ZVEZDE GRANDA 2021 - 2022 UŽIVO - cela 2. emisija (25. 09.) - Kandidati koji su prošli u sledeći krug su...
Kandidati koji su prošli u sledeći krug su: Tamara Vujačić, Elena Milošević, Omar Džaferoski, Miona Laura Srećković, Maja Đorđević, Nikola Kolani Stefanović, Veljko Jelikić, Nikolina Đekanović, Žika Jovanović, Zlatko Jović, Sanja Savić, Dražen Baković i Nina Đumić.Luka Aleksić - Ne mogu biti tvoj i Ako me pogledaš u oči (18. 09.) - prva emisija

- Ovde je situacija jasna. Dečko ispada ako produkcija ne kaže suprotno- rekao je Popović, dok je Ceca smatrala da situacija nije tako tragična.

- Mislim da nije za ispadanje. Korektno peva, lepo izgleda. Samo je pogrešio pesme koje je pevao. Sa takvim izgledom i mlad si, mora biti mnogo energičnije- rekla je Ražnatović.

Luka je objasnio žiriju da mu je ovo prvi put ikada da peva na mikrofonu i da je neiskustvo verovatno učinilo svoje- Ne znam ni koliko da približim niti sam čuo sebe.

S obzirom da Aleksić fizički podseća na nekadašnjeg pevača ''Miligrama'' Alena Ademovića, kandidat je očekivao bar Milijev glas- Izgledaš kao glumac, kao model, ali pevanje tanko. Suviše emeterski- poručio je Mili, dok je Popović dodao da je lako raditi sa već izgrađenim pevačima.

- Eto ti Mili izazova da od ovog dečka napraviš nešto. Ajde da te vidimo- poručila je Viki, međutim nijedno ubeđivanje nije urodilo plodom te je Luka ispao iz takmičenja.Omar Džaferoski - Mangupska i Ostala si uvjek ista (25. 09.) - druga emisija

Ono što je iznenadilo sve a naročito Mariju Šerifović jeste Omarova podrška iz bekstejdža koju je činio finalista pretprošle sezone, a inače Marijin pulen, Ognen Zdravkovski.

- Malo sam vežbao sa njim i pomogao mu da izabere pesme i pripremio ga na ono što ga čeka na sceni- rekao je Ognen.

Od prvobitnih pet ponuđenih glasova, Omar je na kraju mogao da pripadne Mariji, Ani ili Đorđu, s obzirom da su Ceca i Viki odustale- Ne mogu da ga uzmem- rekla je Viki, dok su ostali članovi žirija prokomentarisali da Viki radi sve isto što i njena kuma Ceca.

- Ajde Ceco idi sedi pored Violete, oćeš? Greota od Boga da ne sedite jedna pored druge- rekla je Marija.

- Mi smo kompatibilne. Možemo da budemo na dva kraja sveta takve smo- rekla je Viki.

Iako Omar po pravilu nije mogao da bira mentora, već da mu Popović dodeli jednog, ipak su napravili presedan i dali mu da se izjasni- Znam da hoće kod Marije zato ga nisam ni pitao- rekao je Saša pa ostao šokiran Omarovom odgovorom- Ja sam hteo da biram Đorđa Davida!

IMG_5966.JPGŽiri je bio oduševljen kandidatovim izborom, na šta je i sam Popović prisato, dok se Marija našalila sa njenim nekadašnjim pulenom Ognenom pa povikala- Blokirajte Ognena kod mene na Instagramu, Fejsu, Vocapu i svuda- aludirala je na to što njegov drug nije odabrao nju za mentorku.Sanja Savić - Dve muzike i Oproštajna večera (25. 09.) - druga emisija

Marija i Đorđe povukli su svoje glasove jer po njihovom skromnom mišljenju devojka nije zaslužila maksimalan broj, a zatim je i Ceca odbila da se nađe u trci za Sanjinog mentora zajedno sa Bekutom, Bosancem, Viki i produkcijom.

- Super je meni bila cura. Prva pesma pogotovo, u druoj nije bilo Bog zna šta da se peva- rekao je Bosanac i time čačnuo Cecu koja peva ovu pesmu u originalu kao i Milija, njenog tvorca.

- Neka si ga ti rekao da tu nema šta da se peva- odbrusila mu je Ražnatovićka, a i Mili je negodovao objašnjavajući da u pesmi postoje visine koje se teško pevaju.

Kada je Popović kandidatkinji dodelio Bosanca za mentora, on joj je poručio- Radićeš sa mnom, dovešću te samo do finala. Posle ćeš da dobiješ dobar narodnjak i radićeš ima samo da puca. Evo ovi finalisti od prošle godine niko nije napravio koncert- konstatovao je Bosanac na šta je Viki odgovorila da se koncerti ne prave nakon jedne pesme- Eto Viki peva sto godina pa ni ona nije napravila koncert- nastavio je Bosanac da se raspravlja a zatim izazvao burne reakcije kod svih.

- Kad sam ja pevala po koncertima Bosanac je svirao kao pozadinac a ja sam bila nosilac koncerta- odbrusila mu je Viki a Bosanac je ponovo uzvratio - Ja sam nažalost uvek stajao ispred orkestra i nažalost pratio takve kao što si ti!

Kada se Viki konačno primirila, Bosanac je nastavio da ''udara'' ali na druge članove- Marija je recimo pevačina, a Ceca je samo popularni pevač- dobacio je producent što je Ražnatovićku razbesnelo.

- Pa kad si tako dobar producent što od ćerke nisi napravio zvezdu?- pitala ga je a zatim je Popović iz sveg glasa rekao - Al' ti ga je šuknula!

- Moja ćerka nije imala pogodnog sponzora i ona trenutno završava fakultet- objašnjavao je Dragan, kada se Viki ponovo umešala u priču govoreći da ni Ceca nije imala sponzora.

- Vi se samo hvalite i pričate da su vaše pesme. Nisu vaše nego naše- ponovo je dobacio Bosanac, a zatim mu je Ceca odgovorila- Pa što vi ne pevate onda kad mi nismo bitni? Alo ljudi, pevač, kompozitor i tekstopisac to je sveto trojstvo- objasnila je Ceca a onda je Popović prekinuo ovu svađu i emisija je mogla da nastavi svojim tokom.Dražen Baković iz Mojkovca koji ima samo šesnaest godina, osvojio je maksimlanih šest glasova za svoj večerašnji nastup i potpuno oduvao žiri i publiku!

Saša Popović zamolio je članove žirija da budu kratki u izlaganju i kažu samo po jednu rečenicu za ovog momka.

- Oduševljena! Za 16 godina izvanredan!- rekla je Bekuta, Ceca je dodala da je odličan, Marija gestikulirala da je Dražen kao bombona, dok je David konstatovao da je mladi Baković prvi pevač koji izvodi pesmu Mirze Selimovića a da nimalo ne podseća na njega.

Uprkos Popovićevoj želji da svaki član žirija bude kratak, Aleksandar Milić Mili bio je nešto rečitiji- 16 godina, to je vreme kada treba da počne da se radi sa tobom...- pokušao je da završi Mili rečenicu ali mu Saša nije dozvolio, te su ostali članovi žirija rekli kako Mili uvek ima nešto da doda i da je ''nemoguć'' po tom pitanju.

- Vidim ja da si ti hteo još da pričaš. Sledeći put donosim pištaljku, crveni i žuti karton- dodao je direktor, a onda je Đorđe odmah doneo Saši svoju pištaljku da je nosi do kraja sezone.

Za kraj Popović je dao reč Draženu i pustio ga da izabere svog mentora na šta je svakako imao pravo kao neko ko je dobio maksilmalan broj glasova.

- Biram Anu Bektu!- rekao je kandidat a zatim na zahtev žirija obrazložio svoju odluku- Mislim da ima puno iskustva i da me može mnogo naučiti.Nikola Stefanović - Hotel i Litar vina, blitar krvi (25. 09.) - druga emisija

Žiri nije bio oduševljen njegovom interpretacijom, pa su pritisnuli panik taster.

- Naprosto bilo je loše, previše grešaka, falševa koliko želiš, i jedno naprosto neugodno pevanje ineprijatno usiljeno ništa nije bilo dobro. Preterao si, sve što si želeo nama da prospeš ništa ti nije pošlo za rukom- oštra je bila Marija.

Iako je kandidat pokušao da se opravda zato što je u poslednjem trenutku promenio repertoar i imao veliku tremu, a Saša je pokušao da ga "uvali" Miliju.

- Ima dobru boju, perfektno ponašanje sve što ga ne uzmeš- provodažisao je Popović pokušavajući, međutim Mili nije popuštao pošto je već uzeo nekoliko kandidata koji nisu imali dovoljan broj glasova za prolaz.

- Dođe Isak otpeva i cela regija kaže "Bravo" nisi nikoga spremao prvi krug lako je uzeti kandidata koji dobro peva ja mislim da ovaj momak ima potencijala, ko god da je uzeo Isaka doveo bi ga do finala- nastavio je Popović, sa čim se složio ostatak žirija, a onda se desilo čudo.

- Evo ja ću da ga uzmem!- presekla je Marija nakon čega je usledio gromoglasan aplauz.

- Prvi put u istoriji, za 6 godina, kandidat sa nula glasova ide kod mene. Nek ti je Bog u pomoći- poručila je Šerifovićeva, nakon čega je ushićeni kandidat prišao i rukovao se žirijem.

- Rukovao si se sa svima osim sa onim ko te je doveo do njih- dobacio je Popović, ne želeći da prihavti naknadno pružanje ruke, ali je ipak na karju popustio i ustao da ga zagrli.Elena Milošević - Maskenbal i Srećo reci (25. 09.) - druga emisija

Ceca, Đorđe David i Viki su dali svoje glasove, a izbor za mentora spao je na Cecu i Davida. Mili nije dao svoju podršku ovoj takmičarki što je zasmetalo Davidu koji ga je upitao zašto se boji da "popije pedalu".

- Odabir pesama, morao bih da se borim da joj menjam ukus ima Cecu koja je malo više narodno, a ti si više rok- odgovorio je Mili, što je uzburkalo Cecu.

- Ja narodno? Ma majke ti, znaš ti šta ja privatno slušam. Mi smo zato mentori da utičemo na njihov izbor pesama i njihov ukus možda ne znaju šta im leži- odbrusila je ona, na šta je Mili brže bolje odgovorio.

- Zato sam ja mentor 30 godina i tebi i svima- glasan je bio Mili.

- On ne razlikuje šta je producent , a šta je mentor- dobacila je Viki, nakon čega je Mili nastavio daih ubeđujekako je to isto i objašnjava zbog čega.

Prepirku je ubrzo prekinuo Popović.

- Neću da slušam to, Elena dodeljujem ti Cecu- zaključio je Saša.Nikolina Đekanović - Đelem Đelem i Imam pesmu da vam pevam (25. 09.) - druga emisija

Svoj glas nije dao samo Bosanac, te je krajnji rezultat bio pet glasova.

- Neka svako od vas kaže zašto da ide kod nekog od mentora, ajde Viki ubedi je- pozvao je Popović na debatu, međutim njoj se ova ideja nije svidela.

- Uopšte nisam dobar ubeđivač. Sad treba svi jedno te isto da vrtimo u krug to su sve prazne reči- odbrusila je Viki.

- Jel smo imali danas kandidatkinju kojoj je Bosanac sugestivno rekao da idu u finale što je nju kupilo- objasnio je Popović a zatim odlučio da kandidatkinji da mogućnost da bira između Milija i Cece, pri čemu je ona odabrala Milija.Tamara Vujačić - Istinu prećuti i Petak (25. 09.) - druga emisija

- Ulepšala si nam scenu, a što se pevanja tiče, žiri je rekao da ovde ima nečeg - konstatovala je Sanja Kužet nakon što je takmičarka dobila glasove žirija.

Saša Popović domah je objasnio da je Tamara 2019. godine predstavljala Crnu Goru na Evroviziji, pa je upitao na kojoj sceni je imala veću tremu - na popularnom evropskom ili ovom, domaćem takmičenju.

- Iskreno, nije bila trema ali neki adrenalin je proradio zato što me ovde gledaju moji ljudi. Imala sam osećaj odgovornosti, želela sam da opravdam očekivanja - rekla je takmičarka što je publika u studiju pozdravila ovacijama, a Popović prokomentarisao:

- Tako jedna zvezda Granda treba da priča. Mislim da bi trebalo da budeš kod Cece u timu.

Ceca je oberučke prihvatila mentorstvo i dodala da će joj biti zadovoljstvo da radi sa lepom Tamarom.

- Ja sam joj prva dala glas, dopalo mi se, ima nešto u njenom glasu. Preslatka mi je i nekako mi je kompletna vizuelno, vokalno. Moj tim i ja ćemo se potruditi da potpuno zablistaš u narednom krugu - zaključila je Ceca.Zlatko Jović - Zelena si rijeka bila i Bogovi zemljom hode (25. 09.) - druga emisija

Ove subote nastup Zlatka Jovića (21) iz Bijeljine zasenila je gospođa Novka Vasiljević koja godinama sedi u publici "Zvezda Granda". Sve je krenulo nakon što je Jović otpevao pesme "Zelena si rijeka bila" i "Bogovi zemljom hode", a kada je dobio 5 glasova žirija i mentora Viki Miljković, Saša Popović je ispričao kako ga gospođa Novka iz publike stalno saleće na ulazu u studio i pita za tašnu koju joj je Jelena Karleuša davno obećala.

- Godinu dana Novka čeka tašnu, a Jelena joj obećavala, obećavala. Stalno sam govorio da će biti sutra ili malo sutra - ispričao je Popović, a Dragan Stojković Bosanac i Ana Bekuta odmah su došli na ideju da gospođi daju Bekutinu tašnu.

- Čekaj, bre. Je l' Ceca u prošloj emisiji obećala tašnu? - pitao je Saša,pa gospođu iz publike izveo na scenu.

-Novka, vi ste sada mlađi referent i vreme je da vam se uruči ono što ste mukotrpnim radom zaslužili - poručila je Šerifović, dok joj je novu tašnu uručila lično Ceca.

- U zdravlju da je nosite - rekla je ona, a gospođa je bila oduševljena.

- Ja se zahvaljujum, zaista sam prijatno iznenađena, mada sam negde i očekivala da će Ceca da je donese. Samo moram da pitam Mariju zašto ona nije agitovala na njenu drugaricu da mi donese tašnu, dve godine je skoro prošlo?! - pitala je Novka, a Mara je odgovorila da se trudila, ali bezuspešno, kao i da je najbitnije da je stvar rešena.

- Tašna je prelepa, nego se bojim da mi je nego ne ćapi usput - našalila se gospođa Novka koju su svi u studiju pozdravili ovacijama.Žika Jovanović - Ilda i Ahmet i Nekada smo ti i ja (25. 09.) - druga emisija

Poverenje su mu ukazali samo Viki Miljković i Đorđe David, koji su odmah nagovestili da ga ne žele ii da su glasali samo u znak podrške, te je Žikina sudbina ostala u rukama produkcije.

- Ja mislim da on treba da ide kod Sneže - rekla je Marija Šerifović i dodala da takmičar peva kroz nos, ali je sigurna da bi radom sa Snežanom Đurišić uspeo to da prevaziđe.

Nakon što je Sneška prihvatila ulogu mentora, Mara je kao iz topa poručila: - Tako je, Snežo! Bravo, kralju!

- Naravno, ako sudija dozvoli - nadovezao se Mili, a Šerifović je bila iznervirana pa je odbrusila: Pa valjda se i Sneža nešto pita ovde!

Na kraju Žika iz Obrenovca je ipak završio u produkcijskom timu i kod mentorke Đurišić, a Saša Popović dao mu je obećanje da će njegov naredni nastup biti ludilo.

- Ti ćeš napraviti dar mar, druže - rekao je Popović, a takmičar dodao da će dati sve od sebe da bude tako.Miona Laura Srećković - Nije nam se dalo i Čuvaj moje srce (25. 09.) - druga emisija

žiri je konstatovao da u takmičenju do sad nisu imali nijednog kandidata iz Francuske, što je zbunilo Anu Bekutu.

- Nije iz Pariza nego iz Perleza - rekla je Bekuta, a isto je čula i Viki Miljković. Međutim, Voja Nedeljković je razgovorom na francuskom jeziku nasmejao gledaoce i žiri i otkrio da Miona Laura dolazi iz okoline Pariza.

- Odakle su tvoji rodom? - pitao je Saša Popović, a takmičarka odgovorila da joj je tata iz Niša, a mama iz Kruševca, što je nateralo direktora da poruči: - Vidi se da si prava Francuskinja.

Kako je dobila samo 5 glasova nije imala mogućnost da bira mentora, pa joj je Popović dodelio Đorđa Davida koji je i glasao za nju.

Međutim, umesto da sačeka da čuje komentare žirija, Laura je mislila da je dodelom mentora njen nastup završen, pa je brzo krenula sa scene. Međutim, kada je shvatila da je pogrešila, upitala je zbunjeno da li treba da sačeka.

- Nikakva reakciija, ni šta si, ni ko si, reci bar nešto, zašto si došla?! - poručila je Marija, a takmičarka odgovorila da se trese od treme i da ne zna šta joj se desilo.

- Prepala se - rekla je Ceca, a Miona potvrdila da joj nije dobro i da jedva čeka da izađe sa scene jer je pod stresom. Nakon toga Šerifović ju je zamolila da na francuskom kaže: "Dobro veče, ja sam Laura i ja sam na korak do nevrnog sloma", što je Miona i učinila.

- Carica si, sad si slobodna- rekla je kroz osmeh Mara.Nina Đumić - Malo mi za sriću triba i Taj život moj (25. 09.) - druga emisija

Tokom prva dva pojavljivanja pre par godina uspela je da stigne do polu finala, ali sada je rešila da dođe u samo finale i pobedi. Saša Popović je konstatovao da Mili, Đorđe i Ana Belita imaju isti broj kandidata kojima su mentori, te je Nini omogućio da izabere svog mentora.

Nina je odabrala Anu Bekutu, koja joj je obećala da će se potruditi da je spremi da stigne u samo finale i čak odnese pobedu.

Nakon ovoga, Popović je preokomentarisao da Nina ima odličnu energiju na sceni, te da su oni uživali gledajući njen nastup.

Međutim, kako je ispred takmičara zid, te osim produkcijskog žirija ostali ne mogu odmah da vide takmičara, Bosanac je priznao da mu je žao što on nije imao priliku da gleda Ninin nastup, već je samo slušao.

- Dobru energiju je imala na sceni, to niste videli - rekao je Saša.

- A što ti nama ne pustiš da gledamo i ove kandidate?! Mi slušamo, a vi imate ugođaj - pitao je Bosanac.

- Vidi Boske na tebi je kada čuješ nekoga iza ovoga zida da proceniš... Ja nikada neću zaboraviti kada je Saša Matić bio u žiriju za "Zvezde Granda" nastupala je Milica Pavlović i on je sedeo pored mene i rekao mi je ovako: "Ova mala kakvu ima energiju, ovo mora da je stvarno dobra riba, ja bih glasao za nju", a nije video, ali oseti čovek, tako i ti, oseti Bosanac - rekao mu je Popović i nasmejao sve u studiju.Veljko Jelikić - Da je sreće bilo i Dudo (25. 09.) - druga emisija

Žiri ga je nagradio sa pet glasova, Bosanacnije glasao, a jedino je Đorđe David izrazio želju da ga primi u svoj tim.

- Ja bih zbog frizure- rekao je Mili, a Saša Popović mu je dao priliku da sam izabere.

Izgleda da je frizura presudila, pa je takmičar odabrao Milija.Maja Đorđević - Mili Moj i Rano (25. 09.) - druga emisija

Mili je ipak presudio i rekao da Maja prolazi u naredni krug.

- Radićemo na izgledu - rekao je Mili misleći da će takmičarka doći kod njega u tim.

- E, ako ćete raditi na izgledu, a ona stvarno dobro izgleda, onda ideš kod Đorđa - rekao je Popović

- Upropasti mi plan - dodao je Mili nezadovoljan Popovićevom odlukom. Popović je potom dao poslednju reči i Maji saopštio da ide u tim kod Davida.

Komentari: