Ako možemo da sudimo po najavi ovo će biti jedna od najzanimljivijih emsija do sada, puna dobre energije ali i neočekivanih rasprava stručnog žirija.
Ako možemo da sudimo po najavi ovo će biti jedna od najzanimljivijih emsija do sada, puna dobre energije ali i neočekivanih rasprava stručnog žirija. Nova muzička avantura i druženje sa mladim pevačima čeka vas već ove subote 7. januara u Božićnoj emisiji „Zvezde Granda“.

Još jedno veče puno iznenađenje, smeha, ali i razočarenja je za nama. Žiri večeras nije bio lake ruke kada su u pitanju glasovi podrške, a samo nekolicina takmičara uspela je da ispuni njihove kriterijume.

Elvir Talić - Okuj me care i Nemački policajci - (07. 01.)
U večerašnjoj emisiji led je probio Elvir Talić (27) iz Ključa koji se predstavio pesmama „Okuj me care“ i „Nemački policajci“, ali uprkos želji nije se pokazao u najboljem svetlu i dobio je panik taster.

Popović je podsetio gledaoce kako smo pre nekoliko godin au ovom šou gledali njegovog brata blizanca, Nermina, nakon čega su usledili komentari žirija.

– Elvire, prvu pesmu nisi otpevao dobro, nisi bio u intonaciji. Ova druga pesma ič ti nije legla, ukrasi ne izlaze. Jedno pevanje ispod proseka– istakla je Marija Šerifović.

– Ja sam bila za panik već u prvoj pesmi. Verovatno zbog treme i nekih tvojih nesigurnosti nisi bio u intonaciji i to mi je paralo uši sve vreme– rekla je Ana Bekta, dok je Bosanac zaključio kako je to to.

Ines Guberinić - Hajde onda ništa i Kao da me nema tu - (07. 01.)
Svoju sreću po prvi put na Grandovoj sceni, večeras je okušala Ines Guberinić (24) iz Skoplja, koja je izvođenjem prve numere „Hajde onda ništa“ osvojila nekoliko simpatija žirija među kojima i Mariju Šerifović koja je uzviknula: „Bravo“.

Nakon otpevane druge pesme „Kao da me nema tu“ žiri je presudio i nagradio je sa 6 glasova.

– Imala je malo tremu to se vidi po stavu ramena da se zgrčila. Ti devojčice sjajno pevaš i svaka ti čast- rekla je Ceca, a kritike i pohvale pale su i od Bosketa.

– Meni si bila u prvoj pesmi fantastična sve, tako se peva, tako se pesma donosi, takav izraz. U drugoj pesmi nisi samo ti pala, pašće mnogi koji se budu usudili da je pevaju zbog te modulacije. Ti si beskrajno talentovana, ali moraš više da radiš- dao je svoj sud Bosanac.

Mili, kao neko ko joj nije dao glas, smatrao je da je zasluženo dobila 6 glasova i da nije bilo prostora za više zbog grešaka koje je pravila, ali i kako njegov glas ne bi izostao da je situacija bila na „klimavim nogama“ jer čuje da je talentovana.

– Važno je da shvatiš koliko mora da se radi da bi bila bolja i iz kruga u krug fasinirala žiri. Moraš mnogo da radiš na novim stvarima sa mentorom na ponašanju, govoru tela i raznoraznim stvarima koje jedna pevačka zverka mora da poseduje– poručila joj je Marija.

Takmičarka je za mentora izabrala Mariju Šerifović koja je odmah odgovorila da može, i upitala je šta je u horoskopu pa zakukala kada je čula.

– Rak sam u horoskopu, u podznaku blizanac- sa osmehom je otkrila Ines.

Radoje Nikolić - (07. 01.)
Pravo iz Podgorice po drugi put u „Zvezdama Granda“, svoju sreću je okušao Radoje Nikolić (24) iz Podgorice, ali ni ovog puta nije prošao slavno, jer je tokom izvođenja druge numere dobio panik taster.

Iako je radio u međuvremenu trema ga je savladala i njegova interprtacija nije bila dovoljno dobra da zaseni žiri.

– On je mogao i da prođe kakvi su sve prošli– rekao je Bosanac, a kada ga je Ceca upitala zbog čega nije dao glas, on je odgovorio da nema sa njim na čemu da radi.

– Ti si klasičan primer čoveka koji peva na lošem ozvučenju, sa lošim mikrofonom i samim tim sve što radiš sa svojim glasom je katastrofa. Dođete ovde i vidite koliko zapravo tamo ne čujete. Potreban je ozbljan rad da se to ispravi– istakao je Đorđe David.

Ana Bekuta doživela je njegovo pevanje potpuno amaterski, nakon čega je Popović smatrao da nema potrebe za više komentara i odjavio kandidata.

Mina Tucaković - (07. 01.)
Puna samopuzdanja stala je na veliku Grandovu scenu, Mina Tucaković (19) iz Kragujevca, međutim već tokom izvođenja prve pesme „Dabogda propao“ žiri je pristisnuo panik taster.

Saša Popović tražio je da se uključi Voja iz bekstejdža koji je tamo bio sa Mininim ocem, koji se profesionalno bavi muzikom u poznatom orkestru „Fleks“ koji je između ostalog radio i sa Snežanom Đurišić.

– Niste pripremili ćerku baš kako je trebalo. Ili šta se tu desilo?– upitao da je Sale, a otac je opravdao kako nema iskustva i da se nije dovoljno pripremila s obzirom da on nije imao dovoljno vremena.

– Nije ovo bilo dobro. Nisi se spremila, ja negde možda i mislim da ne treba da se baviš pevanjem, ali možda i neki rad uporan rad na duže donese neke rezultate– dala je svoj sud Snežana.

Popović je odlučio da kandidatkinju poštedi Marijinog komentara, pa je izabrao Cecu koja je po njegovom mišljenju blaža.

– Problem je, svi smo čuli, zato su i ovi tasteri tu. Od samog ulaska u pesmu nije bilo dobro, čuje se taj amaterizam, ali potrudi se, radi na svom vokalu. Uporan rad sa nekim ko zna da peva i ko će moći da te koriguje– savetovala je Ceca.

Đorđe Đinović - Tako lako (07. 01.)
Direktno iz Batočine na Grandovu scenu stigao je Đorđe Đinović, 24- godišnji momak sa velikim snovima i ogromnom tremom zbog koje u „Zvezdama Granda“ nije dao svoj maksimum.

Tokom prve pesme „Tako lako“ od Dženana Lončarević žiri je razočarano gledao u njega.

–On recituje. Ništa kao da nije jeo – dobacila je Viki Miljković, a ništa se nije promenilo ni tokom druge pesme „Laže Mjesec“ tokom kog je zaradio panik.

–Mislim da me je savladala trema – rekao je takmičar nakon nastupa, a Snežana Đurišić dobacila da je šteta jer ima divnu boju glasa u donjim lagama.

-Na dedu- dobacio je Saša Popović, a Aleksandar Milić Mili pitao da li je on unuk Cuneta Gojkovića.

-Jesam, iz familije, ne rođeni- rekao je Đorđe.

Mili se složio da je šteta što nije mogao da pokaže više, a zatim dodao da nema ni snage, ni vazduha tokom pevanja.

-Jesi ti ikada čuo Cuneta kako peva? Ko je taj čovek? – pitao je Dragan Stojković Bosanac Milija, a on rekao da je to predivan vokal i da vrlo dobro zna o kome se radi, te mu je Popović zatražio da kaže bar jednu Cunetovu pesmu.

-Čuo sam sve pesme. Odrastao sam uz Cunetove pesme. Tad smo imali jedan ili dva kanala, to smo morali da gledamo – odgovorio je kroz osmeh Mili, a Bosanac mu poručio da ustane kad priča o Gojkoviću.

-Snežana mi je rekla je Cunetov unuk, a ni ti nisi znao! – dobacio je Mili Popoviću kroz smeh.

Marija Šerifović je prokomentarisala da takmičar mora da vežba, da radi i na energiji i na pevanju, a Popović dodao da on to može, samo nema dobar pristup.

-Moraš da budeš lider, a ti si se uvukao u mišiju ruku – poručila je Viki takmičaru, a Popović ga pitao što nije pevao dedinu pesmu, kao što je „Kafu mi draga ispeci“ ili „Janičar“.

-Ove sam vežbao nakon audicije, mislio sam da će biti dobro – odgovorio je Đinović, na šta je Bosanac dobacio da je hteo da bude moderan, umesto da peva lepe Cunetove pesme.

-Čekajte, objasnite kako mu je unuk?– pitala je zbunjeno Viki, te je takmičar objasnio da su njegova baka i Cunetova majka bile rođene sestre.

-To se zove rođak – zaključila je Marija, a takmičar istakao da je to na početku i rekao.

Anđela Đurić - Dve muzike i Ostavljena ja - (07. 01.)
Po malo uplašeno Anđela Đurić (19) iz Lazarevca izašla je na scenu „Zvezda Granda“ i otpevala hitove „Dve muzike“ i „Ostavljena ja“ za koje je nagrađena sa pet glasova, iako je do samog kraja bilo neizvesno, budući da je Dragan Stojković Bosanac dao panik.

-U poslednjem momentu dobila je peti glas – rekao je Voja Nedeljković, a Ceca Ražnatović rekla da je otela panik Bosancu i da je sad na sigurnom.

–Iz protesta je dao panik. To je nešto između nas – objasnila je Ana Bekuta,a Boske se složio.

Stojković je poput Jelene Karleuše prokomentarisao takmičarku i rekao da nije bila dobra i da je sve bilo naopako.

-Sunce moje, ovo nema veze sa životom. Meni se ništa nije dopalo. Nekotrolisano, ruralno pevanje, u visinama puno falševa, sve je naopako, zato nisam glasao, ali je izbor pesama dobar – objasnio je Bosanac, a Ceca poručila Ani da ga zagrli kako bi smekšao.

-Pregrejao se jadan – dobacio je Mili.

Ceca Ražnatović se nije složila sa Bosancem, tvrdeći da u njoj ima potencijala, a zatim je pitala zašto nije dala svoj maksimum.

-Uplašila sam se – odgovorila je Anđela, ali Viki Miljković dodala da je problem što nije dotakla intonaciju.

-Pa dobro, ima tremu – rekla je Ceca i nastavila:

-Nije to poenta. I mi falširamo na koncertima, nismo uvek u full-u. Dete vidi ko sve sedi ovde, prepala se.

Viki je i dalje branila svoj stva i govorila da to nije opradavdanje, da nijedan ton nije ubola, što je Cecu izbacilo iz takta.

-Kumo, volim te najviše na svetu, grešiš. Moraš da imaš malo više emocija i razumevanja za ovu decu. Šta ti je?-rekla je Ceca i dodala da je Viki veliki emotivac i da ne zna šta joj je danas.

Ipak, koliko god kumica tvrdila da ponekad falšira, Viki je rekla da se to nikad ne dešava, što je potvrdio i njen nekadašnji saradnik Aleksandar Milić Mili.

-Pa ona falšira za velike pare – rekao je Bosanac, a Snežana Đurišić se nasmejala, što je Cecu iznerviralo.

–Smejem se zato što je grozan -objasnila je Sneža, a Ceca dobacila da lupi šakom o sto i da je kolegijalno brani. To je zasmetalo Viki koja se sve vreme pitala šta je Ceci večeras.

–Rekla mi je da nisam normalna. Uvredila me – objasnila je Ceca, a Viki dodala da će kasnije sve da joj objasni.

Na kraju rasprave o tome ko je normalan, a ko ne takmičarka je izabrala mentora i to Anu Bekutu, a Ceca joj je ponosno poručila:

-Pravog mentora si odabrala!

Igor Knežević - Ponos i Život me naučio - (07. 01.)
Pojavljivanje Igora Kneževića (24) iz Žablja oduševilo je žiri „Zvezda Granda“, posebno Sašu Popovića, budući da se pre 12 godina takmičio u istom šou programu.

Pesmama „Ponos“ Ivana Kurtića i „Život me naučio“ Šabana Šaulića Igor se predstavio stručnom žiriju i publici i zaradio čak pet glasova.

Nakon nastupa takmičar je otkrio da je iskusio veliku Grandovu scenu, a Popović objasnio i šta se tad dešavalo.

-2010. godine se takmičio, imao je nepunih 12 godina. Gurao si ti daleko, pet, šest emisija i tad je publika odlučivala. Znam da je ceo region navijao za tebe i da si imao preko 300.000 glasova – objasnio je Saša, pa ga pitao šta je radio za ovih 12 godina.

-Ispao sam, malo sam radio kući, pevao – odgovorio je takmičar, a Aleksandra Milića Milija je najviše zanimalo da li se oženio.

-Jesam, imam ćerku i sina – rekao je Igor, a Sanja Kužet se nadovezala i rekla da nije baš da ništa nije radio, što je nasmejalo sve.

Iako je osvojio pet članova stručnog tima, bilo je i onih kojima se njegov nastup nije dopao.

–Čujem da znaš da pevaš, ali ovo večeras nije bilo dobro. Nisi ostao da gaziš do kraja, bilo je mnogo neubedljivo – poručila je Viki Miljković, a delimično je njeno mišljenje delila i Marija Šerifović.

-To se baš tako ne peva, ono lopatom trileri i slično. Malo je to nerazgovetno, ima potencijala, ali mora mnogo toga da se ispravlja – rekla je Marija, dok se ostatak žirija složio da bi bilo za pola tone više da je pevao. Ipak, Bosanac je tvrdio da nisu u pravu, zbog čega je Popović tražio da mu se podigne za pola tona i da ponovo zapeva Šabanov hit.

-E, sad neka Bosanac kaže – rekao je Mili, a Bekuta dodala da nema ritmike i da je Boske bio u pravu.

Kada je trebalo da odabere mentora, Marija se isključila i prokomentarisala da bi bila šteta da zbog sitnica ne nepraduje u takmičenju.

– Namestićemo mi te trilere. Problem je kad ih nema, kad ih ima, lako ćemo – poručila je mentorka Snežana Đurišić.

Biljana Velinović - Ne dam na tebe i O bivšima - (07. 01.)
Biljana Velinović (21) iz Trgovištga kod Vranja napravila je pravu pometnju u „Zvezdama Granda“,a sve zbog atraktivnog izgleda, ali i nesvakidašnje situacije koje se dešavala tokom njenog nastupa.

a Ova takmičarka predstavila se pesmama „Ne dam na tebe“ Jelene Tomašević i „O bivšima“ Nikolije Jovanović, a tokom nastupa među članovima žirija vladala je prava pometnja oko glasanja.

Pljuštali su glasovi, pa se isti povlačili, davali panici, pa se takođe povlačili.

-Vidi kako je lepa, kako je zgodna – prokomentarisao je Saša Popović nakon nesvakidašnjeg glasanja, ali je takmičarka na kraju ipak dobila pet glasova.

Snežana Đurišić je dobacila da je umorila muškarce u studiju, a Popovića je više zanimalo zašto je Ceca dala glas, a Viki panik.

-Ti si paničarka – poručio je Saša Viki, dok je Ceca branila svoj stav.

-Sve vreme me napada da obrazoložim zašto sam dala glas. Scenična je, izabrala je pogrešne pesme. Dobro izgleda, ume da se slika, a iz Vranja je – rekla je Ceca, a kumica je oplela.

–Neko je danas lud, a ne znam da li sam to ja. Mislim da nisam – odgovorila je Viki, a Popović je rekao da posluša i zamisli da je tu Jelena Karleuša i da puca.

-Ne daj Bože, bolje da ne zamišljam. Možda meni danas nije dobro, možda imam temperaturu – rekla je Miljkovićka, pa pitala ko je lud.

-Svi, Viki, svi – vikala je Marija i poručila kolegama da obrate pažnju na vreme.

Nakon što su se strasti smirili, takmičarka je odabrala mentora, a to je nakon povlačenja svih, čak i Đorđa Davida izabran David.

-Ja bih pre išao na Milija, ali dobro. Đole će nju da dovede do perfekcije – rekao je Popović, dok je Marija dodala da je besmisleno do daljneg.

-Zašto ste dali glas, ako nećete da je uzmete? Moram da te prebijem i da idem u zatvor – rekla je Marija Saši koji je na kraju takmičarku dodelio Đorđu.

–Znao da sam da će to na kraju na ovo da spadne. Hvala, radićemo, ne sekiraj se – zaključio je David na kraju.

Filip Caković - Mina i Zelena si rijeka bila - (07. 01.)
Dečko koji je apsolutno sve zasenio je dvadesetosmogodišnji Filip Caković koji se pevanjem bavi već jednu deceniju, ali je kako i sam kaže tek sada skupio hrabrosti da stane na veliku scenu i upusti se u pustolovinu „Zvezde Granda“.

Veliku podršku u toj nameri pružili su mu supruga i ujak koji su ga svim srcem podržavali iz Vojine čuvene sobe emocija.

I ne samo glasom, već i izborom pesama uspeo je da obori s nogu apsolutno sve članove žirija te je nagrađen sa neverovatnih osam glasova. Filip se predstavio pesmama „Mina“ Armina Šakovića i Čolinom „Zelena si rijeka bila“

–Je li Cakoviću gde si ti bio do sada?- odmah ga je upitao oduševljeni Saša Popović, nakon čega su se pohvale i pozitivni komentari samo nizali.

-Ti si najposebniji muškarac, možda može samo jedan da ti parira sa celim fazonom. Jako dobro izgledaš kao prvo, kao iz nekog američkog filma i koga god da izabereš za mentora njemu će se pozlatiti- istakao je Đorđe David, a komplimentima su se pridružili Snežana Đurišić i Mili.

-Svaka čast majstore!- rekao je Bosanac, dok je Mili priznao da je oduševljen Filipovom pojavom.

-Konačno jedan kandidat koji ima ovakav prirodan osmeh- dodao je Aleksandar.

Kao i njene kolege ni Ana Bekuta nije ostala ravnodušna na njegovu harizmu, ali je priznala da je izborom numera posebno dotakao s obzirom da je izabrao baš njene dve omiljene pesme.

-Sve je rečeno, bravo Šumadinac, odličan si kandidat- poručila je kratko Marija.

Usledio je i izbor mentora, što je za Cakovića, čini se bio izuzetno lak zadatak. Bez razmišljanja odabrao je Mariju Šerifović, a ostatak žirija tvrdio je da su njegovu odluku i sami predvideli.

-Marija kaže da, teramo dalje. Dobrodošao!- rekla je Šerifovićeva, nakon čega je takmičar napustio scenu vidno srećan i raspoložen.

Ilija Rajković - Kad tonem - (07. 01.)
Prvi put na veliku scenu Granda stao je dvadesettrogodišnji Ilija Rajković iz Podgorice, a led je probio numerom Saše Matića „Kad tonem“.

Ipak, prvi put ga nije pratila sreća te je ubrzo usledio panik taster, s obzirom da čak pet članova žirija nije bilo zadovoljno njegovim izvođenjem.

-Bezuspešno, sve je jasno- istakao je takmičar, a Mariju Šerifović je odmah zanimalo da li se Ilija inače bavi pevanjem.

-Ne bavim se, radim u prodavnici autodelova- rekao je Rajković, nakon čega je usledio Šerifovićkin savet da nastavi da radi ono u čemu je dobar.

-Drži se toga onda, pevuši kod kuće ili mora da se desi neko čudo da bi postao pro- poručila mu je Mara.

Međutim, iako Boske važi za najstrožeg člana ovoga puta udelio je komplimente mladom amateru, ali se i našalio samo kako on ume.

-Imaš dobru boju glasa stvarno, ali ne znaš sa njim da barataš, pa upropastiš. Lepo si krenuo, sa falšem naravno, ali to nije problem, treba ti iskustva. Nego koje delove prodaješ, reci mi, je l’ su oni turski ili? Je l’ uz to pakuješ i baklave?- nasmejao je Stojković sve, u svom stilu.

-Pa šta ga briga, nije prošao, al’ je izreklamirao firmu! Bosanac uvek kupuje turske delove- našalio se Popovič, dok je mladi Crnogorac otkrio da će cena za Bosketu uvek biti posebna.

-Za vas ćemo da smislimo nešto specijalno- obećao je takmičar, a potom nezadovoljno napustio scenu.

Vanja Ćordašević - (07. 01.)
Dvadesetjednogodišnjakinja iz Bosne, Vanja Ćordašević, iako je potpuni amater odlučila je da skupi hrabrost i pokuša da ostvari svoj san na Grandovoj sceni. Međutim, prvo pojavljivanje pred stručnim žirijem i publikom joj nije donelo sreću.

Ako je sudeći po izrazima lica stručnog žirija, izvođenjem prve pesme nisu bili zadovoljni, ali su odlučili da joj daju šansu te je zapevala još jednu numeru. Nastup je završila sa samo dva glasa, što nije bilo dovoljno da se plasira u naredni krug.

Mladu Vanju podržali su Snežana i Bosanac, a potom svoje glasove i obrazložili.

-Imamo Bosanca sa jednim glasom, što je velika stvar. Kad je on dao glas, to je kao pet glasova- zaključio je Saša Popović.

-Prvu pesmu je katastrofa otpevala, mislio sam da će Ceca dati glas, kao po starom običaju, ali je ostala suzdržana. Znam da je tu pesmu Ceca pod pritiskom snimala, ali ne bih da joj stajem na muku. Da li je ovu pesmu čuo neko osim tebe i Milija u studiju i sem ove cure? Međutim druga pesma nije bila loša, čudi me da Bekuta nije čula to, sada se ne zezam. Na mnoge katastrofalne izvedbe svojih pesama je glasala neumoljivo i žao mi je što nije- istakao je Bosanac.

-Niko, samo nas troje! Šali se Bosanac malo (smeh , ovo je divna pesma- dodala je Svetlana, nakon čega se Bekuta pobunila.

-A sad mene napadaš? On je svađalački raspoložen, on se igra sa nama! Vanja dušo moja u prvoj pesmi je bio panik, ali sam ga povukla. Druga pesma nije bila loša, možeš ti to, ali kada saberem i oduzmem nije mi za prolaz- iskrena je bila Ana.

Ipak, Bosketu je bilo do šale te je na Cecinu konstataciju da prvo napada nju, pa Anu dobacio -Deda voli sa babama!

Nakon malo šale, kao što smo i navikli od članova žirija, takmičarka je napustila scenu sa nadom da će sledeći put uspeti u svojoj nameri da glasom očara žiri i izbori se za svoje mesto u „Zvezdama Granda“.

Amel Škrijel - (07. 01.)
Mladi momak iz Makedonije Amel Škrijel, sa samo dvadeset i tri godine rešio je da okuša sreću u najpopularnijem muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“, a za ovu priliku izabrao je numere Sinana Sakića i Mileta Kitića.

Već na prvu loptu, dopao se Violeti te je pevačica probila led i prva mu dala glas. Odmah za njom usledili su i tasteri Đorđa Davida, Svetlane Cece Ražnatović, Snežane Đurišić i Ane Bekute koji su mu omogućili da prođe u naredni krug.

-Neverovatno, malo mi je pukao glas, oprostite zbog toga- pravdao se takmičar odmah po završetku druge numere, dok je žiri zaključio da mu se to dogodilo zbog stresa, ali i straha.

-Kako ti tako dobro pričaš srpski?- zanimalo je Bosanca.

-Moji baka i deka su iz Srbije, kod nas u kući se priča srpski- objasnio je Amel.

Kako pravila nalažu, usledio je i izbor mentora, a mladi Makedonac bez razmišljanja je odabrao Viki Miljković.

Sa velikim zadovoljstvom i osmehom na licu poželela mu je dobrodošlicu, ali i par minimanih kritika.

-Da, meni se prva pesma dopala, ali se u drugoj nešto desilo, ali mislim da jako dobro pevaš i da možemo mnogo toga- istakla je Violeta.

Nermin Čović - Da me je ona volela i Lepa do bola - (07. 01.)
Premijerno na scenu „Zvezda Granda“ ove subote izašao je dvadesetogodišnji mladić iz Sarajeva Nermin Čović, a za vreme nastupa iz sobe emocija podršku su mu pružali drugari.

Prvu pesmu koju je takmičar zapevao bila je „Da me je ona volela„, međutim nakon prve pesme nije bilo glasova iako su ga članovi žirija sve vreme pomno slušali.

Iako je Nermin dao sve od sebe da na žiri ostavi što bolji utisak, situacija sa glasovima nije se promenila ni tokom izvođenja druge pesme „Lepa do bola„, a dok je kandidat pevao njegovi prijatelji su se od treme preznojavali u bekstejdžu dok se žiri vidno dosađivao.

Trema i neiskustvo su učinili svoje, pa je kandidat tokom izvođenja druge numere ostao bez ijednog glasa, a za dlaku je izbegao PANIK TASTER.

–Prva pesma je bila korektna, ali čim si počeo da pevaš drugu pesmu Marija se spremala da ti da panik taster i ja sam video da je to, to. Jedino Đoletov panik ne priznajem jer je čekao da se završi pesma, pa je tek onda reagovao – objasnio je Sale Popović, a na njegove reči nadovezala se i Ceca:

–Vidim da se uplašio i da ima veliku tremu. Nisam ti dala panik jer sam videla da imaš tremu, ti si umro kad si video panik tastere i unervozio si se, uopšte nisi kontrolisao glas. Vežbaj, pa se vrati sledeće godine.

Ivana Milošević - Kao so u moru i Negativ - (07. 01.)
Mlada takmičarkia iz Lajkovca Ivana Milošević još jedna je od kandidata koji su se ove subote po prvi put publici i cenjenom žiriju predstavili u najpopularnijem muzičkom takmičenju na Balkanu „Zvezde Granda“.

Prvu pesmu koju je na bini zapevala Ivana bila je „Kao so u moru“ od Aleksandre Radović, a podršku u društvu voditelja Voje Nedeljkovića su joj pružili dečko i drugarica.

Ivanin dečko priznao je da ima veću tremu od svoje devojke.

Da li se kandidatkinja nije ozbiljno pripremala za svoj nasup, ili je za sve kriva trema i neiskustvo ne znamo, ali već tokom prve pesme neki od članova žirija poput Snežane Đurišić spremali su se da takmičarki daju PANIK taster, što se i desilo kada je zapevala pesmu „Negativ“.

–Od sledećeg kruga više nema panika – rekao je Saša, a na njegove reči našalio se Mili:

–Pa da ga iskoristimo.

Bosanac je prvi prokomentasrisao nastup takmičarke.

–Ova moja Lajkovčanka, lepo je krenula, ali… Šteta, šteta– rekao je muzičar.

–Preslatka si devojka, ali pevanje ništa – dodala je Snežana Đurišić.

–Bilo je jako tiho, nežno kao za uspavanku, nije bilo energije uopšte – zaključila je Ceca.

Takmičarka je članovima žirija otkrila da se inače bavi pevanjem, ali da je ovog puta imala pogrešan izbor pesama.

–Da li si tako tiha i kad nastupaš– pitala je Ana Bekuta kandidatkinju.

–Ona je toliko tiha i kad nastupa natera sve da ućute da bi mogli da je čuju, nije loša fora – rekla je pevačica, a onda se Saša Popović oprostio od mlade Lajkovčanke.

Aleksa Lalović - Robinja i Na sve spreman - (07. 01.)
Iz Zrenjanina pravo na Grandovu scenu ove subote doša je dvadesetpetogodišnji Aleksa Lalović u nadi da će uspeti da očara članove žirija, ali i publiku svojim talentom kako bi se plasirao u naredni krug takmičenja.

Mladić se ove godine u „Zvezdama Granda“ takmiči po prvi put, a iz sobe emocija podršku mu je tokom nastupa pružala devojka.

Prvu pesmu koju je kandidat odabrao bila je „Robinja“ od Halida Bešlića, a čim je zapevao Viki i Ceca su mu pružile podršku i pohvalile njegove vokalne sposobnosti.

-Zna ovaj da peva – rekla je Svetlana Ražnatović, a sa njom se složila i njena kuma Viki.

–Odličan je – rekal je pevačica, a zatim su Snežana Đurišić i Đorđe David kandidatu dali svoje glasove, pa je prvu pesmu završio sa četiri DA.

Druga pesma koju je Aleksa zapevao bila je „Na sve spreman“, a ona mu je donela i peti glaso od Ane Bekute kao i mogućnost da bira svog mentora za naredni krug.

Nakon što je uspešno završio izvođenje pesama, Saša Popović dao je priliku njegovo devojci da prokomentariše Aleksin nastup.

–Ne znam šta da vam kažem, inače nisam tremaroš, ali sada imam veću tremu od njega – priznala je ona.

Nakon toga, usledilo je biranje mentora što za Aleksu nije predstavljalo nikakv problem, već je kao iz topa rekao:

–Biram Snežanu Đurišić – brzo je odlučio kandidat, a Đurišićka mu je uz osmeh poželela dobrodošlicu u njen tim.

Marija Prevšić - Malo mi za sriću triba i Ljubavi moja - (07. 01.)
Marija Prevšić ima 19 godina i dolazi iz Neuma. Ovo joj je prvo pojavljivanje na velikoj sceni „Zvezde Granda“.

Takmičarka je rešila da se predsatavi pesmama „Malo mi za sriću triba“ Jelena Rozga i „Ljubavi moja“ od Aleksandre Radović.

Nakon prve numere glasova nije bilo a takođe ni panik tastera, u međuvremenu se dešava komunikacija između žirija.

–Je li vi razumete nešto?– upitala je Viki Miljković.

–Ovo za sada peva bolje od prve– bio je komentara Đorđa Davida.

Marija Šerifović na kraju druge numere daje glas uz komentar:

–Ljudi ovo nije za jedan glas.

–Moram da se složim sa Marijom da nije za jedan glas. Ova druga pesma je jako komplikovana, osim Marije da li je još neko čuo ovu pesmu- dodao je Saša Popović.

Iako osim Marije niko nije dao glas, pokrenula se polemika da je pevanje bilo dobro, ali zašto još neko nije dao zeleno svetlo…

Bosanac i Saša su ušli u raspravu oko druge numere, ko je čuo a ko nije. Dok Dragan tvrdi da direktor sada njih napada zbog pesme a sam nije upućen u izvođača a kamoli kako zvuči pesma.

–Bilo je grešaka, ali devojka je pevala tačno, bilo je tu trenutaka kada je zvučala malo tiše, ali nije bilo za jedan glas. Evo Bosanac i ja smo komentarisali kako sve imaš- Marija je prekinula raspravu i iznela svoje mišljenje po pitanju takmičarke.

–Nije opravdanje, ja sam bolesna, bilo je pitanje da li ću doći uopšte– izjasnila se učesnica.

–Imaš stav kada pevaš, imaš odlično ponašanje, ubedljivo kroz mimiku sve što je potrebno za jednu buduću zvezdu. Međutim kada zapevaš glas ti nije pratio stas. Meni si se dopala jako, međutim preko mog muzičkog ukusa nisam mogao preći- izjasnio se Bosanac.

–Pod predpostavkom da imamo nekoliko slobodnih mesta, da li bi je neko uzeo tada? – upitao je Saša, pa se Mara nadovezala:

–Nije problem, meni je ok. Bilo je čudno, ona je bila prisutna duhom, ali telom i glasom ne.

Takmičarka je napustila Grandovu scenu bez mentora.

Marija Baljević - Vidovdan i Budi dobar kao što sam ja - (07. 01.)
Marija Baljević (26) dolazi iz Obrenovca. Prvi put se pojavljuje na takmičenju „Zvezda Granda“.

Željom da oduševi žiri rešila je da se predstavi pesmama „Vidovdan“ Gordana Lazarević i „Budi dobar kao što sam ja“ od Maje Odžaklijevske.

Tokom prve numere dobija glas od Snežane Đurišić.

Takmičarka je zračila samopouzdanjem, druga numeru je pevala pitko i to se svidelo žiriju, pa su se glasovi samo ređali, a na kraju nastupa dobila je šest zelenih tastera.

–Imaš šest mogućnosti, koga biraš za mentora– obratio se Saša Popović učesnici.

–Koji žanr pevaš?– upitala ju je Snežana.

–Sve pomalo, ali uglavnom tradicionalnim pevanjem. Izvinjavam se, trema me je obuzela sada– odgovorila je Marija Baljević.

–Mnogo sam razmišljala ako prođem koga bi uzabrala, da li Snežana, Ana, Viki.. pa čak i Marija, ali ona nije dala glas. Ipak biram Snežanu– donela je odluku takmičarka.

–Moram odmah da ti kažem nešto, pesmu „Vidovdan“ nećemo više pevati, ali radićemo i mislim da ćemo uspeti- rekla je Snežana.

–Marija, imaš divnog mentora. Sa srećom i vidimo se– zaključio je Saša Popović.

Mahir Petrović - Skote još te volim i Zbog tebe sam vino pio - (07. 01.)
Mahih Petrović (25) iz Uskoplja prvi put je stao na veliku Grandovu scenu i milionskom auditorijumu pokazao raskošan talenat u „Zvezdama Granda“.

Publici i stučnom žiriju predstavio se sa dve potpuno različite pesme „Skote još te volim“ Lapsus benda i „Zbog tebe sam vino pio“ Šerifa Konjevića.

Takmičar je energijom i harizmom osvojio žiri, pa je tako zavšio nastup sa pet glasova koliko je bilo dovoljno da dobije mentora, a onda je usledio pravi šou na sceni.

Saša Popović je zaključio da bi Mahir odabrao Bosanca za mentora da mu je dao glas, a onda se dogodio totalni obrt. Takmičar je samo za Bosketa zapevao akapela „Grana od bora“, a harmonikaš je odmah dao glas, ali posle nekoliko sekundi i povukao.

Na ovo sve je Viki odreagovala rečenicom:

-Ceca ga je spasila, a vi ga dajete Bosancu – rekla je Viki, a Ceca se odmah naodvezala:

-Ja sam te spasila, a ti pevaš Bosancu i dajete ga Bosancu koji mu nije dao glas – nakon ovih reči, takmičar je zapevao Cecin čuveni hit „Poziv“ i napravio totalni šou na sceni.

Ipak, na kraju je presudio Saša Popović koji je odabrao mentora za kandidata:

-Ipak menjamo, Ceca ti je Ceca dala glas i znaš njenu pesmu ipak ideš kod Bosanca – kazao je Saša i tako je Mahih zavšio kod harmonikaša u timu.

Dejan Dačević - Ja bez tebe nisam ja i Svijetla Beograda - (07. 01.)
Dejan Dačević (23) iz Čajniča zapevao je prvi put u „Zvezdama Granda“, a publici i žiriju se prestavio pesmama „Ja bez tebe nisam ja“ i „Svijetla Beograda“.

Već u prvoj pesmi dobio je neverovatnih sedam glasova, a u drugu numeru je ušao rasterećen i razigran. Nastup je zavšio sa ipak šest glaova, a nakon pevanja je odmah imao jedan komentar koji je izazvao svađi žirija.

-Ja sam baš hteo kod Bosanca, pošto sam iz Bosne, ali eto nema glasa – kazao je mladi kandidat, a Bosanac se naovezao:

-Ja sam dao glas u prvoj pesmi, ali sam u drugoj povukao. U prvoj pesmi je bilo dobro, na kraju sam povukao. Mislim da je on za drugi krug – kazao je harmonikaš.

Takmičarov tata je priznao da njeov sin svira nekoliko instrumenata i da se bavi muzikom, ali da je pred ovaj nastup imao veliku tremu sa kojom se kako smo videli dobro izborio.

Posle ovoga, Saša je uputio i kritike na račun Bosanca zbog toga što nije dao glas svom zemljaku.

-Sram te bilo! Pa lepo ti ovde piše BiH. Dečko odlično peva, zaista – rekao je Popović, a Bosanac je reagovao:

-Nemoj tako da pričaš Saša – dodao je Boske, a Marija je odmah reagovala:

-Pa neće ga čovek, ajde da dečko izabere mentora.

Dok je Viki bila uporna da sazna gde se nalazi mesto Čajniči odakle Dejan dolazi, takmičar je odabrao Mariju za mentora, a ona je odmah prihvatila saradnju.

-Može, sad imam 22. kandidata, cao Dejane – zaključila je ona.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Ines Guberinić, Anđela Đurić, Igor Knežević, Biljana Velinović, Filip Caković, Amel Škrijel, Aleksa Lalović, Marija Baljević, MAhir Petrović, Dejan Dačević.

Komentari: