NOVE ZVEZDE GRANDA 2021 - 2022 UŽIVO - cela 5. emisija (16. 10.) - snimak

Kandidati koji su prošli u sledeći krug su: Natalija Lukić, Gabriela Ristovska, Đorđe Žunić, Mihailo Perović, Jasmin Đulsić, Armin Hogić, Tamara Jovanović, Bojan Lazin, Lučijano Šečić, Dragana Kostova, Stojana Marjanović, Anđela Divljak, Luka Lukić, Matea Matković i Lazar Mihajlović.



Natalija Lukić - Ginem i Upravo ostavljena (16. 10.) - peta emisija

Ova takmičarka predstavila se pesmama "Ginem" grupe "Magazin" i "Upravo ostavljena" Jelene Karleuše, ali je tokom izvođenja druge numere dobila svih 6 panik tastera. Međutim, u poslednjem trenutku reagovao je Aleksandar Milić Mili koji je stisnuo antipanik.

- Sad peva iz inata - konstatovala je Ana Bekuta tokom njenog nastupa, a isto mišljenje delile su i Marija Šerifović i Ceca Ražnatvić.

- Borila se kao lavica - dodala je Bekuta, a Marija objasnila šta se zapravo desilo: - Ovo je jedan jedini panik taster koji se dogodio takmičaru i istovremeno da je taj isti takmičar nakon antipanika pevao bolje!

Takmičarka je odgovorila da joj je lakše da peva kad vidi žiri, a Saša Popović konstatovao da se uplašila, kao i da ide kod Milija u tim, budući da je jedini glasao za nju.

- Mnogo mi je drago da sam te spasio - konstatovao je Mili, ali je takmičarka briznula u plač.

- Nemoj da plačeš, nema potrebe - dodao je Popović, a Đorđe se našalio i rekao da je to od sreće.

- Strah te je savladao, ali mislim da treba da ostaneš u takmičenju jer si šoumen - zaključio je Mili.



Lučijano Šečić - Sunce brže zađe i I barval pudela (16. 10.) - peta emisija

Žiri je u neverici i sa osmehom posmatrao ovog talentovanog 17-godišnjaka, a Marija Šerifović nije se libila da mu pruži podršku đuskanjem i aplaudiranjem.

- Bravo, momak - vikali su članovi žirija, dok je Mara odmah dala svoj komentar. - Jako zanimljiv momak, čuje se neka egzotika u njegovom glasu, čuje se muzikalnost!

Isto mišljenje delio je i Dragan Stojković Bosanac, tvrdeći da je Lučijano jako kreativan, odličan pevač, dok je Ana Bekuta bila iznenađena njegovom bojom glasa u 17.godini.

- On je imao frazetine za dete od 17 godina. U tako sitnom telu takva glaščina, bravo - rekla je oduševljeno Ceca, a Đorđe David dodao da je original i da treba istim tempom da nastavi dalje.

- Izgledaš kao buduća velika zvezda, imaš čak i tako zanimljivo ime. Izgledaš moderno, a glas kao da si zreliji nego što jesi - konstatovala je Viki.

Ni Saša Popović nije krio oduševljenje ovim momkom, a u razgovoru sa njegovom porodicom koja je bila u bekstejdžu, saznao je da Lučijanu ovo prvi nastup na velikoj sceni.

- Meni je tata zanimljiv, vidi ga. Ćale mi se baš dopada, pa ajde da vidimo koga bi on izabrao za mentora - pitao je Popović.

- To je njegov izbor, ne mogu da se mešam. Neka od izabere koga hoće - rekao je Lučijanov tata Zoran, nakon čega je takmičar izabrao Mariju.

- Tako je, kraljuuuuu. Bravo, srećno - rekla je Šerifovićka.



Dragana Kostova - Kruna i Nismo smeli (16. 10.) - peta emisija

- Tebi ova scena dođe kao dnevni boravak - rekao je Saša Popović i otkrio da je u finalu šoua "Neki novi klinci" osvojila drugo mesto.

Došao je red da odabere mentora, a Dragana kao iz topa je odgovorila: - Marija Šerifović.

- To smo negde i znali - konstatovao je Popović njen izbor, a Mara ustala i poklonila joj se.

- Tako je ,dobrodošla u klub- poručila joj je Marija.



Elma Džebić - Poželi sreću drugima i Hajde da se volimo (16. 10.) - peta emisija

- Sunce moje dobila si panik, produkcija nije reagovala i to bi za tebe bilo to- rekao je Saša.

Ceca se začudila kako to da je ovako kiksnula kada iz njenog mesta dolaze sve sami talenti, a zatim je Mili objasnio da je svemu presudila njena stegnutost- Je l' znate zašto Bosanci najbolje pevaju? Zato što ih baš briga! Puste glas, uživaju u tome i pevaju iz srca, a ti si se stisla- rekao je producent.

- Sine počni da se baviš malo muzikom i pevanjem i ti ćeš za godinu dana to srediti- poručio joj je Đole za kraj.



Đorđe Žunić - (16. 10.) - peta emisija

Bosančev komentar da kandidat peva kao da ima vruć krompirić u grlu, zaparo je uši Ceci koja je zamolila kompozitora da objasni značenje tog izraza- To je jedna alikvota u glasu koja čini neprijatnu boju koja se ne može prepraviti. Za muzički nepismane se zove ''krompirić''.

- Ako i treba da nauči nešto neće na Guglu sigurno već u knjigama- poručila Viki Bosancu, kada je stala na stranu kume Cece zbog čega je dobila epitet drvenog advokata.

- Violeta nikako da vidimo tvoju diplomu da proverimo šta si ti čitala- bila je oštra Bekuta prema pevačici koja je odgovorila da će to učiniti nakon što ona i Bosanac donesu svoje diplome.

Ana je vršila pritisak na Violetu da odgovori koje godine i gde je završila Akademiju pa je zanimalo kako je uspela da uči i da se bavi pevanjem.

Viki je objasnila da je srednju muzičku školu završila u Nišu, a zatim Akademiju u Prištini. I taman kad je htela da pojasni još toga, umešala se Ceca- Šta im se ti pravdaš? Nek donesu oni svoje diplome. Ana jako si neprijatna. Viki i treba da se hvali kad je završila- rekla je pevačica.

Bosanac je sa druge strane rekao kako u njegovu diplomu svi mogu da imaju uvid jer stoji i kod njega kući ali i u zgradi javnog servisa- Završio sam osnovnu, pa gimnaziju pa Ekonomski fakultet. Ali sam se uvek bavio muzikom i penzionisan sam kao muzički urednik.

Na kraju ove polemike Saša Popović javno je rekao da će Violeti lično dodeliti i treću diplomu- S obzirom da je uz mene od prvih ''Zvezda Granda'' od 2003.godine, smatram da je zaslužila.

Kada se tema konačno vratila na kandidata, koji se već oprostio od takmičenja, Mili je još jednom iznenadio davanjem glasa- Evo ja ću da te uzmem i pokidaćemo mi to!

- Bravo majstore!- povikao je Popović.



Marijana Paunović - Gore od ljubavi i Crno na belo (16. 10.) - peta emisija

Takmičarka se predstavila publici, a kako nije zadovoljila kriterijume stručnog žirija pozdravila se sa svima i napustila takmičenje.

- Šta se ovde dešavalo? Ovde je bilo pet panika, ali Viki vidi ide moja pesma "Crno na belo", mora da se čuje moja pesma - rekao je Saša.

- Htela sam da odigram koreografiju, da naučim Đorđa da igra, ali nije mi uspelo - rekla je Viki.

- Kratko je trajalo - zaključila je Marija nakon čega su se oprostili od takmičarke.



Lazar Mihajlović - Daleko negde ko zna gde i S kim si me noćas varala (16. 10.) - peta emisija

Već posle prvog stiha čule su se ovacije iz žirija "Kako lepa boja glasa". Iako važi za jednu od strožih članova žirija, na veliko iznenađenje prvo je usledio Marijin glas, nakon čega su joj se pridružili i ostali članovi žirija.

Na žalost, Viki se uspavala pa je njen glas bio nevažeći s obzirom na to da je pritisla taster nakon što se zavesa već podigla.

- Dolaziš iz Niša a tako razgovetno pričas i pevaš- bio je prvi Ani komentar na šta se Viki ozbiljno uvredila s obzirom da je ona sa juga Srbije.

- Ana šta ti to znači, dolazi iz Niša a priča razgovetno, jel ti to hoćeš da kažeš da u Nišu pričaju mutavo, ne razumem- izrevoltirana je bila Violeta. Bekuta nije ostala dužna pa je dobacIla -Ja to nisam rekla, možda ti mutavo pričas-

Kako bi prekinuo raspravu, sudija Popović ispričao je dogodovštinu sa jednog Aninog nastupa u Nišu i nasmejao sve u studiju.

-Viki, jel znaš ti kad je Bekuta imala nastup u okolini Niša i spotakla se i prosula na bini koliko je dugačka i široka- otkrio je Saša, a Ana ga je ispravila da je to bilo u Aleksandrovcu.

Na veliko zadovoljstvo kandidata, Saša ga je dodelio Bosancu koji se na iznenađenje svih nije isključio.



Nina Bogeski - Upravo ostavljena (16. 10.) - peta emisija

Do druge numere nije ni stigla jer je žiri pritisnuo panik taster već posle prve strofe.

- Ko je klepio ovaj panik taster?- odmah je reagovao Popović na šta su svi pogledali u Cecu.

- Ajde ti Ceco stisni panik, nemoj da ja pristisnem taster na Karleušinu pesmu pa da se posle ljuti na mene- imitirao je Saša Mariju i dodao da je ona jedna namazan bitanga, te zaključio da je Svetlana pala pod njen uticaj.

Ali tu nije bio kraj, sa namerom da prekine raspravu ubacila se Viki a onda je usledio pravi smehotres. -Ja mislim da ako mi krenemo da isterujemo tog grma iz zeca ne znam šta ćemo da isteramo- rekla je pevačica i ostala živa.

Nakon epizode smeha, kandidatkinja je na žalost napustila takmičenje nakon odluke prodokcije da ni ona ne želi da preume mentorstvo.



Mihailo Perović - Romanija i Sve mi tvoje nedostaje (16. 10.) - peta emisija

Druga numera je počela, ali na žalost već posle par stihova usledio je panik taster koji je pritisla Marija Šerifović u dogovoru sa ostalim članovima žirija.

Međutim, brže bolje Mili kao član produkcijskog žirija odlučio je da kontrira stalnoj šestorki i pritisnuo antipanik taster i omogućio ovom mladiću da nastavi sa svojom izvedbom.

Ni ova emisija nije mogla da prođe bez rasprave Milija i Cece, a ovog puta bili su u klinču oko kandidata. Nakon što je videla kandidata, pevačica se predomislila i želela da ga uzme pod svoje ali naravno Mili je tu da udari Ceci kontru.

- Ne prepuštam joj kandidata. Ne dam, ovaj kandidat je moj- odbrusio je Aleksandar Milić Mili.

-Je l' sam rekla da si presebičan, zato više i ne sarađujemo. Vidi Mili, evo uzmi dečka, ja sam navikla tebe da častim - otkrila je ona, a Mili se odmah nadovezao i rekao da može da joj da od tri do pet nula, ali ne i takmičara.

- Stvorila sam te bio si klasičan anonimus-odbrusila mu je Ceca.

Popović je pokušavao da prekine svađu.

- Ceco koje si pesme sve imala pre Milija sve nabroj- prozvao je Saša, a ona je odgovorila kako je imala osam albuma i krenula da nabraja , a zatim upitao Milija koliko je hitova imao pre Cece.

- "Ja ne pijem" ja i Hari radili kada sam imao 19 godina, "Šibice moja", "Nisam ni metar od tebe"...- pokušavao je da se odbrani Mili, a zatim je Saša je lupio šakom o sto pa poručio

-Pre nego što si počeo da radiš sa Cecom imao si tanke hitove.

Na kraju odlučio je da takmičar ide u tim produkcije.



Stojana Marjanović - Pjesmo moja i Tamo gdje je sve po mom (16. 10.) - peta emisija

Kako je otkrila njena podrška na žalost nije se prijavila ranije za najlegadaniji muzički šou "Zvezde Granda" jer nije imala hrabrosti, ali dokaz da sve dešava u pravo vreme jesu upravo svih šest glasova koje je ova kandidatkinja zasluženo osvojila. Osim što je vanserijski vokal, Saša je otkrio da već jako dugo svira violinu, iako do sad nije imala prilike da nastupa.

Toliko je svojim pevanjem oduševila žiri, da je čak i Popović poželeo da bude mentor i uzme je za svoj tim. Zahvaljujući savršenom vokalu želja da joj mentor bude Marija Šerifović se ostvarila.

Bekuta nije ostala imuna na njen izbor te je dobacila -Jaoo očekivano, svi smo očekivali da će izabrati Mariju- što je Šerifovićka s osmehom prihvatila.



Matea Matković - Dodiri od stakla i Uno momento (16. 10.) - peta emisija

- Ovo je bila podrška, jer druga pesma je bila katastrofa, ali prva je bila dobra i u njoj se čuje da nešto od tebe može biti - rekla je Ana.

Ceca je kao i Ana takođe isključila svoj taster i rekla da je glas dala samo kao podršku, ali da ne želi Mateu u svom timu, dok su Đorđe i Mili ostali istog mišljenja kao i na početku, pa je trebalo samo odlučiti kod koga od njih dvojice takmičarka ide.

- Imamo opet istu situaciju... Ulica ili produkcijo? - zaključio je Popović.

Nakon ovoga iz bekstejdža su se uključili Mateini roditelji koji su otkrili da je ona želela da joj Ana Bekuta bude mentorka, a kada je pevačica ovo čula odmah je pritisnula taster i rekla da ipak želi kandidatkinju u svom timu.

- Ovo je poštena dojava, bravo Bekuta! Ja bih je dao Ani - rekao je Bosanac.

- Kako je devojka lepa, kulturna, otmena... Ana je l' stvarno želiš? - pitao je Popović.

- Sad kad sam čula da je mene želela zaigrala mi je duša - rekla je Bekuta, a onda je Popović doneo konačnu odluku i Mateu poslao kod Bekute u tim.



Gabriela Ristovska - Oro i 1003 (16. 10.) - peta emisija

- Greota da ovakav kandidat ima samo jedan glas. Ubila te je trema, a imaš potencijal. Imaš problem sa disanjem. Eto, žao mi je što nećeš biti moj kandidat, ali biće dobro sa produkcijom- rekao je Đole, na šta je odmah odreagovala Bekuta.

- Pa Saša što ne pustiš da bude kod Đorđa? Ti si sudija možeš da menjaš odluke i pravila- predložila je Ana što je Saša odmah odbio.

Mili je sa druge strane pohvalio Gabrijelin stajling, ali je za pevanje imao zamerku- Stvarno ima da se radi, ali mislim da možemo da sklopimo sve na mesto. Znači moraš mnogo da radiš, to jest zajedno ćemo, pa da u narednom krugu imaš bar pet glasova!



Luka Lukić - Pričala si meni i Oprosti mojoj mladosti (16. 10.) - peta emisija

- Lepa Lukić, pardon Luka Lukić- našalio se Saša prilikom predstavljanja ovog kandidata a kada se zid podigao, žiri je ostao zaprepašćen izgledom mladog Crnogorca

- Sa 16 godina izgledaš kao milion dolara- rekao je Đorđe a Ana se zapitala kakav li će tek biti sa 36.

Naknadno je glas za Luku stigao i od Milija kome je Ceca poručila da je izuzetno sebičan- Želi da uzme sve dobre kandidate za sebe, što je prirodno. Ali sebično je stvorenje svakako- rekla je pevačica pa bez trunke ljubomore poručila Saši- Salence, kod koga ti kažeš da ide, tu će da ide.

Sale je doneo odluku da je najbolji mentor za Luku Viki Miljković- Videćete, razvaliće on sledeći put- poručila je Viki.



Anđela Divljak - Lepi moj i Živote moj (16. 10.) - peta emisija

- Anđela, imaš jedan glas od Ane Bekute i ona će sad da nam kaže zašto je dala glas - rekao je Saša.

- Zato što čujem šta ova devojka može da peva, zato sam dala glas... Imala je progrešan izbor, pogotovo prve pesme. Mila ne možeš ti još uvek da pevaš od one vučice koja trenutno nije ovde, ali čujem šta možeš - rekla je Bekuta.

- Meni je ovo bilo amaterski, neuhranjeno, pretežak izbor - zaključila je Marija.

- Saša, mi smo to već jednom uradili, ja mislim da je ovo pravo vreme da ti kao sudija razmisliš o tome, ja bih Anđelu spasao, a da ode kod Ane. Meni je to sve bilo slabo i dosadno, ali Ana je nešto čula - predložio je Mili.

- Hoću ja - složila se Ana Bekuta.

- Evo ako se ostatak žirija slaže ti ideš kod Ane - presudio je Popović, nakon čega se Anđela zahvalila žiriju i prošla u naredni krug takmičenja.



Bojan Lazin - Tebe čuvam za kraj i Sve nas cure čekaju (16. 10.) - peta emisija

Bojan je uspeo da se izbori za tri glasa stručnog žirija, ali i glas produkcije, te se plasirao u naredni krug takmičenja.

Svoje tastere potom su isključile Ceca i Ana i rekle da su samo bile podrška takmičaru, dok su Mili i Đorđe David ostali.

- Ostala je produkcija i ostala je ulica - rekao je Đorđe.

- Ako hoćeš na ulicu onda kod Đorđa - rekao je Mili kroz smeh, na šta se Đorđe nadovezao: - Ako hoćeš na ulicu biće ti mnogo bolje.

- Ja ću ovde da odlučim i ideš kod Đoleta - umešao se Popović i doneo konačnu odluku.

Takmičar se ljubazno zahvalio članovima žirija i zadovoljno napustio scenu.



Jasmin Đulsić - Tužno leto i Opušteno (16. 10.) - peta emisija

Žiri nije bio oduševljen njegovom interpretacijom te je usledio panik taster već tokom prve pesme, međutim Saša Popović odlučio je da mu da priliku da otepva i drugu pesmu.

- Čekaj ,jel ga hoće neko?- upitao je Saša, a Mili je brže bolje odgovrio da će uzeti on što je propraćeno velikim aplauzom.

Đorđe David je zatim na slovenačkom ispričao anegdotu o nastanku Milija.

- Crv je pao na dalekovod, doživeo udar i postao je Mili. I tako je Mili uzeo malog za svoj tim- nasmejao je sve Džordž.



Tamara Jovanović - Ona nekad i U inat prošlosti (16. 10.) - peta emisija

Takmičarku je vidno pojela trema što su svi primetili, a Ceca joj je prišla i zagrlila je.

- Ljudi, ovo je strašno ona ima 300 otkucaja u sekundi. Lepa si zgodna si. Sale, ja je hoću ako mi je daješ- poručila je ona.

Popović je želeo da prodiskutuje to što je Viki dala panik taster, a njena kuma "da".

- Mislim da je ona prestravljena, ona cela drhti, mislim da imaš materijala. Šetala si me taman kad pomislim da je dobro ti proklizaš, ali bih volela da se moj tim i ja potrudimo da sledeći put zablistaš- objasnila je Ceca.

Ipak odluka je bila u rukama produkcije s obzirom na samo jedan glas.

- Sigurno ostaješ u šou. Žao mi je što ne mogu da ispunim želju da dođeš kod mene tako da ću te prebaciti Ceci- rekao je Mili, a ona je uskliknula od sreće.



Armin Hogić - Cigani drumovi i Rađaj sinove (16. 10.) - peta emisija

- Ja ne znam da li se ikada neko pojavio iz Srebrenika a da ovako falš peva...Sastavio se nisi- direktna je bila Marija, na šta se Ceca nadovezala kako je prva pesma mogla da prođe, ali da joj se Džejeva nije dopala.

- Ja mislim da je on jedini kandidat koji nije imao tremu. On je igrao i skakao- branio ga je Popović.

Ipak krajnji sud dao je Aleksandar Milić Mili koji je u ovom kandidatu prepoznao potencijal.

- On je prvu pesmu otpevao korektno, a u drugoj se oslobodio i skakao i sve zas*o i zato ideš dalje- kroz smeh je rekao Mili.

Komentari: