Ostalo je još malo vremena da se izdvoje oni najbolji, a ove subote takmičari imaju poslednju šansu da se plasiraju u spektakularno polufinale i ostanu u igri za titulu zvezde Granda.

Aleksa Šuković i Maja Jevtić - (17. 06.)
Čast da otvore poslednju emisiju pre velikog polufinala imali su Aleksa Šuković i Maja Jevtić koji su to učinili na najbolji mogući način osvojivši simpatije žirija i po šest glasova.

Aleksa se predstavio pesmama „Plavuša“ i „Drska ženo plava“, dok je Maja odabrala „Ja nemam drugi dom“, i „Ne kunite crne oči“.

Pre nego što je počelo preglasavanje, Popović je prokomentarisao kako je Marija pomno pratila svaku sekundu Majinog nastupa i ponavljala: „Bravo“.

– U strahu sam, brinem hoće li moći, ne zove se to tek tako drugo stanje. Majo, bravo– objasnila je Šerifovićeva, kada je Saša rekao kako i on brine da se ne porodi na sceni, a zatim najavio preglasavanje u kome je prednost odela Maja.

– Oba kandidata fenomenalna. Majo, druga pesma si me oduževila. Aleksi sam dala prednost zato što je veliki skok i napredak u odnosu na prethodne krugove– rekla je Viki sa čim se složio i Đole koji je Maju nazvao aždaja u žutom koja je ozbiljan svemir.

Snežana je objasnila kako su oboje bili sjajni, ali da je prednost dala Marijinoj kandidatkinji zato što je Aleksa u prvoj pesmi za njen pojam kasnio.

– Da mi je neko rekao pre 20 godina kada smo počinjali „Zvezde Granda“, sve sam mogao da zamislim, ali da ćemo imati trudnicu u ovom polufinalu nikada ne bih poverovao– dodao je Saša, koji je zatim dao reč Miliju koga je Cecin kandidat oduševio.

– Aleksa, toliko hrabar odabir prve pesme, bravo majstore, oduševljen sam tvojim napretkom. Majo, bez greške i emocija kod obe pesme. Posebno za drugu pesmu koju je radio kolega do mene- obrazložio je Milić, nakon čega se oglasio i Bosanac.

– Prvi kandidat u pravu je Sneža, ali dobar si bio. Majo, prva pesma odlična, ali druga pesma niko nikad tu pesmu u ovom takmičenju nije otpevao tu pesmu tako masno, tačno, ubedljivo i pljesno. Ja to mogu reći sa pravom i ponosom zato što sam pravio tu pesmu i od čika Dragana aplauz- pohvalio je Stojković, a komplimenti nisu izostali ni od Ane Bekute.

Na kraju, Ceca je čestitala svom kandidatu na nastupu i pohvalama koje je dobio, sa čim se složila i Marija koja se svima zahvalila.

Dragan Đurić i Martina Jozinović - (17. 06.)
Dragan Đurić i Martina Jozinović drugi su par koji je nastupao večeras i osvojio maksimalan broj glasova žirija.

Dragan se predstavio pesmama „Rekla si mi da ne voliš zimu“ i „Bosno moja jabuko u cvetu“, dok je Martina pevala „Nije ljubav to“ i „Štikla“, a nakon preglasavanja direktan prolazak u polufinale slavila je Martina.

Prva je svoj sud dala Ana koja je imala zamerke na Draganov račun.

– Dragane, malo si lošiji nego što smo na tebe navikli, nisi blistao. Pokušavam da nađem opravdanje iako sam glasala i volim kako ti pevaš. Martina, ja ne znam šta si bolje pevala, fenomenalna bez greške, sa emocijom– objasnila je Bekuta, na šta se nadovezao Bosanac sa sličnim stavom.

– Đuriću, bezvoljno, uplašeno, suviše kalkulacije. Oću da ga bušim zato što je on meni drag i iz Bosne je, nije bilo dinamično, sve je bilo ravno. Martina, nemoj više pevati Marijine pesme one su mi se počele i dopadati, kakvu ti imaš erotiku u prvim taktovima nastupa i tvog obraćanja to je čudo jedno– rekao je Stojković.

Snežana je pohvalila oba kandidata, s tim što je prednost dana Martini koja je po njenom mišljenju bila savršena.

– Dragane, protiv Martine glasati je besmisleno. Bio si dobar, u baražu skoncentriši se i ti to možeš. Ti, pobednik, ti si apsolutno vrh od kada si se pojavila– rekao je Mili.

Viki je pohvalila oba kandidata koja su stilski potpuno drugačija i koja su po njenom mišljenju bila odlična, ali da je prednost dala narodnjacima. Đole je takođe prednost dao Draganu čime je hteo da mu da vetar u leđa.

Na kraju, Marija se obratila svojoj kandidatkinji koju žiri iz kruga u krug hvali.

– Ja sam i u prošloj emisiji govorila o ovoj tematici favorita, mani se ćorava posla, idi vežbaj, pevaj i zaboravi na tu priču, u redu?- šestoka je Marija prema svojoj kandidatkinj, na šta je on apotvrdno odgovorila, dok je Ceca pohvalila svog kandidata.

Nejaz Neki Ramčevski i Sara Milivojević - (17. 06.)
Kriterijume članova žirija pred polufinale je veoma teško ispuniti, a u to su se uverili Nejaz Neki Ramčevski iz tima Viki Miljković i mlada Sara Milivojević koja ove sezone brani boje tima Ane Bekute.

Sudeći po reakcijama čuvene osmorke, do poslednjeg trenutka dvoumili su se oko glasova. Ipak duel se završio sa po četiri tastera za oba kandidata.

-Meni su i Nejaz i Sara u svakom prethodnom krugu u odnosu na danas bili bolji, apsolutno svaki prethodni. Ne znam šta se sada dogodilo. Da se razumemo niste vi pevali loše, niste pevali ni falš, ali niste bili nabrijani i fokusirani. Sve mi je bilo šareno i metiljavo, ne umem da objasnim. Ovo nije bila vaša puna forca- objasnila je Marija Šerifović, nakon čega se pobunila Nekijeva mentorka.

-Mislim da nisu bili egal, nije trebalo da bude četiri prema četiri. I znam da i ti Marija to ne misliš. Marija, ti si neko ko čuje ko koliku vokalnu tehniku ima, ko barata glasom i ko ima kakav glas- dobacila je Viki, međutim Šerifovićeva se i dalje držala svog stava.

-Šta će biti sledeće subote sa ovom ženom?! Ja mogu sve što hoću, ako baš moram da dam prednost onda je dajem Nekiju i to je to. Ali moglo je bolje i ostavite me na miru odmah!- odbrusila je Marija.

Ipak, Viki Miljković i dalje nije bila zadovoljna Marijinim mišljenjem te se rasprava nastavila, a Saša Popović je tvrdio da je Šerifovićeva ovoga puta potpuno realna.

-Govorim ono što mislim uvek za razliku od mnogih kalkulatora i to će tako biti. Kalkulisala bih da je bilo pet prema pet, ovako ne dajem, nisu bili dobri! Je l’ ste vi normalni?! Ovo je besmisleno- nastavila je Marija.

Za razliku od koleginice, Dragan Stojković Bosanac tvrdio je da problem leži u drugim stvarima

-Evo šta je problem. Prva pesma Šabana Bajramovića, pričam o prvom kandidatu- počeo je izlaganje Boske, ali Violetine upadice ponovo su izrevoltirale Mariju.

-Ljudi prestanite da stvarate pritisak! Čemu pritsci?! Viki od kada je krenula ova diskusija odjednom je od jedne prelepe atmosfere u studiju, odličnog odnosa među žirijem došlo do panike. Ti si bolesna, idi u Hitnu pomoć i traži neurologa- ustala je Mara vidno izrevoltirana.

Na samom kraju, Stojković je uspeo da se izbori za reč te je izneo niz kritika na račun oba takmičara.

-Ja moram ovo da kažem zbog svog kredibiliteta, ali i kredibiliteta Ane Bekute, ovo nema veze sa životom, od intonacije do ritmike. Neću da rušim svoje muzičko uvo i znanje, vi ste meni svi isti, slični, kako god. Ne upuštajte se u eksperimente u ovom krugu- objasnio je Bosanac, a Bekuta je odmah stala u zaštitu svoje takmičarke tvrdeći da je pevala čisto.

Osim Cece, Đorđa i Milija, Snežana Đurišić dala je glas i jednom i drugom kandidatu ne želeći da ulazi u detaljnu analizu njihovog izvođenja iako se usaglasila sa dosadašnjim mišljenjem kolega.

I Mili je poput Snežane glasao za oba takmičara kako bi ih sačuvao u ovom krugu i dao im šansu da se za opstanak u takmičenju bore u baražu.

-Mislim da je ovo i više nego realan rezultat. Nejaze, ti si dobar pevač, ja to ponavljam jer svi koji su došli do ovog kruga su dobri pevači, ali bilo kakvo nazadovanje u ovoj fazi ja neću da podržim. Na obe pesme si nazadodvao u odnosu na Nejaza na kog smo navikli. To može da te košta polufinala, jedini krivac si ti. Što se Sare tiče, nije bilo toliko grešaka, ali ti si do sada prolazila na nešto specifično i novo, ali ovoga puta je ta Sara falila. Ali bih svakako Sari dao prednost- rekao je Milić.

Kako se Bosanac pobunio protiv kolega koji ostaju u baražu sa svojim takmičarima, Đorđe David koji se pronašao u tome kolegi je odmah poručio:

-Mi imamo uticaj na Popovića koliko i kišna glista. On je čovek koji isključivo sam odlučuje u baražu, a na tome smo insistirali i Marija i ja jer je ranije bila ozbiljna pijaca u baražima. Da se to ne bi dešavalo, Saša to radi na način na koji on smatra da to treba-istakao je roker, a za razliku od Milija priznao da bi pre prednost dao Violetinom kandidatu.

Kako pravila nalažu na samom kraju, nakon mišljenja kolega, svoj stav izneli su i mentori, a Popović je reč dao prvo Violeti.

-Sigurno znam da je Nejaz mnogo produktivniji za produkciju i da će doneti mnogo više koji su razvalili pevački, urlikali i prevrtali se. A vi radite šta hoćete. Saro, meni si bila slatka- zaključila je pevačica, ali ni to nije moglo da prođe bez rasprave te je u sukob ušla sa Bosancem i Milijem gde je svako branio svoj stav.

Da o ukusima ne treba raspravljati potvrdila je Ana Bekuta koja je želela da prekine svađu svojih kolega.

-Večeras nisam čula nijedan argument i to se odnosi na oba takmičara. Taksativno niko nije nabrojao gde su bili loši. Svi pričaju paušalno. Saro bila si divna i nastavi tako u baražu- poručila je ponosna mentorka.

Ksenija Tanu i Milica Trajkov - (17. 06.)
Da su takmičarke ozbiljno shvatile svoje uloge u završnoj fazi ove sezone „Zvezda Granda“ svedoči duel Ksenije Tanu iz tima Marije Šerifović i Milice Trajkov kojoj je mentor Aleksandar Milić Mili.

Neverovatnim transformacijama, od muzičkih žanrova, preko stajlinga do scenskih performansa devojke su bukvalno zapalile Grandovu scenu.

Žiri je pomno pratio svaki njihov korak, a duel se završio prednošču Beloruskinje koja je osvojila pet glasova, dok se devojka iz Makedonije izborila za jedan glas manje.

-Kandidatkinja broj jedan kada stane na scenu za mene počinje da se dešava film. Pričam svoj lični doživljaj kada se ti pojaviš, mada moram da priznam da je bilo intonativnih promašaja, ali tvoja emocija mene definitivno kupuje. Kao da sam na nekom mjuziklu kada se ti pojaviš i jedva čekam svaki put da te vidim. Kao si se rodila na sceni, tvoji pokreti su besprekorni, svetski. Kada je reč o drugoj pesmi, niko nikad bolje nije otpevao najdosadniju Viktorijinu pesmu koju ovde kada čujem hoću da se izbodem nožem. Ti si retka životinja- nahvalio je roker Kseniju, dok je na račun druge takmičarke izneo kritike smatrajući da nije otpevala kako treba, ali i da je imala problema sa disanjem.

Za razliku od Đoleta, Bosanac je glas dao i jednoj i drugoj kandidatkinji ne krijući oduševljenje njihovim izvođenjem.

-Njih dve su klasičan primer kako se peva pop i rok. Mala razlika što mi se više sviđa Ksenijina boja glasa. Iako je Milica u visinama imala ta grebanja, njoj glas nije pucao, a možda je to i manir. Prema tome bile ste za šest glasova. Mogu to da kažem čiste savesti i čista obraza- zaključio je Stojković i čestitao im.

Osim talenta Viki je niz pohvala imala i na račun Ksenijinog izgleda i scenskih performansa, ali se nije libila i da kaže šta joj se večeras nije dopalo.

Ipak pre toga Saša Popović je pruduhitrio Violetu tvrdeći da jedino što joj se nije dopalo je to što Marija nije dala glas njenom takmičaru.

-Pa ako ovo nije za šest glasova ja ne znam! Pratim sve, pa i publiku!- rekao je Sale.

-Po mom mišljenju je ona u svim prethodnim krugovima bila bolja nego sada. Ne razumem više zašto svi osporavate moje mišljenje! O ovoj devojci imam jako lepo mišljenje i druga pesma je bila fenomenalna, ali prva ne- branila se Viki, ali je Sale i dalje tvrdio da njeno glasanje ima isključivo veze sa Marom.

-Ovo je revanšizam! To je toliko jasno Viki- ponavljao je Sale.

Za razliku od kume Ceca Ražnatović imala je samo reči hvale ne skrivajući oduševljenje Ksenijinom pojavom.

-Seksipil, energija na sceni, ma ti to umeš. To ti lepo stoji i umeš to da osiš, jednostavno ti anteraš čoveka da te gleda i da te sluša. Da li ti je pevanje večeras bilo lošije ili ne, ja ne ulazim u to jer ja drugačije percipiram vaše nastupe. Što se druge kandidatkinje tiče ti ne znaš šta ćeš sa svojom energijom, voliš scenu i to se vidi. U prvoj pesmi je bilo malo napornije za uši ali si pokazala svoj raskošan glas- objasnila je Svetlana.

Ništa manje lepih reči takmiačrke nsu dobile i od Sneže i Ane, a kako to obično biva na samom kraju reč su dobili i njihovi mentori.

-Ksenija, odlična si bila večeras. Tvoj put kroz takmičenje od prvog kruga do sada je zaista za svaku pohvalu. Devojka koja gotovo uopšte nije govorila naš jezik, da dođe u četvrtfinale, da tako anstupa, govori i izgovara, ponaša se, peva. Ne bih sada imala problem da ti ustupim svoju binu, ti si profesionalac. Radiš temeljno i raduje me što ideš u baraž jer će se prvi put zaista u baražu videti razlika u galaksijama između tebe i ostalih kandidata- rekla je Šerifovićeva i dirnula Kseniju koja je otkrila da će ovo biti njen prvi odlazak u baraž.

Ništa manje ponosan na devojku iz svog tima nije bio ni Aleksandar Milić Mili.

–Ako postoji kandidat koji je sagoreo od početka do kraja i više omalovažavn od Milice….Desi joj se nekada greška, ali od ovoga se može napraviti nešto. I ona sada da dobije četiri glasa to je sramotno i neprofesionalno- istakao je Milicin mentor.

Međutim, Viki ga je podsetila da je isto pričao i za Zorju Pajić koja po njenom mišljenju nakon takmičenja nije ostvarila „svemirsku“ karijeru o kojoj je Mili govorio.

-Naše tržište određuje gde je masa i sada su reperi i nardonjaci mnogo popularniji, oni su napravili ogroman posao. Ako je neko jednog stila može da izvodi savršeno pop muziku ali da ne napravi posao o kome ti pričaš- objašnjavao je ali čini se da Mili i Vikoleta ovoga puta nisu uspeli da pronađu zajednički jezik.

-Ja kao sin psihijatra stvarno imam talenat da se spustim vrlo nisko, ali ovo je mnogo niže od onoga što ja mogu!- dodao je Aleksandar nakon čega je Popović prekinuo njihovu raspravu, a takmičarke su zadržale osmeh na licu spremne da pokidaju u baražu.

Milan Bukilić i Nikolina Milosavljević - (17. 06.)
Milan Bukilić iz Podgorice i Nikolina Milosavljević iz Prokuplja pokazali su večeras da su zasluženo stigli do četvrtfinala najgledanijeg takmičenja na Balkanu „Zvezde Granda“.

Takmičar iz tima Đorđa Davida odabrao je pesme „Selma“ i „Te noći smo se potukli zbog nje“, dok je takmičarka iz tima Cece Ražnatović odabrala pesme „Neka ide život“ i „Idu mi dani“.

Publika u studiju i kraj malih ekrana uživala je u njihovim maestralnim nastupima, ali i žiri koji je takmičare nagradio maksimalnim brojem glasova.

Na samom početku razgovora, Saša Popvić je upitao Milana ko ga je našminkao i čija je to ideja bila, aludirajući na to da je Đođe umešao prste. Odmah umešala Milanova supruga koja je otkrila da je upravo ona zadužena za ovo izdanje.

Kako su oboje dobili po šest glasova, nije bilo preglasavanja, tako da su Nikolina i Milan odmah prošli u polufinale.

-Ovde nema preglasavanja, pa tako odboje idu dalje – rekao je Saša Popović.

Žiri je dao kratko svoje komentare, a svi su bili saglasni da su oboje zaslužili ovakav rezultat.

-Dva odlična kandidata, sve je prštalo od energije, svaka čast i čestitam – rekla je Snežana, a Viki se složila sa njom.

Bosanac je i ovog puta sa samo jednom rečenicom uspeo da isprovocira Đorđa Davida, a nakon toga je nastao pravi lom.

-Ja bih imao par sugestija. Za prvog takmičara, postoji muškarac u Bosni koji se zove Selmo, a ne Selma. Čisto zbog Đorđa da zna – rekao je Boske, a David se odmah umešao:

-Šta sam ti rekao! – uzviknuo je Đođe i bacio flašicu sa vodom ka Milanu koji je potvrdio da mu je mentor na probama upravo govorio o ovome.

Na kraju su mentori dali završne reči, dok je Đorđe imao nekoliko reči kritike na račun pevanja svog takmičara.

-Da ne ulazim dalje i da te ne bušim. Da li si ti normalan? Misliš da su ovde ljudi ludi i gluvi? Nemoj da odmačinješ mikrofon – kazao je Đorđe ljutito.

-Čestitam mojoj kanidatktinji, i tebi Milane čestitam, srećno u polufinalu – zaključila je Ceca.

Lidija Matić i Viktorija Lučić - (17. 06.)
Mlade i talentovane pevačice Lidija Matić i Viktorija Lučić odmerile su snage u šetom po redu duelu u „Zvezdama Granda“.

Za ovo pojavljivanje takmičarka iz tima Snežane Đurišić odabrala je pesme „Zvona“ i „Đavo“, dok je takmičarka iz tima Cece Ražnatović odabrala numere „Moja poslednja i prva ljubavi“ i „Čaje Šukarije“.

Iako su dale sve od sebe da se što bolje pokažu, ovog puta nisu uspele da osvoje sve glasove žirija. Lidija je osvojila tri glasa, Viktorija 4, tako da ćemo obe gledati ponovo u baražu.

Svoj komentar je na samom početku dala Ana Bekuta, koja je iznela nekoliko kritika i pohvala na račun obe pevačice.

-Lidija, bez obzira na sve greške meni se ovo dopalo, dopadaš mi se ti kao jedan narodnjak u ovom takmičenju. Neću sada da nabrajam šta nije bilo dobro, to i ti znaš. Glasala sam za tebe jer si do sada uvek bila na visini zadatka, jedna greška sada manje više. Viktoriji nisam mogla da dam glas ni zbog prve, ni zbog druge pesme. Zbog prve naročito, ne znam dušo odake ti ideja da tu pesmu pevaš, nemaš ti znanje i iskustvo, to je koska pesma – rekla je ona.

Posle Ane, svoj komentar je dala Viki Miljković koja ovog puta čvrsto stala u odbranu narodnjaka.

-Lidija, meni se prva pesma dopala, druga nije, ali ja znam kako ti pevaš. Mislim da si jedan od favorita i navijam za narodnjake, imamo manje narodnjaka ove godine. Sa moje strane je glas zaista zaslužen. Viktorija, tvoje pojavljivanje je večeras bilo onako klimavo, mislim da ko god da je došao do ovog kruga ne treba da ispadne, želela sam da ti dam glas. Obe izgledate lepo i potrudile ste se da bude na visini, ali mislim da je ovo bilo tvoje najslabije pojavljivanje – dodala je Viki.

Mili i Đole su se složili da je pesma Verice Šerifović za Lidiju bio veliki zadatak, a da je Viktorija zaslušila da ponovo večeras nastupi u baražu.

Kao i uvek ošto i direktno Marija Šerifović je iznela svoje komentare, njoj je večeras zasmetalo što je takmičara ponovo pevala pesmu njene majke.

-Lidija, može Verica jedan i drugi krug, ali brate dragi neka mi je majka po sto puta. Ima li neka druga pevačica i neka druga pesma da se peva? Super je što ti i Sneža volite te pesme, ali treba sada malo inovacije, mora nešto da se promeni. U ovom duelu si bila daleko bolja, srećno u baražu i nagazi tu pesmu. Viktorija, ovo je večeras bilo baš loše, pogotovo prva pesma. Predstava kako treba da zvuči ta pesma i ti mislim da ste udaljeni dve svetlosne godine, bilo je u najmanju ruku neukusno – rekla je Marija.

Bosanac je naravno dao komentare suprotno od ostalih čanova žirija, a rečima je ovog puta uspeo da isprovocira Sašu Popovića.

-Pošto svi koji su glasali kude, ja ću sada da hvalim. Prva kandidatkinja, bilo je divno, ali nije bilo dovoljno, problem je precenjen tvoj raspon pevački, preteško. Ne znam ko ti je odabrao drugu pesmu, kakva je ova pesma. Šalim se, to je Saletova pesma – rekao je Bosanac, a Saša je odmah odgovorio:

-Ja sam se začudio kada sam čuo da će pevati ovu pesmu. Deo refrena gore je i Zlata jedno dvadeset, trideset puta pevala u studiju. Ako je Zlata toliko puta morala da je peva, onda je jako teško jednoj takmičarki – odgovorio je Sale, a Bosanac je odgovorom nasmejao sve:

-I tako su propali narodnjaci. Meni je Zlata super, ne može biti bolja.

Na kraju su mentorke dale svoje završne reči, Ceca i Snežana su svojim takmičarkama poželele sreću u baražu.

-Lidija je osoba koja uvek napravi prijatno iznenađenje, osim večeras. Kad god smo na probama ona je kao pokisla, a onda izađe ovde i pokida. Večeras je bilo obrnuto, svaki put je otpevala čisto, na probi isto, samo sada nije. Naljuti se i dobro to otpevaj u baražu – kazala je Snežana.

-Lako je njima Lidija da pričaju, znam kako ti je. Viksi, idemo i gazimo dalje, ja verujem u tebe. Koncentracija mora da bude na stotki, srećno u baražu – zaključila je Ceca.

Na samom kraju se obratio Saša Popović koji je pohvalio Lidiju i Viktoriju, a njegove reči će se sigurno dugo prepričavati.

-Ja ću samo da kažem da je Viktorija najatraktivnija takmičara ove sezone, a da Lidija ima najkomercijalniju boju glasa, to je sve za sada, pa ćemo videti – zaključio je Sale.

Velsan Zulović i Semir Džanković - (17. 06.)
Sledeći su u borbu za polufinale takmičenja „Zvezde Granda“ izašli Velsan Zulović iz tima Đorđa Davida i Semir Džanković kome je mentor Ceca Ražnatović. Takmičari su razočarali žiri na sceni koji im je dodelio svega po 3 glasa.

Prva je glasanje obrazložila Marija Šerifović.

-Kandidatu broj jedan apsolutno nisam dala glas zbog prve pesme, jer zaista to nije dobro savladao. Drugi kandidat je dobio glas da ne ispadne direktno. Sa tobom se nešto dešava! Vidi se stagnacija, odjedanput je nešto krenulo da ti se dešava što mi je žao jer sam imala velika očekivanja od tebe a imam ih i dalje. Ali naprosto ti si taj koji diktira mišljenje o tebi. U prvoj pesmi si bio konstantno visok, druga je bila na silu, a bio si i nizak. Nije selo, nije bila guza na noši – rekla je Marija i apelovala na takmičara da pronađe fokus u baražu.

Ni Ani Bekuti se nisu dopali nastupi.

-Nije svakom ni dato da izdrži teret i pritisak u takmičenju. Neki ljudi popuste. Semire, sve je bilo neuštimovano. Šta se to u vama desi da tih 5 minuta ne iskoristite – pitala je Bekuta.

Kandidat Semir Džanković dao je svoje obrazloženje zbog lošeg nastupa.

-Nisam spavao sve ukupno 3 sata. Možda je to briga, odgovornost, ne znam ni sam – objasnio je takmičar, a Bekuta je dodala da je izgledalo kao da nije ni navežbao repertoar.

-Kod Velsana mi se dopao Miligram, ali pošto je prva pesma bila skandalozna nisi dobio glas – rekla je Bekuta.

Aleksandar Milić Mili imao je svoje objašnjenje:

-Pevaš moju pesmu i dolaziš iz moje tazbine, morao si da dobiješ od mene glas – poručio je Mili prvom kaniddatu.

-Šalu na stranu, glasao sam jer sam video da imaš 2 glasa a svidela mi se tvoja energija – rekao je Mili prvom kandidatu, dok je drugom takmičarau našao niz zamerki u refrenu.

Viki Miljković konstatovala je da je u studiju zavladala neka čudna energija.

-Svi se slažemo da kod Velsana prva pesma nije zvučala nikako. Dobio je moj glas zbog druge pesme, a što se tiče drugog kanididata slažem se da nije za 6, ali nije ni za 3 glasa. To nije pravedno ali je tačno da čoveku nije dan – objasnila je Viki.

Snežana Đurišić bila je iznenađena lošim pevanjem i nije želela da govori o tome.

-Ne mogu da shvatim kako se dešava da vi kako idete iz kola u kolo bivate sve lošiji. Ne znam da li je to uzbuđenje ili nesigurnost pa ne možete da spavate uoči takmičenja. Stvarno je velika šteta da dođete do četvrtfinala i onda nastupite ovde gore nego u svim prethodnim krugovima. Strašno je da vam u ovom momentu dajemo glas za spas – rekla je Snežana, a i Dragan Stojković Bosanac nije imao dobro mišljenje o nastupima kandidata.

-Velsane, ceo Hemburg je navalio na mene da ti dam glas, ali ne vredi. Kod tebe je suštinski problem nedostatak ideje za izbor pesama. I to je kraj. Boje da si pevao svojim glasom. Kakva Luisova verzija, to je Luis otpevao da ima za tezge. Ali to je problem tvog mentora sa kojim ne govorim – rekao je Boske i naglasio:

-Onaj ko vozi formulu i prođe onu rampicu taj je prošao. Ti si vozio lepo sve krugove i na kraju u banderu. Ne može. Šteta je da si toliko bio odgovoran prema sebi i svojoj saveti i da nisi spavao. Što nisi uzeo apaurin, sašaurin za spavanje.

Završnu reč su imali mentori, a Đorđe David je ovog puta apsolutno uvažio mišljenje žirija.

-Uradili smo kao što je Lusi otpevao u lajvu na jednoj televiziji i da idemo na emociju, ali očigledno da smo u banderu – rekao je Đorđe i naglasio da mnu veoma znači što je Mili dao glas njegovom kaniddatu, jer je izvodio pesmu koju je on napravio.

Mentor drugog kandidata Ceca Ražnatović nije se slagala sa mišljenjem žirija.

-To nije bilo tako loše kako se komentariše. želim da poslušam snimak pa da budem sigurna u interpretaciju. Strašn o je da se vi borite kao dva formirana pevača za opstanak. Mislim da to nije realno i da vi to ne zaslužujete – rekla je Ceca i poželela uspeh svom kandidatu u baražu.

Nenad Kostov i Rajo Simonović - (17. 06.)
Čast da nastupe poslednji u četvrtfinalu ove sezone muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“ pripala je Nenadu Kostovu iz tima Cece Ražnatović i Raju Simonoviću kome je mentor Snežana Đurišić.

Prvi takmičar izveo je pesme Željka Samardžića i Saše Kovačevića, dok je drugi kandidat izabrao pesme Harisa Džinovića i Miroslava Ilića. Nakon glasanja žirija drugi takmičar plasirao se sa osvojenih 6 glasova direktno u polufinale, dok je prvi kandidat dobio svega 4 glasa i svoju šansu će potražiti u baražu.

Dragan Stojković Bosanac prvi je prokomentarisao svoje glasove.

-To bi bilo to. Rajo, sad si dobio 6, mislim da ti je dosta. Ne bi valjalo da je više, ali boga mi, „Tanko, tanko, Tankosava“– rekao je Boske, i potom se obratio prvom kandidatu:

-Dao sam ti glas zbog odela, ali zvučao si mi kao da ste i ti i matrica bili oktavu više, sve tanko gore, k’o liliputanci. Možeš li ti pustiti malo taj glas – rekao je Boske i izvinio se takmičarevoj mentorki Ceci.

Marija Šerifović istakla je da je drugi takmičar bio skoncentrisan, dok prvi nije bio na visini zadatka.

-Kandidat broj jedan, tanko! Neubedljivo. Svaki krug je to nešto slično. Nema nikakvog skoka osim što fantastično izgledaš i divno se ponašaš na sceni. MOžda je tvoja nesreća što si pevao pored kaniddata čija je farba u glasu bila dominantna, a ti si bio malo kao crtani film – rekla je Marija.

Aleksandar Milić Mili objasnio je svoj glas koji je dao drugom takmičaru.

-Nekako sam uporedio šta je stiglo do nas i odlučio da Raji dam prednost. Nekako je i farba i muzika bila dominantna kod drugog kandidata koji je uzeo baš dve teške pesme večeras – rekao je Mili, ali se Boske nije slagao sa njegovim mišljenjem.

-Mili, nisu teške pesme, teški su pevači. Oni su doneli te pesme koje su lagane – prekinuo je Boske Milija, na šta je ovaj upitao:

-Jel’ to neki običaj da kad ja krenem rečenicu da je neko drugi završava?

Saša Popović je izneo svoj sud:

-Mene Nenad podseća na Đoletovog kandidata iz prošle sezone Stefana Tomića. Sećate se njega sa ionim mimikama. Isto je bilo sve dobro, prolazio je a kada je došlo polufinale nestala je ta neka energija, neko ludilo.

Neko iz žirija je dobacio da je tog kandidata upropastio Đorđe David, pa je roker reagovao:

-Nije to, nego je bilo mnogo da je prošlo četvoro mojih kandidata. Inače, celu vašu prvu pesmu oni su vrištali od smeha ovde i ništa nisu čuli tako da njihove kritike nemoj uopšte da uzimaš za ozbiljno.

Ovo je izazvalo komešanje, ali je Đorđe nastavio:

-Na svoj način si otpevao ali je bilo dobro, dok je druga pesma možda bila malo spuštenija energetski, ne znam iz kog razloga ali smatram da je trebalo da dobiješ još jedan glas – poručio je Đorđe prvom kandidatu.

Bosanac je nešto dobacivao Đorđu koji je ponovo reagovao:

-Boske mi dobacuje ovde za jedan dolar i pita me da li mi je to Viki dala. Ne, to si mi ti dao na početku sezone. Njoj daju po 100 dolara.

Boske je odgovorio kako voli da broji.

-Mene ušuškava kada brojim – dodao je Bosanac.

Ana Bekuta nije skrivala razočaranje nastupom prvog kaniddata.

-Ja i kada pričam ja pustim antenu i slušam pevače. Nenade, ti kada budeš počeo da pevaš iz stomaka to će biti ono pravo, daj propevaj čoveče da čujemo taj glas. Ti i kad govoriš radiš to iz nekog off-a. Daj pusti taj glas, ozbiljno ti kažem – rekla je Ana prvom takmičaru i potom čestitala drugom kandidatu koji je prošao u polufinale.

Viki Miljković imala je slično mišljenje kao i ostali članovi žirija, pa su se na kraju obratili mentori.

Snežana Đurišić čestitala je svom takmičaru, dok Ceca nije bila zadovoljna komentarima žirija

-Pevao si lepo i tačno, izgledao si fenomenalno. Žiri je to osakatio! Srećno u baražu – poručila je Ceca.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Aleksa Šuković, Maja Jevtić, Dragan Đurić, Martina Jozinović, Ksenya Tanu, Milan Bukilić, Nikolina Milosavljević, Lidija Matić, Viktorija Lučić, Semir Džanković, Nenad Kostov i Rajo Simonović.

Komentari: