ZVEZDE GRANDA 2021 - 2022: Četvrta emisija - 09. 10. Kandidati koji su prošli u sledeći krug su:
NOVE ZVEZDE GRANDA 2021 - 2022 UŽIVO - cela 4. emisija (09. 10.) - snimak

Kandidati koji su prošli u sledeći krug su: Ivan Simič, Krsitina Radić, Božana Saćipović, Atomska Mina, Vladan Manić, Dušan Rašković, Dragana Tanasić, Nikolina Pejić, Sanja Dimova, Lana Vukčević, Jovana Šćepanović, Stefan Tomić i Aladin Pehić.Dragana Tanasić - Poželela i Na pola puta (09. 10.) - četvrta emisija

Članovi žirija bili su podeljenog mišljenja, budući da je Dragana bila dobra tek u drugom delu nastupa.

- Dok si prvu pesmu pevala bila sam za NE, ali si mi se u drugoj pesmi zaista dopala- rekla je Bekuta, ali je na kraju odluka bila na produkciji.

Iako se razmišljao kog mentora da joj dodeli, Saša Popović na kraju je odlučio da je najbolji izbor za Draganu upravo Bekuta.

- Ja sam baš želela da budem kod vas, izuzetno volim Anu Bekutu- otkrila je takmičarka, a zatim radosno napustila grandizonu scenu.Musa Mehmedović - Pustite je da živi kraj mene (09. 10.) - četvrta emisija

Žiri se u potpunosti složio da je takmičar odabrao pesmu koja mu ne leži, a njegovo pevanje nije zadovoljilo njihove kriterijume.

- Pa gde ovu pesmu nađe koja ti ne leži nikako? - pitala je Bekuta.

- Gde si ti pošao druže? Dragi Musa, gde si pošao druže, da cepaš drva, šta da radiš? Šta je ovo, na šta ovo liči? - bila je oštra Marija.

- Ne straši ga - branila je Ceca kandidata, ali je Marija nastavila: - Je l' muzika služi da mi uživamo ili da nas prepadaš? Zašto vičeš ovoliko?

- Ti si poslao snimak bez matrice to je pristojno zvučalo, ali ovo sa matricom... - rekao je Saša.

Kako je žiri oštro rekao da Musa ne prlazi dalje, produkcija je imala priliku da spase takmičara, ali i oni su se složili da je ovo kraj takmičenja za Musu.Jovana Šćepanović - 11 i Takvi kao ti (09. 10.) - četvrta emisija

"Trema! "Ona je dete", "Au majko, kakvu tremu imaš", čuli su se komentari žirija tokom Jovaninog nastupa.

Ali kako Aninom oku ništa ne može da promakne, odmah je primetila da je devojčica osim što je prvi put na sceni, i prvi put obukla štikle.

- Tačno je, jesam prvi put na štiklama -priznala je takmičarka, što je slatko nasmejalo sve u studiju.

Iako je jedna od najmlađih takmičarki, žiri je odlučio da joj pruži šansu da napeduje i dao joj tri glasa.

Kako je Bekuta, objasnila najbolji doktor za oslobađanje treme na sceni je Đorđe, sa čime se produkcija usaglasila.

- Ja mislim da ovako mladom stvorenju treba dati šansu ali budi svesna da ulaziš u ozbiljnu bitku, moraš brzo da sazrevaš. Želim da radim sa njom - potvrdio je roker i prihvatio Jovanu u svoj tim.Vladan Manić - Otvaram ti dušu i Samo mene volela si lažno (09. 10.) - četvrta emisija

Sudeći po maksimalnom broju glasova koji je dobio, takmičar je savladao gradivo za ovaj krug, a nakon što se predstavio žiriju, Saša Popović ga je upitao da li ima neki nadimak.

- Čapa- odgovorio je on, a zatim su ostali počeli da dobacuju- El Čapo.

Popović ga je upitao kod koga ne bi voleo da bude, a on je kao iz stopa odgovorio.

-Meni odgovara Marija Šerifović- jasan je bio Vladan.

- Zadovoljna sam zanimljiv je. Ima svašta da popravi ,ali je u top tri narodnjaka u ovih par emisija- rekla je Marija.

- Izbarao si sebi najboljeg što si mogao- zaključio je Saša.Atomska Mina - Moje si nebo i Upravo ostavljena (09. 10.) - četvrta emisija

Mina je osvojila pet glasova žirija. Svoj glas nije dala jedno Viki, dok se Bosanac isključio kada su upitani ko želi da joj bude mentor.

- Ja sam čuo da si razmišljala da li da budeš Atomska Mina ili Nagazna Mina- prokomentarisao je Saša Popović, a takmičarka je odgovorila kako je "nagazna" zvučalo previše agresivno pa se ipak odlučila za prvu opciju.

Popović je zatim upitao Bosanca zašto je nije želeo u svom timu.

- Cura ne peva, ne bavi se muzikom pa neka se zaludni bave sa njom- rekao je Bosanac pa nastavio- Samo ću staviti naočare i gledati da li možete da pokrenete emisiju bez mene- isprovocirao je Bosanac.

Ceca je imala potpuno suprotno mišljenje o ovoj kandidatkinji i pohvalila je kako je sjajna i da je osetila njenu energiju u glasu.

- Pošto nisi dobila šest "da" ja odlučujem kod koga ćeš da ideš ali pošto si ovako lepa i slatka onda biraj- iznenadio je Saša odlukom i na trenutak zbunio takmičarku.

- Pa neko ko dođe i zove se Atomska Mina ta mora atomski da određuje- jasan je bio direktor, a kada je ona kao iz stopa odabrala Mariju Šerifović on je upitao da li zna da Marija nije sva svoja.

- Ko kaže da sam ja svoja- kroz smeh je odgovorila Mina, što je ispraćeno aplauzom.

- Ovo je strava- srećno je dobacila Marija.Aladin Pehić - Kraljica Trotoara i Maskara (09. 10.) - četvrta emisija

Osvojio je tri "da" a Saša je poželeo da čuje šta misli žiri o njegovom nastupu.

- Nije mi se dopao njegov izraz- rekla je Marija, a Viki se nadovezala kako joj se nije dopala boja glasa.

- Da je bilo potrebe spasio bih ga- rekao je Mili.

- Meni se čini da je on dobar, tako da bih ga vrlo rado uzeo- rekao je Bosanac što je ispraćeno aplauzom nakon čega je Popović odmah presudio da ide kod Bosanca.

- To sam i priželjkivao- rekao je Aladin, a Bosanac je kroz smeh rekao- Od mene je dovoljno.Nikolina Pejić - Zrno bibera i Taj život moj (09. 10.) - četvrta emisija

Ona je osvojila tri glasa žirija, i to od Ane Bekute, Viki Miljković i Đorđa Davida- Ja je želim u svom timu- odmah se oglasila Ana.

- Ceco, jel ti neko rekao da večeras izgledaš fenomenalno? Ja bih voleo da se prošetaš ovde da te vidimo- pohavio je Popović na šta je Marija odgovorila da je takve komplimente udeljivao i Jeleni Karleuši.

- Ovako si govorio i Jeleni- urnebesno se smejući je rekla Šerifovićeva.

- Jesam, priznajem. Ja ne mogu da kažem da Bosanac izgleda fantastično kad je došao u sakou u kom je tri dana- odgovorio je on.

Na kraju Viki i Đorđe su ugasili svoje tastere, a Bekuti se ispunila želja da Nikolina bude u njenom timu.Ivan Simić - Ljubavi i Od mene se odvikavaj (09. 10.) - četvrta emisija

Da, dobro ste pročitali. Poznati TikToker Ivan Simić (23) iz Valjeva okušao se kao pevač u "Zvezdama Granda". Samo jedna glas u znak podrške pružila mu je Ana Bekuta, dok je Mili odmah prepoznao potencijal ovog mladog momka i dao mu "da".

Kako je Ivan dobio samo dva glasa, Saša Popović je konstatovao da je žiri pogrešio i da je trebalo da mu pruže šansu.

- Ličiš mi na buduću zvezdu - poručio mu je Popović, na šta se nadovezao i Mili koji je tvrdio isto.

- Ja sam video potencijal u tebi, mislim da si odličan za šou, dobar za karijeru. Treba raditi na energiji i na pevanju, tako da dobrodošao, Ivane- rekao je Mili, a Saša dodao da bi mu on sigurno bio mentor da može.

- Ja bih te sigurno uzeo, ali ne mogu, ja sam sudija- dodao je i upitao Mariju zašto nije glasala.

- Svi smo sem Ane dali panik tastere, previše grešaka je bilo, ali nismo ga videli, tako da nismo mogli da prepoznamo tu energiju. Ali u drugom krugu hoćemo - odgovorila je Mara.Lana Vukčević - Deo prošlosti i Rane (09. 10.) - četvrta emisija

Kada se podigao zid Ceca je odmah prokomentarisala da je devojčica preslatka, a Saša Popović je objasnio zašto je pustio da se takmiči, budući da ima samo 15 godina.

- Za ovu devojčicu sam znao da ima 15 godina, ali kad se prijavila ja sam pogledao Jutjub i video da ima 110 miliona pregleda i zato sam je pustio u takmičenje - objasnio je Sale, na šta se nadovezala Viki i rekla da je gledala njene kavere.

Đorđe David je odustao od svog glasa, poručio joj je da je anđeo i da je odlična. Ipak, u igri su i dalje bile Viki i Ceca koje su je želele u svom timu.

- Meni se ovo nije dopalo, bilo mi je previše svega kao sataraš- rekla je Marija Šerifović i dodala da je odabir pesama bio pogrešan. - To ne znači da ne znaš da pevaš, ali to je samo razlog što nisam glasala - dodala je Mara, dok je Ceca Ražnatović sve prepisala tremi.

- Znam devojčicu, pratim njen rad i želim je u svom timu - poručila je Ceca, dok je isto mislio i Mili:

- Mislim da je Lana fantastična i upravo u njenim godinama kreće karijera. Voleo bih da je u mom timu.

Ali završnu reč imao je Popović koji je odlučio da Lana ide u Cecin tim, pa je pevačica izašla na scenu da je zagrli.

- Koliko je slatka. Imaće prilike da upozna Anastasiju, čak i da radi sa njom - rekla je Ceca, pa je upitala takmičarku da li je srećna.

- Presrećna sam - odgovorila je.

- To je najbitnije- konstatovala je Ceca, a Popović dodao da se nada da će tokom takmičenja opravdati svoj uspeh koji je stekla na Jutjubu.Stefan Tomić - Sinoć nisi bila tu i Čija si (09. 10.) - četvrta emisija

On je dobio četiri glasa stručnog žirija, ali i glas produkcije.

- Ja sam predpostavila da u toj interpretaciji mora da ima i neki ludi pokret i ispostavilo se da je tako. Zanimljiv kandidat, ne znam samo koliko je širok u smislu repertoara - rekla je Marija.

- Ovako nešto ludo se ne propušta, nema šanse - rekao je Đorđe.

- Takvo pozitivno biće se ne propušta - složila se Ana.

Popovića je iznenadila odluka Viki da kandidatu ne da glas s obziorom da mu je Ceca dala svoj glas, a onda je nastala prepirka.

- Nemoj da padaš na provokacije - savetovala ju je Ceca.

- Boja glasa mi je bila tanka, nije mi bilo ubedljivo - rekla je Viki koja nije glasala za ovog kanidata.

- Meni je on novi Isak, ja ga želim - rekao je Mili.

Stefan je dobio priliku da izabere svog mentora, a kako nije želeo, Popović mu je rekao da ide u tim kod Đorđa Davida.Božana Saćipović - Vidim nas i 1003 (09. 10.) - četvrta emisija

Inače, takmičarka je u emisiji priznala da je u šoku zbog maksimalnog broja glasova žirija i tvrdila da je vežbala za takmičenje.

- Vežbala, vežbala i navežbala je - našalila se MarijaŠerifović, pa dodala da se čuje da zna da peva, ali da je zbog treme i straha bila niska i nesigurna.

- Imaš dobar temelj da budeš dobra pevačica - dodala je Mara, a Ana Bekuta priznala da je "pala" već na prvu pesmu.

- Muzikalna si jako, lepa, prelepa - rekla je Bekuta, Ceca dodala da je kao proizvod odlična, dok je Popovića zanimalo da li zna gde je selo Vrtop, odakle su inače i roditelji Viki Miljković.

- Ne znam, odrasla sam u Nemačkoj, sad živim u Nišu- odgovorila je takmičarka. Saša se našalio da bi bilo sjajno kad bi Viki davala časove dikcije, što je povelo polemiku. Ceca je stala u odbranu svoje kume, ali je Saša prekinuo, budući da je odrasla na jugu Srbije, koji je poznat kao kraj gde ljudi imaju specifičan akcenat.

- Da li narodu dok pevam treba titlovanje ili dok govorim? - pitala je ljutito Ceca, pa dodala da nije u redu da se pravi diskriminacija zbog geografskog položaja.

- Bosanac, da li sam ja u pravu ili nisam? - pitao je Popović, a Bosanac odgovorio: Potpuno!

- U školi se uči i na javnim mestima se uvek govori književnim srpskim jezikom, a na narečjem kojim govoriš u kući. Postoji književni jezik kojim ti ne govoriš - objasnio je Bosanac u obraćanju Viki, dok je Ceca branila svoj kraj i akcenat.

- Kakvu je dikciju imao Toma Zdravković? - pitala je, a Saša odgovorio da se on ne računa jer je bio specifičan.

- A to je specifičnost, ma majke ti - rekla je Ceca, pa se obratila Bosancu: - On je do malopre govorio "ćuj", "ba", "slušaj", a sad se koncetrisao na književni, ma ajde molim te!

Nakon rasprave žirija, došao je red da se obrati pažnja i na takmičarku, budući da sa šest glasova ima pravo da sama odabere mentora.

- Izabrala bih Mariju Šerifović - rekla je takmičarka, a Bosanac dodao da jedva čeka da vidi i čuje kako će Mara da poradi na dikciji sa ovom takmičarkom iz Niša.Sanja Dimova - Sudbo moja i Opet imam razloga da živim (09. 10.) - četvrta emisija

- Odlična si - rekla joj je Ceca, a Popović objasnio gledaocima i žiriju da su Sanji večeras podrška u bekstejdžu njeni roditelji, koji su inače jako popularni u Makedoniji.

- Eto na koga je povukla talenat- konstatovala je Kužet, nakon čega su gospodin i gospođa Dimov zapevali u bekstejdžu.

- Žao mi je što tvoji roditelji ne učestvuju ove godine u 'Nikad nije kasno' da ih ceo svet vidi i čuje - rekao je oduševljeno Popović, a Snežana dodala: - Ma Žika će da ih zove sigurno!

Da se trud porodice Dimov isplatio svedoči i to što je mladu Sanju u svoj tim uzela Ceca.

- Veruj mi, dušo, biće to dobro - rekla je mentorka, a takmičarka se zahvalila.Sara Damjanović - Samo teraj ti po svome i Hajde da uzmemo neki dobar auto (09. 10.) - četvrta emisija

- E sad ne znam što to radite ili ste trebali odmah da joj date panik pre nego što je počela druga pesma ili ste trebali da pustite bar da krene da peva! - rekao je Popović ljutito.

- Imamo pravo da udarimo panik kad nama odgovara - branio se Bosanac.

- Imate pravo, ali mislim da ovo nije bio pravi momenat za panik - rekao je Saša.

- Sale mi smo pustili da otpeva celu prvu pesmu da je ne bi presecali na pola pevanja - objašnjavala je Ceca.

- Pa čim je završila prvu pesmu odmah ste trebali dati panik. Vidim ja Ceco da si ti organizator svega tamo, ti i Marija kolo vodite - rekao je Popović ljuto.

Saša je kolegama zamerio na tom potezu, jer su prekinuli takmičarku u pogrešnom trenutku, te nisu dali priliku takmičarki da nastavi da peva drugu pesmu.

- Saro stvarno nije dobro, oni su bili u pravu ja sam samo reagovao na trenutak kad su ti dali panik taster - rekao je Popović, nakon čega su se pozdravili sa kandidatkinjom koja je napustila takmičenje.Dušan Rašković - Noć mi te duguje i Ludak kao ja (09. 10.) - četvrta emisija

- Dušan ima interesantan stil kad peva. Bez obzira što nisi dobio nijedan glas, ti ćeš sad jedno 60 sekundi da otpevaš još jednom prvu pesmu- dao mu je šansu Saša Popović da pokaže žiriju kako je izgledao njegov nastup kada ga oni zbog zida mogli videti.

- Dobar je- dobacila je Marija, a nakon nastupa Ana Bekuta mu je dala glas i rekla da ga želi.

Saša je dodao da se pravila nekad moraju izmeniti i prekršiti te mu dozvolio da ode u tim Ane Bekute.

- Ja sam mislio Saša da ćeš ga ti uzeti jer nisi trepnuo dok si ga gledao. Mislio sam da ćeš napraviti šou sa njim kao što si sa braćom Kazić- dodao je Bosanac, nakon čega je Saša objasnio da mogućnost glasanja imaju samo Mili i Sneža.

Marija Šerifović takođe je želela da iznese mišljenje o Dušanovom pevanju pa mladom kandidatu uputila lep komentar- Hoću da kažem da je ovaj dečko jako interesantan. Jako si se lepo obukao, vidi se da si razmišljao i imaš mozak i skroz mi je u redu da ostaneš u takmičenju- rekla je pevačica.

Popović je obrazložio da mu je dao drugu šansu upravo iz tog razloga što je znao da će se nakon što ga žiri vidi nekome i dopasti- Ideš u drugi krug Dušane!- povikao je Saša i obradovao kandidata.Jovan Sadžakov - Apsolutna ljubav i Prokleta je violina (09. 10.) - četvrta emisija

- Lele Jovane!- povikala je Marija- Tanko, preplašeno. Prva pesma je bila katastrofa- rekla je ona zbog čega se kod kandidata javilo negodovanje.

- Meni se svidela ta pesma i legla mi je dok sam vežbao kod kuće. Meni se to svidelo- rekao je Jovan, zbog čega mu je Đorđe David kroz šaljiv komentar objasnio ozbiljnost situacije.

- I meni se sviđa Popovićev Mercedes pa nemam para da ga kupim- rekao je roker.

Svi članovi žirija prokomentarisali su da je Jovan ''promašena investicija'' pa mu poručili da dođe drugi put.Kristina Radić - Ako zgrešam neka izgoram i Ja za ljubav neću moliti (09. 10.) - četvrta emisija

Uprkos sjajnom nastupu i kostimu, koji žiri nije mogao da vidi, Kristina je ostala bez ijednog glasa.

- Jao što si se lepo obukla! Pa gde si to polomila prst?- pitala je Mariju Kristinu čija je ruka bila u zavoju.

- Pala sam niz stepenice- odgovorila je ona, a onda se fokus prebacio na njeno pevanje.

- Loše si pevala, amaterski- poručila je Ana, na šta je Popović dodao da mu je žao što nema glasova i poslao je kući.

Međutim, u poslednjem momentu oglasio se Mili i rekao- Ja ću da te spasim!- i pritisnuo da, što je jako obradovalo Kristinu- Krsitina radićemo na svemu, ja mislim da ti to možeš mnogo bolje!

- Gol u devedesetom minutu! Da li je ovo moguće?-našalio se Saša i čestitao joj.

Komentari: