogo radilo.

- Meni se on dopao i ja sam tu čula nešto. Mislim da korekcija mora biti zato i služe mentori- poručila je Ceca koja je pored Đorđa dala glas ovom momku.

Iako je samo Mili imao opciju da spasi ovog kandidata, on to nije učinio a onda i obrazložio zašto.

- On nije za mene. Ali mislim da bi Saša, ako odluči tako naravno, trebalo da ga da Ceci ili Đorđu- poručio je muzički direktor.

David je kandidatov manjak energije pravdao time što mu je prvi put u takmičenju, pa ga poželeo u svom timu jer ga podseća na njegovog nikad prežaljenog Adija Šošea.

Po svim propozicijama takmičenja, Emir je trebalo da ispadne, ali Saša Popović napravio je presedan i dozvolio mu da se takmiči dalje, dok je Ceca molila da joj ga da

- Ideš u tim kod Svetlane!- poručio je Saša što je podjednako obradovalo i Cecu i kandidata.



Marko Živković - Dođi i Bosnom behar probeharao (13. 11.) - deveta emisija

Kandidat je odmah na početku želeo da objasni razlog ovako ''lošeg'' nastupa, s obzirom da već deset godina ima bend sa kojim nastupa.

- Je l' mogu da kažem samo nešto. Osećam odgovornost prema svom bendu sa kojim radim...Imao sam strašno veliku tremu, nisam mogao da kontrolišem glas, usta mi se osušila- rekao je Marko.

Ceca je zatim tražila od Snežane da je podrži u ovom izlaganju, što je Đurišićka i učinila- Ako on treba da napusti takmičenje onda ne znam ko treba da ostane. Mili ako se složi, neka momak dođe kod nas- poručila je pevačica.

Sa druge strane, Popović je minutima gledao kandidata pokušavajući da provali na kog muzičara mu liči- Jao ljudi pomozite ne mogu da se setim! Rok pevač, grupa iz Beograda, tri člana- rekao je Saša a onda je usledilo mnogo odgovora.

Ipak samo je Mili pogodio na koga je Saša mislio- Đule Van Gog!

- Đule nije ovako lep- rekao je Đorđe nasmejano pa dodao da se samo šalio.

Nakon višeminutnog diskutovanja da li Marko zaslužuje drugi krug ili ne, Mili je odlučio da ga uzme u tim produkcije.

- Što sad kod Milija kad ga Svetlana želi?- žalila se Viki na sav glas, kada je Marija povikala- Aman zaman! Zato što je to jedino normalno po propozicijama, 0, 1, 2 glasa, spašava ga produkcija ljudi!



Andrea Radović - Ako izgovorim ljubav i Mišići (13. 11.) - deveta emisija

- Ja ne znam da li sam ikada čuo lošiji odabir pesama. Andrea ti si promašila i pšrvu i drugu - rekao je Mili, dok su se ostali članovi žirija smejali njegovom objašnjenju zašto je pustio ovu takmičarku u naredni krug.

- Šta vas briga, ako on hoće da je uzme - branio ga je Popović.

- U jednom momentu sam čuo da ima dobar glas - rekao je Mili.

- Kad si to čuo, u kom momentu, to nas živo zanima? - pitala je Bekuta.

- Pred refren prve pesme - tvrdio je Mili.

- Ja mislim da Mili treba pod hitno u kliniku da mu promene terapiju - rekla je Ceca.

- Ja nikad u životu nisam bio ni u jednoj klinici - rekao je Mili.

- Sad ćeš prvi put i zadržaće te - kazala je Ceca.

- Ja mogu da budem psihijatar svima vama - rekao je Mili.

- Popoviću gde ti je pištaljka? - pitala je Marija.

Nakon ovoga Andrea je zadovoljno napustila studio uz obećanje da će sledeći nastup biti mnogo bolji nego ovaj.



Jovana Vujić - Jedan dobar razlog i Zbunjena (13. 11.) - deveta emisija

- Po ovome kako si pevala ja mogu da kažem odmah da ideš kod Đoleta - reko je Popović.

- Ja se apsolutno slažem, ako se slažu kolege - rekao je Đorđe.

- Toliko si varirala, falš, pa dobro, totalno si nas zbunila - kazala je Ceca.

- Neće ti biti lako odah da ti kažem... Mislim da si vrlo razmaženo stvorenje, vrlo omiljena u svojoj familiji - zaključio je Đorđe i pogodio što su potvrdili i članovi njene porodice koji su ćaskali sa Vojom u bekstejdžu.

- Ma bićeš ti super - dodao je Đorđe, a takmičarka je zadovoljno napustila scenu, jer je prošla u naredni krug i dobila Davida kao mentora.



Damir Softić - Nije mene dušo ubilo i Neverna (13. 11.) - deveta emisija

Prvi glas podrške dobio je od Cece Ražnatović i na žalost na tome je i ostalo budući da ostali članovi žirija nisu pritisli taster.

Popović je odmah poručio kandidatu da je moglo bolje i reč dao Bosancu.

-Kako mogu da ti ne protivrečim kad ti nemaš pojma- poručio je Boske Popoviću, što ga je veoma nasmejalo. Ostatak žirija se takođe usaglasio da je kandidatu pukao glas, kao i da je imao loš odabir pesme.

- Kako je pesma odmicala bio si gori. Ovo je bila borba za život! I nemojte više da se moljakamo sa pravilima u emisiji, dečko je dobio samo jedan glas- rekla je Marija.

Mili kao član produkcije odlučio je da kandidatu da nekoliko saveta kada je pevanje u pitanju, što je Ražnatovićku izrevoltiralo.

- Sale, ja stvarno ne mogu da slušam ovo. Ovo se sa takmičarima radi na časovima. Ovo je masaža mozga!- proučila je Ceca, a Viki je naravno podržala.

- Treba da me slušaš da bi nešto pametno mogla da čuješ- uzvratio je Mili. A kako je on video potencijal kod kandidata, odlučio je da ga zadrži u svom timu na šta je Snežana Đurišić imala komentar.

- Ti Mili bre uopšte nisi normalan!- rekla je Đurišićka, a kandidat je zadovoljno napustio scenu.



Tatjana Ivanović - Sve rane leči vreme i Ljubav ili ludilo (13. 11.) - deveta emisija

Već posle drugog stiha žiri je odlučio da pritisne panik taster.

- Saša, kako je ova devojka prošla audiciju?- zanimalo je Mariju Šerifović.

-Poslala je jedan kratak klip kako peva, bilo je korektno. Ja sam je samo video znaš- odgovorio je Popović na šta su svi prasnuli u smeh, a Mara se tu nije zaustavila - Pa jel si je i čuo ili samo video?- interesovalo je članicu žirija.

Saša je priznao da je shodno situaciji veoma teško putem videa koje šalju kandidati oceniti da li potencijalni takmičar zaista tako peva, budući da su audicije pre pandemije bile uživo te je mnogo lakše bilo proceniti njihove vokalne sposobnosti.

Na žalost, za ovu kandidatkinju takmičenje je ovde završeno.



Azur Mehmedović - Kopriva i Usne od meda (13. 11.) - deveta emisija

Nastup Azura Mehmedovića (23) iz Tuzle podstakao je neverovatne priče i priznanja čuvene šestorke "Zvezda Granda". Sve je krenulo od izvođenja pesme "Kopriva" za koju je ovaj momak dobio panik kao kuća, ali je Mili uskočio kao spas u zadnji čas, budući da je "nanjušio" talenat.

Iako su članovi žirija bili složni da je Azur zaslužio panik, Marija Šerifović bila je vidno iznervirana jer se taster nije upalio.

- Gde je čovek za panik? Jede, spava? - pitala se Marija, pa se obratila takmičaru- Ovo je bilo jedno beživotno pevanje, prvi falš pa kao kuća!

Sa njenim mišljenjem se složio i Dragan Stojković Bosanac koji smatra da Azur ne ume da peva u niskim lagama i da se hit "Kopriva" ne peva onako kako je on izveo.

- Ovde je najveći problem sa izborom pesama, bile su pogrešne - dodala je Ceca, dok je Mili rekao da mu treba dati priliku da otpeva i drugu numeru i da hoće da ga uzme u svoj tim.

- Uzimam ga, ajde, daj da čujemo - dobacio je, nakon čega je takmičar otpevao pesmu "Usne od meda" Enesa Begovića.

- Mi zapravo treba da im kažemo da su prošli, jer tek onda propevaju - konstatovala je Sanja Kužet nakon što je takmičar briljirao, a sa njenim konstatacijom složio se i žiri, a zatim čestitao Miliju na dobroj proceni.

- Nema šta, ova strana produkcije oseća, ima njuh - rekao je Popović aludirajući na Milija.

- Pa ja čujem i vanzemaljce da li su u falšu- odgovorio je, a Sneška se nadovezala da je Mili jutros pojeo durdubak, što nikome nije bilo jasno šta je to.

- To u selu kažu luda trava, durdubak - objasnila je Sneška.

- A po novom džoint, ali loš, loša trava - dobacila je Ceca, a Mara s osmehom dodala da se Ceca i u travu razume.

- Vidim kako ljudi pričaju, a i kako se ponašaju - zaključila je Ražnatovićeva.



Danijela Radičević - Gore od ljubavi i Upravo ostavljena (13. 11.) - deveta emisija

Pesma "Gore od ljubavi" u njenoj interpretaciji zvučala je toliko loše, da je žiri mogao da pohvali samo njen trud za stajling.

- Dobre su ti sandale - konstatovala je Viki Miljković, dok je voditeljka Sanja Kužet dodala da je tamičarka više radila na scenskom efektu, nego na pevanju.

- Kostim super, ali od pevanja ni p... Super se sredila, ali džabe - rekla je Marija Šerifović, a Đorđe David citirao Balaševićeve stihove: Džaba bilo konja vranih po livadi razigranih.

- Pa da čujemo i drugu pesmu- nabacio je kosku Dragan Stojković Bosanac, a produkcija ispoštovala, što je Mariju nateralo da počne da vrišti.

- A jooooj, ne, Booože, Bože, uzmi me - vikala je Marija dok je takmičarka pevala drugu pesmu "Upravo ostavljena" Jelene Karleuše, a žiri se smejao.

- Ipak, bolje pevaj Cecu, bolje zvuči. Ovo nije dovoljno, nije dobro, probali smo, neće, pa neće - konstatovao je Saša Popović, pa se zahvalio takmičarki što se uopšte i prijavila za takmičenje.

- Ne vredi trema - odgovorila je Danijela, a Popović zaključio: A izgledaš bolje od treme, veruj mi. Ajd, zdravo!



Martin Nedeljković - Deset mlađa i Onaj ko te ljubi sretan je (13. 11.) - deveta emisija

Naime, tokom izvođenja pesme "Deset mlađa" Dina Merlina Mara je nabacila komentar - Ovaj nema pojma! Međutim, njena koleginica nije imala takvo mišljenje. Druga pesma "Onaj ko te ljubi sretan je" Tonija Cetinskog joj se i te kako dopala.

- Dobro peva - dodala je Ceca koja je zajedno sa Viki Miljković i Anom Bekutom dala podršku ovom Piroćancu.

- Meni je pevao za više od 3 glasa, mogao je i 4 da dobije - rekao je Saša Popović, što je šokiralo Mariju koja je sve vreme bikala "ju", a Bekuta dodala - Dosta mu je, mogao je i panik da dobije.

Ipak, Ceca je branila svoj stav da takmičar peva dobro, pa ga je prihvatila u svoj tim.

- Apsolutno ga želim, meni se sviđa kako peva - rekla je Ceca, a Marija povikala: Top!



Anđela Pavlović - Ponovo i Košta me (13. 11.) - deveta emisija

Iako je već u prvoj pesmi dobila panik, Saša Popović je uključio Voju iz bekstejdža jer kako kaže voditelj je dojavio kako bi bilo dobro da ne bude tog panika.

Nikome nije bilo jasno o čemu se radi, a kada su na ekranu pojavili suprug kandidatkinje i dever svima je bilo jasno i zbog čega. Naime, Anđelin suprug je vidno jak čovek, nakon čega je usledila i nova šansa za ovu kandidatkinju dopuštajući joj da peva drugu pesmu.

Već nakon refrena usledilo je šest "Da" čemu se Voja najviše obradovao.

- Ti meni pevaš fenomenalno- poručio je Popović.

- Ne da peva, nego mi nismo imali ovakvu kandidatkinju ljudi alo- nadovezala se Marija.

Sve je zanimalo i čime se suprug bavi s obzirom na krupnu građu, a svima je bilo logično kada je rekao kako su u pitanju poslovi obezbeđenje.

Ipak, Anđelino pevanje ovog puta nije bilo dovoljno dobro da nastavi takmičenje, ali se zato naš žiri lepo nasmejao uz Vojinu šalu.



Aleksa Broćić - Čaršija i Oficir s' ružom (13. 11.) - deveta emisija

- Prva pesma još i ajde, ali druga... - rekao je Saša.

- Kao sve ajde, nešto se kanimo i nikako, Bosanac čita novine, Ceca ukrštene reči - rekla je Marija.

- Ja sam oklevao jer ima neku slatkoću u boji i sve sam nešto čekao da će da se desi i vidim nema šanse da se desi - zaključio je Đorđe.

- Ljudi druga pesma je takav užas bio da je to neverovatno - rekao je Saša, a onda su se pozdravili sa takmičarom koji nije uspeo da se plasira u sledeći krug takmičenja.



Ana Baranin - Poželi sreću drugina i Bekrija (13. 11.) - deveta emisija

- Devojka ima glas, ali nema tehniku - rekao je Saša.

- I zabavila nas je, vidiš da su njih dve igrale ovde - rekao je Đorđe misleći na Mariju i Viki.

- Igrale smo od muke i od jada - rekla je Marija.

Produkcijski žiri je ipak odlučio da da drugu šansu ovoj devojci da se plasira u naredni krug, a mentor će joj biti Snežana Đurišić.

Ana je potom zadovoljno napustila scenu uz obećanje da će u narednom krugu mnogo bolje pevati.



Ermin Pehlić - Kad tonem i Neka me do zore (13. 11.) - deveta emisija

Obe numere završio je bez i jednog glasa podrške, ali i bez panik tastera.

- E moj Ermine, jel si jeo, jel si doručkovao? Tako si neuhranjeno pevao, kao da nisi jeo godinama- pitala je Marija kandidata, dok je Saša zaključio da bi ovaj momak bio odličan za radio spikera.

S obzirom da se inače ne bavi pevanjem, trema je učinila svoje te su ga članovi žirija posavetovali da nastavi da vežba i počne intenzivnije da nastupa kako bi stekoa iskustvo, pa se ponovo prijavi za najpoluparniji muzički talent šou.

Saša je zaključio da je ovaj kandidat još jedan primer kako je na videu koji je poslao za audiciju odlično zvučao, dok je uživo drugačija priča.



Miljana Adžić - Jutros mi je ruža procvetala i Stoperka (13. 11.) - deveta emisija

Tokom prve pesme pesme Đorđe David je zaključio da je kandidakinja amater i da se inače ne bavi muzikom, dok su Viki, Marija i Bosanac ubrzo najavili panik taster.

Na žalost, svoj nastup završila je bez glasova podrške. Taman kada je došlo vreme za komentarisanje takmičarke, žiri se zabrinuo i upitao je gde je Popović, a u jednom momentu Saša se sakrio iza stola i izvirio što je izazvalo opšti smehotres u studiju.

- Za ovakvo takmičenje ti je pogrešan odabir pesme- zaključila je Šerifovićka.

Kako nije bilo glasova žirija, produkcija je donela odluku da je za Miljanu takmičenje ovde završeno pa se u skladu sa tim Mili našalio.

- Ne mogu da je uzmem, vidite da mi se Saša istopio!- rekao je Mili kroz smeh.



Nenad Stojčev - Sve još miriše na nju i Loša (13. 11.) - deveta emisija

Ipak, Nenad nije ispunio očekivanja žirija i dobio je panika taster.

- Zar na Milijevu pesmu da udarite taster?- upitao je Popović.

- Lele, lele,lele- dobacivali su članovi žirija.

- Mislim da ne treba ovde ništa da diskutujemo jednostavno dobio si panik taster, produkcija je rekla ne i to je to, doviđenja- zaključio je Popović.



Ivana Marović - Lepi moj i Ja sam dobro (13. 11.) - deveta emisija

Ipak, pesma Snežane Đurišić je koštala daljeg takmičenja i žiri se odlučio za panik taster.

Kada je voditeljka, Sanja Kužet, upitala da li je trema učinila svoje, takmičarka je potvrdno odgovorila.

- Samo što se ne onesvestim- odgovorila je Ivana.

- Završićemo ovu emisiju, hvala lepo doviđenja i izvinite molim vas- završio je Popović.



Komentari: