Iz subote u subote, čarke među članovima žirija „Zvezda Granda“ ne prestaju, a čini se da su im živci sve kraći pa u sukobe ulaze lakše nego ikad.

I ove subote u „Zvezdama Granda“ predstavili su se fantastični pevači amateri koji su dali sve od sebe da oduševe stručni žiri i publiku. Nekom je to olako pošlo za rukom, a neki su se pomučili, pa čak i podbacili.

Semir Krantić - Samo ovu noć i Prekasno - (17. 12.)
Daleki put je dvadesetpetogodišnji Semir Jahić prešao sa željom da ostvari svoje snove. Pravo iz Ciriha na Grandovu scenu stigao je pun entuzijazma, ali nije sve krenulo onako kako je želeo.

Numerama Saše Matića „Samo ovu noć“ i Amar Gileta „Prekasno“ pokušao je da osvoji simpatije žirija koji je već tokom izvođenja prve pesme negodovao, kako nije bio bolji ni u drugoj usledio je panik taster.

-Nema druženja, ali zato ima panika koji si ti večeras osvojio jer je žiri rekao da nije dovoljno dobro. Ne znam čemu si se nadao, ali vidi ovo- rekla je Sanja Kužet, a kako je ovo već drugi put da je rešio da sreću okuša u „Zvezdama Granda“ i Saša Popović je imao šta da doda:

-Bio si pre pet ili šest godina i isto si ispao u prvom krugu. Pomislio sam ajde toliko je vremena prošlo, da je bolje, kad ono sedam panika, samo Ceca nije dala.

Kako je u konsultaciji sa kolegama Marija bila ta koja je pritisla panik taster, prva je i dobila reč te pitala takmičara da li se inače bavi pevanjem i da li od njega i živi.

-Pevam, ali ne živim od ovog posla, već od svog privatnog- objasnio je Semir.

–Drž’ se ti tog privatnog biznisa!- poručila je Mara.

-To je to, nećemo da komentarišemo ništa, dobio si panik i to je kraj za tebe- kratko je poručio Saša, dok mu je žiri poželeo sreću.

-Baš je trajalo prekratko, verujem tebi još kraće nego što je nama ovde bio utisak. Kriterijumi znamo koji su prema tome potrudite se- poručila je voditeljka, dok je Jahić bez reči napustio scenu.

Anđela Radović - Suze plaču za oboje - (17. 12.)
Bez iskustva u muzici, potpuno amaterski dvadesetogodišnja Anđela Radović iz Bosne i Hercegovine rešila je da okuša sreću na velikoj sceni Granda. Tokom izvođenja prve numere „Suze plaču za oboje“ nije se ništa desilo, te joj je žiri pružio šansu da tokom druge pesme popravi utisak.

Međutim, u drugu numeru ušla je ptpuno falš i očekivano je usledio panik taster.

-Imam utisak da si stala pre nego što si počela da pevaš ovu pesmu, da si se predala- konstatovala je Sanja Kužet.

-Ja sam pogubljena skroz!- priznala je takmičarka.

Ana Bekuta je odmah zaključila da je devojka potpuni amater te da treba mnogo da radi na sebi i svom glasu, ali i da ne odustaje od svojih ciljeva s obzirom da ima sluha.

-Treba mnogo posla oko nje! Radi dušo ako želiš da se baviš ovim poslom. Ne puštaš glas uopšte- savetovala je Bekuta, a istog mišljenja bila je i Sneža.

-Zvučiš kao da pevušiš samo- dodala je Snežana Đurišić, ali nazad nije moglo.

-Je l’ znaš šta znači kada dobiješ panik?- pitao je Saša, na šta je takmičarka razočarano odgovorila.

-Pa znam, to znači da ispadam- rekla i je i potom napustila scenu.

Zoran Pavlović - (17. 12.)
Posle dva panik tastera, došlo je vreme da odmorimo uši, što bi rekao Saša Popović, a za to je zadužen mladić iz Bratunca Zoran Pavlović (22g).

Još tokom izvođenja prve numere članovi žirija komentarisali su da ima prelepu boju glasa, a njegov talenat nagradili sa šest glasova.

-Zorane majstore, bio si na audiciji u Tuzli, sećam se, ali ajde da vidimo ko ti je podrška u bekstejdžu- našaliio se Sale, dok su takmičarovi mama, tata i prijatelj priznali da su pretrnuli od straha dok nisu ugledali broj tastera koji je dovoljan za prolaz u naredni krug.

Mada Zoran ne krije da se ni u snovima nije nadao da će imati mogućnost da sam bira mentora te se prilikom odluke potpuno zbunio.

-Joj, ja ni sam ne znam! Možda Viki, najpre- istakao je mladi Pavlović.

Viki ga je bez razmišljanja prihvatila kao novog člana svog tima i poručila mu dobrodošlicu.

-Ali reci mi, kada si dolazio i razmišljao ko bi za tebe bio dobar mentor, šta si pomislio prvo?- zanimalo je Popovića.

-Pa, u zavisnosti od toga što ja pevam, nešto da vuče malo više na narodnu muziku- iskren je bio Zoran, nakon čega se Sale našalio da je očekivao da će izabrati Milija i stvorio potpunu konfuziju.

-Dobro izabrao je čovek, šta hoćeš sad?!- odbrusila je Viki, a Sale je priznao da se samo našalio te da takmičarovu odluku podržava.

Nevena Marković - (17. 12.)
Nastup dvadesettrogodišnje Nevene Marković izazvao je pravu pometnju među članovima žirija. Varnice su sevale na sve strane, a sve zbog različitog mišljenja i glasova koji su ovoga puta izostali.

Mlada takmičarka uspela je da osvoji simpatije Đorđa Davida i Ane Bekute čiju je pesmu pevala, dok su ostali članovi žirija ostali suzdržani. Takva odluka izazvala je revolt prvo kod Saaše Popovića koji je smatrao da je Nevena veoma talentovana i da zaslužuje svoje mesto u narednom krugu.

-Meni stvarno ništa nije jasno šta je sa njima danas! Niko ne glasa. Moju pesmu je otpevala jako lepo i refren Darine pesme je bio potpuno okej. Meni je baš žao- poručila je Bekuta, dok je njenu stranu držao Đole tvrdeći da devojka ima potencijala.

-Pa kako ćemo sad? Je l’ postoji mogućnost za vraćanje?- pitala je tiho Sanja Kužet, dok je i Popović tvrdio da je mlada Nevena bila odlična.

-Pa ljudi u prvoj pesmi se čuje da ova devojka stvarno lepo peva! Ja ne razumem- iznerviran je bio Sale koji je želeo da čuje Violetino mišljenje.

-Problem je njeno iskvareno pevanje- tvrdila je Violeta što je kod pojedinih članova žirija izazvalo smeh, a kod nekih i revolt.

-Kakvo iskvareno pevanje? Pa ona ništa nije ni slušala šta je ova devojka pevala! Čuj iskvareno pevanje, pa ovo je sve samo ne iskvareno, već školski– branila je Ana, dok je Viki tvrdila da postoji ružnjikavi vibrato.

-Ti si sa tim vibratom napravila karijeru, aman Violeta- bunila se Bekuta, dok se Viki sve vreme branila i skretala pažnju da i u Aninom pevanju postoje mnoge loše stvari, što je posebno šokiralo Milija.

Saša je sve vreme pokušavao da smiri situaciju i da objasni Violeti da nije u pravu, međutim nije mu polazilo za rukom, a sa njegovim mišljenjem bio je saglasan Đorđe David.

Ipak, takmičarka je otkrila da je završila srednju muzičku školu, što je roker pohvalio i rekao da bi je rado prihvatio kao člana svog tima.

-Ajde ovi koji su dali panik neka kažu šta misle, mada Bosanac će da je opljuje!- dobacio je Popović.

-Neću, ja ću opljuvati tebe! Šta je sa tobom, Bekutom i sa Đoletom??- odgovorio je Boske i doveo sve do suza, dok je Sale konstatovao sa će mu sada smetati i čuvena baba Novka iz publike.

-Baš naprotiv, baba Novka mi uopšte ne smeta! A tvoje pevanje je neubedljivo i na kraju biću malo grub jer me Popović provocira, tvoje pevanje je netalentovano. Popoviću uvalio si devojku u blato, a posle završene srednje muzičke škole imati ovakvu interpretaciju…. Ništa od toga što se uči u školi nisi pokazala- surov je bio Stojković po mišljenju Saše.

Bekuta i Saša i dalje nisu bili zadovoljni komentarima trudeći se da svim silama odbrane devojku. U ovom slučaju izgleda da se svako sa svakim posvađao, a čini se da je jedino Ceca do samog kraja ostala bez komentara.

Ono što je na samom kraju izazvalo osmeh na takmičarkinom licu je obećanje Saše Popovića da ako bude postojala mogućnost da će je vrlo rado vratiti u takmičenje.

–Moramo da imamo određen broj kandidata za drugi krug, a ako ne budemo imali dovoljno Nevena će biti prva na spisku!

Ipak, Boske nije odustajao te je nakon Marinog komentara da ovoga puta Nevenino pevanje nije bilo atraktivno dodao -Boja glasa joj je siva kao ovaj novi Sašin mercedes!

Robert Tadić - Da se napijem i Jedna, noć, jedna luda noć - (17. 12.)
Robert Tadić (26) iz Beča uspeo je da svojim prvim pojavljivanjem u ovogodišnjim „Zvezdama Granda“ potpuno izludi članove žirija, a sve zbog toga što su u njemu pojedini videli potencijal, a drugi veliki kiks.

Inače, takmičar se predstavio pesmama „Da se napijem“ i „Jedna, noć, jedna luda noć“, ali je na kraju dobio samo tri glasa, što je bilo nedovoljno za prolazak.

-Pokazuješ svoje grlo, verovatno želiš nešto da im poručiš. Je l’ problem sa grlom ili je falila voda? – upitala je Sanja Kužet takmičara nakon nastupa, a on odgovorio da mu se grlo skroz osušilo. Da se nešto desilo tokom nastupa primetio je i Saša Popović.

-Druže, ti si u Zagrebu na audiciji pevao pet puta bolje. On je na audiciji otpevao tako da se niko posle njega nije usudio da izađe -istakao je Popović u neverici, a Mariju Šerifović zanimalo je da li se Robert takmičio 2016. godine. Nakon što je potvrdio da jeste i da je od tad dosta napredovao, Đorđe David bio je u šoku.

-Jesi ti normalna, majke ti, kako se sećaš? -pitao je Đorđe, ali je ostao uskraćen za odgovor, budući da se u žiriju povela polemika oko takmičara.

-Meni si bio odličan, izlazilo je dosta toga. Ti znaš da pevaš, ali nisam bio siguran da li si stigao sa tezgice, da li ti je grlo umorno ili ti je manir da već na drugoj pesmi posustaješ -prokomentarisao je Dragan Stojković Bosanac, a Popović dodao:

-Ne, nešto se desilo!

-Dečko zna da peva i to se čuje. Ja sam iznenađena da ima ovako malo glasova – konstatovala je Ceca Ražnatović, a Mili se nadovezao: –Pukao mu glas.

Bosanac se nije složilo, ali je Mili tvrdio da je Robert ipak potencijal za zvezdu i da je bio za prolazak dalje.

–Može da se desi loš dan – prokomentarisala je Ana Bekzta, dok je Snežana Đurišić istakla da sa ovim kandidatom mkora mnogo da se radi, jer je sve pogrešno postavljeno.

-Poenta je da kod njega postoji ozbiljan materijal, samo treba prepakovati- dodala je Ceca, ali se Bosanac umešao:

–Da je grlo bilo podmazano dobio bi osam glasova. Ima zdrav glas, malo iskvareno pevanje, ali svi smo mi pokvareni po malo. Popoviću, ti si pokvaren, ne može te popraviti niko!

-Ti si đubre – poručio mu je Saša, što je sve nasmejalo.

-Ja sam baš mislio da ćete mi Vi popraviti glas. Meni treba producent koji će sve da postavi -obratio se takmičar Bosanacu, ali se Đorđe nije složio.

-Bosanac popravlja harmonike, Snežana popravlja glas – poručio je, a Ceca se pobunila i pitala zašto pevači traže pomoć od ljudi koji ne znaju da pevaju.

-Kako da ti Mili pomogne, ajde za Bosanca i da razumem, on je muzički obrazovan, može da ti popravi dinamiku – rekla je Ceca, ali je Mili prekinuo i pitao kako je njoj pomagao dvadeset godina.

-Ti meni nisi pomagao, samu sebe sam izgradila. Ja sam samu sebe izgradila pre nego što je Mili došao u moj život i karijeru– odgovorila je Ceca.

-Ovo priča sujeta, nemoj da je slušaš – poručio je Mili takmičaru, ali se nadovezao Bosanac kog je komentar Đorđa David da ume da popravlja harmoniku pogodio.

-Nije strašno kad čovek zna koliko ne zna, strašno je kad pročita nešto ili čuje nešto, pa prokomentariše. on kađe da ja popravlja harmonike, tačno, ali u glasu. Đorđe, uvek pitaj mene da prokomentarišem tvoje gluposti. Tvoja pamet je velika, ali ne služi ničemu sem za tvoje gluposti – odbrusio je Boske, ali ih je Snežana zamolila da se ne prepucavaju oko gluposti i vratila se na takmičara.

Ona je kandidatu ukazala na grešku i rekla da ako Popović donese odluku da ga vrati, preuzeće ga Bosanac i ona, što se Bosketu nije svidelo, tvrdeći da on sve može sam.

Potom se Bosanac našalio i pitao takmičara gde će da vežbaju, a on mu je odgovorio da će vežbati u Beogradu, ali se to Bosketu nije dopalo.

-Bolje da ja dođem u Beč, najlakše mi je– dobacio je Bosanac, ali se Snežana pobunila i istakla da ne izlaže dečka trošku.

-To će da ga košta, nije fora – dodala je i nastavila: Mi koji tezgarimo po Beču ne košta nas ništa. Ovde moraš da platiš.

Popović je za kraj poručio kandidatu da će biti na listi takmičara za vraćanje, i ako se popuni ista sa takmičarima koji su direktno prošli u drugi krug, neće ga pozvati da se vrati u šou.

-Sad kad si čuo da ja idem za Beč, kao nećeš ući. On dečko hoće da uloži u sebe– našalio se Bosanac.

Katarina Mulavdić - Malo mi za sriću triba i Boginja - (17. 12.)
Na veliko iznenađenje publike, naročito one u Hrvatskoj, ove subote u „Zvezdama Granda“ briljirala je Katarina Mulavdić (28) iz Zagreba, voditeljka jedne muzičke televizije.

U takmičenju Katarina se predstavila pesmama „Malo mi za sriću triba“ i „Boginja“, a njen nastup nagrađen je sa pet glasovova.

-Jedna ptičica mi je javila da smo koleginice – rekla je voditeljka Sanja Kužet nakon nastupa, a takmičarka odgovorila:

-Diplomirani sam komunikolog, radim na jednoj hrvatskoj muzičkoj televiziji. Pozdravljam mog šefa što mi je dao priliku da budem ovde i da imam njihovu podršku.

–Još je ostalo Sanja, ti da propevaš – dobacila je Ana Bekuta, ali je Sanja odgovorila da ako nije do sad, neće ni u budućnosti.

Kako je imala priliku da bira mentora, takmičarka se ni malo nije dvoumila, već u samom startu i to pevajući odabrala Milija.

-Znači dojava,a? Jaoj, Mili,l prvi put ste se upoznali sad? – dobacio je Dragan Stojković Bosanac i obratio se takmičarki: –Ne znaš Milija, Miligram?

-Milija ne znam lično, a za Miligram znam – odgovorila je Katarina, a Mili odgovorio Bosancu da ima privilegiju što ga poznaje.

-Sad te ja jedino znam, niko te ne zna iz okruženja- dobacio je Boske, a Mili odgovorio:

-Samo ti i puni stadioni!

Kako je ovu temu prekinuo Saša Popović, Sanji je ostalo da pozdravi takmičarku i poruči joj da će njena saradnja sa Milijem biti i te kako dobra.

-Ulepšala si nam veče, sve je bilo razigrano i raspevano – poručila joj je voditeljka.

Danijel Jovičić - Zagrli me i Lepotice grada - (17. 12.)
Iako je hteo da prećuti bitnu informaciju, Danijel Jovičić (27) iz Valjeva razorkriven je u „Zvezdama Granda“, a sve zbog dobrog pamćenja stručnog žirija i voditelja.

Naime, ovaj kandidat najavljen kao da se prvi put pojavljuje u najgledanijem takmičenju, a nakon izvođenja pesama „Zagrli me“ i „Lepotice grada“, voditeljka Sanja Kužet dala mu je priliku da se predstavi.

Nakon što je takmičar to uradio, voditeljka ga je pitala da li se takmičio nekad u „Zvezdama Granda“.

-Bio pre pet godina- rekao je stidljivo, a na pitanje kakvo iskustvo pamti i do kog kruga je dogurao, odgovorio je: – Ne pamtim!

Žiri se zbog njegovog odgovora nasmejao do suza, a Saša Popović mu poručio da je odgovor fantastičan.

-Ne želi da se seća – dobacila je Viki Miljković, a Voja Nedeljković otkrio da su mu Danijelovi prijatelji u bekstejdžu rekli da se nikad do sad nije takmičio.

-Toliko ga znaju, manje od pet godina – rekao je voditelj, nakon čega je kandidat dobio priliku da izabere mentora. Kako je obabrao Mariju Šerifović, Popović je bio ubeđen da će ga ona odbiti, zato ga je odgovorom iznenadila.

–Može – rekla je Mara i nastavila: – Dobro došao i ajde, idi kući!

-Pamtimo ovo od sad. Odradio čovek posao, slobodan si – rekla je Sanja kandidatu, ali je Popovića zanimalo koje godine je bio u takmičenju. Nakon što je odgovorio da je bio 2018., kada su na scenu izlazili liftom, Popović je zaključio:

-Znači, ispao si u prvom krugu! Dobro, ajde zdravo!

Sanja Terzić - Verovah mu i Šta je to u tvojim venama - (17. 12.)
Dvedestogodišnja Sanja Terzić iz Užica okušala je svoju sreću u „Zvezdama Granda“, ali je zbog malo godina na kraju zatražila pomoć porodice koja je bila podrška u bekstejdžu.

Naime, ova takmičarka predstavila se pesmama „Verovah mu“ i „Šta je to u tvojim venama“ za koje dobila pet glasova, ali na kraju nije mogla sama da donese odluku i odabere mentora.

Kako je imala podršku oca, majke i brata, voditelj Voja Nedeljković je u razgovoru sa njima saznao da joj je otac harmonikaš.

-Vidi se da ste bolji od Bosanca – našalio se Voja, a Saša Popović dodao:

-Kad bi mentor bio Bosanac, onda dođe i tata sa harmonikom i vežbate zajedno!

-Taman da se posvađamo na mrtvo ime – našalio se Boske, pa upitao takmičarku da li je bolesna.

Kada je čuo da je odgovor negativa, Bosanac je rešio da iznese svoje mišljenje i uputi joj kritike.

-Što ti je nisko, ne izlazi, što je visoko isto ne izlazi, fali daha. Ti zvučiš polovno, nemoj da se ljutiš, kao da pevaš u četiri ujutru, a tebi preko glave. To mi se nije dopalo, ali muzikalnost postoji– rekao je Boske i dodao da se nada da će uz pomoć mentora uspeti da ispravi greške.

Kako je dobila pet glasova imala je prava da bira, ali nije uspela da sama donese odluku, te je Popović zatražio pomoć njene porodice.

–Može Ceca – rekao je takmičarkin tata, mama dodala Snežana, a takmičarka i njen brat jednoglasno rekli Ceca, što je na kraju i prihvatila.

-Pa ja Cecu toliko volim, obožavam od malih nogu. Ja sam slušao ovo „Šta je to u tvojim venama“ čim sam se rodio- rekao je Popović, a Ceca ga opomenula da je to već rekao.

-Pa on ima skrivenu nameru čim te ovako stalno bocka – dodao je Bosanac, ali je Marija Šerifovič konstatovala: -Ode žena!

–Pa rekli smo joj da je slobodna – rekla je Snežana Đurišić, nakon što je videla da takmičarka napušta scenu.

-Umesto da se navikava na ovu atmosferu, ona ode – našalila se Sanja Kužet.

Mustafa Bidžan - Ima nešto u tom što me nećeš i U ljubav vere nemam - (17. 12.)
Mustafa Bidžan (26) iz Sarajeva rešio je ponovo da okuša sreću u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“. Gledaoci i žiri ga pamte iz 2018. godine kada je prvi put pevao na velikoj Grandovoj sceni.

Publici se predstavio sa dve pop numere „Ima nešto u tom što me nećeš“ i „U ljubav vere nemam“.

Već u prvoj pesmi je dobio glas od Đorđa Davida i pohvale da ima lepu boju glasa, a do kraja druge numere pristiglo je još glasova, pa je nastup završio sa pet, koliko je bilo potrebno da izabere mentora.

Kandidat je kao iz topa odabrao Đorđa za mentora, a on mu je odmah uputio komentar.

-Upisao sam već da je moj! Ono što si možda mislio, možda ti se nije ostvarilio, imaš divnu oporost u vokalu. Čujem da imaš u fraziranju slušanost nečega što je meni blisko, mislim da ćemo lepo raditi, ja se radujem – rekao je Đorđe.

Saša Popović se prisetio njegovog nastupa od pre nekoliko, a kandidat je otkrio da tada nije bio zadovoljan pevanjem.

-Ispao sam u prvom krugu, loše je bilo, katastofa, nisam imao iskustva – odgovorio je on, a onda je dobio savet od Marije Šerifofić:

-Jedi malo čoveče, vidiš da ćes da pukneš na pola. Jedva pričaš, jedva stojiš, malo snage, malo proteina.

Milica Rizo Trajkov - Vukovi i Glavo luda - (17. 12.)
Milica Rizo Trajkov (18) iz Severne Makedonije prvi put je zapevala na velikoj Grandovoj sceni i pokazala raskošan talenat u „Zvezdama Granda“.

Publici se predstavila sa dve pop numere „Vukovi“ i „Glavo luda“. Ona je vodila računa o svakom detalju nastupa, pa je pripremila i poseban stajling. Posle prve numere je skinula ogrtač i tako zapalila sve u studiju i kraj malih ekrana.

Nastup je završila sa pet glasova koliko je i bilo dovoljno da za sebe izabere mentora sa kojim će raditi u nastavku takmičenja. Naravno da su Đorđe David i Voja Nedljković morali i ovaj put da prozbore na makedonskom jeziku, a to je već postala tradicija kad god se na sceni pojavi neki kandidat iz Makedonije.

Milica je nakon toga odabrala Aleksandra Milića Milija za mentora, a on je sa zadovoljstvom prihvatio saradnju i dao svoj komentar.

-Bilo je i grešaka i falševa, ali niko nije skrenuo pogled sa tebe i to je ono što ova scena traži. Idemo dalje – rekao je Mili.

Dragančo Manevski - Otvaram ti dušu - (17. 12.)
Dragančo Manevski (28) iz Velesa prvi put je stao na veliku Grandovu scenu kako bi pokazao svoj talenat u muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“

Gledaocima i žiriju se prestavio sa pesmom „Otvaram ti dušu“ Sinana Sakića, ali je samo nakon trideset sekundi usledio panik taster.

Ni voditeljka Sanja Kužet nije mogla da veruje da se ovako nešto dogodilo, pa dok je dolazila do kandidata prokomentarisala:

-Ne znam da li je kraće bilo ikada – rekla je ona, a odmah se naodvezao Saša Popović:

-Kako si krenuo, tako je došao prvi panik, pa drugi, treći i ostali. Samo Ana mislim nije dala panik, a bilo je dovoljno. Ja ne bih dalje diskutovao, napuštaš takmičenje – zaključio je Popović.

Željko Trbojević - To mi radi i Dolazim za pet minuta - (17. 12.)
Željko Trbojević (33) se zaputio čak iz Engleske kako bi pokazao svoj raskošan talenat gledaocima i žiriju u najpopularnijem muzičkom takmičenju „Zvezde Granda“.

Publici se predstavio sa dve rok numere „To mi radi“ i „Dolazim za pet minuta“ i tako pokazao svima da nije uzalud prešao toliki put samo zbog ovog nastupa.

Pevanje je bilo na zavidnom nivou, pa je nastup završio sa sedam glasova što se retko može vidieti u ovoj sezoni, a onda je ispričao kako je saznao da je prošao u takmičenje.

-Dobio sam mejl, čak je i otišao u spam, ali sam i to video i evo me ovde – rekao je Željko.

Takmičar je poreklom iz Slavonije, ali već godinama živi u Engleskoj, a žiriju je otkrio čime se bavi i da li nastupa.

-Imam auto servis, to radim tamo, imam i troje dece – kazao je on.

Mariju Šerifović je posebno zanimalo kako će dolaziti na probe, a Željko je dao odgovor koji je nasmejao sve.

-Jeftinim letovima ću dolaziti – dodao je takmičar, a onda je usledio komentar Dragana Stojkovića Bosanca:

-Moram da kažem, prvu pesmu si mi otpevao super, majke mi super si bio, pogotovo onaj rad ruke. Mene nemoj glasati, ja nisam taj repertoar. Crvenu jabuku si sašio kao krušku– dodao je Bosanac.

Takmičar je za mentora je odabrao Aleksandra Milića Milija, a kompozitor je odmah prihvatio saradnju i rekao:

-Osijek idemo jako. Poslaćemo Bosancu razglednicu iz Londona – zaključio je Mili.

Natalija Stamenković - Ako te ona odbije - (17. 12.)
Dvadesettrogodišnja studentica iz Vranja, Natalija Stamenković došla je na veliku scenu ubeđena da svojim talentom može da osvoji simpatije publike i glasove stručnog žirija, a za prvi krug takmičenja predstavila se pesmom „Ako te ona odbije“ koju u originalu izvodi članica žirija Svetlana Ceca Ražnatović.

Takmičarki su iz sobe emocija podršku pružali dečko i brat, ali nažalost već na prvim taktovima pesme žiri je negativno odregovao na njeno pevanje i spremao se da pritisne panik taster, što je nakon nekoliko minuta nasupa Marija Šerifović i učinila – studijom je odjeknuo neprijatan zvuk nakon koga je kandidatkinj nastup prekinut.

-Prvi put sam ovde, ineče se bavim pevanjem– pravdala se takmičarka nakon nastupa.

-Pa šta se desilo večeras Natalija, zašto si odabrala baš ovu pesmu? – pitao je Saša Nataliju i dodao:

– Ceca ima toliko dobrih, takmičarksih pesama.

–Pa trema je prisutna, prvi put sam ovde i na ovakvoj sceni. Izabara sam ovu pesmu jer sam se vodila time da nikada nije izvođena u ovoj emisiji. Lično ja volim tu pesmu, možda mi ne leži, ali ja je nekao osećam – objasnila je kandidatkinja.

–I neće se više pevati ovde– zaključio je Bosanac.

–Žao mi je Natalija, slatka si i lepa, možda sledeće sezone budeš imala više sreće – zaključio je Saša Popović, a publika je mladu devojku uprkost neuspehu sa scene ispratila uz gromoglasan aplauz.

Asim Jusufović - Nisam te ponizio i Sve sam s tobom izgubio - (17. 12.)
Mladi Asim Jusufović na veliku Grandovu scenu došao je iz Bosne (Živinci), a tokom nastupa podršku su mu iz bekstejdža pružali ponosni roditelji.

Takmičar je prvo otpevao narodnjački hit Šerifa Konjevića „Nisam te ponizio“.

Osmi što peva, Asim pohađa i muzičku školu, a ima iskustva sa takmičenjima jer se prethodno takmičio u „Nekim novim klincima“.

Prvu pesmu stručni žiri je pažljivo odslušao, ali glasova nije bilo sve dok mladić nije počeo da peva pesmu Šabana Šaulića „Sve sam s tobom izgubio“.

Svoj nastup takmičar je zavšio sa pet glasova, a njegov nastup prvi su prokomentarisali njegovi roditelji:

–Dobro smo, odličan je bio nastup. Biće on pevač koji leči – rekla je majka.

Za mentora Asim je izabrao mentora uz reči „Slatka dilema“.

–Hvala puno svima, ali ja biram Cecu – odlučio je takmičar, na šta je folk diva iznenađeno reagovala:

–Mene? Mislila sam da ćeš birati Viki ili Snežanu – odgovorila je Ceca.

-Zašto da ne? – pitao je takmičar na šta mu je folk diva poželela dobrodošlicu u njen tim.

Ines Senjić - Javi se oteraj tugu - (17. 12.)
Još jedna devojka na veliku Grandovu scenu došla je sa snovima i očekivanjima čak iz Nemačke u kojoj inače živi. U pitnju je sedamnaestogodišnja takmičarka iz Študgarta Ines Senjić koju su tokom nastupa iz bekstejdža podržali roditelji.

Ova devojka po prvi put u životu stala je na scenu, a prvu pesmu koju je otpevala bila je „Javi se oteraj tugu“, međutim nakon ove pesme od glasova nije bilo ni traga ni glasa.

Nakon što je Ines zapevala hit Aleksandre Prijović prvi glas dao joj je Aleksandar Milić Mili, a za to vreme Đorđe David pravio je selfije.

Nanko što je otpevala svoje pesme, takmičarka je osvojila dva glasa što je bilo nedovoljno da nastavi takmičenje, a takmičarka se zbog toga veoma razočarala, te je bila na ivici da zaplače.

-Još jedno godinu dve i biće to top – rekla je takičarki Ana Bekuta koja se jedva suzdržavala da ne pusti suze.

–Rano je, još si mlada – dodala je Marija.

–Nemoj da se predaješ, samo napred.Imaš talenat, pevaj, pevaj i biće to super- poručila je takmičarki Snežana Đurišić koja je nakon njenih reči zaplakala.

–Bilo je lepo, nisi dobila panik taster. Nisi ni kriva što si mlada, svi bi voleli da su mladi kao ti. Neće ti pobeći ova scena – pokušala je da uteši takmičarku Sanja Kužet.

Edin Uzunović - Milicu Stojan voleo i Majko - (17. 12.)
Edin Uzunović došao je iz Sarajeva u najpopularnije takmičenje „Zvezde Granda“, a publici se predstavio pravim narodnjačkim hitom, pesmom „Milicu Stojan voleo“, ali nakon prve pesme glasova nije bilo.

Možda nije bilo glasova, ali je zato Marija Šerifović imala zanimljiv komentar na takmičarovu interpretaciju.

–Smešan je kao cirkus – rekla je pevačica.

Sledeća pesmu koju je Uzunović zapevao u takmičenju bila je „Majko“, pesma Darka Lazića nakon koje je usledio panik taster što je kandidata veoma iznenadilo jer ovakav ishod nije moga da pretpostavi.

„Biće on pevač koji leči“ Takmičarova majka ponosna, a mladić iznenadio Cecu: „Mislila sam da će biti drugačije“

–Pa ima li neka teža pesma? – pitala je Marija kandiodata.

–Ima naravno – odgovorio joj je Edin.

-Pa što nisi onda još neke teže izabarao? – pitala je Marija takmičara i dodala:

–Nije bilo dobro Edine. Nije trebalo da fantaziraš iako si sada mislio da ćeš tako da nas impresioniraš, ovo je skroz pogrešna strategija. Ti si hteo ove pesme, da to gore puca, a nije se desilo. Ukrasi nisu izlazi.

Kandidatov nastup prokomentarisala je i Svetlana Ceca Ražnatović.

–Zvučalo je agresivno, a to se desilo je je si birao pogrešne pesme. Ti si želeo najbolje kao i svako od vas.

–Ali ima organ – dodao je Đorđe.

–Meni si bio dobar gore, ali si dole katastrofa. Nisam odavno video takvu razliku – zaključio je Mili.

–Neki ljudi su dobili pet glasova, a ovaj čovek dobio je pet panika, ne razumem– umešao se Đorđe David.

–Ajde da prekinemo ovo na vreme i da se više ne glupiramo – rekal je Marija Šerifović.

Tamara Radmilović - Da li to ljubav pravi do nas slabiće i Sikter - (17. 12.)
Novosađanka Tamara Radmilović (35) odlučila je da treći put okuša sreću u „Zvezdama Granda“, a nakon prolaska na audiciji večeras je stala na veliku scenu i pokazala šta zna.

Za svoje prvo predstavljanje u ovoj sezoni, Tamara je odabrala pesme „Da li to ljubav pravi do nas slabiće“, kao i „Sikter“ čijom je izvedbom razmrdala žiri, ali očigledno ne dovoljno, s obzirom da nije osvojila nijedan glas.

Nakon što se predstavila, Saša Popović podsetio je kako je ona prvi put učestvovala 2012, međutim ni ovog puta njeno izvođenje nije bilo na zavidnom nivou, pa se od Tamare opraštamo već u prvom krugu.

Velsan Zulović - Kad tonem i Hitno - (17. 12.)
Velsan Zulović (24) iz Bijelog Polja na velikoj Grandovoj sceni predstavio se numerama „Kad tonem“ i „Hitno“.

Svojom izvedbom osvojio je simpatije žirija koji su ga nagradili sa pet glasova i priliku da bira svog mentora, a nakon podsećanja Saše Popovića kako su iz Bijelog Polja i Isak Šabanović i Elsan Pilica, dao je reč Zuloviću koji je odabrao Đorđa Davida za mentora.

– Zuloviću hvala ti na poverenju. Ti sa trilerima si malo u frci i mislim da ti treba da izbegavaš hijene kao što je Adil i mislim da znaš šta treba da pevaš. Odlično izgledaš, dobra ti je boja– zadovoljan je bio roker koji je dobio novog člana svog tima.

Dijana Čobić - Hajde onda ništa i Magla - (17. 12.)
Osamnaestogodišnju Dijanu Čobić iz Novog Sada, Grandova scena je upoznala pre nekoliko godina u emisiji „Neki Novi Klinci“, a nekon toga se oprobala i u „Zvezdama Granda“, a sada se vratila da nastavi gde je stala i pokaže koliko je napredovala.

Za svoje prvo predstavljanje u ovoj sezoni odabrale je pesmu „Hajde onda ništa“, tokom čijeg izvođenja je osvojila ček četiri glasa, dok je kao drugu pesmu pevala „Magla“ kada je dobila još jedan glas.

Saša Popović je zatražio da se uključi bekstejdž u kome su bili Dijanini roditelji kao i momak.

– Tatu ne bih zaboravio i kada zaspim njega sanjam– nasmejao je sve Popović koji je istakao kako takmičarkinog oca poznaje od ranije i da je ozbilja faca.

Nakon što se zahvalila svima, Čobićeva je za mentora ovog puta izabrala Milija.

Aleksandar Đošić - Dodirni me i Prekasno - (17. 12.)
Kragujevčanin Aleksandar Đošić (27), prvi put se našao na velikoj sceni „Zvezde Granda“. Na binu je izašao sa velikim osmehom na licu sa namerom da šarmira žiri i gledaoce.

Odabrao je numere „Dodirni me“ od Sinana Sakića i „Prekasno“ od Amar Gileta.

Nakon prve pesme nije bilo glasova, ali je Aleksandar žiriju uputio veliki osmeh. Međutim kako je krenuo sa drugom numerom krenuli su da svetle crveni tasteri, ali se Miliju dopalo izvođenje takmičara i dao mu je glas.

–Vidi kako je simpatičan, ali poslao je snimak online kako peva i samo se glava vidi i veliki osmeh. On je trebao da ima tezgu danas u Kragujevcu, ali nije otišao već je došao ovde, što znači da još uvek imaš vremena da stigneš, da li stižeš?– upitao je Saša Popović.

–Stižem– rekao je Aleksandar.

–Tako je majstore, odmah idi!- obratio se Saša takmičaru.

Aleksa Šuković - Branim i Ja se ne predajem - (17. 12.)
Takmičar Aleksa Šuković (25) se ponovo pojavio na sceni „Zvezda Granda“. Nakon tri godine pauze, rešio je da okuša ponovo sreću i plasira sebe u naredni krug.

Kragijevčanin je sebe predstavio pesmama „Branim“ od Saše Kovačevića i „Ja se ne predajem“ od Saše Matića.

Aleksa je svojim glasom kupio Svetlanu Cecu Ražnatović i dobio prvi glas od nje.

–Ovaj je za mene– obratila se Ceca Đorđu Davidu.

–Bogami, ćeraćemo se– dodao je roker.

Aleksa je tokom druge numere skupio šest glasova, i ima mogućnost da bira mentora.

–Kada je Aleksa bio na takmičenju Đole?– pitao je Saša Popović.

–Bio sam 2018. godine i mentor mi je bio Đole– odgovorio je takmičar.

U bekstejdžu ga je podržavala majka, koja se obratila žiriju:

–On je vredan momak i dosta je radio na sebi, on je prosto svoj i jedan normalan Šumadinac.

–Dobar je jer je iz Kragujevca, ali ima i onih koji nisu. Ima ih raznih– prokomentarisao je Saša.

–Samo sam te čekala, ali skinula sam bubicu– obratila se Marija Šerifović Popoviću, dok je na to on imao komentar:

–E baš volim što si skinula bubicu i što ne možeš ništa da mi odgovoriš.

–Vidite ljudi, ima normalnih penzionera a ima i ovakvih poludelih kao naš direktor, šta da radimo, dešava se– odbrusila je Mara.

–Dobro Ceco, to što joj daješ svoj mikrofon– rekao je Saša, a Ceca je dala odgovor:

–Ma sve ću da joj dam, sem dobrog kandidata.

–Aleksa imaš šest opcija, izaberi mentora– obratio se direktor takmičaru.

–Izabraću Cecu– Šuković nije mnogo razmišljao.

–Naaaraaavno! Tako sam želela da dođeš u moj tim. Kulturno pevanje, moderno pevanje baš takve tražim kao što si ti. Vizuelno, vokalno to bre. Bravo za izbor. Dobrodošao– Svetlana je sa radošću prihvatila kandidata.

U sledeći krug takmičenja plasirali su se: Zoran Pavlović, Katarina Mulavdić, Milica Rizo Trajkov, Željko Trbojević, Dijana Čobić, Danijel Jovičić, Sanja Terzić, Asim Jusufović i Aleksa Šuković, Mustafa Bidžan i Velsan Zulović.

Komentari: